切換到寬版
  • 5303閱讀
  • 158回復

諗吾到咩標題,,UM,,叫做"有感而發的文章"啦 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線膠乂波
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2009-05-09
引用第99樓kokoon88於2009-05-09 20:51發表的  :
下 3.0 4.0係招 10.0就唔係招? 3.0.4.0狂龍斬唔屈咩唔通 人地果時狂龍斬幾高攻你知唔知呀樓主 我敢話高過依家好多 (u1之後調低幾次先係依家咁) 3.04.0人地咪一樣食狂龍斬 點解佢地冇唔訓氣 冇嘈到人地屈招 更有唔少人出左好多方法打贏deep 點解依家d人就做唔到  人地狂出唔會冇mp 人地無限mp? 咁不如你sd信比gm呀 可能解決到

對吾住WO,,我3.0  4.0戈時冇玩到

所以吾知道戈時既LFO係點囉=]

點解人地食左狂龍斬會冇吾訓氣,,

相信你吾可以睇哂全個LFO,,

人地係VS房到嘈,,你會知道?

原來這位人兄那麼厲害,,

人地無限MP我吾知,,之前狂龍斬幾高攻我吾知

不過之前既玩GAME既態度絕對吾同衣家玩GAME既態度

之前屈招既定義亦都吾同衣家屈招既定義

吾好再係衣到爭論了,,

只要現在是屈招便行,,之前怎樣我不理

我比個例子你

之前隨地吐啖罰600,,衣家罰1500

咁衣家人地罰你錢,,你係咪比600人?
離線帥琳
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2009-05-09
最好既方法就係同比較出名用技術既人打…

咁就唔好有呢D事發生,人地用狂龍斬,其實你可以叫佢咪狂出都得架

咁樣做我諗呢個post就唔會出現
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2009-05-09
引用第85樓fcwk9226於2009-05-09 17:44發表的  :
拳頭戰...一場打幾耐= =

唔知架-3-打得興起,幾耐都唔知:)但好玩
引用第86樓波仔xd於2009-05-09 17:45發表的  :

救命- -汗

.......

愈極端,愈開心明冇
離線623
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2009-05-09
引用第100樓膠乂波於2009-05-09 21:13發表的  :
對吾住WO,,我3.0  4.0戈時冇玩到
.......

600 人 , $1 / 每人

引用第96樓膠乂波於2009-05-09 19:52發表的  :

哈,,屈招既定義係咩我吾知

.......

屈招定義 :
http://ibbs.hk/read.php?tid=11529
離線
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2009-05-09
我覺得呢個係一個循環...
U1出既招如果廢既話又邊會有人收呢...
佢出得太勁又比人話...
但係之前D招同而家出既招係冇得比咁滯..
講可以出左咁耐而又唔廢既招真係唔多...
其實我覺得玩家係持2種諗法
第一種:其實U1出得呢招,就係比我用架啦,你都可以用..你唔用姐...(但係當人地用佢死左又話人屈招狗)
第二種:以技術黎玩比較好玩,,,下下都用屈招既話好冇趣味,一D挑戰性同發揮唔到個角色同玩家既實力
不過如果叫U1 set左入VS房個陣D禁技會出唔到咁就我覺得冇咩可能(因為好多玩家都係持第一種諗法)
但係咁既話大家可以好開心咁玩VS~
如果問連技同埋想試下招野同人打有冇其他方法,咁就可以將VS房set多個掣,分比用禁招同唔比用禁招
咁既話會好好多...不過你地覺得U1會整嗎?仲有既係整完一定又有唔少bug出現...所以以上只係參考
放天龍95lv廢逍遙ac一個.仲有其他野..有意pm
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2009-05-09
引用第104樓狼於2009-05-09 23:31發表的  :
.......

出勁招吾係吾好,,

出勁招咪用黎升LV囉

出廢招吾係吾好

出廢招咪用黎VS囉

百烈拳戈D用黎升LV架咩?

用黎VS架MA
離線623
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2009-05-09
引用第105樓波仔xd於2009-05-09 23:55發表的  :
出勁招吾係吾好,,
.......

個人認為無勁/廢招之分,只有實際&不實際之區也
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2009-05-10
引用第104樓狼於2009-05-09 23:31發表的  :
.......

呢兩種都好玩
其實有時入到房有D人吾系想打技術戰lo
好似我咁,我都想同人玩你地所謂既"屈戰"
你鍾意玩d對於超勁既招黎講既廢招冇人迫你
但系你都吾可以逼人同你玩廢招ma
所以入房之前最好問下玩吾玩技術
不過有時玩屈戰都好悶,玩下技術戰都吾錯的
但系我就覺得咩都吾禁先可以真正舒緩到壓力(因為可以吾洗受限制影響)
所以屈招都吾算系一件太壞既事姐"
離線tkctkc2005
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2009-05-10
其實這係個人做法姐,屈招都可以話係技術,係睇你屈得好唔屈,d人話索特屈招好神,我唔覺囉,屈招其實可以話係技術人種,每個人的睇法唔同,你可能睇為佢係屈招,但係佢自己唔認為這係屈招都無法的,迪倫招紙炎都可以屈人啦,咪右唔係好多人可以屈得好,
記住啦,lfo係【無最強的角色,只有最強的玩家】,我用邪鬼同人vs,我用邪降同邪怒win左佢,佢話我屈招,之後我唔用都係win佢
我就問佢:「lfo出得d招就係比你用嫁啦】真唔明白點解打比賽要禁招,係禁得到不如唔好出~好似紙炎咁,左右左右咁屈人,唔通這叫屈,唔叫技術?用得好就比人話屈,用得差就話無技術
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2009-05-10
引用第108樓tkctkc2005於2009-05-10 00:42發表的  :
其實這係個人做法姐,屈招都可以話係技術,係睇你屈得好唔屈,d人話索特屈招好神,我唔覺囉,屈招其實可以話係技術人種,每個人的睇法唔同,你可能睇為佢係屈招,但係佢自己唔認為這係屈招都無法的,迪倫招紙炎都可以屈人啦,咪右唔係好多人可以屈得好,
記住啦,lfo係【無最強的角色,只有最強的玩家】,我用邪鬼同人vs,我用邪降同邪怒win左佢,佢話我屈招,之後我唔用都係win佢
我就問佢:「lfo出得d招就係比你用嫁啦】真唔明白點解打比賽要禁招,係禁得到不如唔好出~好似紙炎咁,左右左右咁屈人,唔通這叫屈,唔叫技術?用得好就比人話屈,用得差就話無技術

吾關事-______-|||

紫炎我打過,,起手快收手快

突擊好用,,如果你VS係只靠戈招黎取勝

當然若果其他招有用吾中既話都吾算係屈招

紫炎吾係吾比用,,間中用下

狂龍斬都吾係吾比用,,間中用下

20下20下都係狂龍,,你頂吾頂到?

如果20下20下都係紫炎,,VS樂趣在哪?

同埋吾關用得好同用得吾好

你用屈狂龍20下,,中又係屈招,,吾中都係屈招

屈招巳經吾係技術了

-------------------------------------------------------

你話吾知點解比賽要禁招,,因為GM都知道

如果D人吾禁招,,實拎哂米兒牙,,邪鬼天魔戈D黎屈

根本吾係靠自己技術取勝,,咁獎品拎得都吾光彩啦
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2009-05-10
引用第77樓子衿於2009-05-09 15:22發表的  :
屈比你走太耐了,現在已變成裝及LV主宰一切的時候
你同S班人都沒玩了,我的假設已經是事實了

其實我重玩緊=]
以家係LAW再發展
就快升好隻係LAW到打得傢LA~茶
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線哈呵嘻

發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2009-05-10
引用第5樓波仔xd於2009-05-08 23:58發表的  :
其實我最懷疑既係,,
.......

呢D叫物以類聚
屈狗同屈狗一齊
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2009-05-10
引用第110樓andickb123於2009-05-10 10:12發表的  :
其實我重玩緊=]
以家係LAW再發展

我係LAW有青狗社:D

域多歷奇馬龍=]"

你發展完同我玩下.___."

引用第111樓哈呵嘻於2009-05-10 12:21發表的  :

呢D叫物以類聚
屈狗同屈狗一齊

吾係WO又- -

睇佢個名應該吾似小白-___-|||
離線合味絕狂
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2009-05-10
波仔 你唔係唔玩小丹la咩.=.=
離線623
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2009-05-10
引用第109樓波仔xd於2009-05-10 01:04發表的  :
吾關事-______-|||
.......

其實玩家都覺果隻角色係唔夠屈既話,
好簡單,咪唔好揀嚕,
屈招, i don't care
離線pakyin03
發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2009-05-10
引用第5樓波仔xd於2009-05-08 23:58發表的  :
其實我最懷疑既係,,
.......

佢地做媒, 人多蝦人少.
離線牙峰

發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2009-05-10
岩岩係peak 同 個中中打
佢係咁屈 紫炎,3頭龍 - -
我150lv 佢 200lv- -
咁都要屈- -
我仲要用基本招打佢- -
我打左佢 千三
佢打左我 5千- -

離線子衿
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2009-05-10
引用第110樓andickb123於2009-05-10 10:12發表的  :
其實我重玩緊=]
以家係LAW再發展

真是給你一個忠告=I
你可能找不回以前的vs感覺
唯一那班夠你打的高手都走了
離線阿勁
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2009-05-10
你地所謂既屈招先係皇道!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lfo係冇技術全在架
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2009-05-10
引用第113樓合味絕狂於2009-05-10 13:02發表的  :
波仔 你唔係唔玩小丹la咩.=.=

我近排玩返-_____-|||

引用第114樓623於2009-05-10 13:12發表的  :

其實玩家都覺果隻角色係唔夠屈既話,
好簡單,咪唔好揀嚕,
屈招, i don't care

反而衣家我追求吾屈- -

先玩返小丹-____-|||
快速回復
限100 字節

上一個 下一個