切換到寬版
  • 1041閱讀
  • 17回復

[自創小說]複製的威脅(上) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線自己

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-13
上回講到:悟地等人勸回龍翼後,便向第三層進發... L m"a3 Nb  
2J9_(w  
第三層... 'x lK_Z  
95>(NwST4  
邪鬼:泰加!?你不是被我擊倒了嗎? (F~i  
#/!a= 0  
泰加:嘿,說起當時我還幸運 q( i|  
rC}r99Pe:x  
   當時我被你擊倒,受了重傷 6~V$0Y>]  
}'a}s0h  
   當我快要死去的時候,有一技生命藥水掉了下來 Gr&5 mniu  
h djv/  
   我把它渴了後,便沒事了 bTE%p0  
-?' r_t  
邪鬼:那你便要再死一次了吧 Y<%$;fx$Sx  
i1ur>4Ns  
泰加:沒這麼容易,我剛得到一種能一看到了對方便能複製對方所有招式的能力,你輸定了,哈哈 GUE 3|  
yb5 6nd  
星仔:待我擊倒你吧!【旋風砲拳】! $S|bD$e  
|2AK~t|t  
泰加:【旋風砲拳】! j%Y`2Ra  
i}N'W V`!  
星仔:可惡!【百裂狂轟】! ([iMOE[D3  
I/rq@27o  
泰加:嘿,【百裂狂轟】! !.H< dQS  
$0V<wsVM  
星仔:甚麼!?連奧義也能被他複製... ,95Nj h  
=K~<& l8  
泰加:【真十字旋風拳】! )FGm5-K@  
_a"5[sG  
星仔:你剛使出百裂狂轟,怎能再使出招式!? :84fd\It4  
o X )r4H?  
泰加:我的新能力還能令我使出我複製的招式時不用任用元力,你不能嬴我的! ?@6N EfQf  
QNJ )HNLp  
星仔:嗚... _C DUUr  
]6Kx0mW  
小丹:【真豹影拳】!!! nJY#d;  
O8"kIDr-  
泰加:【幻影星塵】!!! L+7L0LbNU  
ir-srVoXy  
小丹:嗚呀! lNowH0K!D  
-("sp  
正當米兒想出手時,迪雲阻止,道:別去,過去只是同樣命運 4*d$o=wa  
{<o_6 z`$  
米兒:但我們現在沒有方法了... yNi/JM  
.&=nP?ZPC6  
霸奇:【霸王轟山拳】! fI;6!M#  
NGtSC_~d  
泰加:【唯我獨尊】!!! $(K[W}  
pu A~}6C  
歷奇:嗚... h7f&7v  
:^j`wd1 h  
泰加:哈哈哈,我嬴定你們了 q+5g+9  
^.aFns{wv  
馬龍和域多:可惡,你竟打傷歷奇! w,> ceu/  
xDG8C39qrs  
馬龍:【轟地雷】! [U.3rcT"N  
BSYJ2   
域多:【彗星閃刀】! Vb az#I  
/]=Ih  
泰加:【龍光砲】! v\PqhIy"  
C|bnUN  
馬龍和域多:呀!!! x>d,\{U  
EE(1;] d-  
悟地:迪雲,我們出手吧,集我們三個的能力應該可能打敗他 {Y6U%HG{{r  
O{SP4|0JV  
悟地:【真虎翔霸】! <V0]~3  
FY+0r67]  
迪雲:【真昇龍霸】! w4P?2-kB  
!f[LFQD  
米兒:【大天使之降臨】! =v]\{ .  
Z5/^pyc  
泰加:【邪神怒吼】! fmrd 7*MW  
?j9J6=2  
迪雲,米兒和悟地:嗚... Fy37I/#)r&  
c1B < 9_  
米兒:現在怎樣辦!?迪雲學長 @?lmho?  
1`J-|eH=Q  
邪鬼:迪雲,我想到一個方法,不知你願不願意跟我嘗試... +XCLdf}dC  
d*$$E  
迪雲:當然可以吧 /#lhRNX  
g|ewc'y  
邪鬼與迪雲耳語 T1 >xw4uo  
e=&,jg?K  
泰加:你們想弄甚麼花樣也不能打敗我的 8Q ba4kgL  
88x_}M^Fnl  
邪鬼:【唯我獨尊】! 8Yc'4v#}  
z)p( l!  
泰加:【邪神怒吼】! b5lZ||W.  
k=!lPIx  
正當泰加收手時,迪雲馬上衝過去泰加處 >?>@&A/  
yIy'"BCxM  
迪雲:【真龍怒吼】! ~ (bY-6z  
U27YH1OK  
泰加:哇... KtTv0[66  
&0cfTb)dG  
星仔:解決了吧... .P(k |D&  
s)C5u;3!  
泰加:哈哈哈,這種攻擊方式雖然挺有用,可是你們的體力已經耗盡了,遊戲該結束了!【龍光     'Dw+k;RH  
   砲】! F|pM$Kd`  
 ~A^E_  
下回預告:泰加使出龍光砲 dZ}gf}.v  
`Cq&;-u  
     迪雲等人命懸一線
1條評分

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-13
人尊講過話唔好用元力打泰加 l@:Tw.+/9  
迪雲佢地仲用? vDI$ QUMD6  
想死= =
離線自己

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-13
引用第1樓牙奇於2007-06-13 20:34發表的  : EKu%I~eM  
人尊講過話唔好用元力打泰加 d{/#A%.  
迪雲佢地仲用? ^mwS6WH6  
想死= =
i?{)o]i  
無計,唔通等死咩=〕

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-13
不用mp= = L;GkG! g  
UaCfXTG  
那玩哂啦=.= X 0vcBHh  
g1kYL$o4  
怎麼成班百痴仔係咁用元力呢= = %T6 sm  
<uG6!P  
重有唔會消化不能嗎=.=?
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-13
勁好睇 QHXA?nBX  
泰加的copy能力又升一層
離線自己

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-13
引用第3樓慘絕人寰於2007-06-13 20:48發表的  : jM}(?^@  
不用mp= =
那玩哂啦=.=
怎麼成班百痴仔係咁用元力呢= = VOJ/I Dl 4  
.......
#;[0:j U0  
因為佢地唔想等死 h/Yxm2  
而泰加點解咁勁至今都係一個謎...

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-13
引用第5樓自己於2007-06-13 20:52發表的  :
因為佢地唔想等死 jGi{:}`lB  
而泰加點解咁勁至今都係一個謎...
,5V6=pr$  
唔想死重用=.= 4fIjVx  
你分明你記少左d野 >8ryA$  
迪雲記憶力好好的  )m#Y^  
打一次森林同地下就知啦=.=
離線自己

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-13
引用第6樓慘絕人寰於2007-06-13 20:53發表的  :
唔想死重用=.= +;\w'dBi,  
你分明你記少左d野 '}9 Nvr)+  
迪雲記憶力好好的 RcO"k3J  
打一次森林同地下就知啦=.=
$E&T6=Wn  
nonono,佢地唔通就咁比泰加打死?用招式檔住起碼可以頂一陣時間

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-13
引用第7樓自己於2007-06-13 20:55發表的  :
nonono,佢地唔通就咁比泰加打死?用招式檔住起碼可以頂一陣時間
.;Mb4" 7=  
你都真係幾無聊下bo=.= nShXY6bA  
mZ2CG O R  
首先 p3Ql s*  
E a&NJ]& g  
迪雲一早記得唔好用元力打 {f\wIZ-K A  
佢對戰鬥時既記憶係好高 L {P'mG=4  
p:TE##  
and }ymW};W  
^utOVi  
泰加也沒有可能識咁多招啦 zt: !hM/Vt  
;&n iZKoe  
消化得哂?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-13
引用第8樓慘絕人寰於2007-06-13 20:57發表的  :
你都真係幾無聊下bo=.=
首先
.......
m_*wqNFA6  
第一:都話佐佢地要同招檔住lor EP#2it]0]  
如果唔係佢地仲快死orz 2=- .@,6  
第二:味講佐泰加唔知點解咁勁lor...

離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-13
引用第9樓自己於2007-06-13 20:59發表的  :
第一:都話佐佢地要同招檔住lor mFF4qbe  
如果唔係佢地仲快死orz {/]2~!  
R|8vdZ%@  
擋住就用雙手啦 ySr,HXz  
仲用招擋自己找死= = EW*sTI3  
迪雲咁有才幹,沒理由用d咁笨的方法
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-13
引用第9樓自己於2007-06-13 20:59發表的  :
第一:都話佐佢地要同招檔住lor MvpJ0Y (  
如果唔係佢地仲快死orz @v%Kwe1Q  
d}4NL:=&  
回1.e個世界有合作e樣野 :awkhx  
回2.就算加左d唔知咩落去,想無限元力,係冇可能 bFX{|&tHU  
0~fjY^(  
另外,連故事的真意都未吸收到就作,分明係唔識作=]
離線自己

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-13
引用第10樓牙奇於2007-06-13 21:05發表的  :
擋住就用雙手啦 M M@,J<  
仲用招擋自己找死= = Vx$;wU Y  
迪雲咁有才幹,沒理由用d咁笨的方法
%Xd*2q4*  
用手桔一樣死得快=〕

離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-13
引用第12樓自己於2007-06-13 21:08發表的  :
用手桔一樣死得快=〕
6j(/uF4!#  
用元力令泰加更強… 0)WAQt\ /  
唔擋就避啦=] 2$Mnwxfk  
再唔係唔用元力的招lo
離線牙凌

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-13
打鬥太簡易= =" U>PZ3  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 V9oBSP'kt  
因為人尊講過 GY]P(NU  
就算係就死都應該唔出元力招 RM|J |R  
因為出左都冇用...只會更加死= =
離線乂戰乂
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-13
引用第14樓牙凌於2007-06-13 21:49發表的  : \ja6g  
打鬥太簡易= =" ZG=]b%  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 <X8Urum  
因為人尊講過 SP%X@~d  
就算係就死都應該唔出元力招 AIHH@z   
[PIMG2"G  
同意 ^OY$ W  
但係唔出元力招,咪冇野作
[img]http://img65.imageshack.us/img65/6983/33770610si8.png[flash]
離線自己

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-14
引用第14樓牙凌於2007-06-13 21:49發表的  : vU>^  
打鬥太簡易= =" tiZ H;t';<  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 =IL\T8y09  
因為人尊講過 L0![SE>  
就算係就死都應該唔出元力招 [Hx}#Kds  
$1])>m_ct  
其實我係想訓練下你地的腦,睇下我有冇作錯 u#ya 8  
我幾好人呢...

離線乂戰乂
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-14
  唔洗咁呀ma,幾時作下ar,好心急ar
[img]http://img65.imageshack.us/img65/6983/33770610si8.png[flash]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個