切換到寬版
  • 1045閱讀
  • 17回復

[自創小說]複製的威脅(上) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線自己

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-13
上回講到:悟地等人勸回龍翼後,便向第三層進發... g_5QA)4x  
fXI:Y8T  
第三層... GdV1^`M6  
~Tbj =f  
邪鬼:泰加!?你不是被我擊倒了嗎? 4P^6oh0"  
7dsefNPb  
泰加:嘿,說起當時我還幸運 8 C[/dH  
3(TsgP >`  
   當時我被你擊倒,受了重傷 dL7E<?l  
Y!iZW  
   當我快要死去的時候,有一技生命藥水掉了下來 `w I/0  
!Z VU,b>  
   我把它渴了後,便沒事了 _iNq"8>2  
~{sG| ;/!*  
邪鬼:那你便要再死一次了吧 !EUan  
Bqma\1cgb  
泰加:沒這麼容易,我剛得到一種能一看到了對方便能複製對方所有招式的能力,你輸定了,哈哈 W>-Et7&2  
A_Frk'{qhB  
星仔:待我擊倒你吧!【旋風砲拳】! .EM`.  
8-<:i  
泰加:【旋風砲拳】! "-@[R  
4_Dp+^JF  
星仔:可惡!【百裂狂轟】! `u>4\sv  
{*{Ox[Nh{  
泰加:嘿,【百裂狂轟】! Eu"_MgD  
'y8]_K*  
星仔:甚麼!?連奧義也能被他複製... L "sO+4w  
.bB dQpF-  
泰加:【真十字旋風拳】! |rmg#;/D  
{(r6 e  
星仔:你剛使出百裂狂轟,怎能再使出招式!? L(&&26Y  
quY:pqG38q  
泰加:我的新能力還能令我使出我複製的招式時不用任用元力,你不能嬴我的! ca+5=+X7  
 {o(j^@  
星仔:嗚... F:x [  
n; {76Q  
小丹:【真豹影拳】!!! ;a:[8Yi  
H":oNpfb  
泰加:【幻影星塵】!!! 2UGsYQn  
4apL4E"r  
小丹:嗚呀! ]_N|L|]M  
RX/hz|   
正當米兒想出手時,迪雲阻止,道:別去,過去只是同樣命運 vWAL^?HUP  
d!eYqM7-G  
米兒:但我們現在沒有方法了... "DYJ21Ut4  
U&O: _>~  
霸奇:【霸王轟山拳】! N-lkYL-%\j  
sr8cYLm5R  
泰加:【唯我獨尊】!!! ]U"94S U:)  
8OgLn?"P  
歷奇:嗚... H;RwO @v  
N7e"@Ic  
泰加:哈哈哈,我嬴定你們了 03C0L&  
]+X@ 7  
馬龍和域多:可惡,你竟打傷歷奇! t.mVO]dsj  
-GxaV #{  
馬龍:【轟地雷】! B}^w_C2  
Hh+  2mkg  
域多:【彗星閃刀】! eM8}X[  
'- zD  
泰加:【龍光砲】! dAuJXGo  
82l~G;.n3  
馬龍和域多:呀!!! .V,@k7U,V  
FSND>\>  
悟地:迪雲,我們出手吧,集我們三個的能力應該可能打敗他 p, #o<W  
ob8qe,_'  
悟地:【真虎翔霸】! 4:FK;~wM&x  
;+"+3  
迪雲:【真昇龍霸】! \ Yx/(e  
%7|9sQ:  
米兒:【大天使之降臨】! `nu''B H  
Ofs <EQ  
泰加:【邪神怒吼】! $< JaLS  
9 AJ(&qY(  
迪雲,米兒和悟地:嗚... <7~'; K  
A}l3cP; `#  
米兒:現在怎樣辦!?迪雲學長 WPQ fhr#|  
q.;u?,|E/  
邪鬼:迪雲,我想到一個方法,不知你願不願意跟我嘗試... s7F.sg  
4t=G   
迪雲:當然可以吧 PUUwv_  
wRVUu)  
邪鬼與迪雲耳語 uA< n  
ez| )ph7  
泰加:你們想弄甚麼花樣也不能打敗我的 4%4 }5UYN  
~sh`r{0  
邪鬼:【唯我獨尊】! `EaLGzw  
}~L.qG  
泰加:【邪神怒吼】! {tWf  
^~etm  
正當泰加收手時,迪雲馬上衝過去泰加處 ')cMiX\v  
9iQq.$A.  
迪雲:【真龍怒吼】! :.Wr{"`  
|!4K!_y  
泰加:哇... 1eF3 `  
.6Pw|xu`Pw  
星仔:解決了吧... 5?x>9C a  
wfH^<jY)E  
泰加:哈哈哈,這種攻擊方式雖然挺有用,可是你們的體力已經耗盡了,遊戲該結束了!【龍光     r8RoE`/T  
   砲】! Tc? $>'  
F'21jy&  
下回預告:泰加使出龍光砲 K|[*t~59  
jWA(C; W  
     迪雲等人命懸一線
1條評分

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-13
人尊講過話唔好用元力打泰加 ds<2I,t  
迪雲佢地仲用? |IzPgC  
想死= =
離線自己

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-13
引用第1樓牙奇於2007-06-13 20:34發表的  : qm/22:&v5  
人尊講過話唔好用元力打泰加 <h0?tv]  
迪雲佢地仲用? Swig;`  
想死= =
s"r*YlSp"  
無計,唔通等死咩=〕

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-13
不用mp= = dO! kk"qn  
s+$ Q}|?u  
那玩哂啦=.= dy%;W%  
B9jC?I |`  
怎麼成班百痴仔係咁用元力呢= = vc;$-v$&  
KQ!8ks]  
重有唔會消化不能嗎=.=?
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-13
勁好睇 K_|k3^xx"  
泰加的copy能力又升一層
離線自己

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-13
引用第3樓慘絕人寰於2007-06-13 20:48發表的  : r,73 C/*&/  
不用mp= =
那玩哂啦=.=
怎麼成班百痴仔係咁用元力呢= = -V77C^()8d  
.......
iy.p n  
因為佢地唔想等死 @alK;\  
而泰加點解咁勁至今都係一個謎...

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-13
引用第5樓自己於2007-06-13 20:52發表的  :
因為佢地唔想等死 {UI+$/v#  
而泰加點解咁勁至今都係一個謎...
I5 p ? [  
唔想死重用=.= R`qFg/S  
你分明你記少左d野 Qz1E 2yJ  
迪雲記憶力好好的 UcHJR"M~c  
打一次森林同地下就知啦=.=
離線自己

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-13
引用第6樓慘絕人寰於2007-06-13 20:53發表的  :
唔想死重用=.= VscE^'+  
你分明你記少左d野 &DX! f  
迪雲記憶力好好的 ~TD0z AA&  
打一次森林同地下就知啦=.=
<)H9V-5aZ  
nonono,佢地唔通就咁比泰加打死?用招式檔住起碼可以頂一陣時間

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-13
引用第7樓自己於2007-06-13 20:55發表的  :
nonono,佢地唔通就咁比泰加打死?用招式檔住起碼可以頂一陣時間
6A-|[(NS  
你都真係幾無聊下bo=.= R 'zWYQ  
FcU SE  
首先 uw_Y\F-$  
R&k<AZ  
迪雲一早記得唔好用元力打 8OU\V5i[,q  
佢對戰鬥時既記憶係好高 8Fu(Ft^9  
"<1{9  
and  eq;uO6[  
}&J q}j  
泰加也沒有可能識咁多招啦 {4Cmu;u  
'zTLl8P  
消化得哂?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-13
引用第8樓慘絕人寰於2007-06-13 20:57發表的  :
你都真係幾無聊下bo=.=
首先
.......
hz@bW2S.  
第一:都話佐佢地要同招檔住lor !Wnb|=j  
如果唔係佢地仲快死orz &Ok):`  
第二:味講佐泰加唔知點解咁勁lor...

離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-13
引用第9樓自己於2007-06-13 20:59發表的  :
第一:都話佐佢地要同招檔住lor m9rp8r*e  
如果唔係佢地仲快死orz MQ8J<A Pf-  
XwaXdvmK  
擋住就用雙手啦 q(84+{>B  
仲用招擋自己找死= = $>LQ6|XRu  
迪雲咁有才幹,沒理由用d咁笨的方法
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-13
引用第9樓自己於2007-06-13 20:59發表的  :
第一:都話佐佢地要同招檔住lor 5nx1i  
如果唔係佢地仲快死orz 0o&5 ]lEe  
^iV)MTT  
回1.e個世界有合作e樣野 A.w.rVDD  
回2.就算加左d唔知咩落去,想無限元力,係冇可能 qIT@g"%}t  
'm$L Ij?@  
另外,連故事的真意都未吸收到就作,分明係唔識作=]
離線自己

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-13
引用第10樓牙奇於2007-06-13 21:05發表的  :
擋住就用雙手啦 4CTi]E=H{  
仲用招擋自己找死= = 6_B]MN!(  
迪雲咁有才幹,沒理由用d咁笨的方法
I7 ]8Y=xf  
用手桔一樣死得快=〕

離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-13
引用第12樓自己於2007-06-13 21:08發表的  :
用手桔一樣死得快=〕
`WS&rmq&'  
用元力令泰加更強… D2O~kN d  
唔擋就避啦=] 3OB"#Ap8<  
再唔係唔用元力的招lo
離線牙凌

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-13
打鬥太簡易= =" -G=]=f/'  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 yt2PU_),  
因為人尊講過 9- # R)4_  
就算係就死都應該唔出元力招 fN2lLn9/u  
因為出左都冇用...只會更加死= =
離線乂戰乂
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-13
引用第14樓牙凌於2007-06-13 21:49發表的  : yDS4h(^  
打鬥太簡易= =" %XTI-B/K  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 2T`!v  
因為人尊講過 yLcE X  
就算係就死都應該唔出元力招 Xm&L B X  
OrG).^l  
同意 [S<";l8  
但係唔出元力招,咪冇野作
[img]http://img65.imageshack.us/img65/6983/33770610si8.png[flash]
離線自己

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-14
引用第14樓牙凌於2007-06-13 21:49發表的  : <\FH fE  
打鬥太簡易= =" CQ2jP G*py  
同埋佢地正常黎講係唔會出元力招 },[}$m %  
因為人尊講過 YoE3<[KD(  
就算係就死都應該唔出元力招 jqkqZF  
8EEuv-aeo  
其實我係想訓練下你地的腦,睇下我有冇作錯 F5#YOc k&,  
我幾好人呢...

離線乂戰乂
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-14
  唔洗咁呀ma,幾時作下ar,好心急ar
[img]http://img65.imageshack.us/img65/6983/33770610si8.png[flash]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個