切換到寬版
  • 1724閱讀
  • 13回復

冰尊者分析(有動畫~)100%完成 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-25
 fRS;6Jc  
角色起初能力 :T-DxP/  
+bumWOQ'  
能力 能力值 每加1點的效果 g Wtc3  
HP 950 5 '| i?-( f)  
MP 750 4.5 ,`t+X=#  
SP 700 5 [c{ \el9H  
STR 15 1.5 F L{Uz+Q  
DEF 14 1.4 a_Y<daRO  
AGI 11 1.1 x2!R&q8U>  
>oW]3)$4S  
介紹:他是火尊者的哥哥.但是他的性格比細路完全相反,實力就差不多。 U9oUY> 9  
R"W}\0k  
攻擊動作: cC~RW71  
r!R-3LO0s  
介紹:這個動作攻擊不大,但勝左破招力強,要慢慢練習。 &=lc]sk  
壞處:攻擊地方不大,得1下。 }`qAb/Ov  
d:)#-x*h7  
跳攻動作: @7 Ry{,A  
_a$qsY  
介紹:可以有2下,很屈機。 gPd K%"B@  
Mj@2= c  
壞處:因為冰尊比較腳細,所以踢得唔夠遠,後門大開。 7 $y;-[E[  
&g|[/~dIr  
|62` {+  
招式: ceUe*}\cr  
B=0^Rysg  
冷凍波 防前攻   150mp   50學習點數  9q"kM  
nCYkUDnZ  
介紹:這招飛行道具的招式,有結冰效果,可以用這招來封住對手既行動,跟住再用遠攻招攻擊對手,攻擊力一般,通常都是用來搞亂對手的視線。 C8m9H8Qm  
W 3le)&  
壞處:速度太慢,可以反彈,攻擊力低,出招/收招都很慢。 Znb={hh  
C]!2   
屈機程度:★★★ "\wMs  
3E*|^*  
NY7yk3  
+d3|Up8=  
冰鋒之劍     防下跳   250mp   80學習點數 {SV/AN  
of B:7  
介紹:冰尊召喚出來的武器,有結冰效果,攻擊時還有劍刃攻擊對手。 NW1Jr/  
Y- ao yoNS  
壞處:耐久度少,劍刃可以反彈。 5%jhVys23  
.!3e$mhV  
屈機程度:★★ zsp%Cz7T  
c!IZLaVAr9  
G80N8Lm  
4)gG_k  
sh  :$J[  
@j|E"VYY  
冰霜拳 防前跳 300MP 90 學習點數 |N/d }  
httywa^  
介紹:出手時會有3個冰山攻擊對手,擋招十分實用,有防止對手近身的作用。 v]k-x n|$j  
L-|l$Ti"  
壞處:收招很慢,攻擊力一般,如果對手已經近了你身,冰霜拳就發揮唔到作用。 @:>]jp}uq  
0:V /z3?  
屈機程度:★★★★★ \V-N~_-H  
)c e 6~   
0he3[m}Nr  
u''Ce`N  
#*g=F4>t  
鑽石風暴 防上跳 450MP 200 學習點數 j4/[Z'5ny  
s!IIvF  
介紹:出手時,會有出現風暴跳飛對手,有結冰效果,出手/收手都有無敵時間,攻擊超高,出手收手都好快 \]> YLyG  
,可以按2下前之後出招,會比較易中鑽石風暴。 z$J m1l  
YY;<y%:8Z  
壞處:收招時沒有防。 c {= ; lT  
-`faXFW'  
屈機程度:★★★★★★★ -PpcFLZ|  
:;_ khno  
_wKwiJs  
Jxvh;  
冰川寒流 防跳跳 200MP 120 學習點數 W\l&wR  
<{#_;7h"  
h4]^~stI  
斜上出招 iwF_'I$#N  
A4"TJZBg}  
q;68tEupR  
!+SL=xy!{  
斜下出招 70qEqNoC  
72, m c  
介紹:這招出完後,地上會有幾塊冰塊,這冰塊有冰封成份,可以向上向下出招,不過出這很講技術,要對準對手出招,把人冰封,可以在對手四周出這招幾次,可以令對手不知去向,十分好用。(後門有好多防禦力) &l+Qn'N  
0x<ASfka  
破解這招方法圖:(只是意見) JK2{9#*  
c,@Vz 7c  
:qE.(k1@5  
z|>TkCW6  
壞處:收招後沒有防禦。 PMAz[w,R~  
s[8. l35|  
屈機程度:★★★★★★★ 8"&!3_  
|S!R Q-CF  
):K%  
!FgZI4?/Y=  
]o'o v  
宇宙冰河 350MP 150 學習點數 'J?{/O^  
k-ZO/yPo  
介紹:出招時會有十幾把冰劍攻擊對手,可以斜上/斜下攻擊,最好玩突攻,遊擊,因為速度快,攻擊高,所以用來亂射也有可以命中對手。 Cfi4~&  
BdD]HXB|_  
壞處:出招時,自身沒有防禦。 X7$]qE K  
=E2 a#Vd  
屈機程度:★★★★★★★ FtTq*[a  
E^)FnXe5  
Ll|-CY $  
ps.小弟是第一次做動畫,所以比較差,唔好見怪。 :'T+`(  
2^B_iyF;  
Bc8&-eZ ,  
            ,SIS3A>s  
c 4AJ`f.5  
"1,*6(;:  
                                    ~完~
[ 此貼被☆金柑☆在2006-08-25 14:55重新編� ]
1條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)10%”: )1 -<v);  
U$5x#{AFp  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 qiet <F  
HP 950 5 2B4.o*Q\  
.......
k[8F: T-  
喂喂,板主,佢係火佬阿哥呀,改改佢
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-25
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-25
引用第2樓~瘋人~2006-08-25 15:14發表的“”: s O#cJAfuu  
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
U LS>v  
等日得閒你黎試下咪知高唔高攻囉..... -o~zb-E  
(個人意見)

離線惡夢の戀

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-25
唔係幾長細=]
離線skhcyss1993
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)100%完成”: d s`YVXKH  
W'9{2h6u(  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 TAh'u|{u2  
HP 950 5 0(d!w*RpG  
.......
f~l pa7  
a4uy}@9z  
^}2!fRKAmo  
建議使用一d拍攝用嘅程式@@
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-26
你一張張圖cut= =?? +h-% {  
咁樣會很lag加囧囧的= =" hfJ&o7Dt  
點解你唔用ccs果個方法= ="" 9q0s  
廢事煩會做成囧囧= ="
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-26
你d動畫出招出得太快啦 s8A"x`5(  
你個冰穿河流,d鈄方面既動畫太快,都唔知你有冇鈄到(都睇唔到有冇鈄@@)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-26
引用第6樓abc1232006-08-26 10:37發表的“”: g#fn(A  
你一張張圖cut= =?? w9u|E46  
咁樣會很lag加囧囧的= =" ,c&t#mu*0  
點解你唔用ccs果個方法= ="" @lM-+q(tl  
廢事煩會做成囧囧= ="
B]hRYU  
今次係小弟第一次做動畫,算係咁吧.....

離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-26
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-26
引用第9樓魚旦二號2006-08-26 12:42發表的“”: (VkO[5j  
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
|ggtb\W  
嗯...我功力唔好,不過下次做分析時,會做到完美先opst出黎。

離線pcdog
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-26
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂 x~m$(LT  
1f"}]MbLR  
sample: [".94(qs  
5Uhxl^c  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-26
引用第11樓pcdog2006-08-26 20:38發表的“”: QYj 4D  
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂
sample:
a~!7A ZT-O  
多謝你先,不過唔洗喇.....我覺得我做得最好係冰河.....

離線merlinwizar1
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-26
我83LVL冰人,我用慣宇宙冰河WuT機,唔知你有沒有其它招Wut機gei心得?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個