切換到寬版
  • 4737閱讀
  • 93回復

2009 u1亞洲遊戲展 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線笨笨笨笨
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2009-12-28
引用第79樓stormschool於2009-12-28 03:20發表的  :
哂氣啦,今年AGS都唔見得好多人丫,以往(前2-3年都係咁)LFO上哂報紙又唔見你地話唔玩又乜又物
每一隻遊戲都有興衰,只不過做人唔好咁,見好就讚見低就踩,難得LFO係香港都算係好成功既ONLINE GAME,如果冇左佢都冇乜邊隻GAME可以代表香港了
隻GAME其實係咪真係咁衰先,主要都係因為
1.D人見到有市場就唔玩都去D GAME SHOW買野番去炒,搞到個個都話虛寶貴而唔玩,咁唔係越一既錯啦掛
2.D人改game你地個個爭住要,又要嘈人地隻GAME多外掛,人地為左封外掛做左一D措施,你地又話大嚴謹
.......

虛寶點樣貴都好啦..就算收納本要600蚊都係會有人買的
至於平唔平衡..又有幾個睇法..
1.假設空閃炮都同吞天既威力相若=平衡?
2.價錢昂貴的角色/招自然比弱的角色強=平衡?
3.故事描寫所謂強的角色要比初期角色強=平衡?
平衡呢樣野都幾難介定到..畢竟個個玩家看法都不同

動漫LFO都搞得有聲有色..但動漫之後一排又無晒聲氣
好似天魔模型..迪格模型
迪倫果年我唔知就唔講了
甚至烈追風連同信物都量產了
一年係咁..兩年又係咁
還會有機會俾U1上報紙上電視做免費宣傳?
睇怕出年就算出咩都好..都唔會有爭住要..採訪呢d事情發生

我都係抒發心情咋 不喜勿插
[ 笨笨笨笨在2009-12-28 03:52重新編輯此帖 ]
我不是美人.
離線ryantang911

發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2009-12-28
唉...冇之前出天魔,迪倫or迪格斯果陴咁多人了...
佢又唔出多d野... 好出唔出 出個同lfo故事冇咩關係ge人物....
離線笨笨笨笨
發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2009-12-28
引用第81樓ryantang911於2009-12-28 09:43發表的  :
唉...冇之前出天魔,迪倫or迪格斯果陴咁多人了...
佢又唔出多d野... 好出唔出 出個同lfo故事冇咩關係ge人物....

如果佢出既野同主線故事連繫返會好好多..
出暗終魔...
或者整個特別版迪格會吸引d
我不是美人.
離線4503
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2009-12-28

夠哂型
想要其他問我
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2009-12-28
引用第79樓stormschool於2009-12-28 03:20發表的  :
哂氣啦,今年AGS都唔見得好多人丫,以往(前2-3年都係咁)LFO上哂報紙又唔見你地話唔玩又乜又物
每一隻遊戲都有興衰,只不過做人唔好咁,見好就讚見低就踩,難得LFO係香港都算係好成功既ONLINE GAME,如果冇左佢都冇乜邊隻GAME可以代表香港了
1.D人見到有市場就唔玩都去D GAME SHOW買野番去炒,搞到個個都話虛寶貴而唔玩,咁唔係越一既錯啦掛
2.D人改game你地個個爭住要,又要嘈人地隻GAME多外掛,人地為左封外掛做左一D措施,你地又話大嚴謹
.......

難得ibbs/lfo仲有番一d明白事理既人
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2009-12-28
合體戰神限時已經係一個失敗,依家力主出戰神d招,冇人會理佢- -
離線kayiu2008
發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2009-12-28
.......

同意同意=]]]
★邪魔外道店:D
http://ibbs.hk/read.php?tid=90586
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2009-12-28
咁空既..我去果時都有D人
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2009-12-28
.......

mainpoint!
離線無野做
發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2009-12-28
講真
一隻game一定會有完結既一日
開版公司點做好個story都係無辦法改變
不如家下努力推廣搞最後幾次既出版
要玩的始終都會玩
要走既點都留唔住
夜觀星象!?
離線★呀傑☆
發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2009-12-29
係唔係等收工果時去影架?
離線chy2003

發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2009-12-29
.......

照理我係唔會回覆,但係講到龍族都係回一回
龍族摺埋的原因主要係果間公司轉型
「罷手不碰 MMOG 專注發展休閒遊戲」
跟住旗下的MMOG都摺晒

原本簽約代理至少三年的幸福Online,經營一年後便火速結束營運

http://gnn.gamer.com.tw/7/19437.html
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%B9%B8%E7%A6%8FOnline
論壇事情本人一既不理,請勿PM本人
所有交易區被騙的請聯絡 ~瘋人~ 或 暴走疾風
離線yukinhang321
發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2009-12-30
仲記得自已年年都去支持U1,會買d野,但今年無去,U1大勢已去lo
離線leehoghi
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2009-12-30
冇野賣既
快速回復
限100 字節

上一個 下一個