切換到寬版
  • 7447閱讀
  • 30回復

[原創]冥王羅剎--簡單人物分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線nero0123

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-10-01
不喜勿插,小弟第二次做人物分析 9ph>4u(R  
99%R/m  
冥王羅剎: C' WX$!$d  
m|;gl|dTB  
冥王羅剎先係黑仔黑仔本身個樣,之前分左身~ m8eoD{  
異 信: =`2jnvx  
!| q19$  
r oBb o  
建議裝備: } Fli  
用,晝頭,晝盾,黑石鞋,1隻中手,1隻羅倫斯手,再用十卡同中鍊(青龍鍊都OK架) ^W`RBrJay  
你可以用哂中手,但可能唔夠MP=3= -a l  
N7GZ'-t^Er  
建議裝備2: Hd TB[(  
Gm裝+晝頭,盾,黑石鞋同中手x2(驚唔夠MP用可以轉一隻羅倫斯手) b8[ ayy  
of >  
頭像: =L;g:hc<  
eT?vZH[N  
企: y5?kv-"c  
ScQ9p379  
混地~ 9j}Q~v\  
轉圈~ Q=Q&\.<  
跑: -Vs;4-B{9  
=>&~p\Aw  
擋: QyrB"_dm  
*|cs_,3  
跳: h A '>  
跳得勁高囉,咩料=_= oW>e.}d!  
跳擋: dnM.  
同擋一樣 rT[b ^l}  
普攻: =B`=f,,#3  
P057]cAat<  
跳攻: ;y)3/46S  
|O'gT8  
拎重野: |o ^mg9  
:OqEkh"$ #  
飛重野~ #miG"2ea..  
COOL BqavI&1=  
拎武器: AbQ nx%$u  
都企一樣=.= aU$8 0  
用武器: Tu^H,vf  
揮得勁慢=___= HIvSh6|0p  
蠃: _s:5)  
勁型囉=.= ) bd`U  
輸: e?\hz\^  
同擋好似=.= rKTc 6h:)  
f:AfMf>m  
招式表: 9niffq)h  
@Hr1.f  
招式: qZlL6  
(1)    新月衝 J:IAs:e`  
A6xN6{R!  
61sEeM  
MP:350 +S1h~@c:B  
學點:80 3GMrdG?Y  
出招方法:擋↓攻 p77=~s   
如何擭得:角色進行異轉後自動得到 '*`1uomeo  
格招力(5星最高): ★★★★☆ Z4{N|h?  
解:.係冥王羅剎D招當中佢係最有格招力架喇=_= ^e80S^  
攻擊力(5星最高) : ★★★★☆ j#l1KO^y  
解:高擊力唔錯嘅,係冥王羅剎D招當中,攻擊力排第2架喇. 7c<_j55(  
Vs實用度: ★★★★★ /8,cF7XL*  
解:唯一一招遠攻+上已經係最格嘅招,重幾高攻tim,vs好好用 ^a|  
打關實用度(5星最高): ★★★☆☆ 0&3zBL%Bo  
解:.用e招d異計+好少,好快會變到冇得異,重只可以打中一個目標 :#UA!| nV  
升lv實用度(5星最高): ★★★★☆ &O5&pet  
解:攻高,出手快,但最衰又係佢只可以打中一個目標=_______= A>)W6|m|  
招式說明:佢將佢嘅死神之鐮轉圈再射出3個波,vs好好用架,高攻+好格
oJc7a z  
(2)    冥王破   [ L  
=A_{U(>  
#9A*BbY  
MP:300 Qe]&  
學點:100 ,fhwDqR ?  
出招方法:擋→攻 yATXN>]l  
如何擭得:抽xcard { axRq'=  
格招力(5星最高): ☆☆☆☆☆ VT;cz6"6b4  
解:.比人普攻都破到囉=_=笑=.= _z#S8Y  
攻擊力(5星最高): ★★★★★ kPSi6ci  
解:冥王羅剎最高攻嘅招都非佢莫 >^v,,R8j  
Vs實用度(5星最高): ★★★☆☆ bV*q~ @xh  
解: 高攻+易出,但衰係0格招力=_= TUQe.oAi  
打關實用度(5星最高): ★★★★☆ jz I,B  
解:打關d怪鈍鈍地.易打中,少比人格,所有唔錯. )>pIAYCVP  
升lv實用度(5星最高): ★★★★☆ C2L=i3R  
解:高攻,好快打死d怪+用mp唔多. JycC\s+%E  
招式說明:儲氣再將2把死神鐮飛出去.好高攻,用mp又少㊣
g&/r =U  
-(E-yC u  
(3) 冥王血殺 Q.f D3g  
9 vNz yh\  
o<g1;  
MP:500 Gd|jE  
學點:120 ZCDXy  
出招方法:擋→跳 JNI&]3[C>?  
如何獲得:抽xcard p(yHB([8  
格招力(5星最高): ★★☆☆☆ !A+jX7Nb  
解:頂到d好弱嘅攻擊,但勁少少就比人打返 b^<7@tY  
攻擊力(5星最高): ★★★☆☆ bGi k~  
解: 冇咩特別,但同黑仔比相當之低攻=_= iUS?xKN$~-  
Vs實用度(5星最高): ★★★★☆ \~T&C5  
解: 易出,攻擊普通,用得過+型A_A 3\|PwA9fN8  
打關實用度(5星最高): ★★★☆☆ A*W/Q<~I  
解: 低攻,勁少少嘅怪都好難打得死,但如果d怪好似d狗咁,打好耐先閃就可以接連技. `CG% Y>+  
升lv實用度(5星最高): ★★☆☆☆ z bDK$g6  
解:好用但低攻左d囉=_= 't475?bY  
招式說明: 先斬幾下,再飛到天用死神鐮插落嚟.用好多mp+唔係太高攻,但型=v=
I.1(qbPkF+  
&qm:36Y7Xg  
(4)血殺鐮 -)e(Qt#ewl  
]w!=1(  
# tU@\H5kN  
MP:500 ~tB9 kLFG  
學點:100 `yM9XjEl>  
出招方法:擋↓→攻 <7j"CcJzZ  
如何獲得: LFO 末日戰神包 "g1Fg.o  
格招力(5星最高): ☆☆☆☆☆ W"s)s  
解:又係0格招力,普攻破到=.= J^mm"2  
攻擊力(5星最高): ★★☆☆☆ *#B"%;Ln  
解:好低攻,但用其他用途 )2b bG4:N  
Vs實用度(5星最高): ★★★★☆ |YrvY1d!  
解:可以拉近接連技,同攻擊範圍都幾遠 ASr3P5/  
打關實用度(5星最高): ★★★☆☆ _9z+xl  
解:中等啦,都係用嚟接連技姐,用哂就藤攻架喇. vARZwIu^D  
升lv實用度(5星最高): ★★☆☆☆ p8z"Jn2P  
解:,低攻,打怪唔夠快,升lv都慢過人啦 囧 N&W7g#F  
招式說明:伸出2把死神鐮把敵人拉近.用嚟接連技用,就咁用好廢=3=
i6k~j%0m  
+F^X1  
連技: /$UWTq/C7  
血殺鐮>冥王血殺 V&d?4i4/Q  
;!<@Fm9W  
Vs實用度: ★★★★☆     難易度: ★★☆☆☆ f 'u[G?C  
連技試過咁多姐,會有更新[/colour] z| zd=3c  
uJJP<mDgA  
學招次序建議: -n6T^vf  
E個係冇需要,升到150學哂所有招了=_= r6e!";w:U  
VS建議: Bh6lK}9  
用多D血殺鐮拉人過嚟接連技.\ /. .U,>Qn4/  
?xo<Fv  
冥王羅剎整體評估: )umW-A  
好多招D格招力都好屎=_=攻擊力都接受到嘅,但招招都好型,又可以飛A_A [Ib17#74  
z_:r&UP`"  
註:所有角色到達LV150後,每升一LV都能獲得20學習技能點數 a&gf0g;@I  
D^w<V%] .  
L$; gf_L  
d)v!U+-|'  
9<*<-x{A17  
黑羅剎簡單人物分析: 2*0n#" L  
http://ibbs.hk/read.php?tid=100630 OJ}aN>k  
%&4\'lE  
完(請比意見)
[ nero0123在2011-01-02 17:04重新編輯此帖 ]
離線78ccaa00
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-07-19
有埋圖 唔該哂 Wu693<  
幫到我好多=] V(n3W=#kky  
收2信先
離線aw914048
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-07-18
不錯的分享喔 5$ rV0X,O  
]w9syz8X  
期待別隻人物
離線ilikelf2now
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-07-16
看不出仲會有人做分析
離線a6563112
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-07-15
看不出來這2招可樣這接
離線s03144
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-07-15
羅剎 我到有用:o 我成日用血殺鐮 屈死人
離線TF穎
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-07-08
冥王羅剎d招好似幾高攻下
離線s03145
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-07-08
我到有用你e個人物 旦係 好難用
我仲想起我個名係因為一個bug以改x)
離線wonghangkll
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-07-08
又一神推 = =  但我又想講吓黒仔真係好好挽因頭三招都好屈
離線as087713
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-07-08
冥王羅剎分析的很詳細 Bh,LJawE  
尤其是接招0.0
離線ivanmowo
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-06-19
小黑好勁喔`得閑玩下先
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-10-05
引用第16樓迪於2010-10-04 21:53發表的  : /=\__$l)  
令我諗起自己爛尾既黑異分析 s^9N7'  
http://ibbs.hk/read.php?tid=78998
R#bg{|  
哈哈 ~ 真的抱歉A_A o=_4v ^  
因為你們個陣鬥做分析 , 而我幫緊意大利 , 所以沒咩點看你個分析XD <..%@]+  
而家就不記得有甘的分析                                                                                                                                                                                                   逃) H2RNekck  
引用第19樓魔法使命於2010-10-05 16:27發表的  : ,Fg&<Be}Jx  
Bd"7F{H  
都係意大利哥的比較好-3-
<S0!$.Kg*<  
回音 : 大概是那個[永生Jesus拳]太勁吧 ~(已逃)
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-10-05
引用第16樓迪於2010-10-04 21:53發表的  : #0Oqw=F  
令我諗起自己爛尾既黑異分析 E4y"$U%.  
http://ibbs.hk/read.php?tid=78998
web&M!-  
都係意大利哥的比較好-3-
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線gor
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-10-05
引用第16樓迪於2010-10-04 21:53發表的  : U|Jo[4A  
令我諗起自己爛尾既黑異分析  !gk\h  
+I Ze`M%n  
詳細分析
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-10-04
引用第16樓迪於2010-10-04 21:53發表的  : '0O[d N  
令我諗起自己爛尾既黑異分析 hv"toszj\  
6>L.)V  
好早之前已經見到-_______-'' __V]HcP;  
p.s:冥王羅剎跳可以避到好多遠攻,不過成日比人用範圍技追殺-___-''
離線
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-10-04
令我諗起自己爛尾既黑異分析 p\{+l;`  
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線nero0123
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-10-03
引用第14樓samshik於2010-10-03 17:08發表的  : <c ovApx  
睇完覺得黑仔淆走一流~!!!
u!uDu,y  
55,跳高避到好多招.
離線samshik

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-10-03
睇完覺得黑仔淆走一流~!!!
離線nero0123
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-10-03
冥王羅剎--簡單人物分析[定期更新,80%完工](+問下黑仔咩事搞到佢2轉-3-)
引用第9樓魔法使命於2010-10-02 22:31發表的  :
您用咩野拍GIF先- -?
qijcS2E6S  
Camtio 6=.=
離線san70167
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-10-03
唔錯,分析很詳細,我也鍾意黑羅剎 9&%#nN4`8  
_(6`{PWY  
招勁又有feel,唔愧係魔亂之首
快速回復
限100 字節