切換到寬版
  • 12204閱讀
  • 109回復

[原創]迪‧冥王羅剎分析 現時完成 30% 電腦出問題 無法錄製影片 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-04-15
冥王羅剎 <evvNSE  
1J`<'{*  
RMinZ}/  
N$\'X<{  
魔人組織-亂的首領 !n;0%"(FH  
一個身體被魔界之門分為兩半 j -l#n&M  
分別在地球及魔界生活的魔人 #xUX1(  
直到在魔界遇到撒卡後 ``;.Oy6jS  
開始了他回到地球把身體重組的旅程 ChvSUaCS  
後來成功尋找另一半身體而回復力量 $8/=@E{51  
baLO~C  
異轉信物:重組份子 [NG~FwpRf  
~q5aMy d<  
信物取得方法:暫只有X CARD10 oRf.34  
cyM9[X4rC  
異轉後頭像 $Hw w  
D-{;;<nIr`  
說明:奇怪+邪惡的笑容? 'eyzH[l,(  
lk.]!K$}  
全身圖 ew13qpt)<L  
x)35}mi){L  
說明:因為生(?)左對翼出黎 所以長期保持飛行 Nk.m$  
$|kq{@<  
異轉動作 ^Rr!YnEN  
:;Lt~:0b~  
說明:燃燒我既小宇宙啦!!! CbvP1*1  
[Lck55V+Q  
5j8aMnvs  
/ .wO<l=  
說明:慢慢行...唔駛急... AnF"+<  
b 7XTOB_HO  
;jgk53lo  
rJjNoY  
說明:batman變左hectorman!?(無聊) mu#I F'|b  
0+-"9pED>E  
跑攻 1c5+X Cr  
ae%Bl[  
說明:轉一轉已經有強大(?)既攻擊力+半破防效果 OC?a[^hB^)  
?;GbK2\bj  
\d'>Ky;GD  
x;^DlyyYU  
說明:冥王羅剎既跳躍能力較強 所以制空時間較長+ Y ~TR`y  
`w&A;fR! H  
格擋 B$=oU   
/)%$xi  
說明:我是靠臉食飯的...不要打臉 P O*;V<^  
k.."_ 4  
飲野動作 @AB}r1E2  
CpE LLA<  
說明:黑仔梗係要配番藍色架啦A_A (DLk+N4UHA  
?-Qq\D^+  
勝利動作 I cJy$+  
f|v5i tO2  
說明:I'm so cool...
[ 迪在2009-04-21 22:28重新編輯此帖 ]
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-04-15
元力招式 kgb:<{pJ  
Fa0NHX2:  
招式表 mgd)w ZNV  
!'z"V_x~  
左為冥王破 右為新月衝 : GdLr  
f-BPT2U+  
新月衝 T;M4NGmvd  
TFZxk  
消耗元力:350MP gWIb"l  
學習點數:80 Im!fZ g  
出招方法:擋上攻 D[ v2#2  
附加效果:電擊   J1u&Ga  
1YtbV3  
解說: f q&(&(|  
冥王羅剎拿起他的雙刃鐮刀(?)旋轉斬一圈 yog(  
飛出三個巨大的黑色骷髏波 J $^"cCMr  
MP用量低 收手快 可快速地連出 h( DmSW  
起手有防 站於鐮刀旋轉處會全中 3E-dhSz:i  
骷髏波可以把冷凍波,狂虎砲等類別招式擊破 xFScj0Y  
絕對為遠程攻擊的剋星及死敵! |W\U9n  
攻擊力高 全中秒殺迪下 v.6K;TY.  
如對於較沒有那麼易閃身的人物 8U)*kmq  
因為電擊 可連出兩次 .[:y`PCF  
缺點很少 不能上下使出為其中之一 5v[2R.eT-  
nIqNhJ+  
重點整理 ts/Ha*h  
優點 1.超高攻 [gIvB<Uv  
          2.MP用量低 <{cf'"O7)  
          3.收手快 可快速地連出 l+#uQo6cqQ  
          4.因電擊效果 可連續兩次命中 ?~3Pydrb#  
          5.遠程攻擊死敵(可破冷凍波,骷髏波,狂虎砲類型遠攻)  GUps\:ss  
缺點 1.起手較慢(把鐮刀合上) z7s}-w,  
          2.本體沒有防禦力 veAdk9  
          3.骷髏波不能控制方向 |/%X8\  
破解方法 1.背攻本體(最簡單) S[e> 8  
                  2.硬碰硬以高格招力招式破這招
     {U)q)  
新月衝之起手動作 no,b_0@N  
{Rz(0oD\  
O?f?{Jsx  
u\3=m%1  
冥王破 nC}Y+_wo0  
G.:QA}FE'  
消耗元力:300MP +F92_a4  
學習點數:100 =eQ'^3a  
出招方法:擋左/右攻 /^9=2~b  
附加效果:電擊 SQ057V>'=  
5 )z'=  
解說: =<X4LO)C  
冥王羅剎會極速向地丟出兩把分體的鐮刀 XC!Y {lp  
之後地上爆出鬼魂形的氣彈 {#,?K  
這招起手速度快 可彌補冥王羅剎移動速度較慢的問題 ] Jnrs  
而且攻擊力很高 全中必定秒殺迪下 wW, n~W  
更可於跳躍時使出 大大提高實用性 tfdb9# &?  
使出時如不全中 可再補一招新月衝或冥王破 }_oQg_-7e  
以達至重擊對手 5i-VnG  
缺點 攻擊對手失敗的話 容易被背攻  IOY<'t+  
這時可利用冥王羅剎獨有能力 浮空及空中衝刺反攻 +' SG$<Xv  
反攻有兩個選擇 其一為跳攻 冥王羅剎雖然浮空時間較長 &<EixDi4q  
但使用跳攻會急速下降以雙翼(?)使出半月形的斬擊(?) O$7r)B6Cs  
其二為使用冥王破 利用冥王破可空中使出的優點反攻 VKcVwq  
b/d 1(B@  
重點整理 Tq,dlDDOR  
優點 1.超高攻X2 =@P]eK /  
          2.起手快 M Al4g+es  
          3.可於跳躍中使出 大大提高實用性 YRyaOrl$<  
缺點 1.容易被背攻 r8>Qs RnU%  
     2,本體身後沒有防禦力X2 ub]s>aqy   
          3.收手有短時間沒有攻擊力+硬直 LaYd7Oyf]  
破解方法 1.閃避後背攻本體 ^|(VI0KO  
                  2.直接硬碰滾地 有機會避過 再反擊
冥王破之起手動作 MDoV84Fh  
o|APsQE  
+t8#rT ^B  
好快會再更新~再見!!
[ 迪在2009-04-20 20:11重新編輯此帖 ]
離線lamandyu
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-04-15
+油 :Q}Zb,32  
等著你的分析啊
離線lkf281196
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-04-15
十卜你牙.. :464~tHI[`  
L-Mf{z  
期待=]
離線疾豹影使
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-04-16
兩個人都整... sW&h?jdf  
邊個整得好D呢...
疾豹小店

離線std的917
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-04-16
so gj:)2個整:s R#Z m[S  
快d吧,慢左就:p唔好叫我幫=]
離線leo159050
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-04-16
好好繼續加油!
[img][/img]
離線黑仔大哥
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-04-16
迪 你有對手 8< "lEL|  
兩個都係用黑仔 ,S1'SCwVdJ  
吾知邊個做得好呢
離線
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-04-16
引用第7樓黑仔大哥於2009-04-16 16:25發表的  : T5aeO^x  
迪 你有對手 hYVy65Ea  
兩個都係用黑仔 zI_pP?4;.q  
吾知邊個做得好呢
R".*dC,0'B  
我要說服佢做幻音唔好做黑仔/.\ [k=LX+w@  
黑仔係我獨有架!(痴左線) Kk>va->R  
應該係佢做得好 我唔識錄片 #^w8Y'{?  
要搵FD =!=DISPo  
唉...早知尋日唔開呢個POST QPW+L*2  
激發左佢都做埋一份-.-...
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-04-16
引用第8樓迪於2009-04-16 16:31發表的  :
我要說服佢做幻音唔好做黑仔/. dbfI!4  
黑仔係我獨有架!(痴左線) "Wy!,RH  
應該係佢做得好 我唔識錄片 K?=g IC:  
要搵FD Kj+TP qXb  
.......
Jy0 (g T  
曉:s |qb-iXW=  
幫你錄啦:p 收費:)好無:x
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-04-16
引用第9樓std的917於2009-04-16 17:36發表的  :
曉:s 01o,9_|FL  
幫你錄啦:p 收費:)好無:x
a`zw5  
搶生意,我不收費不成功先不收費
離線
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-04-17
引用第10樓阿里路亞於2009-04-16 21:25發表的  :
搶生意,我不收費[表情]不成功先不收費[表情]
S$ 91L  
我std喎-.- _u8d`7$*%  
你真係幫我?
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-04-18
引用第11樓迪於2009-04-17 18:48發表的  :
我std喎-.-  7VA et  
你真係幫我?
'1Q [&  
得- -開個人物起std有幾難- -?
離線牙ning
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-04-19
喂-.-都好耐下- -仲係0.5%..支持下-.-快d做
離線
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-04-19
引用第13樓牙ning於2009-04-19 10:35發表的  : d NgjM Q  
喂-.-都好耐下- -仲係0.5%..支持下-.-快d做
f3HleA&&  
又唔見你幫我手-.- xEvm>BZi  
今日必定更新-.-... T&~7*j(|e  
std fd撐場-.-...
離線lcc21n
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-04-19
十卜你牙 dt|f4 XWF  
加油!
離線
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-04-19
引用第15樓lcc21n於2009-04-19 16:24發表的  : W:z!fh-  
十卜你牙 cPm-)/E)i  
加油!
S|?Ht61k  
多謝 &b7i> ()  
不過本人既文字會較多 +Jv*u8T'  
希望大家唔會覺得悶
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-04-19
加油... b-XC\  
雖然而家分析好龜速... WDdp(<  
但我都會支持支持...=.=
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-04-19
引用第17樓魔法使命於2009-04-19 18:00發表的  : #1C~i}J1  
加油... !tNJLOYf  
雖然而家分析好龜速... Fc"&lk4e  
但我都會支持支持...=.=
E(&GZ QE  
今日係我第一次更新-.- #Rkldv'  
算係咁啦 d$G<g78D  
打字個度用左唔少時間架 b:iZ.I  
唔好咁講啦0.0...
離線lopuilun1994
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-04-19
u1偏心黑羅剎異轉 -|DSfI#j  
2招都咁鬼勁= =   又型仔....
css6b1是也!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個