切換到寬版
  • 3586閱讀
  • 24回復

新年 準備換電腦啦! 幫手睇下 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-02-01
引用第19樓糯米滋於2011-02-01 01:37發表的  :
顯卡512打機真係唔多夠…
最少建議都1gb

咁又張張卡唔同ge.....
例如gt240 512>g210 1gb
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-02-01
引用第18樓火仔於2011-02-01 00:17發表的  :
係可能,我自己都唔係成日搞電腦果d人(我部機係03年買,用到加下,當然換過唔少野)
我只係知l4d2幾高要求,我部機最多都係玩到d好低要求既game(例如:多啦a夢大xx,lfo(打關/vs有少少lag),龍之x(勁lag),跑online(lag到嘔,有時啦),我自己都打算換機,我最重要係用到photoshopCS4(要順)又打到機(最低要求係玩到call of(是旦一集)啦),玩e家既online game,唔lag,要順,有冇e類既電腦組合?

死了
咁crysis 2咪無人玩到
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-02-02
引用第21樓ming6339於2011-02-01 12:26發表的  :
死了
咁crysis 2咪無人玩到

l4d2個要求真係高到要去網吧到玩,一般家用電腦無咩可能去到咁勁,一係你部機要拿泥畫圖果d用(因為多數要畫圖果類程式,顯卡都係一樣要高,例如:3D圖/photoshop,因為果d多數要張顯卡勁d先整得好)咁就可能得既
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線623
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-02-03
引用第22樓火仔於2011-02-02 00:56發表的  :
l4d2個要求真係高到要去網吧到玩,一般家用電腦無咩可能去到咁勁,一係你部機要拿泥畫圖果d用(因為多數要畫圖果類程式,顯卡都係一樣要高,例如:3D圖/photoshop,因為果d多數要張顯卡勁d先整得好)咁就可能得既

呢部機我砌左二千一,L4D2未lag過
除左一次同時BT down 3齣戲

離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-02-03
引用第22樓火仔於2011-02-02 00:56發表的  :

網吧機真係咁勁咩
快速回復
限100 字節

上一個 下一個