切換到寬版
  • 2062閱讀
  • 22回復

u1改招問題 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kokoon88

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-06-12
對上玩LFO既時間係邪怒仲係大爆炸既時代 冇玩一排 E兩日手痕玩返 發覺改到不知所謂! U1話要平衡 所以就改到D招起手慢 冇防 點解平衡要係1齊廢 唔可以1齊勁? 我百幾200蚊咁買你D招 依家變到連電腦普攻都CUT到我招? 咁同昆人有咩分別 你起手快 有防 實用所以我肯比幾百蚊買你E招 買完你改到咩都冇 ! 我唔理你D招幾高攻 可以一招秒全世界都好 你起手都起唔到 有X用咩
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-06-12
其實...無人叫你買...
離線kokoon88

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-06-12
講真 D招我係自願買 問題佢賣比我果陣唔係咁樣架喎 姐係你買電話返黎有得打電話 過一排佢改到話冇得打電話 咁唔係昆你?
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-06-12
所以他差唔多件件產品都印
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-06-12
有句寫住'一切xx以遊戲內為準'...
同埋「用戶使用合約」真係玩晒...
其實生意佬叻既地方係同你玩合約, 份合約佢一定無問題佢先放出黎, 要確保你地告佢唔入

除非樓主唔買, 如果唔係買佢個產品包即係認同左佢份合約...
人地講到明就算佢改成點你都無得嘈...
所以就算事實係呃你都好, 都無佢乎
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-06-12
引用第4樓七星會員於2011-06-12 08:28發表的  :
有句寫住'一切xx以遊戲內為準'...
同埋「用戶使用合約」真係玩晒...
其實生意佬叻既地方係同你玩合約, 份合約佢一定無問題佢先放出黎, 要確保你地告佢唔入
除非樓主唔買, 如果唔係買佢個產品包即係認同左佢份合約...
.......

其實用合約保護自己權益他們沒有錯 , 但是如果借合約剝削消費者的權利就太不人道
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-06-12
引用樓主kokoon88於2011-06-12 00:30發表的 u1改招問題 :
對上玩LFO既時間係邪怒仲係大爆炸既時代 冇玩一排 E兩日手痕玩返 發覺改到不知所謂! U1話要平衡 所以就改到D招起手慢 冇防 點解平衡要係1齊廢 唔可以1齊勁? 我百幾200蚊咁買你D招 依家變到連電腦普攻都CUT到我招? 咁同昆人有咩分別 你起手快 有防 實用所以我肯比幾百蚊買你E招 買完你改到咩都冇 ! 我唔理你D招幾高攻 可以一招秒全世界都好 你起手都起唔到 有X用咩

老實講 其實平衡有好有唔好~正如你所講 邪怒起手冇防
但你諗下招邪怒破唔破到人地防先 佢招邪怒
基本上冇招 可以格得到 除非係無敵技
邪怒又唔係話出得太慢 雖然玩vs會變得唔太實用
但用泥破其他硬格招好有用 例如:牢不破 萬毒之身 等等~

其實我最想講既係 唔平衡佢d冷角就變得冇人玩了
本來我一早就覺得主角人物過份屈機 最強元鬥士果幾個係好例子
[ 真♂虎王在2011-06-12 18:06重新編輯此帖 ]
離線wingleong541
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-06-12
我唔知玩開VS既各位仁兄點諗
玩開故事/任務既我就覺得電腦普攻都CUT到招實在令人吐血...
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-06-12
引用第7樓wingleong541於2011-06-12 18:35發表的  :
我唔知玩開VS既各位仁兄點諗
玩開故事/任務既我就覺得電腦普攻都CUT到招實在令人吐血...

我打故事唔會用太多招的
離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-06-12
打故仔用鳳大咪得囉= =
離線ken3659
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-06-12
引用第9樓命運wkw於2011-06-12 19:09發表的  :

我打故仔用大劍會好lag,仲成日彈機-__-
特別系燃燒個d
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-06-12
引用第9樓命運wkw於2011-06-12 19:09發表的  :

打故仔實話實說~用番招數打會比較好~同埋比較有趣~

因為有好多人走去打故仔都是想試驗下自己既技術同思考能力~用武器去打既話就會欠去這些樂趣

不過講到洗經而用大劍就不在話下啦~諗番起舊年咪又係靠大劍洗經~升左10幾隻異轉~
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-06-12
引用第11樓socoolex於2011-06-12 20:49發表的  :
因為有好多人走去打故仔都是想試驗下自己既技術同思考能力~用武器去打既話就會欠去這些樂趣
.......

點解冇人會講 打故事用2轉打呢-.-?
2轉點都比1轉強吧
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-06-12
引用第12樓真♂虎王於2011-06-12 20:55發表的  :
點解冇人會講 打故事用2轉打呢-.-?
2轉點都比1轉強吧

其實點樣打故事真係好主觀~~看個人喜好~
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-06-12
引用第11樓socoolex於2011-06-12 20:49發表的  :
.......

我可以告訴你
打怪同打人的技術絕對是二回事
離線kokoon88

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-06-13
引用第6樓真♂虎王於2011-06-12 17:54發表的  :
老實講 其實平衡有好有唔好~正如你所講 邪怒起手冇防
但你諗下招邪怒破唔破到人地防先 佢招邪怒
基本上冇招 可以格得到 除非係無敵技
邪怒又唔係話出得太慢 雖然玩vs會變得唔太實用
.......

如果要平衡 佢改邪怒ed無敵招變為正常強招 我相信冇咩人會反對 但點解要牽連其他招  e.g. 以前 fox雷神之鎚 起手係快 有格 但攻不高 我覺得平衡  依家係改高攻左 但起手多左一秒草氣  0.x秒跳起 到有雷爆出黎果下先叫有小小格 打vs 對手一早走左唔再講 打story e招係自身範圍出 所以出招同敵一定近 你一下普攻都cut到 咁你e招有咩作用?
離線kokoon88

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-06-13
引用第8樓tommywu於2011-06-12 19:04發表的  :
我打故事唔會用太多招的

唔用招式 只用劍係咁斬死我覺得純為升lv唔係叫玩game  係咁禁攻攻攻攻....... 有樂趣嘛? 我比你升到300lv冇得再升  你仲會禁攻攻攻攻..? 但我用招 用技巧 閃下 格下 連下招 就算到300冇lv升 都會繼續玩吧
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-06-13
為左起手收手無左防呢個問題,好耐之前都有好多反對聲音
但係D人咪又係克服左,我自己都花左好多時間玩EX去克服呢個問題
唔想面對既,可以玩新人物,
修改完之後有一批人物加快左起手收手,招式防既影響已經去到最低
又或者你可以玩返D未改過既人物,

(不過招式起手收手無防既大前提下.主攻飛行道具的角色已經無技術可言)
誠收元力增幅器,有意請密,價錢不成問題,最緊要有相量
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-06-13
引用第15樓kokoon88於2011-06-13 00:22發表的  :
如果要平衡 佢改邪怒ed無敵招變為正常強招 我相信冇咩人會反對 但點解要牽連其他招  e.g. 以前 fox雷神之鎚 起手係快 有格 但攻不高 我覺得平衡  依家係改高攻左 但起手多左一秒草氣  0.x秒跳起 到有雷爆出黎果下先叫有小小格 打vs 對手一早走左唔再講 打story e招係自身範圍出 所以出招同敵一定近 你一下普攻都cut到 咁你e招有咩作用?

其實我想講好耐~
基本上所有冇起手防既招式都能夠破人技
除左deep 我真係唔明deep點解要起手冇防 雖然出招快
(好老實講我最反對既係deep改到咁)

雷鎚又係一招格唔到既招式 唯我都格輸...
同埋未改之前既雷鎚是sm的 唔知你有冇屈過
因為之前未改 1000攻防10lv雷鎚可以拍得住大轟炸既攻擊力
離線kokoon88

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-06-13
引用第18樓真♂虎王於2011-06-13 11:13發表的  :
其實我想講好耐~
基本上所有冇起手防既招式都能夠破人技
除左deep 我真係唔明deep點解要起手冇防 雖然出招快
(好老實講我最反對既係deep改到咁)
.......

同你話邪怒一樣 無敵你咪改到佢無咁高格咪得囉 洗咩整到變一招用唔到既廢招。
快速回復
限100 字節

上一個 下一個