切換到寬版
  • 7268閱讀
  • 114回復

麻煩大家支持下小弟,睇晒佢 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線dennis991

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-06-16
你地覺得 有用過外掛同冇用過外掛既VS玩家 最終既目的有分別嗎?佢地最終既目的都喺打VS

如果一個有用過外掛既玩家,到最後都收了手 認左自己有玩過外掛 你地仲要針住佢嗎??

小弟就覺得無需要"針對性"提住邊個邊個玩外掛=.=

一個人,肯直認自己做過唔岩既野 已經難得 難道你們認為 針對性作出批評 你們會很高興?

講到點樣點樣增加人流 我覺得晒氣 要增加人流 大前題先要令現有玩家不要再流失 你們說 外掛玩家是毒瘤 我不是不認同 而是我覺得 一批外掛使用者 現在已經收了手 那還有需要把他們從前做的錯事舊事重提嗎?

我從前也有玩過外掛 那種感覺 很爽快 升級更是覺得暢通無阻 但玩的同時 也有好友提及過 有一定的風險 當時的我根本聽不入耳

但自從小弟的外掛帳號被封後 我已經跟自己說了 "自己種下的禍根 只能自己承擔" 所以我無責怪他人 反而感激那些提及過我的好友 也沒有責怪教給我玩的好友  因為當時 是我要求他們教我玩的

最後 一個做錯事的監犯 釋放後也要得到別人的原諒 才能重新做人  玩過外掛的玩家 也一樣。

只是個人意見 不喜勿插及自離好了。多謝合作
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2011-07-02
引用第113樓saizen於2011-07-02 14:53發表的  :
嘛,,,,現在的配點.
600攻防已經好好玩呢.

攻防唔係問題
學招先係問題......
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2011-07-02
引用第112樓tommywu於2011-07-02 12:53發表的  :
關於量產
我覺得元增可以永久固定係全閃到(放係合神個d買招都ok)
等人有動力玩冷角

嘛,,,,現在的配點.
600攻防已經好好玩呢.
敗者無一死 將來富如山
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2011-07-02
引用第111樓自己於2011-07-02 12:21發表的  :
家下唔係話外掛玩家錯晒,而係應負大半責任
其他人都應合作配合遊戲發展
玩家:多d同其他人交流下,唔好搞到隻game死城咁
炒家:d野唔好炒到太貴,之前有段時期就係因為炒到癲峰咁嚇怕左D想玩下限量野既人(玩家流失對炒家亦無利)
.......

關於量產
我覺得元增可以永久固定係全閃到(放係合神個d買招都ok)
等人有動力玩冷角
離線自己

發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2011-07-02
家下唔係話外掛玩家錯晒,而係應負大半責任
其他人都應合作配合遊戲發展

玩家:多d同其他人交流下,唔好搞到隻game死城咁
炒家:d野唔好炒到太貴,之前有段時期就係因為炒到癲峰咁嚇怕左D想玩下限量野既人(玩家流失對炒家亦無利)
u1:
1)多D舉行活動(果D送垃圾裝備既節日活動唔好再搞喇下),唔好搞到好似單機game咁

2)出下D公會系統,增加玩家既歸屬感,方向感同獨特感

3)換招系統,玩家入左D招之後變成道具[招式卡],可以選擇使用或同人換,到時招式價格相信亦有望微降以及最重要就係增加玩家換招既信心,唔洗比人昆

4)回復以下設定:
刪除重生怪,容許跳關咁解關,lv差別大不減經
重生怪令玩家打怪/跳關期間唔可以休息,D重生怪又少經,劣
唔比人跳關,姐係要人由學校打起,咁樣係好晒時間,劣
lv差別大就得好少經,姐係唔比人互動帶升姐,劣

5)少點量產:以前珍貴既人物招式都因為lfo係xcard同新手包量產而變得唔珍貴,e.g.遠至卓男果D,近至烈追風,武官,所以應該減少量產,或將量產時間廷長
1條評分

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線自己

發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2011-07-02
— (saizen) 請善用修改功能 (2011-07-02 12:23) —
至於1樓提及的,我都大致認同的
比起其他game,lfo又難升,雙經又貴,所以外掛用來作升lv途徑本來都是合乎道情合理的
只是到後來部份自以為是的玩家研究出的掃街,刪人招,扮gm等等就開始過份起來,並嚴重影響遊戲的平衡

離線自己

發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2011-07-02
引用第13樓saizen於2011-06-26 16:16發表的  :
嘛,,只是現在有一班自稱正義之士的人在作針對吧.
好多online game都有外掛呢:o
不過其他遊戲內卻沒有一堆自稱正義的人去針對別人而已.

身為lfo版主竟然講咁既野
實在令人失望和心淡

離線粉紅女
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2011-07-01
引用第105樓stinkyexe於2011-06-30 21:22發表的 :
這個心中說就得了,有用就有用,沒用就沒用,
新手玩LFO有一陣子也已經知道有copy這一回事,
.......

不要做認真橪
1條評分
離線stinkyexe
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2011-06-30
引用第106樓tommywu於2011-06-30 21:27發表的  :
講真
又唔見西方d玩家玩game玩到咁冇品?

見仁見智啦

你又知西方玩家玩game 冇咁冇品?

你舉d例出黎睇睇

你唔可以俾佢地d 遊戲有超好防外掛 ? 人地係迫住有品咋
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2011-06-30
引用第105樓stinkyexe於2011-06-30 21:22發表的  :
.......

講真
又唔見西方d玩家玩game玩到咁冇品?
離線stinkyexe
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2011-06-30
引用第103樓吉串袋子於2011-06-30 17:30發表的  :
自己用之後屈人用?
幾好野wo

就算別人用了,他不說,你也不知,
你還以為他說真心熱愛LFO,實則充裝正義,
私底下一直玩外掛或是bug之類,
上來就指摘別人怎樣怎樣, 非常討厭。
很多人還這樣充正義的,
但我勸大家別天真吧,別被騙倒,LFO外掛已泛濫至無可挽救的地步,
身邊的人用了完全是不出奇的。
我見慣了,所以根本不用說,心知肚明。

自律真的有效 ????????????????
至於外掛原因,有人經常說玩家要自律,別傻了,大家要明白自律是不可能
虛擬世界不同現實世界的,
現實中,人即使沒有法律所限制,也得要自律,沒有法律也不能隨意殺人放火,這個倒是說得通。
但虛擬世界中,玩家怎樣作弊也不會對其他人造成什麼重大傷害,而且每個人身份不明,他喜歡作弊也奈不了他。

如果每個人有自律的話,為何那麼多遊戲是有外掛呢? 那遊戲公司又為何要出防外掛?
防外掛就是像現實法律的一樣途徑,阻止玩家犯罪。
所以,在每個遊戲也會有人想用外掛的大前提下 ,LFO沒有好的防外掛,那麼LFO的外掛問題一定會非常嚴重,
人在平衡心理之下,一定四處找尋外掛,令外掛泛濫是必然的事。
這個不是個人自律問題 ,是LFO本身系統問題,LFO外掛特別多的原因,也就是這個和物品貴等原因所致。
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2011-06-30
所以先要加不喜勿插 你地硬係要插既 唔該離開呢個post再插 我無任歡迎你地黎插我
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2011-06-30
— (saizen) 請勿挑釁別人 (2011-06-30 19:03) —
引用第102樓stinkyexe於2011-06-30 17:05發表的  :
LFO衰落有分大小 主要原因 次要原因
LFO是迫玩家走上玩外掛的絕路
就算你沒有玩外掛
.......

自己用之後屈人用?
幾好野wo
離線stinkyexe
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2011-06-30
引用第101樓吉串袋子於2011-06-30 16:17發表的  :
支持你睇曬,唔=支持你

LFO衰落有分大小 主要原因 次要原因
LFO是迫玩家走上玩外掛的絕路
就算你沒有玩外掛
你敢說你一些bug也沒有玩過? copy也包在內
我看你是在扮正義吧
[ stinkyexe在2011-06-30 17:12重新編輯此帖 ]
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2011-06-30
支持你睇曬,唔=支持你
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2011-06-30
下! 入得黎一定要支持?
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2011-06-30
引用第95樓tommywu於2011-06-30 13:32發表的  :
口口聲聲要人比言論自由
點知講左就叫人走...............

睇標題啦 唔支持唔一定要入黎
引用第96樓無神論乂於2011-06-30 13:52發表的  :

明顯想開post黎罵戰嗎?

見人見智啦
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2011-06-30
引用第97樓stinkyexe於2011-06-30 15:54發表的  :
事到如今,我只好大膽認錯
各位,我承認我玩過外掛,用bug/外掛所得的人物、招式和物品多不勝數,如今已經放棄了LFO
我認承我玩厭了LFO之前才會post一張貼批評LFO的不是, 對不起大家我之前充裝正義,不知廉恥
我雖然玩外掛玩得過份,但事實上大家要明白這是一個平衡心理,別人用自己不用,自己一定不甘心,尤其是玩這個LFO吞錢的game, 一個角色要錢,一招招式要錢,關卡也要錢,武器? 你不識人自己要得要用錢買。早期外掛沒興盛時我花了數千元在LFO,如今原來不需花一、兩元就有齊了這麼多東西,你說我怎能抗拒? 但不玩外掛也玩了,只有道歉吧
.......

唔好再搵借口了
承認玩過外掛
又話咩平衡心理
到最後又話玩家用外掛也是迫不得意
你係想話自己無做錯姐
離線stinkyexe
發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2011-06-30
事到如今,我只好大膽認錯

各位,我承認我玩過外掛,用bug/外掛所得的人物、招式和物品多不勝數,如今已經放棄了LFO
我認承我玩厭了LFO之前才會post一張貼批評LFO的不是, 對不起大家我之前充裝正義,不知廉恥
我雖然玩外掛玩得過份,但事實上大家要明白這是一個平衡心理,別人用自己不用,自己一定不甘心,尤其是玩這個LFO吞錢的game, 一個角色要錢,一招招式要錢,關卡也要錢,武器? 你不識人自己要得要用錢買。早期外掛沒興盛時我花了數千元在LFO,如今原來不需花一、兩元就有齊了這麼多東西,你說我怎能抗拒? 但不玩外掛也玩了,只有道歉吧

但請問大家,大家肯定LFO的衰落是外掛玩家所致?
我基本上同意樓主的,但我不同的是,我認為玩家用外掛也是迫不得意,老實說,LFO不玩外掛玩什麼? 系統恐怕只有兇獸系統比較好的吧 ?  但放棄又太可惜,我敢99.9%肯定的是,用外掛的人也是花了不少金錢的老
手。試問新手一進來也被外掛嚇倒了,還玩什麼LFO?
LFO本身活動少(雙經也要搞什麼元力多),物品貴(這點根本不能被反駁,貴就貴在很少game只有一個角色,3招,其他要收費的(別忘了要抽)),本身系統差(連線也是問題,別人用外掛也得要LFO沒有防外掛才會那麼容易),最後才令玩家用外掛
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2011-06-30
— (saizen) 請勿挑釁別人 (2011-06-30 19:00) —
引用第95樓tommywu於2011-06-30 13:32發表的  :
口口聲聲要人比言論自由
點知講左就叫人走...............

明顯想開post黎罵戰嗎?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個