切換到寬版
  • 15917閱讀
  • 200回復

恭喜小學斬成為拳王冠軍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線心淡★

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-07-15
八屆LFO終極拳皇盃-比賽花絮!!

萬眾期待的第八屆終極拳皇大賽將己於7月14日在i-ONE網吧旺角分店(地址:旺角花園街18號華園閣1樓)舉行。

比賽原定在下午11時開始接受現場玩家報名,但很多熱血玩家也紛紛一早到場排隊等侯報名參賽,更有參賽者早於上午11時已到達,真的十分感謝大家的支持,而到場後的玩家們也十分積極討論比賽的事宜,例如選用什麼角色比賽?到底待會會到什麼對手?選用什麼戰術好等等,可見大家對今次比賽形式十分有興趣!

比賽正式開始

今次比賽採用一對一方式進行,除了考驗玩家的操控技術外,更考驗玩家的臨場應變技巧,因此每場比賽都十分緊張和精彩呢!而經過個多小時的分組對賽後,八強經已出現,他們分別是代表網上A組02(選用天魔)、08(選用佛覺),代表網上B組01(選用暗黑蚩尤)、08(選用溫蒂),代表網上C組02(選用邪鬼)、08(選用蓮娜)、代表現場組別D07(選用霍雷)、E13(選用天魔)。

果然是最後8強場戰,大家都十分專心啊

而為了令比賽更加剌激,因此八強需先擲骰子以決定對戰選手,結果由A02 VS A08、B1 VS E13、B8 VS C2、C8 VS D7,最後由Veludo的E13 VS力球的C2爭奪冠軍寶座,最終由號稱小學斬的Veludo以精湛的技術勇奪「第8屆終極拳皇盃」的冠軍寶座,而力球最終因錯過使出奧義的絕佳機會飲恨成為亞軍,而梁永明(A2)則獲得季軍名次。

第八屆LFO終極拳皇盃冠軍現場組E13-選用天魔,
號稱小學斬的「Veludo」

想再次查看比賽當天活動盛況,可立即前往活動網頁瀏覽。

LFO客戶服務部 上
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

第八屆LFO終極拳皇盃-比賽花絮!!

萬眾期待的第八屆終極拳皇大賽將己於7月14日在i-ONE網吧旺角分店(地址:旺角花園街18號華園閣1樓)舉行。

比賽原定在下午11時開始接受現場玩家報名,但很多熱血玩家也紛紛一早到場排隊等侯報名參賽,更有參賽者早於上午11時已到達,真的十分感謝大家的支持,而到場後的玩家們也十分積極討論比賽的事宜,例如選用什麼角色比賽?到底待會會到什麼對手?選用什麼戰術好等等,可見大家對今次比賽形式十分有興趣!

今次比賽採用一對一方式進行,除了考驗玩家的操控技術外,更考驗玩家的臨場應變技巧,因此每場比賽都十分緊張和精彩呢!而經過個多小時的分組對賽後,八強經已出現,他們分別是代表網上A組02(選用天魔)、08(選用佛覺),代表網上B組01(選用暗黑蚩尤)、08(選用溫蒂),代表網上C組02(選用邪鬼)、08(選用蓮娜)、代表現場組別D07(選用霍雷)、E13(選用天魔)。

而為了令比賽更加剌激,因此八強需先擲骰子以決定對戰選手,結果由A02 VS A08、B1 VS E13、B8 VS C2、C8 VS D7,最後由Veludo的E13 VS力球的C2爭奪冠軍寶座,最終由號稱小學斬的Veludo以精湛的技術勇奪「第8屆終極拳皇盃」的冠軍寶座,而力球最終因錯過使出奧義的絕佳機會飲恨成為亞軍,而梁永明(A2)則獲得季軍名次。

比賽當日精彩相片回顧

[ saizen在2011-07-15 15:51重新編輯此帖 ]
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 200樓  發表於: 2011-08-01
引用第199樓d523d323於2011-07-31 14:38發表的  :
我晚晚3點叫你起身柯夜尿喇咁[表情]

晚晚3點個陣我都仲未訓 _)
冰の血繼限界!

離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 199樓  發表於: 2011-07-31
引用第198樓a1994109於2011-07-31 14:24發表的  :
我都不知幾想有人玩我電話[表情]

我晚晚3點叫你起身柯夜尿喇咁
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 198樓  發表於: 2011-07-31
引用第197樓飛魚於2011-07-30 20:21發表的  :
鄙視!? 當你比人玩左電話2個月你就睇睇你會唔會{鄙視}

我都不知幾想有人玩我電話
冰の血繼限界!

離線飛魚
發帖
icash
只看該作者 197樓  發表於: 2011-07-30
引用第190樓bk的卓男於2011-07-30 15:57發表的  :
我非常之鄙視你呢種人既行為:)

鄙視!? 當你比人玩左電話2個月你就睇睇你會唔會{鄙視}
1條評分
離線飛魚
發帖
icash
只看該作者 196樓  發表於: 2011-07-30
任告,差佬理你我笑
離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 195樓  發表於: 2011-07-30
引用第194樓a81028332於2011-07-30 18:36發表的  :
其實係咪可以告佢...

係架 不過邊會為呢d人晒時間
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 194樓  發表於: 2011-07-30
其實係咪可以告佢...

離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 193樓  發表於: 2011-07-30
總之同你班友講都晒氣 唔抵得 就下年砌低佢
離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 192樓  發表於: 2011-07-30
引用第191樓a81028332於2011-07-30 18:29發表的  :
打場比賽都要起人地底e家咩世界
ps : 唔知下個會唔會起冠軍底. [表情]  [表情]  [表情]

d人毒丁丁心態,以為人地會好唔開心咁-_-
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 191樓  發表於: 2011-07-30
打場比賽都要起人地底e家咩世界
ps : 唔知下個會唔會起冠軍底.     

離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 190樓  發表於: 2011-07-30
引用第189樓飛魚於2011-07-30 15:22發表的  :
個亞軍{真名 - 余兆康 - 小學系讀聖公會德田李兆強小學既 - 家電:2346 5130 - 而家上左中學唔記得系咩}
已比我起底,由於仇人,

我非常之鄙視你呢種人既行為:)
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線飛魚
發帖
icash
只看該作者 189樓  發表於: 2011-07-30
該主題已被管理員屏蔽!
離線johnsctsui
發帖
icash
只看該作者 188樓  發表於: 2011-07-23
— (saizen) 內容無意義.請修改 (2011-07-23 12:37) —
[ johnsctsui在2011-07-23 12:28重新編輯此帖 ]
1條評分
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 187樓  發表於: 2011-07-21
引用第186樓raiserskit於2011-07-21 17:00發表的  :
玩天魔一定話你屈架啦(自己輸咪話你屈),因為每招都係OK勁,實用度有返咁上下,
而天魔本身好多都係禁招(有d人禁埋極地),所以係沒咩招好用,而你全場都係用果4招既時候就會俾人話屈

我迪倫用開基本三招同神百
都係四招姐

龍皇神推
真昇神格
飛龍神大範圍攻擊
神百神速

呢幾招仲屈過天魔
點解我冇俾人屈過我屈迪倫既

我天魔用五招去打都要俾人話屈招
仲要唔係狂連出冰火波n次
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線raiserskit
發帖
icash
只看該作者 186樓  發表於: 2011-07-21
引用第185樓acz於2011-07-21 16:51發表的  :
而我不知道老斬都屈天魔如何唔屈?

玩天魔一定話你屈架啦(自己輸咪話你屈),因為每招都係OK勁,實用度有返咁上下,
而天魔本身好多都係禁招(有d人禁埋極地),所以係沒咩招好用,而你全場都係用果4招既時候就會俾人話屈
離線acz

發帖
icash
只看該作者 185樓  發表於: 2011-07-21
而我不知道老斬都屈天魔如何唔屈?
神のご加護を貴方に…

離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 184樓  發表於: 2011-07-21
引用第182樓723於2011-07-21 15:23發表的  :
公喜曬小學斬今次係比賽中拿到冠軍
佢果然係屈天魔招係最強的

屈天魔招最強?!

你如果冇去過睇即場比賽既
就唔該唔好亂咁up

我打左咁多場比賽
我自認同我平常打法屈左小小
冰火波係出多左

但係你知唔知第三名用天魔同我打果陣
我出過咩招,佢出過咩招?
我同佢既打法係點?

佢全程只係不斷拉冰火波同炎冰重炮
我就係咁追住佢
我仲要係出埋五重天、利用冰柱去幫手擋波

事問一隻真係屈天魔招既人
洗用到五重天?
正係全場冰火波再狂拉同你玩添啦

另外就係同第二名邪鬼打果場
我同樣都係差唔多既打法
我仲要直頭係角位到用 冰火渾圓 +普攻  <連三次
周圍既人都叫晒"嘩" <未見識過冇計

你可以話我屈冰渾既
但係我想問你一聲
你而家隨街搵個天魔同你打
佢地出冰渾果陣係點? <<<<<<<<<<<<<<我打左咁多天魔、隻隻都係走遠你再出冰混
會唔會有人屈冰渾呀? 有,不過果個人已經冇玩lfo囉唔該

再同動漫節用天魔果班屈招狗
如果唔係下邊有人叫佢用冰五用冰渾佢即刻就出既話
我諗你只可以全場見到冰火波走圍飛囉

我而家再問你呀
如果你冇睇過我呢篇野
你用天魔
你會唔會好似我咁既方式黎出冰渾

引用第183樓d523d323於2011-07-21 15:24發表的  :

事關禁左少年迪倫

打比賽之前
我講過其實打拳皇禁左少迪仲有其他好多屈角
有人唔信
咁我咪開隻天魔囉
我已經用得唔屈嫁啦叫

我唔係正係識用少迪的說
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 183樓  發表於: 2011-07-21
引用第182樓723於2011-07-21 15:23發表的  :

事關禁左少年迪倫
離線723
發帖
icash
只看該作者 182樓  發表於: 2011-07-21
快速回復
限100 字節

上一個 下一個