切換到寬版
  • 9579閱讀
  • 67回復

[教學][人物對戰教學]凱旋琪琪vs教學及影片 (3%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kenneth6tsac

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-10-17
☆oo歡迎來到琪琪對戰教學oo☆
相信大家也知道lfo很多冷門人物吧? 而冷門人當中少人用之一的琪琪
就是冷中之強哇!!!
好了,先來介紹我這個教學帖,大家也看過琪琪的分析帖,也許對琪琪的初步了解吧?
但玩落又好似唔太強,命中好似好難中的說
今日,我就為大家帶來琪琪的對戰教學
目的是為了令大家對琪琪有新的睇法之外,更期望大家看了這個帖之後,會走出一步
開隻琪琪玩啦
也許這個是第1個人物對戰教學帖呢(偷笑)
本開這個教練會以課程教學來大家了解這隻人物
未來有會員開教學帖時歡迎參考有關格式
我程了課程式的教學,目的是可以分層的去講解琪琪的使用方法及技巧
好了,廢話少講 現在就立即上堂!!!

0A~UuH0.  
【第1課:琪琪的點設技巧】
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
∥好了,相信大家都有接觸過琪琪這隻人物,但發現能力點是不是好像好弱似的?         ∥
∥其實,琪琪的能力點是在中等上少少的水平,但正確的設點是怎樣,也許大家也r爆頭了吧?   ∥
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
有很多玩家跟我的琪鉗對戰之後,就問我「你隻琪琪點攻防」
我就回答「800攻防」
然後又追問「800攻防咁就攻防?我1000攻防都好似打你唔入咁」
我就回答「事關你吾了解你隻人物」
琪琪的基本設點如下
優等生獎章  暴風頭盔  優等生獎章
       暴風盔甲  暴風之盾
終極手鐲   黑躍石鞋  終極手鐲
問「凱旋,你的琪琪怎麼高防又高攻?」
答「其實好簡單,琪琪的攻擊力天生不差的,但防就比較弱,所以一般我會用裝去補回琪琪防弱的缺點」
琪琪是一隻攻擊力行先的人物,但我就用裝強制令他的防高起來
就算琪琪的裝攻是2341都不會好低,也可以打得到1000攻防入
但相反我的琪琪防是突破4000,原因因為琪琪本身是低防的人物,所以
我會幫琪琪的防打好基礎,再用自己本身有的技術去補其他的短缺
-------------------------------------------
現時我的琪琪是250等級
本人琪琪的點如下:
血:8000     攻擊力:800
元:1503     防禦力:801
氣:2412    敏捷度:152

第2課: U{Oo@ztT  
/5"T46jD  
Qk>U=]U  
(`E`xb@E,=  
+ jeOZ  
E@xrn+L>-  
.I_<\h7  
:aaX Y:<  
專心工作
發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2011-10-19
好的 斬叫得我鎖都好既~_~ chUYLX}45  
yhbU;qEG9  
咁就唯有比人話我鎖攻防 比人話我bug又好乜都好~_~ 7%? bl  
OaY89ko  
我對得住自己就可以~ ){#INmsF  
[)jNy_4  
SJh~4R\  
t$Ff $(  
某c字頭我份人幾記仇
專心工作
離線中毒雞精

發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2011-10-19
回 65樓(saizen) 的帖子
saizen:5樓的回覆早已無視 (2011-10-19 06:52)  X=m^+%iD  
5,^DT15a4P  
....的確
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2011-10-19
回 63樓(dwchan) 的帖子
dwchan:其實好簡單,你放你人物配裝圖上來就搞掂,何必在此多費唇舌? (2011-10-19 04:31)  P~!,"rY  
o@360#njF  
5樓的回覆早已無視
敗者無一死 將來富如山
離線yu1966

發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2011-10-19
回 63樓(dwchan) 的帖子
dwchan:其實好簡單,你放你人物配裝圖上來就搞掂,何必在此多費唇舌? (2011-10-19 04:31)  $Q'LDmot  
|XQ_4{  
讚好!都係dw聰明
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2011-10-19
其實好簡單,你放你人物配裝圖上來就搞掂,何必在此多費唇舌?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2011-10-19
姐係簡單d黎講 eYkg4O'  
s7:_!Nd@8  
RZnmia  
托比你話係教人用琪琪 ]D,_<Kk  
仲話琪琪本身低防所以要用裝黎補防 < 0~1   
T <k;^iqR  
但係同時 ld|GY>rH  
你又唔公開到底人地要用乜裝去補防 6,~ 1^g*  
正係俾左套裝出黎叫人著、但事實又做唔到4000防 #J5_z#-Q;  
KMqGWO*  
bJ6C7-w:wa  
咁我認為 Q;q{1M>  
你呢d唔係教 iY,oaC~?"N  
qZV|}M>P)  
既然話教得既 g;[t1~oF  
就應該將d基本野講出黎 SE i\H$ !  
我唔認為裝備會係d要自己鑽研出黎既野囉 ?< yYm;B  
的確要人地自行思索係好重要 |) &d9|]  
你話思索打法/用法/技巧既話就講得通 5{DwD{Q  
思索用乜裝?唔好講笑啦 -U_,RMw~  
*""W`x  
Y+$]N:\F\  
自設題目然後自答d唔相關既野 )~"0d;6_  
;P8% yf  
`YZl2c<w*  
再簡單黎講 {<}Hut:a  
你自己開POST離題 < 呃post 等同 \WdSj  
VhMVoW  
其實成個POST好應該鎖 # &5.   
"szJ[ _B  
*h).V&::O  
收回發帖分亦應該 cZoj|=3a  
浪費IBBS既資源 grkA2%N  
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2011-10-18
「托比,你的琪琪怎麼高防又高攻?」 ,-(D (J;}1  
你的琪琪怎麼防高達4000以上而且攻擊力比暴風+黑鞋裝還要高攻, >/}p{Tj  
人地問你著乜裝你又唔講,如何令人相信你沒有bug?? %WmTG }L)  
連點整到你個能力值都唔肯說那你去做這教學幹啥?? eMV8`&c'  
"其實好簡單,琪琪的攻擊力天生不差的,但防就比較弱,所以一般我會用裝去補回琪琪防弱的缺點" gk5Gf l  
↑點整???冇講;指出問題又唔講點做,只是放出一句"自行領悟", mZ:#d;0  
次次發文同回應都係咁,然後就"離哂題了,我要鎖帖/我不會再回應此post" 去回避問題,你想點?
離線
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2011-10-18
回 59樓(csdd8899) 的帖子
csdd8899:影諗衰我地香港人[表情]  (2011-10-18 23:07)  ssoE,6kS  
X{6a  
人地come from 非洲 ZBN,%P!P0  
妳吾識就吾好扮代表啦
離線csdd8899

發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2011-10-18
影諗衰我地香港人
離線
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2011-10-18
回 57樓(〝恩) 的帖子
〝恩:你叫人自行領悟咁開post黎做乜? 6DK).|@$r  
你做既野永遠帶比人「歡樂」
昆人都算 m {X{h4t  
....... (2011-10-18 23:04)  <*dcl2xS  
6-TYOUm  
讚好 1IS1P)4_0  
比個like妳 ?b{y#du2a  
自己又要教人用琪琪 XM w6b*O  
又要吾比人知自己咩裝 I2*(v%.-  
gg得啦 佢實系鎖攻防
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2011-10-18
回 34樓(kenneth6tsac) 的帖子
kenneth6tsac:自行領悟;) (2011-10-18 21:03)  hLgX0QV  
|UWIV  
你叫人自行領悟咁開post黎做乜? R=E4Sh  
你做既野永遠帶比人「歡樂」 WKlqm)m@  
{ >izfG,\  
昆人都算 a6./;OC  
扮QQ掃人都算 Ib{l$#  
厚面皮都算 tugIOA  
唔識樂器又要吹自己識都算 -bOtF%  
nA(" cD[,  
開個post出黎 qp6'n&^&  
果日vs我都見到你係1m血有多+你自己話有4000防 #I0FWZ>W  
問你著咩裝 又話自行領悟 自己都話自己身有屎 3?"gfw W  
唔肯話比人知. 咁你開post出黎托? 不如你成個post 只係打呢4隻字---「自行領悟」就收工啦 Ji9o0YR  
I will be a scapegoat if I can.
離線
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2011-10-18
回 55樓(freeze3704) 的帖子
freeze3704:廢話講完嗎? 你做果 D衰野  你知我知天知地知大家都知 [j@i^B &  
既然你話冇做到 點解個個走黎去屈你 ? 9ETdO,L)f  
一句 自行領悟 足於 證明 你對教學帖/技術 既意義 不敬 z,m3U (  
為何要我找那套 你所說既裝? _oBx:G6E  
如果因 .. (2011-10-18 22:46)  Hkia&nz'3  
UF5_be,D  
唉3704 5p!{#r6m  
原來我比人咁睇既~_~ >m1b/J3#  
多得某人我先睇到某人既真面目 M\CzV$\y  
話佢雙面人定三面人好呢? FO_}9<s  
此post已廢~_~
離線freeze3704
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2011-10-18
廢話講完嗎? 你做果 D衰野  你知我知天知地知大家都知 &XCd2  
既然你話冇做到 點解個個走黎去屈你 ? r-EIoZ"P  
一句 自行領悟 足於 證明 你對教學帖/技術 既意義 不敬 Y)]VlV!`  
為何要我找那套 你所說既裝? L9Zz-Dr s  
如果因為你呢個 post 教壞D 新 一 代玩家 ,就不太好了 =GP L>a&  
做人有時都要收斂下好既
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2011-10-18
回 53樓(d523d323) 的帖子
d523d323:我又無話要嘈你乜乜77個d 4pXY7+e 2'  
你睇下佢個分析再睇返你講d野 OMjPC_  
睇下有咩分別 (2011-10-18 22:30)  Sb2_&5  
=eW4?9Uq  
我都廢鬼事睇佢個分析-_-!!! *zweZG8:  
K-Pcew^?  
1qn/*9W}=  
有咩天日傾 你add我先:[email protected] K9&Q@3V  
{GCp5  
我地離哂題了 hTv*4J&@|  
;DZj.| Sj+  
好似得我離- - rf+}J_  
CL5^>. }  
我返到屋企應該會上下的 到時再傾吧
專心工作
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2011-10-18
回 52樓(kenneth6tsac) 的帖子
kenneth6tsac:有分別
我係凱旋 :D2GLq*\  
佢係健 r0&LjH&R  
....... (2011-10-18 22:24)  "k"+qR`fH  
Ik5-ooZ&{  
我又無話要嘈你乜乜77個d ;&?ITV  
你睇下佢個分析再睇返你講d野 9" B;o  
睇下有咩分別
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2011-10-18
回 51樓(d523d323) 的帖子
d523d323:咁老老實實你同人手 1有咩分別 V f(n  
(2011-10-18 22:23) 8O*O 5   
2|+4xqNJm  
有分別 3\P/4GK)  
~^eC?F(  
我係凱旋 [rhK2fr:i  
佢係健 &gvX<X4e  
*>j4tA{b@v  
我同佢唔同姓 Tr HUM4  
maQOU1  
仲有 "&kXAwe  
t\<*Q3rl-  
我同佢打法唔同 Fw"x4w  
dC">AW  
我多仇人[無知同思想未成熟(?) 應該吧] -EU~ %/=m+  
qI\B ;&hr(  
真正認識我既人真係唔多個 老實講認識我好多年係lfo V ;M'd@  
z#olKBs  
邊個我就唔提啦  但有幾條友都估到的 `XbV*{7  
{E>(%v D  
至於....3字頭所講既野 ;cWFh4_  
)$FwB6^  
我老老實實的講 我無做過 d[KG0E5`  
ob=IaZ@?  
唉 點講都無用 佢地仲要咁諗既我都無計 g*:f#u5  
/57)y_ \  
係無錯 我用琪琪廢 但我鐘意玩琪琪 mv9@Az9  
e5cvm UF_W  
廢我就唔玩得?? e p\a  
{UEZ:a  
廢都可以玩 我玩呢隻人純實興趣 0-A@X>6bs  
qznd '^[  
同埋我心目中真係鐘意既人物 +P 9h%/Y k  
Qc"UTvq  
唔識趣某幾個唔洗針住我廢係度疾我 I=yy I   
H9T'{R*FC  
我知我廢 我認 'd=B{7k@  
'${xZrzmt  
但我廢得黎 我唔會去話人廢 &]HY:  
Ja#ti y  
廢我會自己練好佢 OX)[?1m8  
q%GlS=o "  
但有某條友話自己勁 我問心 「睇唔出」 XQL]I$?  
Ny)!uqul*  
佢就...吾知=3= `+Ojh>"*z*  
,v+~vXO&\  
%,G0)t   
佢同我唔係住同一間屋 ( RCQbI  
seEG~/U<  
仲有... 0')O4IHH  
MHkTN  
佢ibbs名我一唔一樣~_~ s@ vHU4  
rXlJW]i  
我同佢身高唔同 \"@BZ.y  
op|/_I$  
我鐘意食糖水 n[pW^&7x  
Y-Gqx  
我唔知佢鐘意食乜 7 xm>+(  
c:MP^PWc  
IH1 fvW e  
ps:我份人幾記仇的說 H$i4OQ2  
z<c@<M=Q*  
=tE7XC3X_  
好了 打埋卡淆水=3 \vvV=iw  
c>%+y+b{  
xr*hmp 1  
托比奧義@@   淆水大法-3- EpCsJ08K  
\-B8`ah  
4 u!)QG  
如果大家唔喜歡的我可以鎖帖 ]N+(SU  
MjW g  
明天鎖 Eh&et0&=g  
o%E^41M7E  
+84JvOkWi  
eS/4gM7%  
專心工作
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2011-10-18
回 50樓(kenneth6tsac) 的帖子
kenneth6tsac:3704 我而家鄭重同你講 M7|k"iz v  
你沒有資格叫我離開~
原因都係個句:自行領悟 [4u.*oL&  
....... (2011-10-18 22:19)  _%` )cOr   
+O 2H":$  
咁老老實實你同人手 1有咩分別 cg-\|H1  
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2011-10-18
回 48樓(freeze3704) 的帖子
freeze3704:托比 yHY \4OHS  
我而家鄭重同你講 :T62_cFG  
你以前在LFO交易中騙取不少受害人的財產 z?NMQ8l|:6  
前排係gm卡ac事件中,你既言行同印象令絕大部分玩家不安 9A@/5Z:v5W  
而家又開post教壞人 s  bl> i  
....... (2011-10-18 21:53) O _yk<  
KCE5Z?k  
3704 我而家鄭重同你講 q2o`.f+I  
你沒有資格叫我離開~ +K6j p  
k}xXja*  
原因都係個句:自行領悟 hRU.^Fn#%  
&LRO^[d  
順帶一提~ 你以上講既野我無做過 }YiE} +VW|  
D%CKkQ<u2  
講完就唔會再講 tVB9k xtE  
f-lM[\ma_  
你個頭腦唔update下的就唔好嘈嘈閉 WInfn f+'  
:qfP>Ok  
我知你好憎我 UMcQqV+vT  
8F?6Aq1B  
不過你叫齊全lfo既人嘈我 我都係會照常入vs {h< V^r  
R^DZ@[\iV  
就算入到場比人掃 又比人話都好 kj$Ks2!W  
,4O|{Iu#n  
我自己無做過 我係不會理的說 2U;6sn*e  
?AMn>v  
另外 你針對我d點倒不如你用下腦去搵下邊套裝上到4000防 f6\`eLGi1  
1m血吧 cym<uh-Wg^  
Bu[sSoA  
當然你做得呢樣野你既風險有一樣 就係你既元力會好少 得返2000幾 }XJA#@  
/$w,8pV =  
但琪琪用mp量唔大 大家唔覺 ,".1![b  
qL;OE.?oA  
好了放工 我收x了=3= P2U^%_~  
%25GplMT  
@dw ;\[n{<   
唔出奇 我開d po都係比人炸 純粹娛樂下都無咩所謂~_~
專心工作
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2011-10-18
回 48樓(freeze3704) 的帖子
freeze3704:托比 jpGZ&L7i&  
我而家鄭重同你講 -:$#ko W  
你以前在LFO交易中騙取不少受害人的財產 4qsP/`8  
前排係gm卡ac事件中,你既言行同印象令絕大部分玩家不安 K:<j=j@51  
而家又開post教壞人 [w1 4hHnq  
....... (2011-10-18 21:53)  '<Fr}Cn  
|c<h& p  
技術區今天人氣真高啊- -