切換到寬版
  • 830閱讀
  • 7回復

上唔到msn/icq同上網好慢既原因~ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線流氓兔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-12-27
以下係我係其他報紙整過黎既野~只係整d重點比你地睇

本港部分互聯網用戶上網時,無法瀏覽部分海外網站,亦不能到訪台灣的網站。

電盈發言人則表示,數條海底電纜受損,令數據傳送量減半。由於數據容量減半,加上區內互聯網使用量大幅廣 告

增加,未來幾日,互聯網服務仍會出現擠塞。

地震後的最新情況,台灣電視台均有很多報道,但台灣媒體網站由香港無法登入,港澳媒體無法由網路獲知台灣島內發生的最新情況。

台灣的長途電話,及南韓的互聯網服務。同時,中國大陸至台灣、美國、歐洲等方向國際港澳台通訊路受此影響也大量中斷。

多條國際海底通訊光纜中斷,影響了中國內地對外通訊。受烈地震影響,中美海纜、亞太1號、亞太2號海纜、FLAG海纜、亞歐海纜、FNAL海纜等多條國際海底通訊光纜發生中斷,中斷點在台灣以南15公里的海域,造成附近國家和地區的國際和地區性通訊受到嚴重影響。

中國大陸至台灣地區、美國、歐洲等方向國際港澳台通訊路受此影響也大量中斷,國際港澳台互聯網質量受到嚴重影響,國際港澳台話音和專業務也受到一定影響。

台灣中華電信表示,昨晚的地震破壞了一條海底電纜,令台灣與香港、新加坡、馬來西亞及泰國的通信受影響。發言人表示,與中國大陸的通信亦被中斷,因為兩岸的通信是經由香港進行的。

中國電信稱,受餘震影響,搶修工作遇到較大困難,加之海纜施工具有一定難度,預計影響還將持續一段時間。
[ 此貼被流氓兔在2006-12-27 17:42重新編輯 ]
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-12-27
唔怪得上唔到網..
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-12-27
引用第1樓地獄の龍2006-12-27 17:58發表的:
唔怪得上唔到網..

網上唔到=.=你點上來...?
vs vs
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-12-27
我話頭先啫- -依家上到網上唔到msn-___--
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線浚仔
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-12-27
咁有冇話幾時先上得倒網呀 ?
離線流氓兔

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-12-27
引用第4樓wck19932006-12-27 18:13發表的:

無~不過我諗最少都要一,兩日/再耐多幾日
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-12-27
引用第4樓wck19932006-12-27 18:13發表的:

畀些少時間人吧…
他們可不是神人耶。
離線gloria1220
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-12-27
現在上網真是很慢耶>.<
希望可以快點修復吧!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個