切換到寬版
  • 5200閱讀
  • 27回復

機甲馬龍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-20
— 本帖被 中毒魔人 執行提前操作(2007-10-25) —
機甲馬龍 @ V_i%=go  
>-y}t9[/  
  寶瑪莉中學的搏擊社的隊長,也是「青狗社」的頭目,為人霸道,好勝心強,但十分重情重義,幫助兄弟時更會義不容辭。成為元鬥士後更加倍鍛煉元力,希望日後能為元武會作出貢獻。 Rq`5ff3,  
_p?s[r*  
人物訪問: y(O~=S+<  
金柑:嘿嘿... wScr:o+K>L  
狂暴  金柑:你笑什麼=.= UgD)O:xaU  
金柑:終於整到你既人物分析@@ E)|Bl>  
狂暴  金柑:你幾時問過我既同意喔!? "-\8Y>E  
金柑: 心想:這次死了 CSH*^nk':O  
(金柑大暴走!!!) DT_%Rz~<  
狂暴  金柑:不要逃呀!! ?@<Tzk]a.  
gX| \O']6  
廢話少講,開始了。 Lj/  
sq@c?!'  
q3`~uTzk  
異轉信物 8T8]gM  
`NNP}O2  
4ves|pLET  
名稱:英雄勳章 j=c< Lo`  
LP/SblE  
v3(0Mu0J  
使用條件:異轉計爆滿,即可。 5=b6B=\*~  
攻擊力:300 R,fAl"wMu  
gGx<k3W^  
`XM0Mm%  
傳聞:機甲馬龍著住的裝甲就是坦克裝甲 t^2$ent  
>Bu _NoM  
基本樣子: ]]y4$ [|L  
t#%J=zF{  
(異轉前)   ,t!I%r  
1kD1$5  
(異轉後) DcG=u24Xy!  
ZZ/k7(8  
cC]]H&'Hg+  
(hh^?  
勝利圖: s#(7D3Pr#  
PS0 /O k  
(正宗的勝利手勢~) %/BBl$~ji  
WO6+r?0M2  
失敗圖: 7I*rtc&Kb  
N4b{^Jk F  
(打敗仗了嗎?) [[xnp;-;  
ff=RKKnN  
招式圖: xe9 \5Gb}  
x3F94+<n{  
左邊:衝力坦克   右邊:密集導彈 7%G&=8tq  
_#uRKy<`N  
jUDE)~h  
%cJdVDW`L  
基本動作: q29d=  
基本攻擊 J4s`U/F  
_Fe=:q  
介紹:輕輕地向前打一拳 Qz"//=hC|H  
優點:攻擊比異轉前更加強 Wys$#pJ  
缺點:隻手太細,令範圍縮少 #4!f/dWJp  
l<'}`  
防禦 $`R =Q  
U[:=7UABU?  
介紹:用手臂擋到前面的攻擊 +{}p(9w@  
優點:防禦比異轉前更加強,夠sp既話可以擋到lv10的宇宙冰河 [&l+Ve(  
缺點:動作比較硬,收手既時候慢 4q(,uk&R[  
@Y<fj^]k  
}:[MSUm5  
看!機甲馬龍的基本防禦只是擋不住星仔奧義的最後一下真十字=_="  O&}R  
rDu?XJA  
跳高防禦: KuEM~Q=  
Fq`@sM $  
介紹:跳高後,身體縮得好細咁防禦自己身體 %NfH` %`  
優點:因為身體細既關係,跳得很快喔  [爽] s@Loax6@B  
缺點:通常落地後也唔可以準確地知道自己既落地位置 C%j@s|  
AP8J28I  
跳高攻擊 ylDfr){  
= )4bf"~8  
介紹:跳高後,雙腳踢向前面 -y[y.#o  
優點:因為馬龍身型比較少,所以收手特別快 {hm-0Q  
缺點:範圍太細 [如圖:十分難才可以踢中對手] 3>=G-AH/$K  
lE!.$L*k  
衝擊: :9(w~bB9$  
L(X}37  
介紹:凌空地用雙腿射向前方 BqdGU-Q  
優點:突擊實用,起手同收手快 ca,c+5  
缺點:攻擊力激少....[無奈中] c{39,oF  
O2fFh_\  
基本攻擊[完整版] Zu>CR_ C  
XpA| <s  
介紹:打兩拳+射出搏頭上的機槍子彈+凌空用雙腿踢向對手 |CK/-UG}  
優點:攻擊力超高!!!  有破招既效果,如果攻擊/sp夠高,可以打破一些近身招式 )Y"t$Iw"  
缺點:好悶咁再講一次:身型較少,所以範圍很細。 #-{ljjMQI  
V343 IT\  
:c`djM^ll  
招式分析: !!m GsgnW  
;&kZ7%  
Ik@MIxLK  
KXUJ*l-5  
(招式圖示)    招式名稱:衝力坦克    獲得方法:異轉後送的   mp消耗:200    學習點數:80   效果:/ 出招方法:防前攻/防後攻 R ;uP^  
*OHjw;xm+  
介紹:馬龍會用盡全力衝向前方,之後發出火花似的攻擊形狀 ?%/*F<UVQ  
優點:格招和攻擊力不俗,起手快,最尾的一下會有火花似的形狀攻擊對手[一招可以攻擊多個對手]這招算是不錯了,實用度高的招式[最尾的一下火花是沒有彈飛效果的] 4{b/Nv:b  
缺點:不可以斜上/下,後門大開,只要對手留意到你的招式,就可以輕易地擦覺及避開。這招是不可以攻破一些比較耐久的招式 (例如:十字旋風拳) AJ6O>Euq  
所以要特別小心,不可以亂出招,要盡量減低這招更直的危險性。 }:1qK6 7S  
VTi; y{  
m`b:#z  
i98PlAq)B  
+eop4 |Z  
rP/W,! 7:K  
(招式圖示)    招式名稱:密集導彈   獲得方法:抽X卡/抽yahoo遊戲包    mp消耗:300   學習點數:125   效果:焚燒   出招方法:防前跳/防後跳 1{ ehnH  
q!q=axfMD  
介紹:馬龍會從搏頭上的機槍射出8粒導彈在地上,因為導彈的推進力,令馬龍發射導彈的時候會滑後。 L Z3=K`gj  
優點:因為出招的時候,馬龍會滑後,所以就可以大大減低危險性,導彈的數量頗多,有燃燒效果,可以把耐久性高的招式轟下,連用這招可令人十分之頭痛喔~   [可以斜上/下] q^~w:$^ U  
缺點:其實,這招缺點就是導彈不是遠攻型導彈,後門大開,容易被人從後幹掉orz... E~8J<g E  
z5sKV7&\[n  
u/wWD@,  
密集導彈斜上/斜下攻擊 ZW 5FL-I  
z^y -A ?  
6'e 'UD  
52F3r:Rk  
>R.!Qze\G  
總結: ): r'IR  
機甲馬龍是招式弱,但有力量附助的人物。 h*sL' fJ]  
機甲馬龍現在仲係得兩招,所以要等出其他招才可以再分析下去喔~ $c LZ,N24  
u N_<G  
/)rv Ndn  
嗚謝: #jg3Ku;Y  
疾風,暗龍
[ 中毒魔人在2007-10-25 17:55重新編輯此帖 ]
2條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線cheungka06

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2007-10-27
thx你>.<,but我冇馬龍--
離線sze4562003
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2007-10-26
版主分析吾錯!! :r&4/sN} <  
不過有D圖吾知做咩睇吾到的 = =
離線watermama
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2007-10-26
雖然分析得不錯,但+成20威望,會唔會有d........
離線小桔
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2007-10-25
有片就更加正 ^K^rl 9  
不過上半部既圖死左
潛完水上岸了
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2007-06-25
比上次的亨利異轉差了....
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2007-06-25
引用第21樓999008於2007-06-25 03:16發表的  : A)kdY!}  
d 想好lag下 唔係咁快 我個馬龍150左 ch點係唔咁lag的比你[表情]
真想快d 150
迷:你?!信又冇!lv又冇!異咩轉?!
Kp/l2?J"  
去屈7聖尊下集吧

離線999008
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2007-06-25
d 想好lag下 唔係咁快 我個馬龍150左 ch點係唔咁lag的比你 ?uqPye1fc  
`HsI)RmX  
真想快d 150 f.Ms3))  
DX8pd5 U  
迷:你?!信又冇!lv又冇!異咩轉?!
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2007-06-21
好好 P:v|JER   
搞到想玩馬龍
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-06-21
好好的一個分析唷... >^%TY^7n  
[V.#w|n  
技不如人呢....[消音]
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-06-21
金金做D分析幾好,不過缺點太少
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-21
引用第16樓炎黃子孫於2007-06-20 23:52發表的  :
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ 6.!Cm$l  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
,#FK3;U  
期待新招

離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-20
引用第13樓皇道使者於2007-06-20 13:44發表的  :
這是馬龍,不是異轉= ="
+v`?j+6z  
QKAo}1Pq  
Xo{|m[,  
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ w,t>M_( N  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
K49
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-20
聽你咁講又好似幾勁咁=3=..整得幾好..
離線我愛羅
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-20
正啊對機甲馬龍好有興趣
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-20
引用第12樓clarence2424於2007-06-20 13:38發表的  : pohA??t2:  
是金金的格招圖嗎? ~VRt 6C  
bOt6q/f  
1<y|,  
這是馬龍,不是異轉= ="

離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-20
是金金的格招圖嗎? h|=<I)}z  
1@&i ju5  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-20
引用第10樓clarence2424於2007-06-20 13:07發表的  :
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? 8oM]gW;J~  
又唔係特登既
}:5_vH0  
我又唔係有心話你=_="

離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-20
引用第9樓皇道使者於2007-06-20 12:51發表的 :
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左
ps.唔好再離題了
o5!"dxR  
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? aq'd C=y  
又唔係特登既
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-20
引用第7樓clarence2424於2007-06-20 12:49發表的  :
金金,你用這個網吧[表情] HPc7Vo(  
要申請嫁啵
http://photobucket.com/
R|7yhsJq,  
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左 $ O1w 6\}_  
I\NiA>c  
ps.唔好再離題了

快速回復
限100 字節

上一個 下一個