切換到寬版
  • 5201閱讀
  • 27回復

機甲馬龍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-20
— 本帖被 中毒魔人 執行提前操作(2007-10-25) —
機甲馬龍 e' ;c8WF3E  
:iiTz$yk  
  寶瑪莉中學的搏擊社的隊長,也是「青狗社」的頭目,為人霸道,好勝心強,但十分重情重義,幫助兄弟時更會義不容辭。成為元鬥士後更加倍鍛煉元力,希望日後能為元武會作出貢獻。 XYVeHP!  
p tfADG  
人物訪問: / UBA Q8TR  
金柑:嘿嘿... 8j +;Xlh  
狂暴  金柑:你笑什麼=.= GgZf6~b1J  
金柑:終於整到你既人物分析@@ 9:5NX3"p  
狂暴  金柑:你幾時問過我既同意喔!? UZ0O j5B.  
金柑: 心想:這次死了 K`2DhJC  
(金柑大暴走!!!) OtqLigt&l  
狂暴  金柑:不要逃呀!! !-Q!/?  
uT2cHzqKB  
廢話少講,開始了。 @TG~fJSA12  
$l"(tB7d  
Cagq0-:(p  
異轉信物 FJ. :*K[  
jH/%Z5 iu  
9Dkgu ^`  
名稱:英雄勳章 r{;4(3E2  
EU~'n-  
2Rt ZTn  
使用條件:異轉計爆滿,即可。 @3D%i#2o&[  
攻擊力:300 ,urkd~  
;!Bkk9r"H  
!9Xex?et  
傳聞:機甲馬龍著住的裝甲就是坦克裝甲 c67!OHumP  
Qp Vm  
基本樣子: Um&@ 0C+L  
5< nK.i,  
(異轉前)   2Vr'AEIQ  
2M`Ni&v  
(異轉後) +}'K6x_  
%"B$I>h  
Ds/zl Z  
mJqP#Unik  
勝利圖: y[eN M6p  
M,lu)~H  
(正宗的勝利手勢~) J(L$pIM  
yU`IyaazZ  
失敗圖: aa!c>"g6  
k{8N@&D  
(打敗仗了嗎?) pp_ddk  
>0$5H]1u  
招式圖: L1+cv;t  
F.hC%Ncu  
左邊:衝力坦克   右邊:密集導彈 6P $q7G  
?!vW&KJZx  
rbWFq|(_  
1yf&ck1R  
基本動作: H[oi? {L  
基本攻擊 3<lDsb(}0A  
?+_"2XY  
介紹:輕輕地向前打一拳 ]sE^=;Pv?  
優點:攻擊比異轉前更加強 g9.hR8X  
缺點:隻手太細,令範圍縮少 9bvd1bKEW  
Kep?=9r4+  
防禦 ?whp _  
O^ hV<+CX  
介紹:用手臂擋到前面的攻擊 ]e9k f$'  
優點:防禦比異轉前更加強,夠sp既話可以擋到lv10的宇宙冰河 _E7eJSM.  
缺點:動作比較硬,收手既時候慢 @n3PCH6:Ao  
eIl&=gZ6>  
Su~`jRN $  
看!機甲馬龍的基本防禦只是擋不住星仔奧義的最後一下真十字=_="  3 + 'w%I  
C<ljBz`,t  
跳高防禦: ~a Rq\fx{  
W3kilhZ  
介紹:跳高後,身體縮得好細咁防禦自己身體 nwYeOa/t  
優點:因為身體細既關係,跳得很快喔  [爽] ,k I1"@Tu  
缺點:通常落地後也唔可以準確地知道自己既落地位置 m-]"I8 [  
iBt5aUt  
跳高攻擊 Z m>69gl  
1owoh,V6  
介紹:跳高後,雙腳踢向前面 6ZJQ '9f  
優點:因為馬龍身型比較少,所以收手特別快 kM@,^`&  
缺點:範圍太細 [如圖:十分難才可以踢中對手] P nDZi  
P*Nl3?T  
衝擊: 6w#v,RDEu  
,'}ZcN2)  
介紹:凌空地用雙腿射向前方 _\zf XHp  
優點:突擊實用,起手同收手快 JKGZ0yn  
缺點:攻擊力激少....[無奈中] MvA_tRO  
'rgV]Oy  
基本攻擊[完整版] *G38N]|u6  
rL/+`H  
介紹:打兩拳+射出搏頭上的機槍子彈+凌空用雙腿踢向對手 9:WKG'E8a  
優點:攻擊力超高!!!  有破招既效果,如果攻擊/sp夠高,可以打破一些近身招式 UgJHSl  
缺點:好悶咁再講一次:身型較少,所以範圍很細。 ~f:fOrLE#  
"`wq:$R  
2J5dZYW  
招式分析: aY~IS?! ;  
NgQl;$  
Y,r2m nq  
{zcjTJ=Zt8  
(招式圖示)    招式名稱:衝力坦克    獲得方法:異轉後送的   mp消耗:200    學習點數:80   效果:/ 出招方法:防前攻/防後攻 . j },  
yO)Qg* r  
介紹:馬龍會用盡全力衝向前方,之後發出火花似的攻擊形狀 ]  D(3   
優點:格招和攻擊力不俗,起手快,最尾的一下會有火花似的形狀攻擊對手[一招可以攻擊多個對手]這招算是不錯了,實用度高的招式[最尾的一下火花是沒有彈飛效果的] I&9B^fF6  
缺點:不可以斜上/下,後門大開,只要對手留意到你的招式,就可以輕易地擦覺及避開。這招是不可以攻破一些比較耐久的招式 (例如:十字旋風拳) 1zffPC8jl  
所以要特別小心,不可以亂出招,要盡量減低這招更直的危險性。 sQ$FtKm6  
){Y2TWW&0  
4+0Zj+ q";  
fr7/%{s  
/WMLr5  
)/Vr 5b@  
(招式圖示)    招式名稱:密集導彈   獲得方法:抽X卡/抽yahoo遊戲包    mp消耗:300   學習點數:125   效果:焚燒   出招方法:防前跳/防後跳 Phczf  
wKN9H T  
介紹:馬龍會從搏頭上的機槍射出8粒導彈在地上,因為導彈的推進力,令馬龍發射導彈的時候會滑後。 -$r fu  
優點:因為出招的時候,馬龍會滑後,所以就可以大大減低危險性,導彈的數量頗多,有燃燒效果,可以把耐久性高的招式轟下,連用這招可令人十分之頭痛喔~   [可以斜上/下] LxO'$oKZV  
缺點:其實,這招缺點就是導彈不是遠攻型導彈,後門大開,容易被人從後幹掉orz... g  YZgo  
{u5@Yp  
? "gy`oC v  
密集導彈斜上/斜下攻擊 }\F>z  
\GN5Sy]r  
3ml|`S  
HD>{UU?  
aap:~F{]X  
總結: ?bEYvHAzg  
機甲馬龍是招式弱,但有力量附助的人物。 okW3V}/x/z  
機甲馬龍現在仲係得兩招,所以要等出其他招才可以再分析下去喔~ iT5%X   
l d@^ $  
5y)kQ<x"  
嗚謝: r]yq #T`z  
疾風,暗龍
[ 中毒魔人在2007-10-25 17:55重新編輯此帖 ]
2條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線鵬鵬
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-20
最好有D格招圖
離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-20
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-20
引用第2樓clarence2424於2007-06-20 12:17發表的  : 1X=}  
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
2cww7z/B  
sp問題

離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的  : OJ&~uV>2  
最好有D格招圖 [表情]
BaqRAO7  
>d_O0a*W-  
aQcJjF5x  
同意啊~ G !wFG-Y}  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ O{Wy;7i  
希望金金你正下佢啦€
K49
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的 : { LZ` _1D  
最好有D格招圖 [表情]
wgp{P>oBX  
金金大把啦...冇貼出黎之ma
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-20
引用第4樓炎黃子孫於2007-06-20 12:33發表的  :
同意啊~ vM5yiHI(jb  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ Q#M@!&  
.......
qD!qSM  
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-20
引用第6樓皇道使者於2007-06-20 12:34發表的 :
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋[表情]
nF1}?  
金金,你用這個網吧 H3#rFO"C*  
要申請嫁啵 W6^YFN  
fug F k  
http://photobucket.com/
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-20
金柑,爽啊,真系金田一啊
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-20
引用第7樓clarence2424於2007-06-20 12:49發表的  :
金金,你用這個網吧[表情] 0eFvcH:qG  
要申請嫁啵
http://photobucket.com/
 j|owU  
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左 \O=t5yS  
}@TtX\7(D  
ps.唔好再離題了

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-20
引用第9樓皇道使者於2007-06-20 12:51發表的 :
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左
ps.唔好再離題了
\(;X3h  
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? IRK(y*6  
又唔係特登既
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-20
引用第10樓clarence2424於2007-06-20 13:07發表的  :
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? o06vC  
又唔係特登既
{Ax{N  
我又唔係有心話你=_="

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-20
是金金的格招圖嗎? v6*8CQ+  
e>Q_&6L  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-20
引用第12樓clarence2424於2007-06-20 13:38發表的  : h?+bW'm  
是金金的格招圖嗎? KQ2jeJ/pj  
+"F9yb  
~"8)9&  
這是馬龍,不是異轉= ="

離線我愛羅
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-20
正啊對機甲馬龍好有興趣
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-20
聽你咁講又好似幾勁咁=3=..整得幾好..
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-20
引用第13樓皇道使者於2007-06-20 13:44發表的  :
這是馬龍,不是異轉= ="
'980.  
_pe_w{V-b6  
60@]^g;$I  
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ @ZTsl ?  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
K49
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-21
引用第16樓炎黃子孫於2007-06-20 23:52發表的  :
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ quGv q"Y>  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
|>U:Pb(  
期待新招

離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-06-21
金金做D分析幾好,不過缺點太少
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-06-21
好好的一個分析唷... .:I^O[k  
kuI$VC  
技不如人呢....[消音]