切換到寬版
  • 5968閱讀
  • 38回復

[原創]龐士分析100% [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線mankit94104

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-29
龐士分析: B$?qQ|0:=  
官網簡介:龐士-Omega Lz DI0a.  
邪惡組織「血骷髏軍團」首領,性格陰險奸詐,為了達到目的,犧牲同伴的性命也沒所謂,創立組織的最大目的,就是要打開人界和魔界的通道,從而使魔族統治人界。 U Q@7n1  
遊戲中的樣: YHV-|UNF  
能力值: uE=$p)  
龐士的點在各方面都好平圴- -,而佢的防禦力1lv只係可以加10點(比起其他角色少),所以在裝方面我建議惡保一下防禦力,佢跑得都幾快...所以加到70幾90就夠用架la.而佢既mp就加到連埋裝2500就得la,因為龐士既招除左怒雷之陣其他招都係扣好少mp架渣,而攻防就當然要爆la,佢既氣力值唔洗加得太多,加到1300左右就已經夠架la
[ mankit94104在2007-08-31 22:02重新編輯此帖 ]
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-29
普攻: {6vEEU  
K3$` Kv>I  
好普通的攻擊 5a8>g [2U  
跳攻: \Xg?Ug*9w  
 msTB'0  
基本上係空中的普攻 Vj^dD9:  
衝攻: {gy+3  
;\)=f6N  
動作同猛虎拳差唔多 3-wD^4)O,  
滾地: {0jIY  
p_terD:  
同其他角色一樣,都係滾埋一舊野咁 dXu{p  
CVKnTEs  
E%k7wM {  
龐士既招(5星係滿分) K!8zwb= fq  
閃電砲 Aa(<L$e!`  
CUmH,`hu  
圖中所見,閃電砲既起手收手極快,在短時間之內可以狂出大量既閃電砲,而佢既格招力都幾好下的,本人試過用閃電砲黎格真虎都得,但係扣大量sp同埋hp係無可躲免的- - 89eq[ |G_  
由於佢既攻擊力中等,打關連出清怪都非常有用,可惜佢冇得打斜出,所以實用度減左一粒星 ,=w!vO5s  
打關實用度:★★★ jD< pIHau  
vs實用度:★★★★ H"YL k  
風卷殘雲 j64 4V|z  
$@[)nvV\  
呢招既格招力幾好,可以反彈細少既飛行道具(如:氣功波,音速刀),亦可以連招~ oFg'wAO.  
但係佢既命中率極低,vs最好係好有信心擊中之下用 }N3`gCy9eN  
打關實用度:★★ Etnb3<^[t  
vs實用度:★ ?g  }kb  
霸雷彈 c]m! G'L_/  
F$6? t.@J  
呢招攻擊力同格招力都極強,打關清怪可以電死大量既怪,所以打關非常有用,vs果時對手顧住格霸雷彈都冇時間攻擊龐士本體,可惜後門大開,要睇准D先好出哦~仲有,由於果舊霸雷彈係距離本體前兩個身位爆出,所以距離對手太近既話會好大機會打唔中架- - eO4)|tW  
打關實用度:★★★★★ !ng\` |8?  
vs實用度:★★★★ bejGfc  
無極地獄 !;}2F-  
P\B3 y+)  
呢招打關同埋vs都滿分,因為佢打關既時候可以連出屈怪,vs ge時侯可以企係個陣度等人入黎送死,但係佢唔會好似破邪結介咁中左一野就狂中,要連出先可以狂中,所以vs唔好連出狂燒人,比人話狗就唔好la LdTIR]  
打關實用度:★★★★★ $iJnxqn  
vs實用度:★★★★★ V,4.$<e  
佢呢招可以打爆哂d鬼波,而鬼哭用兩野就可以爆la~對於亂屈飛行道具ge人非常有用架,當然,如果係龍光砲之類既連續性飛行道具就當然格唔到la 6Dzs?P  
L DX*<(  
石破天驚 Jh2Wr!5  
C-#.RI7  
呢招本來命中率一般,但如果配合衝拳黎用ge話佢既命中率就會大增,呢招攻擊力中等,格招力中上,可以格去大量招,但由於命中率高,所以vs實用度變得好高 ?eWJa  
打關實用度:★★★ ^e9aD9  
vs實用度:★★★★★ yz)ESQ~va  
衝拳石破天驚 Ee?;i<u  
(:}<xxl  
連鬼哭同埋唯我都輕易格去,可見佢格招力非常之強呢~ zHFTCL>"  
<?|6*2_=  
i:Mc(mW  
但係要留意~佢呢招得光柱係有攻擊,下面飛起左既浪花係冇攻既 l BiovT  
T Oy7?;|=  
怒雷之陣 wu^q`!ml  
[@.B4 p  
呢招攻擊力中等,但佢勝在命中率高到幾乎次次都中,用黎打玩拉登同埋遊擊ge人最岩,但係打關清怪就冇乜用 5EhE`k4  
打關實用度:★★ 8tZ} ;="F  
vs實用度:★★★★★ 46ChMTt  
怒雷在未出之前本體係都有防架,但係會格去你唔少既sp= = o>u!CL<  
=J.EH|  
連招(若果你有請提供~thx): u9>6|w+  
v72,h  
[:pl-_.C  
Ao*FcrXN  
終極龐士: A}4t9|/K6  
招式: C"No5r'K3  
連還閃電砲 +!$dO'0nt,  
q!2<=:f  
有待制作...... qhxC 5f4Z  
煉獄之門 0WS|~?OR@  
BGpk&.J  
有待制作......
[ mankit94104在2007-09-08 23:24重新編輯此帖 ]
1條評分
離線321
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-29
引用第1樓我愛羅於2007-08-29 16:17發表的  : .r*#OUC  
哈哈甘都叫分析??
3 9yz~  
佢都未整完
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-29
引用第1樓我愛羅於2007-08-29 16:17發表的  : ac3_L$X[  
哈哈甘都叫分析??
@7] \y7D  
佢未做晒呢
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-29
引用第1樓我愛羅於2007-08-29 16:17發表的  : y3Y2 QC(  
哈哈甘都叫分析??
h^`{ .TlN  
\y@ eBW  
(26Bs':M~  
我相信樓主未做曬既,人地備用post你就搶左人個位@w@
離線pongpongcat
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-29
樓主可唔可以做埋異轉招既分析呀 #-l!`\@  
離題:如果無暗黑石破天驚,可以向我收

覺醒 狂貓
離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-29
點解冇講怒雷ge?
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-29
石破天驚咁高格招力都叫中=.= //`cwnjp  
佢好多招先格到wo +73=2.C0  
應該中上
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-29
引用第7樓阿剎於2007-08-29 18:23發表的  : )Yy#`t  
點解冇講怒雷ge?
X+'^ Sp  
已更新
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-29
引用第8樓糯米滋於2007-08-29 18:25發表的  : Te U7W?M^  
石破天驚咁高格招力都叫中=.= w$U/;C  
佢好多招先格到wo Aa\=7  
應該中上
 HN~v&,  
等我修改一下= =
離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-29
點解用怒雷果時 ah!O&ECh  
個com冇中ge?
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-29
引用第10樓阿剎於2007-08-29 18:30發表的  : K%TKQ<R|  
點解用怒雷果時 [ls ?IFg  
個com冇中ge?
=Z>V}`n  
- ynLuq#1A  
他們同組的

離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-29
引用第11樓y.k.h.於2007-08-29 18:33發表的  :
他們同組的
|^k1hX2?W  
睇真d係wo \;:@=9`  
不過點解唔整唔同組
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-29
引用第12樓阿剎於2007-08-29 18:40發表的  :
睇真d係wo ^RAFmM#F  
不過點解唔整唔同組
8Pdn w/W  
我要禁制錄加ma,我禁緊果時成日比人打- -...所以同組咪唔會打我
離線kenneth125

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-29
std沙包,me do ^r :A^q  
ps:me is 7707
離線鵬鵬
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-29
怒雷之陣get 範圍都好大牙
離線9999
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-29
強ar~ P}QbxkS 8  
做得好好wo~ {1DYXKe  
做完佢sin la
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-30
不錯,但還可再好
[ dwchan在2007-08-30 13:25重新編輯此帖 ]
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-30
做得幾好 搞到我想玩龐士
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-08-30
一般吧...不過影片比較多 -V<"Ay  
可以再多一些交字唷