切換到寬版
  • 5093閱讀
  • 17回復

[原創]悟地分析(完成了)比d意見吧!!(做左好耐,好比心機做ga,so希望可以加精) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線almerick

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-22
悟地 m ,B,dqT  
[attachment=697] tF:'Y ~3 p  
耀昇書院的搏擊社的隊長,為人心思細密,觀察力強,處情冷靜,加上俊俏的臉孔,深受女同學熱烈歡迎。 Q I!c=:u  
角色起初能力 -anLp8G*  
'p0|wM_  
能力 能力值 每加1點的效果 Y)D~@|D ,  
HP   515       5.5 6AS'MD%&  
MP   560         7 ?l\1n,!:8  
SP   515       5.5 $E=t 6WvA  
STR   14       1.4 P "S=RX#+  
DEF   11       1.1 x0t&hY>P!  
AGI   12       1.2 [s1Hd~$  
>| d^  
悟地既mp同str都算中上,係sp較為無咁好,但係都要+到1400sp到,唔係撞真虎就唔夠撞 VyRU_<xP  
ZHPsGHA  
普通功擊:  ?gZJ v  
[attachment=698] [attachment=699] >&uG1q0p.  
悟地的普通功擊不錯,可惜距離比較近,易比人反擊 [y^)&L$=  
t<`h(RczHI  
好la~~我地入正題la~~~ In1VW|4h  
招式 : - 0t  
&uLxA w  
[attachment=707] 消耗能力:180 !A R$JUnX  
點數:35 9C$#A+~C  
功擊力:1500(3hit) F[aow$",+}  
打story:★★ ?(8z O"  
vs:★★★ iEDZ\\,  
格招力:★★★ {?a9>g-BW  
實用性:★★★★ d<*4)MRN  
呢招出招後冇防,一招氣功波都已經可以被破,只要小心避關,再後出招就破到ga la~~~ Y~RZf /`  
不過格招力不錯,實用性好~~~可連多招~~~ 7V/yU5  
[attachment=701] Ef fp^7 3  
[attachment=702] F~Kd5-I@  
消耗能力:300 'WqSHb7  
點數:100 %}z/_QZ  
功擊力:1800 E\M{/.4 4  
打story:★★★ DNgQ.lV  
vs:★★★★ S6sSdo'  
格招力:★★★★ d2H&@80  
實用性:★★★★★ kvU0$1  
呢招衷在出招慢,要儲氣,不過mp低,作突擊是一個不錯的選擇 ?$O5w*  
格招力算中上,可惜速度不快,但威力嘗算可以,整體黎講,vs用多d會較好~~ ,v"/3Ff{,  
可飛到6個身位到 ++KY+j.^  
[attachment=704] `_2#t1`u  
[attachment=705] +MQvq\%tG  
[attachment=706] 7f4R5c  
打story:★★ J CIm*6~  
vs:★★★★ ~ "l a2  
格招力:★★ vP G!S{4  
實用性:★★★ qA- ya 6  
呢招封位正,可用來預測對手位置,可惜硬直大,不過可以出兩下,變左範圍相對較大 M/U$x /3K  
ivdw1g|)h  
[attachment=712] {Y5h*BD>  
[attachment=713] _ Ko0  
消耗能力:500 Xco$ yF%  
點數:200 qa![oMKc  
功擊力:4000 )k&pp^q\  
打story:★★★★ ujcS>XN,1  
vs:★★★★ fgxsC7P$  
格招力:★★★★ 4'BzW Z;_a  
實用性:★★★★ >Kl78 w:  
呢招係虎翔霸既進昇版,速度快了,威力勁了,距離都遠左,呢招格招力,實用性等都很平均,係我打關最常用的招,出手同收手都比虎翔霸快,格招力上升了,可頂到超昇等招,可飛到8個身位到 -X#J<u T/  
[attachment=714] <_*8a(j3  
[attachment=715] $XS0:C0  
消耗能力:250 @4:cn  
點數:150 uTJi }4cw  
功擊力:2700 p71% -nV  
打story:★★★★ <$liWAGX\  
vs:★★★★★ 5iola}6  
格招力:★★★★★ YtQKsM  
實用性:★★★★★ LvpHR#K)F5  
呢招係狂虎斬的進昇版,會整左一條氣出來,vs實用性非常多,格招力算高,劍氣可擋到好多野,算係woody最實用既一招 =J8)Z'Jr  
[attachment=736] dE5DH~ldV  
[attachment=737] !DnG)4#  
消耗能力:1000 (.,E6H|zI  
點數:300 }nE#0n  
功擊力:6210 $"{V],:T |  
打story:★★★★ ;>=hQC{f>  
vs:★★★★ Q:+Y-&||"  
格招力:★★★ K*J8(/WkD  
實用性:★★★ D<7S P,D  
呢招係超虎既進昇版,大腿上會有個虎頭,威力驚人,vs唔錯,可以等對手出招後用,把對手擊到,實用性不太多,而且格招只是一般,出招慢收招快,出招前要和對手保持距離,唔係就會比人破,可飛到10個人的身位到 ]P0DPea  
[attachment=871] C# r_qn  
[attachment=872] _lQ+J=J$.R  
消耗能力:150 T JY$<:  
點數:40 98C~%+  
功擊力:700 |D^Q}uT  
打story:★★★ tYfhKJzGC  
vs:★★★ (2@b ,w^  
格招力:★★★ -b@E@uAX /  
實用性:★★★ SX}GKu  
呢招係真狂既退化版,攻擊力比真狂少好多,實用性都不太大,打完一下不可以連打,不過呢招格力不錯,鬼車,真虎個d招都可以連到,我最不常用都係呢招= =唯一好的就是出招快收招快 ;hs:wLVa"  
[attachment=873] 6\86E$f=h  
消耗能力:全部 2h&pm   
點數:500 ;J\{r$q  
功擊力:11300 <YL\E v/[  
打story:★ kyJv,!};  
vs:★ qn@Qd9Sf  
格招力:★★★★★ K! /E0G&  
實用性:★ ./<3jf :  
呢招係悟地既奧義,係又普通拳腳+鬼車+真狂組成我絕技,呢招冇咩用= =,悟地招奧義比起星仔同小丹都快收招,so唔好同小同埋星仔招奧義梗撞- -,唔係會死得好慘= = 9szE^kHS9  
#py7emu  
                        絕技方面分析(完) NQfIY`lt'  
鬼車,真虎,虎翔霸,超虎,真狂(劍氣)都可以向上同向下出  Vm8;{Sq  
G%YD2<V  
學技次序:真狂---->真虎----->虎翔霸--->超虎----->音速刀--->鬼車----->狂虎---->奧義 @6*<Xs =  
wri[#D {  
連技:虎翔系列---->鬼車/真狂/狂虎 zJ9ZqC]  
!w f N~.Y  
感謝大門大同tszleong比意見 UO"8 I2rB  
                                      完
[ 此貼被almerick在2006-07-03 21:55重新編輯 ]
3條評分

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線tommy20123
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-11
好! e@,L~ \  
我係新手 可能有D唔識... #&8 Opo(  
但我都覺得好好!!!

好型呀
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-04
http://bbs.games-bbs.com/read-htm-tid-3358-toread-1.html '{u#:TTj  
有兩個,你試試啦
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-04
引用第13樓almerick2006-07-01 21:28發表的“”:
唔識整影片 [表情] `j$d(+Gv  
識整既話下定整 [表情]
c8s/`esA  
我可以教你,你咩ser?~pm比msn我=.=...如果你都唔識可以考慮借你ac比我整,不過信唔過就算laA___A
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-01
引用第12樓天地之龍2006-07-01 18:57發表的“”: bg}77Y'^  
虎翔霸打s好有用的,-mp得300(唔多)不過可以屈機比我就會 c,wU?8Nc|$  
s:★★★★啦(意見)
/f<(K-o]  
多謝你既意見
1條評分

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線almerick
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-01
引用第11樓pcdog2006-07-01 17:29發表的“”: SkRQFm0a~  
幾好~~可以+埋影片就仲好(即係d相下面)
版主"屎"無前例咁+左你6分呀@@+油呀
no6]{qn=6  
唔識整影片 5)NBM7h  
識整既話下定整

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線天地之龍
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-01
虎翔霸打s好有用的,-mp得300(唔多)不過可以屈機比我就會 = S8>  
s:★★★★啦(意見)
離線pcdog
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-01
幾好~~可以+埋影片就仲好(即係d相下面) 0+y~RTAVB  
tF g'RV{  
版主"屎"無前例咁+左你6分呀@@+油呀
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-01
悟地分析(完成了) %<#3_}"T|  
比d意見吧!!

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線sam20041993
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-06-24
悟地勁呀
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-06-23
引用第6樓七聖尊2006-06-23 22:50發表的“”: dGD^op,6g  
我想講你普攻有第1下同第3下,點解冇第2,4,5下呢
jM1%6  
聽日會完成了,之前冇影到

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線tszleong
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-06-23
引用第6樓七聖尊2006-06-23 22:50發表的“”: {;&B^uz ]  
%/y`<l Jz(  
佢影唔到
BANK:
Rudolf
暗殺魔士.狄斯
機械BB仔
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-06-23
離線tszleong
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-23
加油~!加油~! hI|/>4<  
我遲d都po個陸道分析出來
BANK:
Rudolf
暗殺魔士.狄斯
機械BB仔
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-22
引用第3樓2006-06-22 21:15發表的“”:
樓主,你打少o左個"]"...
快d加番佢啦!
-<^jGrb  
攪掂了 ~ww?Emrw  
p.s.聽日會攪埋真虎,真狂等

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線evangeline
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-22
引用第0樓almerick2006-06-22 19:30發表的“悟地分析(完全未完成!!)”:[attachment=700 tG/a H%4S  
(]2<?x*  
樓主,你打少o左個"]"... O -G1})$  
TWUUvj`.  
快d加番佢啦!

簽名好細
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-22
引用第1樓大門大2006-06-22 20:15發表的“”: 4IZlUJ?j+c  
=.=有圖…睇落唔錯…不過建議整完又好貼出黎…(影晒相)…寫晒野…上傳再貼…好快…咁樣…對大家都有好處^^本人對你印象不錯--唔知點解呢…奇代你既分析
YgEM:'1f  
多謝,我會努力的^^

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線可樂
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-22
=.=有圖…睇落唔錯…不過建議整完又好貼出黎…(影晒相)…寫晒野…上傳再貼…好快…咁樣…對大家都有好處^^本人對你印象不錯--唔知點解呢…奇代你既分析