切換到寬版
  • 5092閱讀
  • 17回復

[原創]悟地分析(完成了)比d意見吧!!(做左好耐,好比心機做ga,so希望可以加精) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線almerick

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-22
悟地 ^WP`;e  
[attachment=697] a3 <D1"  
耀昇書院的搏擊社的隊長,為人心思細密,觀察力強,處情冷靜,加上俊俏的臉孔,深受女同學熱烈歡迎。 Cs7YD ~,  
角色起初能力 zCT Wi  
t5#IiPp  
能力 能力值 每加1點的效果 !Ac<A.  
HP   515       5.5 U(DK~#}  
MP   560         7 Qj? +R F6(  
SP   515       5.5 [y| "iSD  
STR   14       1.4 GFOd9=[  
DEF   11       1.1 !@!,7 te  
AGI   12       1.2 A^2VH$j]+  
"W;Gv I  
悟地既mp同str都算中上,係sp較為無咁好,但係都要+到1400sp到,唔係撞真虎就唔夠撞 C)`k{(-{  
*D1 ^Se  
普通功擊: mc;Z#"kf  
[attachment=698] [attachment=699] - *!R  
悟地的普通功擊不錯,可惜距離比較近,易比人反擊 y~An'+yBa  
v' 7,(.E  
好la~~我地入正題la~~~ ahA21W` k  
招式 : Zf |%t  
kt.z,<w5O  
[attachment=707] 消耗能力:180 W~+ ] 7<  
點數:35 1q<BYc+z  
功擊力:1500(3hit) {wRsV=*  
打story:★★ 2e zQX2q  
vs:★★★ EAU6z(X$  
格招力:★★★ W[[3'JTF  
實用性:★★★★ .`& ($W  
呢招出招後冇防,一招氣功波都已經可以被破,只要小心避關,再後出招就破到ga la~~~ mOr>*uR  
不過格招力不錯,實用性好~~~可連多招~~~ Cfu]umZLn  
[attachment=701] VS<E?JnbFV  
[attachment=702] [s$vY~_  
消耗能力:300 Z9mY*}:U~  
點數:100 6wx;grt'Z  
功擊力:1800 k/YEUC5  
打story:★★★ q?g4**C  
vs:★★★★ :l8n)O3  
格招力:★★★★ D ::),,  
實用性:★★★★★ R>U0W{1NO  
呢招衷在出招慢,要儲氣,不過mp低,作突擊是一個不錯的選擇 W/9dT^1y4'  
格招力算中上,可惜速度不快,但威力嘗算可以,整體黎講,vs用多d會較好~~ NS @j`6/U  
可飛到6個身位到 abkl)X>k  
[attachment=704] W"+*%x   
[attachment=705] "5u*C#T2$  
[attachment=706] vFL Qq,?Nh  
打story:★★ bl NJ  
vs:★★★★ )#z c$D^U  
格招力:★★ ~~k_A|&  
實用性:★★★ rvuskXdo  
呢招封位正,可用來預測對手位置,可惜硬直大,不過可以出兩下,變左範圍相對較大 MZ o\1tU-i  
z=B*s!G  
[attachment=712] Mfe/(tlI  
[attachment=713] Ehu^_HZ  
消耗能力:500 `q7O\  
點數:200 5mUHk]W  
功擊力:4000 f4)fa yAVp  
打story:★★★★ 1X2MhV  
vs:★★★★ Tz3 L#0:j  
格招力:★★★★ 9 o6ig>C  
實用性:★★★★ w~hO)1c],:  
呢招係虎翔霸既進昇版,速度快了,威力勁了,距離都遠左,呢招格招力,實用性等都很平均,係我打關最常用的招,出手同收手都比虎翔霸快,格招力上升了,可頂到超昇等招,可飛到8個身位到 B}8xA}<  
[attachment=714] &{NN!X  
[attachment=715] 6/Y3#d  
消耗能力:250 `z%f@/:fG  
點數:150 @9g$+_"ZT  
功擊力:2700 St9W{  
打story:★★★★ p 9Zi}!  
vs:★★★★★ =#dW^ ?p  
格招力:★★★★★ ;75K:_  
實用性:★★★★★ o<bZ.t  
呢招係狂虎斬的進昇版,會整左一條氣出來,vs實用性非常多,格招力算高,劍氣可擋到好多野,算係woody最實用既一招 `"zXf-qeE  
[attachment=736] E}Q'Wz|k  
[attachment=737] m(SGE,("w  
消耗能力:1000 p/L|;c  
點數:300 ?U.+SQ  
功擊力:6210 mH2XwA|  
打story:★★★★ G=Hvh=K(  
vs:★★★★ OAO|HH  
格招力:★★★ @igr~hJ  
實用性:★★★ .Nz2K[  
呢招係超虎既進昇版,大腿上會有個虎頭,威力驚人,vs唔錯,可以等對手出招後用,把對手擊到,實用性不太多,而且格招只是一般,出招慢收招快,出招前要和對手保持距離,唔係就會比人破,可飛到10個人的身位到 S0\QZ/je  
[attachment=871] U8qb2'a8  
[attachment=872] ^.)oQo SE  
消耗能力:150 F8mS5oB|^  
點數:40 ,%7>%*nhk  
功擊力:700 /MYl:>e>  
打story:★★★ "C%<R  
vs:★★★ G(W/.*  
格招力:★★★ b{JcV  
實用性:★★★  |`[0U  
呢招係真狂既退化版,攻擊力比真狂少好多,實用性都不太大,打完一下不可以連打,不過呢招格力不錯,鬼車,真虎個d招都可以連到,我最不常用都係呢招= =唯一好的就是出招快收招快 ")m 0 {  
[attachment=873] &SuWmtq  
消耗能力:全部 _Y @vO  
點數:500 W5 ^eCYHoi  
功擊力:11300 4\ R2\  
打story:★ -l)vl<}  
vs:★ [Ak L6  
格招力:★★★★★ !m8MyZ}%  
實用性:★ Vc0C@*fVM  
呢招係悟地既奧義,係又普通拳腳+鬼車+真狂組成我絕技,呢招冇咩用= =,悟地招奧義比起星仔同小丹都快收招,so唔好同小同埋星仔招奧義梗撞- -,唔係會死得好慘= = ))m\d*  
;:2]++G  
                        絕技方面分析(完) F!.Z@y P  
鬼車,真虎,虎翔霸,超虎,真狂(劍氣)都可以向上同向下出 Qc1NLU9:  
KSkT6_<  
學技次序:真狂---->真虎----->虎翔霸--->超虎----->音速刀--->鬼車----->狂虎---->奧義 ieuq9ah#  
:b t;DJ@  
連技:虎翔系列---->鬼車/真狂/狂虎 Em8q1P$tm>  
BUB$k7{z  
感謝大門大同tszleong比意見 # 4UKkd  
                                      完
[ 此貼被almerick在2006-07-03 21:55重新編輯 ]
3條評分

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線可樂
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-22
=.=有圖…睇落唔錯…不過建議整完又好貼出黎…(影晒相)…寫晒野…上傳再貼…好快…咁樣…對大家都有好處^^本人對你印象不錯--唔知點解呢…奇代你既分析
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-22
引用第1樓大門大2006-06-22 20:15發表的“”: \vg(@)$q   
=.=有圖…睇落唔錯…不過建議整完又好貼出黎…(影晒相)…寫晒野…上傳再貼…好快…咁樣…對大家都有好處^^本人對你印象不錯--唔知點解呢…奇代你既分析
HrOq>CSR  
多謝,我會努力的^^

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線evangeline
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-22
引用第0樓almerick2006-06-22 19:30發表的“悟地分析(完全未完成!!)”:[attachment=700 {UeS_O>(  
jm ORKX+)  
樓主,你打少o左個"]"... Aj{c s  
{{:QtkN  
快d加番佢啦!

簽名好細
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-22
引用第3樓2006-06-22 21:15發表的“”:
樓主,你打少o左個"]"...
快d加番佢啦!
"M;aNi^B  
攪掂了 P.y06^ X}A  
p.s.聽日會攪埋真虎,真狂等

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線tszleong
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-23
加油~!加油~! ^7Rc\   
我遲d都po個陸道分析出來
BANK:
Rudolf
暗殺魔士.狄斯
機械BB仔
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-06-23
我想講你普攻有第1下同第3下,點解冇第2,4,5下呢
離線tszleong
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-06-23
引用第6樓七聖尊2006-06-23 22:50發表的“”: L6"V=^Bq  
Ig<# {V  
佢影唔到
BANK:
Rudolf
暗殺魔士.狄斯
機械BB仔
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-06-23
引用第6樓七聖尊2006-06-23 22:50發表的“”: G +&pq  
Vg(M ^2L  
聽日會完成了,之前冇影到

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線sam20041993
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-06-24
悟地勁呀
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-01
悟地分析(完成了) K {  FZ/  
比d意見吧!!

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線pcdog
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-01
幾好~~可以+埋影片就仲好(即係d相下面) @qYT/V*/  
pTB7k3g  
版主"屎"無前例咁+左你6分呀@@+油呀
離線天地之龍
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-01
虎翔霸打s好有用的,-mp得300(唔多)不過可以屈機比我就會 ksCF"o /@V  
s:★★★★啦(意見)
離線almerick
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-01
引用第11樓pcdog2006-07-01 17:29發表的“”: zfv@<'  
幾好~~可以+埋影片就仲好(即係d相下面)
版主"屎"無前例咁+左你6分呀@@+油呀
kY'Wf`y(  
唔識整影片 *d;TpwUI  
識整既話下定整

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線almerick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-01
引用第12樓天地之龍2006-07-01 18:57發表的“”: ub-e!{  
虎翔霸打s好有用的,-mp得300(唔多)不過可以屈機比我就會 8+}rm6Y+  
s:★★★★啦(意見)
<3BGW?=WP  
多謝你既意見
1條評分

BANK
<天才格鬥家!!>
耀昇之虎★悟地
蝙蝠俠★比提
文光隊長★迪雲
壞神經★域多
冰火尊者★天魔
STD
刺客-陸道(騫)
女真族-真(騫)
大小姐-璇瓏(騫)
PEAK
猛虎-louis
風女-windy
火人-firen
BOC
箭神-亨利
大魔術帥-哈利
小霸王-歷斯
TST
魔王_轟雷
腿王_旋風
肥佬_神探

離線abc123
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-04
引用第13樓almerick2006-07-01 21:28發表的“”:
唔識整影片 [表情] F<g&t|@  
識整既話下定整 [表情]
rP7 QW)NF  
我可以教你,你咩ser?~pm比msn我=.=...如果你都唔識可以考慮借你ac比我整,不過信唔過就算laA___A
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-04
http://bbs.games-bbs.com/read-htm-tid-3358-toread-1.html {Z8GG  
有兩個,你試試啦
離線tommy20123
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-11
好! WC<[<uI*  
我係新手 可能有D唔識... q,)V0Ffe[|  
但我都覺得好好!!!

好型呀