切換到寬版
  • 2867閱讀
  • 24回復

[分享]加點差的人物不爆600防的理由 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tom41401

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-07
HP 530 6 jT wM<?  
MP  500 5 j_YZ(: =  
SP 560 7 R;Ix<y{U  
STR 12 1.2 #/ g me  
DEF 9 0.9 ko7-%+0|]  
AGI 16 1.6 /i]=ndAk  
H?zCIue3  
a_#eGe>  
以上是小丹配點,大家可以看到無論加hp同def都唔算太好,要加到600防的話,就要用67lv的點來加,加上攻,mp(小丹用的mp又不少,一野真豹都要成600mp),sp,同agi,所以以小丹的點是好難在150lv前爆600防,但係如果我要加防加到300的話,其他的點就好加點 dM@k(9|  
pN^G[  
不加爆點不一定要加防少的人物,其他點的情況都好重要的 ?6l,   
S92 !jp/  
HP 580 6 "351s3ff  
MP  500 5   _c7  
SP 505 5  vCH v  
STR 13 1.3 JwG5#CFu^  
DEF 16 1.6 y0mg}N1  
AGI 7 0.7 9Av- ;!]  
&V,-W0T_  
%;\2QI`R  
以上是金甲人的配點,大家可以看到hp,mp,sp,同agi都唔算太好,單單要把hp加到1200都要用左11lv,要再加mp到1000的話就要用多10lv的點,你未加攻lv就到21lv,爆攻是必備的,所以又要用多32lv,要留點的話就要變成49lv,你要600防的話,又要用32lv,加起來就變成102lv,單單要加爆攻,防就要102lv的點,未算著裝用的點,金甲人未出異轉,得480點又點夠著勁裝,不過如果把防加到300就唔加,其他就好加好多 `'k's]Y  
以上只是我個人意見,可能有錯,歡迎提出
[ 此帖被tom41401在2008-01-07 20:24重新編輯 ]
離線鬼影
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-01-07
? 你係咪想講佢d+點太小 d-S'y-V?d  
根本加唔到600防...
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-01-07
你都唔明我講咩,我係想講加點太差的人物是不用加防到600
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-01-10
比點意見來啦,意見好的話的打算做2
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-01-10
^{+:w:g  
唔係唔使爆600防 zMqEMx9  
而係唔使留點去爆防 tNf" X !  
你唔爆防 eu|q {p  
防就比人低 J#Eh x |  
防比人低就俾人殺囉 J0W).mD_H  
所以寧願異轉之後再爆600防都唔好唔爆防
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-01-10
引用第4樓瑋哥於2008-01-10 18:27發表的  : }@6 %yR  
7V``f:#d  
唔係唔使爆600防 cHct|Z u  
而係唔使留點去爆防 5FKd{V'  
你唔爆防 Z-!T(:E]  
防就比人低 ^}\R]})w"  
.......
b u9&sQ;  
但係你爆防有點人物就用唔到勁裝(唔通下下係終裝咩)
離線文件夾
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-01-10
跟本就係... W/Q%%)J  
)KQum`pO  
因為有時因為著裝而無留點 Isb^~c_P  
1e } 3L2rC  
我隻悟地就相反 [ Ulo; #P  
R/|{?:r?:x  
留左點之後,唔夠點著裝 U8z"{  
1 to<at-NN  
159先著得好
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-01-10
引用第5樓tom41401於2008-01-10 18:29發表的  :
但係你爆防有點人物就用唔到勁裝(唔通下下係終裝咩)
I),8EEf\  
你唔留點爆異防就用到嫁啦....
離線鬼影
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-01-10
問題不大... ,z3b2$ &A  
你唔好用最高要求果d裝咪得囉.... 0*^Fk=>ej  
我有d人都唔爆...不過無400都300 VUb*,/hxa  
防呢樣野慢慢加.... E.9F~&DPJ<  
150 lv 唔夠點 你咪170-180囉
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-01-10
唔......反應不錯,打算做加點差的人物不爆600防的理由2,到時大家再比意見我!!
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-01-10
其實加唔加爆攻防只係個人喜好 MD7 [}cB  
Ij+zR>P8=\  
自問有技術唔比人打中既話防應該就沒什麼用了

離線mankit1221
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-01-20
引用第10樓汝吾之於2008-01-10 20:37發表的  : &0#qy 9wx  
其實加唔加爆攻防只係個人喜好
自問有技術唔比人打中既話防應該就沒什麼用了
~_raI7,  
yaf2+zV*  
講真~ w Bl=]BW!%  
vs就得既~ NlKnMgt~  
不過係story就無乜可能~ sLTf).xh  
所以你咁講就唔岩... Kz%wMyZ:g  
防真係非常有用~
離線名字

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-01-20
老實講,我點都會爆攻防 g~cWBr%>  
9A6ly9DIS  
如果你一味+血果d野 "evLI?  
2Two|E  
就算比你血多又點 rGN-jb)T+  
7mu%|!  
無防既話,d血=廢既 1D*e u  
HloP NE&}  
我就算其他點差都爆攻防 &o?pZ(\C  
4 Hu+ljdjB  
其他點可以用裝去加返 r}vr E ^Q  
N8KHNTb-M  
所以一定要爆攻防
媽子危機3─絕種消費者
離線小影乂

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-01-20
傻啦.. 唔同人物緊係用唔同既裝啦.. w PV`j:?'  
@ #V31im"N  
個個人物你都上大nose眼鏡,.. 關羽面啦啵?'" 4b a1c  
l]%|w]i\  
唔可以用皇鏈 風精靈頭?'' H#1/H@I#  
(US8Sc  
冇600防.. 除非你係神 100%唔會俾人打中..咁你爆攻 唔洗加防都得
影*爆收Gash點.20蚊有得買!
小店連結在下:
http://www.ibbs.hk/read.php?tid=37422

快快手手啦喂=] 貨品極平. !
離線名字

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-01-20
引用第13樓小影乂於2008-01-20 10:17發表的  : v}iJ :'  
傻啦.. 唔同人物緊係用唔同既裝啦..
個個人物你都上大nose眼鏡,.. 關羽面啦啵?'"
唔可以用皇鏈 風精靈頭?'' *aTM3k)Zs  
.......
k5<lkC2 z  
qT}&XK`Q^  
差唔多個個都上 R/P.m~ ?  
Va9vDb6  
關面都唔好用 5|AZ/!rb  
|>[w $  
風精靈頭扣血的,佢已經唔夠防,仲裝咩
媽子危機3─絕種消費者
離線happybrianl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-01-20
我通常都唔會先加爆防, 5ptbz<Xv  
我係爆左攻先慢慢加防, 654PW9{(  
異轉左咪又係爆左攻先~
從沒見過好像w兄這樣的小朋友,傻子一個~.~
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-01-20
引用第15樓happybrianl於2008-01-20 15:23發表的  : \*_qP*vq@  
我通常都唔會先加爆防, =#1/<q)L  
我係爆左攻先慢慢加防, heRQ|n.Dz)  
異轉左咪又係爆左攻先~
D4`7,JC}<  
我都好同意你的講法
離線風舜子
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-01-20
我小丹之前唔識配點~~~ h~<#1'/<  
搞到依家153lv~~~~ ujDAs%6MZ  
連600攻都未爆到=.=
離線鵬鵬
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-01-20
引用第17樓風舜子於2008-01-20 18:10發表的  : p5>TL!4M  
我小丹之前唔識配點~~~ trM8 p  
搞到依家153lv~~~~ hoeOdWI pf  
連600攻都未爆到=.=
(z+[4l7  
o"TEmZUP  
me too 3-tp94`8}t  
aU5t|S6  
加得太多hp
離線~sillyboy~
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-01-20
係!我龐士e加153lv都重未加曬d防!不過加曬d攻! rTW1'@E  
重知係120lv開始留點!

快速回復
限100 字節

上一個 下一個