切換到寬版
  • 6536閱讀
  • 42回復

[原創]新生悟地分析90%(新增獨家招式分析)10%收料搵人+分呀 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線鋼鍊

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
新生悟地介紹  Tc>g+eS  
配點方面 BeD>y@ it  
頭像對比 L_+ Fin  
站立 nB[B FVkU  
X+ybgB4(  
用裝方面我覺得150前元手x1中手x1中連x2 cG3tn&AXi  
Lpnw(r9Y  
王頭,王e,豬鞋,炎盾係最好
[ 此帖被鋼鍊在2008-07-09 14:59重新編輯 ]
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
招式 k^B7M}  
1.虎門鬼車腿圖視 z,@R jaX  
BvHI}=  
Vs好用度:9 [iyhrc:@  
打關好用度:8 xk,1 D  
攻擊力:8 h CV(O2jL  
格招力9.999 JE@3UXg  
好處::其格招力極為可怕。 X 3XTB*  
我曾經用呢招格過狂虎炮加破左 yM(ezb  
可見其格招力 x[BA <UNO  
壞處:攻擊力高小小會好點,無咩 YluvWHWi  
佢格招力雖然好強,但對於連續性攻擊好易比破,例如散蛋氣攻波 ]D^; Ca  
2.超虎斬圖視 5g'aNkF6>  
Vs好用度9.9  (tT%rj!  
打關好用度9.9 .Rb1 %1bdc  
攻擊力9.9 N>g6KgX{K  
格招力9 +K2HMf'  
好處:攻擊力好高下,大地方位,格招力都好強,破哂散蛋氣攻波d波,保番虎車鬼車腿不足 7E?60^Tve  
壞處:硬直時間幾內下 X*bOE}  
3.絕地音速都圖視 .\)ek[?  
NID2$p  
Vs好用度8 BHNJH  
打關好用度7 Y8fel2;  
攻擊力6 `Cy;/95m  
格招力8.5 - s{&_]A~  
好處:破招力好強下,控影都輕易破到,我試過破過中極超昇龍 z~1S/,Ca  
壞處:攻擊力低, a", 8N"'  
餓虎撲 A9Pq}3U  
EIg:@o&Jj  
取得方法 ?8<R)hJa<  
抽卡 no JiXN"s^mcb  
本身有 no &s\/Uq  
只要你跟花月說 「花月大肉棒 你好大條 你好勁呀」  q^QLNKOH"  
咁樣就可以自動得到 h<WTN_i}  
Vs好用度9.9 +<f+kh2L  
打關好用度9.9 0f5)]  
攻擊力9.9  m8gU8a"(  
格招力9 wNh\pWA  
好處:10000血一下秒 ? fM_Y  
無迪身,mp小(1mp用到)點小(1技點)  %Rm`YH?  
壞處:無
[ 此帖被鋼鍊在2008-07-05 21:47重新編輯 ]
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
連招 d#I; e  
P4s,N|bs`  
小第唔係識好多連招,知的可以講出黎 quq!Jswn  
vs時: 1t#|MH ?U_  
最好係屈位!! DM(c :+K-  
即在場同人玩內性,用超虎斬屈埋佢 'puiahA  
一走過黎就用絕地 v.Q+4 k  
如果佢係有遠攻的人就留意 U/\LOIs  
睇下係咪虎門擋得到ga d! _8+~  
係就用虎門沖啦 Y}r UVn  
唔係就行上小小,再用虎門接近佢 8J2U UVA`1  
再如果佢用散蛋氣攻波果d,你就先用超虎斬打爆哂先 wPJA+  
咁就得啦 IBh?vh  
總結:悟地異轉左3招互保不足  '^,|8A2  
到相時為止,悟地在異轉人都幾好用 7X.B  
不過招式的攻擊力就較低,也是壞處 ] ; B`'Ia  
{iTA=\q2O  
歡迎提出意見
[ 此帖被鋼鍊在2008-07-05 16:20重新編輯 ]
離線ianmahk
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
做得幾好,唔錯.
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
完嫁啦? p+xjYU4^C  
你個悟地分析好似仲未搞掂
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
完左未-_- HH7Bg0=(  
s )7sgP  
打幾多%唔該
離線lofongyun820
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
good!!唔錯-0-希望可以再長細d啦
[img]http://farm4.static.flickr.com/3005/2780147583_f79392e417_o.jpg[img]
離線傻虎
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
有冇幾多個%? "Rr650w[  
不過都分析得OK既
我POST  http://ibbs.hk/read.php?tid=47983
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓糯米滋於2008-07-04 15:25發表的  : ;&ypvKG  
完嫁啦? Ks\\2$Cm7  
你個悟地分析好似仲未搞掂
TX$4x~:  
差d咩 3s$vaV~(a  
9<-7AN}Z  
其實算係第一次 nn{PhyK  
_?c7{  
所以唔係好識
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
講下新生悟地響vs可以點打,用乜裝,總結一下
(:
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
引用第9樓bon1於2008-07-04 15:58發表的  : `CY c>n"  
講下新生悟地響vs可以點打,用乜裝,總結一下[表情]
x,LY fy"0  
o _ @OS,A  
KtD XB>  
唔該哂你提點 AwWo,Y399h  
a [@Y >  
我明天+啦
離線kencat1234
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-04
嗯嗯!
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-04
引用第11樓kencat1234於2008-07-04 17:00發表的  : ) 3.=)?XW  
超虎斬vs實用度有9.9?! =HjC.h  
出招咁鬼死慢 _o? I=UN2:  
雖然話格招力好好姐 `t3w|%La}  
重有出招咁慢都好容易避-_-
Q[)3r ,D  
在新生悟地計 *yYeqm  
V I]~uTV  
超虎斬可以話係最好用 QXEz  
~rlPS#]o  
1.大地方,右可以上下 a%r(F  
TjicltQi4  
攻右係最高 yM('!iG*/  
lJdrrR)w g  
差唔多啦 ai"N;1/1O|  
q\xsXM  
起手的防都好高下
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-04
做得唔錯 ySHpN>U  
請問幾多%呀?
流鼻血中.....
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-04
引用第13樓王子少軒於2008-07-04 17:56發表的  : 9Y?``QBN  
做得唔錯 vAjog])9s  
請問幾多%呀?
h+w1 D}*  
70%左右
離線~{景}~

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-05
引用樓主鋼鍊於2008-07-04 15:06發表的 新生悟地分析70% : n`! 6EaD  
好處::其格招力極為可怕。 2InM(p7j~K  
我曾經用呢招格過狂虎炮加破左 !wC( ]Y  
可見其格招力 /T 2 v`Li  
壞處:攻擊力高小小會好點,無咩 5Rp mR  
佢格招力雖然好強,但對於連續性攻擊好易比破,例如散蛋氣攻波
8:2Vib$  
連續性攻擊好易被破 &'Xgf!x  
狂虎砲唔係連續性攻擊?!
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-05
你可以講講對一d常o既o既人物 GyV uQ51  
如ex +pQ3bX  
講下有咩對策
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-05
引用第15樓~{景}~於2008-07-05 00:33發表的  :
連續性攻擊好易被破 cucT |y  
狂虎砲唔係連續性攻擊?!
h8-uI.RZ  
狂虎係破到ga N#@v`S  
/2MZH  
好似支點力點同重點咁
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-05