切換到寬版
  • 9923閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
&VA^LS@b  
'|Bk} pl7  
:Yn.Wv -  
到150lv既配點 6i~|<vcSP  
W]DGt|JP  
600攻防 yg H)U.  
2000hp Bpm COA  
1100sp WW{_D  
1500mp @TD=or .&  
170速 U#S-x5Gn  
r5ldK?=k+*  
"uT2 DY[  
sve} ent  
我的配點同裝備: /3Gq&[R{  
ZO cpF1y  
唔算太好 M2p|&Z%  
只供參考 )[J!{$&y  
TWGn: mi  
異轉圖: ~3M8"}X;L  
,zr9*t  
係黃色光的 代表佢係正義 7M7Lj 0Y)L  
HR"clD\{Di  
勝利: yj#FO'UY  
sS;)d  
同一轉一樣 *$|f9jVh  
DbLo{mFEIj  
普攻: dO%f ;m>#  
 nOd;Zw  
連攻: |;xEK nF  
d~rA`!s7`  
衝攻: G4*&9Wo  
^)Awj j9  
都係冇咩大不了 =X^ a  
有待更新 E;{CoL  
招式分析係1樓 E:B"!Y6  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 =>c0NT  
(nmsw6 X  
招式總圖: 8g)$%Fy+N  
C}<e3BXc  
佢既次序 D=z="p\  
地龍斬 /D^ g"  
烈寒刀         滑翔刀 ;`pIq-=  
大地一擊   狂龍亂舞 H.XyNtJ  
^.)0O3oC  
tlD^"eq4:  
終於到第一招啦 k"gm;,`  
-f ~1Id  
zE1=P/N  
iR9duP+  
12'MzIsU's  
第一下係擋>攻 kG5+kwV=:  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 Ru#pJb(R  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 Ih.)iTs~%  
大地一擊 !ck~4~J  
技能點:30  LlgFQfu8  
hit數: 1HIT H'udxPF  
hM!g6\ w  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 /~WBqcl  
^pu8\K;~  
附加效果:倒地 QQN6\(;-  
PR! 0=E*}  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 Nb3O> &J  
6(7{|iY  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 Q%q;=a  
9]ZfSn)  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 %hBwc#^  
>6&Rytcc]  
攻擊力:大約3000到 $Bc3| `K1v  
q {   
優點:  r*mSnPz\q  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 H1q,w|O9j  
2格招力好強 可以格到好多勁招 p|nPu*R-\  
3連出既話 簡直就係無敵 U_'M9g{,<  
4少mp 可以狂出 Lz_.m  
q%q+2P>  
缺點:  .p=J_%K}0x  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) !mqIq} h  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko P(I%9  
3 後方沒有防禦判定 _i7yyt;h  
Z?qLn6y1W  
破解方法: "AXgT[ O  
1 用多hit既招式打佢 f,6V#,  
2 滾地 JBHPI@Qt%  
3 走老 XaE*$:   
Z-4/xi7  
zmD7]?|  
G?b*e|@S  
第二招 A7#nBHwxZ  
狂龍亂舞 ucz~y! 4L{  
  'lpCwH  
第一下係擋上攻 WQN`y>1#@_  
之後係跳+擋上攻 ct=K.m@E%X  
技能點:120  -&1P2m/46  
hit數: 12HIT YR/I<m`]}  
r7V !M1  
學習途徑:抽x card or yahoo l?_Fy_fBt  
o/a2n<4  
附加效果:倒地 N<4 nb  
gzvgXZ1q"  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 pN9U1!|uam  
6hR ` sE  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 PU%f`)  
jHE^d<=O^  
攻擊力:大約7000 Z*b l J5YC  
wE<r'  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 fD\Fq'29{  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja Crj7n/mp]s  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 bFL2NH5  
=(\BM')l  
優點:  M6A0D+08  
1 格招好勁 大多數招都擋到 BUsxgs"),  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 ; }T+ImjA  
3 攻擊力高 x%ccNP0  
4 hit數多 可以用來磨人sp K rG,T5  
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp -~JYfj@  
ci2Z_JA+  
缺點: h:G>w`X  
[FF}HWf  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) HEc.3   
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 <2<2[F5Q%  
破解方法: qgfP6W$  
1 用超勁既招式打佢  ` s+kYWg'Z  
2 用由下至上既招打佢 j$ lf>.[I  
3 走老 noz1W ]  
0:I<TJ~P  
W?wt$'  
十lv都擋到 真勁 (`#z@,1  
r: >RH,  
,UVu.RjXN  
第三招 @x!+_z  
  0k5uqGLXe  
\JR^uJ{Y  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 t\YM Hq<Y  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 YuIF}mUr"  
O/#uQn}  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  +03/A`PKrB  
hit數: 不明HIT +G"YQq'b  
L[nDjQn"  
學習途徑:抽x card or yahoo 'xnI N u  
l. cp[  
附加效果:冇
NMhpKno  
介紹:冇- -' nq>F_h  
$~1mKx]]  
uF}B:53A  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 v ?,@e5GZ  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 v#s*I/kw  
a-F I`Dv  
\ %MsG  
優點:  <z#Fj`2{  
1 格招好勁 咩都擋到 FZ]+(Q"]:  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  biw . ~  
dXM8iP  
缺點: dcq18~  
:06.b:_  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 )'RaMo` 4  
P{QHG 3  
R6;#+ 1D  
破解方法: ?GhMGpd Mq  
1 等佢冇晒mp之後打佢 PXtF#,roP  
2 收手果一下打佢 *2vp2xMA@  
3 走老 ]i0=3H2  
Uz rf,I[  
第四招  就係烈寒刀啦 1+7_L`SB  
id8QagJ  
,3-^EfccW  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  Os9 EMU$  
(jyufHm  
攻擊力:1000x3
:HY =^$\  
技能點:130  yVGf[ ~X  
hit數: 3HIT <Ist^ h+o  
O(=9&PRi  
學習途徑:抽x card o_k)x3I?  
d2gYB qag  
附加效果:火 Dic|n@_Fy  
介紹:都係冇- -' p"jze3mF  
r7?nHF  
j%bC9UkE3  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 `T1 bY9O.  
1HAnOy0   
{5c?_U  
優點:  0QfDgDX  
1 格招OK -Hw3rv3o  
2 攻擊力都算叫好架啦
+ %K~  
3 唔容易比人屈場  x6!Q''f7  
kFmtE dhsc  
缺點: * ]bB7  
Qhc; Zl  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 &hL2xx=  
2 攻擊力一般 4J(-~  
]e"!ZR?XJ  
破解方法: 0} &/n>F  
1 等佢冇晒mp之後打佢 bE2O[B  
2 收手果一下打佢 srO>l ;Vf/  
3 都係走老
p-EU"O  
VMJaL}J]  
烈寒既格招場面 ~Sm6{L  
>35w"a7S  
OQ wO7Z  
ZPb30M0  
終於到大家想睇既第5招啦 q^zG+FN  
地龍斬 -gba&B+D"  
z^&$6c_  
GGcODjY>  
M1#CB  
第一下係擋下上攻 hjFht+j1  
第二下係擋下上攻+下 7D:rq 8$\  
第三下係擋下上攻+上 % C2Vga#  
Lq;iR  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 4L{]!dox  
攻擊力:8000
!V/\_P!I  
技能點:250  MY c&  
hit數: 3HIT 1t?OD_d!8  
X;)/<:mX  
學習途徑:打比賽or抽獎 yx4pQL7  
n@;B_Bt7  
附加效果:火 E7@Gpu,o  
介紹:一樣都係冇- -' 2@z.ory.  
Y[}A4`  
);t+~YPS  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
y6[le*T  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: i(cKg&+ktd  
wJq$yqos{  
+s8R]3NJ_H  
優點:  H6j t[  
1 格招好勁
G?XA",AC  
2 攻擊力好鬼高 EleJ$ `/  
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) M | "'`zc  
4 起手快收手快
Ng W"wh  
5 大範圍 ty[p5%L1  
缺點: } -;)G~h/"  
a9{NAyl<oo  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 W,CAg7:*  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 #\D 74$D  
3 攻擊範圍只限直線 v;;3 K*c>  
破解方法: ,i<cst)$u  
1 等佢冇晒mp之後打佢 ~ @xPoD&  
2 同佢格招 BQg3+w:>  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
.7b%7dQ<\  
=4SXntU!e  
{!qnHv\S  
M a$~B0!;s  
學招次序: &V <f;PF(I  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 e:'56?|  
?#Z4Dg 9|  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? '#LzQ6Pn  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 fDqT7}L  
YJ"D"QD  
第二招 JVy|SA&R  
烈寒刀+地龍斬 [*zg? ur  
JOt(r}gU  
第三招 g:JSy  
烈寒刀+狂龍亂舞 '&#gs P9  
 w0=  
第四招 \#dacQ2E@  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) N\|z{vn  
bK~Toz< k  
O=}Rp 1  
8t*sp-cy|  
總結 At=d//5FFP  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 b-  t  
vs好用之餘 升lv都幾快 f ?k0(rl  
而且容易作出突擊 2y^: T'p  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : a`w=0]1&*  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
"crR{OjE"  
最快都要三四日先至有得睇 T/P\j0hR  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : Vp]7n!g4l  
咁慢= =
c2g[w;0"  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : G 3U[)("  
有冇lose的動作
\;MP|:{pU  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬 '6vo#D9M  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  : !yj1X Ar  
唔係地龍先乜 ( 指
cO{NiRIb  
當然唔係啦 FVl, ttW  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 ^PFiO 12  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
D3aX\ NGP  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
= .S2gO >  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個