切換到寬版
  • 9961閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
,Z @I" &H  
4!Radl3`  
l7uTk5  
到150lv既配點 @k{q[6c2 n  
L~f~XgQ  
600攻防 7 q!==P=  
2000hp ^~N:lW#=  
1100sp tm/ >H  
1500mp c/ImK`:)4a  
170速 cz,CL/rno  
$gnrd~v4e  
4`"}0:t.  
4 .c1  
我的配點同裝備: QOK,-  
)C"ixZ>2xQ  
唔算太好 $1B?@~&  
只供參考 V'#R1x"3  
7k,BE2]"  
異轉圖: q)9n%- YgP  
3#'8 S_  
係黃色光的 代表佢係正義 vE,^K6q0`  
g%Tokl  
勝利: S`YT"|~  
D N)o|p  
同一轉一樣 Xg]Cq"RJC  
zWU]4;,"  
普攻: Uhr2"Nuuy  
aV7VbC   
連攻: 9[JUJ,#X'0  
1K#[Ef4  
衝攻: lTu& 9)  
ML'y`S  
都係冇咩大不了 LZ_0=Xx%  
有待更新 'm`}XGUBS  
招式分析係1樓 . s >@@m-  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 \nZB@u;S  
*(Dmd$|0|  
招式總圖: u)0I$Tc"  
<R$ 2x_  
佢既次序 N;|^C{uz  
地龍斬 ]j*2PSJG  
烈寒刀         滑翔刀 Lg7A[\c ~  
大地一擊   狂龍亂舞 E7A!,A&>  
}'x;J   
GkJcd;  
終於到第一招啦 Zl5'%b$&  
bGWfMu=n  
%rptI$^*X  
} 9S}?R  
0y9 b0 G  
第一下係擋>攻 H\S)a FY[  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 U7s$';y"%  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 27eG8  
大地一擊 g5B TZZ  
技能點:30  |HK:\)L%  
hit數: 1HIT YqX$a~  
C.jWT1  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 +Dy^4p?o  
NGc~%0n  
附加效果:倒地 v(2N@s <%  
J3_aHI  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 -x//@8"   
92DM1~ *  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 6CBk=)qH  
I$7eiW @  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 &-ro pY  
|ri)-Bk ,  
攻擊力:大約3000到 lxhb)]c ^>  
$6"(t=%{  
優點:  Yb+A{`  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 3%Y:+%VE  
2格招力好強 可以格到好多勁招 jfuHZ^YA  
3連出既話 簡直就係無敵 >7> I1  
4少mp 可以狂出 'Z`7/I4&  
!K>iSF<  
缺點:  4KH492Nq9  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) W" 5nS =d%  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko ]b4IO4T  
3 後方沒有防禦判定 7QsD"rL  
NHGTV$T`1  
破解方法: cszvt2BIg  
1 用多hit既招式打佢 }g}Eh>U  
2 滾地 !a@)6or  
3 走老 [C "\]LiX  
rpT.n-H>%A  
L80(9Y^xn  
~Bzzu % S  
第二招 USBQEt  
狂龍亂舞 T LdlPBnr8  
  "}]$ag!`q$  
第一下係擋上攻 (GSP3KKo*G  
之後係跳+擋上攻 Cu[-<>my  
技能點:120  s*izhjjX  
hit數: 12HIT 0* $ w(*  
W:d p(,L  
學習途徑:抽x card or yahoo A'|!O:s   
eM5?fE&!&  
附加效果:倒地 C ^Y\ ?2h1  
8-2 `S*  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 4_R|3L  
w_(3{P[Iz  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 (@1:1 K(   
6CY&pbR  
攻擊力:大約7000 ? 5C'9 V  
@UD:zUT)F  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 ~r--dU  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja Z3`EXs  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 >@YefNX6  
iM+` 7L'  
優點:  -JMn?]  
1 格招好勁 大多數招都擋到 H71sxek3  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 K;?D^n.  
3 攻擊力高 "`vRHeCKN  
4 hit數多 可以用來磨人sp "j^i6RS   
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp ( ay AP  
fj_23{,/"g  
缺點: ";K w?  
>fPo_ @O  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) $83B10OQ&L  
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 '/W$9jm  
破解方法: g68p9#G  
1 用超勁既招式打佢  )[Y B&  
2 用由下至上既招打佢 %M(RV_R+6  
3 走老 &k }f "TX2  
v,KKn\X  
4-(kk0]`z  
十lv都擋到 真勁 ~66xO9s  
% Y^J''  
Luq4q95]  
第三招 a{5SOe;;  
  y~SVD@  
J +6zV m  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 @A/k"Ax{r  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 _P;D.>?  
[,zq  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  uw)7N(os\`  
hit數: 不明HIT ]?Ef0?44  
+ ?1GscJ   
學習途徑:抽x card or yahoo 8Lo#{`  
OZ[YB  
附加效果:冇
fr@F7s5}  
介紹:冇- -' 7},A. q  
=&HLz 7|  
J!I)G&:  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 G-aR%]7$g  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 *IG $"nu  
]\$/:f-2  
\/a6h   
優點:  aB9!}3@  
1 格招好勁 咩都擋到 MY&Jdmga  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  Swi# ^i  
25^?|9o7  
缺點:  <wH +\  
p9(y b  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 D& @]  
ccD+AGM.  
WyL+HB}  
破解方法: Fnw:alWr  
1 等佢冇晒mp之後打佢 dAo;y.3  
2 收手果一下打佢 %bW_,b  
3 走老 k+3qX'fd  
c'2d+*[  
第四招  就係烈寒刀啦 rqdwQ  
k B\{1;  
V~J5x >O  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  *b~6 BM$  
t}EM X9SQ  
攻擊力:1000x3
qe~x?FO_>  
技能點:130  wj|Zn+{"nF  
hit數: 3HIT z6>@9+V-&  
@f!X%)\;x  
學習途徑:抽x card 1>!LK_  
gq?:n.;TY  
附加效果:火 8[^'PIz  
介紹:都係冇- -' QTV*m>D  
.n-#A  
y8Va>ul"U  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 APQq F/  
=OVDJ0ozZ  
G#M)5'Q]U  
優點:   C0rf  
1 格招OK 3 a/n/_D  
2 攻擊力都算叫好架啦
VFHd2Ea(  
3 唔容易比人屈場  LF<&gC  
,Kit@`P%  
缺點: NW3 c_]`=  
4zug9kFK  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 R%E7 |NAG  
2 攻擊力一般 bS.w<V Ew  
taQE r 2Zy  
破解方法: k4TWfl^}9  
1 等佢冇晒mp之後打佢 D:)Wr, 26  
2 收手果一下打佢 aQk&#OQy  
3 都係走老
I<SgKva;c  
{|;a?] ?  
烈寒既格招場面 K |& f5w  
Z6jEj9?O  
*6uccx7{  
 Dn- gP  
終於到大家想睇既第5招啦 7ubz7 *  
地龍斬 6Rd4waj_,U  
&hCbXs=  
azcPeAe  
+2tQ FV;  
第一下係擋下上攻 ==[,;g x  
第二下係擋下上攻+下 +^)v"@,VP  
第三下係擋下上攻+上  ao(T81  
1GY2aZ@  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 %|Ps|iV  
攻擊力:8000
[U\?+@E*  
技能點:250  a"8[,A3  
hit數: 3HIT sdu?#O+c1  
#cbgp;,M{I  
學習途徑:打比賽or抽獎 1^ iBS  
8H F^^Cva  
附加效果:火 ?b7\m":'  
介紹:一樣都係冇- -' 7>JYwU{  
yNTd_XPL  
DE?v'7cmA  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
w =^.ICyb@  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: R>Ra~ b  
n|`3d~9$&  
_IH" SVub  
優點:  g7oY1;  
1 格招好勁
WJ7|0qb  
2 攻擊力好鬼高 '<Z[e`/  
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) Z$oy;j99y  
4 起手快收手快
|WS)KR !  
5 大範圍 }5o?7} ?  
缺點: 0.aXg"  
\P\Z<z7jy  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 cHFi(K]|1  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 0X$mT:=9  
3 攻擊範圍只限直線 rIb+c=|F  
破解方法: 49$P  
1 等佢冇晒mp之後打佢 <@<rU:o=V  
2 同佢格招 W,q @ww u  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
nHK(3Z4G  
K^- 1M?  
Io6/Fv>!  
f| RmAP;X,  
學招次序: {.Tx70kn  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 \l+v,ELX=  
$ /VQsb  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? Uqr>8|t?  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 n. %QWhUB  
3bEcKA_z(  
第二招 y]9R#\P/  
烈寒刀+地龍斬 =j7Du[?Vu  
(f/(q-7VWt  
第三招 -YoL.`s1   
烈寒刀+狂龍亂舞 1ni+)p>]  
}~FX!F#oU  
第四招 c-Gp|.C  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) gF6> /  
.qBc;u  
K7}.#*% ~  
fI.|QD*$b  
總結 bWPsfUn#  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 z 4u&#.bU  
vs好用之餘 升lv都幾快 ]HKt7 %,  
而且容易作出突擊 {DO9%ej)  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : $;v! ,>  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
AVT % AS  
最快都要三四日先至有得睇 ^'QO!{7f  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : @]qP:h.  
咁慢= =
rHKO13WF  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : `/sNX<mp  
有冇lose的動作
HJ&P[zV^  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬 kgo#JY-4  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  : \>S.nW  
唔係地龍先乜 ( 指
Vu(NP\Wm  
當然唔係啦 6 :4GI  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 U>t:*SNC*  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
t'F$/mx.  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
f]1 $`  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個