切換到寬版
  • 9966閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
F(Lb8\to\M  
i{o#3  
b8rp8' M)  
到150lv既配點 )Rjb/3*!  
.)LZ`Ge3F  
600攻防 9{_8cpm4  
2000hp kCj`V2go  
1100sp $ q%mu  
1500mp z-n>9  
170速 B$cOssl  
?qju DD  
d{er |$E?  
z%OuI 8"'  
我的配點同裝備: R=!kbBK>\  
r?fH &u  
唔算太好 AXz-4,=xX  
只供參考 *:a'GC%/  
Z;ZuS[Z A  
異轉圖: T>d\%*Q+B  
1TKEm9j]u  
係黃色光的 代表佢係正義 [/ AIKZM<  
Z}|TW~J=  
勝利:  b<[jaI0  
~mtTsZc  
同一轉一樣 ~j=xiP  
+ c`AE  
普攻: M2}np  
7$!yfMttu  
連攻: z8IPhE@  
ToV6lS"  
衝攻: OkLz^R?d  
,Kuk_@(}5~  
都係冇咩大不了 >9ob*6q,  
有待更新 yH*hL0mO  
招式分析係1樓 m; dm|4L^  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 tU@zhGb  
Fky?\ec  
招式總圖: HC*?DJ,  
2eb1 lJdS  
佢既次序 )8,|-o=  
地龍斬 .c+9P<VmC}  
烈寒刀         滑翔刀 QkQ!Ep(  
大地一擊   狂龍亂舞 Kct@87z  
UzG[:ic%  
mJ5H=&Z  
終於到第一招啦 S,jZ3^  
w0lT%CPx  
fCw*$:O  
=qu(~]2(  
56}X/u  
第一下係擋>攻 h8{(KRa6  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 B&0; 4  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 swcd&~9r  
大地一擊 >IfV\ w32  
技能點:30  O;uG?.\  
hit數: 1HIT ,$lemH1d  
%*}Y6tl'|  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 .; Q:p*  
kmPYx)o  
附加效果:倒地 646JDX[o  
g)"gw+ZFc  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 EGVM)ur  
mtAE  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 |nUl\WRd\  
%aRT>_6"  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 }G V X>p  
JRaq!/[(  
攻擊力:大約3000到 YHXLv#8  
u]*0;-tz  
優點:  % Zjdl  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 fmX!6Kv  
2格招力好強 可以格到好多勁招 r6Aneg7  
3連出既話 簡直就係無敵 6gL-OJNo  
4少mp 可以狂出 TrS8h^C  
LeOP;#  
缺點:  zp}eLm:=d  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) zeb=8 Dg :  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko tq1CwzRX  
3 後方沒有防禦判定 };L ^w :  
^h' Sla  
破解方法: $g0+,ll[6  
1 用多hit既招式打佢 <ABX0U[*  
2 滾地 AIYmS#V1W2  
3 走老 $sHP\{  
)!:sFa 1  
KngTc(^_D  
942lSyix  
第二招 CusF />  
狂龍亂舞 , t5 '  
  $;N*cH~  
第一下係擋上攻 "qz3u`[o  
之後係跳+擋上攻 rwLAW"0Qz  
技能點:120  (V`Md\NL`  
hit數: 12HIT Zdc63fllM  
Mj#-j/{x{5  
學習途徑:抽x card or yahoo Q4*?1`IsR  
ElhRF{R  
附加效果:倒地 fxaJZz$o  
Z<[<n0o1  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 "\C$   
w'MGA  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 a' Ki;]q  
CAq/K?:8  
攻擊力:大約7000 ` .jzuX  
`{k"8#4:qA  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 1RcSTg  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja % 2$/JZ  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 IYn]U4P.  
`]Fx.)C#  
優點:  ygJr=_iA9  
1 格招好勁 大多數招都擋到 _|[UI.a  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 ^hNgm.I  
3 攻擊力高 ,2Q o7(A  
4 hit數多 可以用來磨人sp [qUN4x5b  
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp Q 1d'~e  
'.Ed`?<p  
缺點: !U9|x\BqJ2  
h,aAw#NE*  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) ^bg2[FV  
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 7w,FX.=;cv  
破解方法: DI+]D~N  
1 用超勁既招式打佢  y&}E~5O  
2 用由下至上既招打佢 *4+3ObA  
3 走老 X[ q+619  
3vhnwD cK  
1tTg P+  
十lv都擋到 真勁 (~CLn;'  
5pr"d@.  
::Ke ^dp  
第三招 {~!q`Dr3?q  
  k.("3R6v:  
EVp,Q"V]  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 wW>zgTG  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 fkf1m:Ck h  
Ya>oCr}K  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  w(kf  
hit數: 不明HIT p yLRgD0 g  
kB?al#`  
學習途徑:抽x card or yahoo -F'b8:m  
8Ac)'2t;U  
附加效果:冇
FZ!`B]]le,  
介紹:冇- -' O"Ku1t!  
il|1a8M2~  
m_?d=o  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 -~?J+o+Pr"  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 l @^3Exwt  
C<KrMRWh^  
B<j'm0a>B  
優點:  >e\9Bf_  
1 格招好勁 咩都擋到 PH"n{lW.T  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  5>BK%`  
fP. F`V_Y  
缺點: XGP6L0j  
'cY` w  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 o-}R?>  
:ba5iMa  
(Qa/EkE^*w  
破解方法: Cmc3k,t  
1 等佢冇晒mp之後打佢 aLIBD'z  
2 收手果一下打佢 0a-:<zm  
3 走老  oc8:r  
=Umw$+fJr  
第四招  就係烈寒刀啦 ^i:`ZfA#  
CPNL 94x  
v) vkn/:  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  R|wGU)KEc'  
_.L4e^N&UO  
攻擊力:1000x3
| WvUq  
技能點:130  +$oF]OO  
hit數: 3HIT ]\7]%(  
z5)s/;Sc  
學習途徑:抽x card 7o8{mp'_  
V<Z[ nq  
附加效果:火 H54 R8O$  
介紹:都係冇- -' &|/| ''A)  
r*Yi1j/  
}Ho Qwy|&  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 >JiltF7H0  
g!-,]  
?O>V%@  
優點:  ,"B+r6}EF  
1 格招OK Iu$K i  
2 攻擊力都算叫好架啦
`w]s;G[  
3 唔容易比人屈場  y@\V +  
K) J(./  
缺點: aH^RoG}  
&^W|iXi#  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 I1 PuHf Qs  
2 攻擊力一般 xQUu|gtL4  
!Q#{o^{Y~  
破解方法: lT(oL|{#P  
1 等佢冇晒mp之後打佢 o7|eMe?<t  
2 收手果一下打佢 ]xuG&O"SBV  
3 都係走老
S#+h$UVh  
s8}@=]aA  
烈寒既格招場面 #5V9o KM  
,_Z+8  
O BN2 ) j  
{)-aSywe  
終於到大家想睇既第5招啦 Uw 47LP  
地龍斬 St e=&^  
EVoE szR  
L'F <ev  
y-1 pR  
第一下係擋下上攻 #-bA[eQV  
第二下係擋下上攻+下 `QXErw  
第三下係擋下上攻+上 :s4p/*f  
daYx76yP_?  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 @HOBRRm`  
攻擊力:8000
2$Tj84'X  
技能點:250  #5f-`~^C{  
hit數: 3HIT at)~]dG  
ayiu,DXx  
學習途徑:打比賽or抽獎 xXM{pd  
mya_4I m  
附加效果:火 l,kUhZ@W  
介紹:一樣都係冇- -' }`@728E  
E2m8UBS  
&}A[x1x06)  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
x@*SEa  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: -]QD|w3dp  
^/r7@:  
m@^1JlH  
優點:  .C--gQpIv  
1 格招好勁
%@u;5qD&  
2 攻擊力好鬼高 Sv +IS  
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) ~-I +9F  
4 起手快收手快
o#skR4lwe  
5 大範圍 B&@?*^.  
缺點: Z:*76PP,  
<N%7|t*eT  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 !T UrQ  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 ,gS;m &!'J  
3 攻擊範圍只限直線 ?O8ViB?2  
破解方法: 9M:O0 )s  
1 等佢冇晒mp之後打佢 7R`mf   
2 同佢格招 Nd;K u6  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
hC\6- 0u  
DK$s&zf  
$f zaPD4.  
O<,\^[x  
學招次序: =F@W gn,  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 (JM5`XwM  
9o+)?1\  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? HbxL:~:}J  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 |v$JCU3!A  
o !vE~  
第二招 3G(miP6  
烈寒刀+地龍斬 ; J ayoJ  
* /:x sI  
第三招 l p(8E6  
烈寒刀+狂龍亂舞 6x%h6<#xh*  
|v({-*7  
第四招 !lj| cT9  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) njWL U!  
~,i-8jl,  
\Hn>oonph  
\Ol kM<  
總結 C,NJb+J  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 :(M(>4t  
vs好用之餘 升lv都幾快 Jz2N  
而且容易作出突擊 r(RKwr:m  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : ,z-}t& _t  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
/M3Y~l$  
最快都要三四日先至有得睇 @M5#S7q";  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : ]A<~XIu  
咁慢= =
{O`w,dMOI  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : z[cyA.  
有冇lose的動作
Ircp``g  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬 t \ 7~S&z  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  : 0z[dl Hi  
唔係地龍先乜 ( 指
.(X lg-H,  
當然唔係啦 ]/!<PF  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 eVR5Xar  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
X<MO7I  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
/R LI,.%  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個