切換到寬版
  • 3427閱讀
  • 29回復

[原創]龍翼ex垃圾分析-_-只招式 冇基本動作 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線※牙傑§

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-07
)|vy}Jf7  
龍翼EX配點比較平均 只是敏捷度較遜色 J jm={+@+  
先加敏到190-_-之後加攻防-_- .>eRX%  
之後mp同sp可加到900-1200 lcm3wJ'w  
之後所有點加到hp swxX3GR  
升到122lv可以留點直到150lv爆攻防 uD P:kM  
150之後所有點全加到hp
) $_1U!z  

& W od  
猛虎拳EX ROmmak(y8  
B ,cFvS  
介紹:龍翼ex先儲氣 再向前一出一拳 使用時有綠光包圍-_- |$b8(g$s)  
尼招係龍翼ex vs既主攻招 可以多用 vX\9#Hj  
優點:1.使出衝拳時格招力強 IJ&Lk=2E]  
         2.移動速度快-_-可以走佬-_-(惡搞)  =aZ d>{Y  
         3.攻擊力較高 o0]YDX@T  
         4.可以反手用 可以破大量招式 DH yv^  
缺點:1.儲氣時間太長 容易比人破解 mmbe.$73  
         2.因為尼招只得1hit 所以就算點都好 攻擊力都係一樣 h@Ea5x  
         3.使出時後面冇防 可以用跳攻破解-_-
V:Gy pY)  
破解方法:起手時可以滾地到後面用招破解 但速度一定要快 [9${4=Kq  
                 使用時可以用衝跳攻破解 之後更可以連招 Zs />_w}  
使用技巧:中了此招後 大多數敵人會立即進行反擊 就可以加一下反方向ex拳 &F uPd}F  
                 此招mp低 可以封位
J<;io!  
.s9E +1  
氣功炮 < j:\;mi;  
oj - `G  
n2bhCd]j<b  
介紹:ex用手打出一舊氣攻擊敵人-_- \ saV8U7B  
優點:1.零起手 vs可以用作突擊 D{6 y^@/  
         2.攻擊距離大 Q?i_Nl/|  
         3.格招力高強 也可反彈飛行道具(扣少量sp) |@iM(MM[?  
缺點:1.收手時間長 容易比人反擊 =|]h- [P'  
         2.不能反方向使用 靈活性減低-_- B18BwY  
破解方法:避開後可以用近距離招式重擊 Tse#{  
                 可以滾到後邊用高攻招式重擊(唔好滾去同一身位-_-) UHZ&7jfl  
使用技巧:敵人使用衝前招式時(如超虎翔霸)可以先用氣功炮格走 再使用其他 #QoWne Z  
                 招式攻擊 此招可配合衝跳攻使用 'vd&r@N  
}ouGxs+^[  
~i"=:D  
虎威腿 /e0B$UymFu  
f?UI+ TU  
N l@G\_  
介紹:ex向前喪踢-_- 1 %P-X!  
優點:1.mp用量少 H54RA6$>  
         2.格招力強(超虎等衝前招式) Iw`tb N L[  
缺點:1.起手時間長 容易被敵人反擊 @KTuG ?.  
         2.攻擊力低-_- ;#85 _/  
         3.移動速度慢 不可用作走佬-_- fEZuv?@  
         4.收手時冇防 容易比人重擊 e"t0 rScA  
破解方法:可在ex面前使用高攻的招式   又可以滾到ex後面重擊 /aI@2]|~  
使用技巧:格招後可以使用其他招式加以攻擊 r E+B}O  
$H@SXx  
4=^_VDlpd  
虎威腿ex BYq80Vk% @  
}=/zG!+  
7 ~~ug  
介紹:ex又係向前喪踢-_-但帶有電擊效果 V'&;r'#O  
優點:1.攻擊力比虎威腿高 ]@#9B>v=  
         2.移動速度高 不易比人在背後反擊 Y)1/f EM  
         3.格招力強 可以彈走人到n咁遠-_- dipfsH]p  
         4.埋牆使用時連招一流 加強傷害力 ,m=G9QcN  
         5.因有電擊效果 命中後敵人無法受身 )q=F_:$  
缺點:1.mp使用量高 唔中既話就曬mp m.K cTM%j  
         2.收手時都係完全冇防-_- E{orezP  
         3.格招時只能夠彈走敵人 而不能中斷招式 /}m)FaAi  
破解方法:因虎威腿ex收手冇防 可以在收手的時候重擊 0SI@`C*1o  
                 大膽的話可以到他後面重擊 L BbST!  
                 如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊 qq5X3K2&  
使用技巧:同虎威腿差唔多 可以在敵人背後使用 屈牆的話不要連餓虎殺 因為第二下不會命中 容易比人反擊 <,M"kF:  
3ay},3MCV%  
zV&l^.  
餓虎殺 ~m6=s~Vn  
=LaEEL  
u_k[< &$  
介紹:ex用膝頭向上攻擊 再下打出氣功 `WayR^9  
優點:1.攻擊高 虎頭攻擊比下段氣功攻擊力高 KnG7w^  
         2.容易破解其他上升招式(如:昇龍霸) wo@ T@Ve~  
         3.第二下可以破解後面冇防既招式(如:虎翔霸) ' h7Faj  
         4.零起手 可用突擊之用 8qyEHUN2q  
         5.使用時間準確的話可以回避招式 | [.-pA^  
缺點:1.收手落黎個陣冇防 容易反擊 3k1e  
         2.尼招唔收手唔可以滾地-_- wEjinP$2  
破解方法:收手可以重擊 或可以自擋一擋氣功 之後用遠距攻擊-_- +u$l]~St\  
q/ljH_-  
          bIU.C|h@  
{,%&}kd>  
ME)Tx3d  
狂虎炮 9+@h2"|N4*  
{M**a  
E=8'!  
介紹:ex儲氣 之後發出橙黃光線攻擊 83vMj$P  
優點:1.攻擊力高 比龍光炮 滅絕死光高 0i*V?  
         2.起手有少少少少量防:) X FS~  
         3.貫穿效果-_- l)NkTZ<]  
缺點:1.直線攻擊 範圍異 2{=]Pf  
         2.使用時後門大開 唔中就大獲-_- 1iF=~@Nz_  
破解方法:使用時滾到後邊重擊-_- UA$IVK&{  
使用方法:敵人用直時物理攻擊時 可以用狂虎炮格 之後人地收手可以用多一下 MfL 7|b)  
如果尼招唔中就唔好再連出 好易比人反擊  @lN\.O  
dxX`\{E  
wK(]E%\  
'n'>+W:  
滅絕人性 k6b ct@7  
 X)3(.L  
aC,adNub  
>PA*L(Dh%  
介紹:用腳轉黎轉去:D 0+CcNY9  
優點:1.攻擊力高 KfiSQ!{  
         2.出招時有大量防(插水個下冇) IhNX~Jg'^  
         3.最後個下有暈眩效果 -.h)CM@L  
         4.中完尼招又可以再連招 z8X7Y >+SA  
缺點:1.插水式個下後邊冇防 一唔中就容易被反擊 n6oOk nCna  
         2.出招時間過長 v5M4Rs&t  
破解方法:如果中左尼招 其實冇可能反擊(h)   但如果唔中 都唔可以同佢硬碰 應該係插水個下係後邊重擊佢  LSC[S:  
使用方便:係招式收手個陣用尼招 ga +, P  
                 配合虎威腿EX使用
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 22:11重新編� ]
1條評分
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-07
連招 d#T5=5 #  
6,=Z4>  
) f~;P+  
|m-N5$\IC  
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 21:55重新編� ]
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-07
放招式補充圖片 {U-z(0  
1.後破EX拳起手 4 6v C/  
LHtO|Utn(  
vs8[352  
2.後破EX腿起手 ir'<H<t2  
1R_@C.I  
P:g!~&Q  
3.EX腿特點 不能中斷招式 6c+29@  
h HHR]e5:  
>yc),]1~  
4.EX拳反向破招 DvhF CA}z  
"#Z e3Uy\  
%(s|  
5.餓虎殺收手破解 yPfx!9B  
Yjo$vQi  
tV4yBe<``  
6.氣功炮攻擊太約範圍  @mw1__?  
[ 此帖被※牙傑§在2008-11-07 22:11重新編� ]
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-07
yes,搶頭位...兩招仙得個1%?
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-08
引用第3樓chung456於2008-07-07 23:26發表的  : /.mx\_$   
yes,搶頭位...兩招仙得個1%?
}lkU3Pf1U  
打少左個0字姐-_-
離線杰少
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-08
好好既分析. > W^"*B  
因為有破解方法. wx/*un%2  
同使用技巧. *]S&V'Di  
仲有我想問你個頭像果招點正= =
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-08
引用第5樓杰少於2008-07-08 11:47發表的  : =@ed {~  
好好既分析. )WF*fcx{  
因為有破解方法. K1|xatx1V  
同使用技巧. $s9YU"  
仲有我想問你個頭像果招點正= =
}FAO.  
想知就pm我-_-
離線核子乂
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-08
有冇連招圖睇下??
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-08
如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊 U8R*i7  
YO`V'6\  
以我所知擋呢招會扣大量sp zDx*R3%  
ya0D5 0m  
唔怕爆sp咩
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : uKE?VNC]  
如果比人用ex腿屈牆 可以先擋實此招 在收手時重擊
以我所知擋呢招會扣大量sp
唔怕爆sp咩
t1MK5 B5jH  
我正打算問,但係你擋得呢一招,一定會希返咁上下sp...如果唔係都唔會擋
離線johnkenny
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : 5,Hj$v7fe  
唔怕爆sp咩
h}SP`  
擋實ex腿係唔會爆sp

Rubbish Fox
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-08
引用第10樓johnkenny於2008-07-08 21:39發表的  :
擋實ex腿係唔會爆sp
&V77Wn OY  
why你會咁講?
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-08
引用第8樓鋼鍊於2008-07-08 16:40發表的  : @p%WFNR0  
唔怕爆sp咩
P{+,?X\  
好似仲會比人磨血
離線冰×檸檬
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-08
THIS 分析唔錯 xD
自由152New Record
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-08
點解唔做狂虎炮先-_-
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-09
擋盡會磨血磨死你的

離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-09
引用第15樓牙羽於2008-07-09 18:35發表的  : @d:GtAW  
擋盡會磨血磨死你的
c}s#!|E0v  
唔好傻 ZQn>+c2%!  
只要你有1700或以上 @bChJl4  
擋實10lv ex腿都冇問題
離線jason魔神
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-11
點解叫垃圾分析.......做得咁好
離線johnkenny
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-11
引用第11樓chung456於2008-07-08 22:12發表的  :
why你會咁講?
`& '{R<cL  
我同牙傑試過-- ef_H* e  
佢ex腿屈我埋牆 )l.uj  
扣得我四分一sp左右-- sjb.Ezoq3  
ps:我43xx sp

Rubbish Fox
離線hkargo
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-11
傑哥,咁都叫垃圾@@咁一定有人垃圾過你,想睇連招@@