切換到寬版
  • 13652閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ &l M=>?  
9 696EQ,I  
強化溫蒂                               溫蒂  ^-nL!> FYY  
ERTjY%A  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . ZQ1,6<^9i[  
b,h@.s  
取得角色方法及配點 *3@ =XY7  
W?TvdeBx  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, VcX89c4\  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 uSQlE=  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 8SGqDaRt  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 {3Y R_^>?  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 = q \TWz  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) yjE $o?A  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 emT/5'y  
`@3{}  
BFnp[93N  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) -sqd?L.p  
MxLg8,M  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ 2^w8J w9  
F% < ZEVm  
u!CcTE*  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) {q!GTO  
(4f]<Qt  
3QhQpPk) ,  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) k^@dDLr"  
#IvHxSo&  
3-Bz5sj9  
異轉前後大街上的對比: tNvjwgV\  
u~8=ik n+T  
:lU#Dm]  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) MX 7 Y1  
q:cCk#ra  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) -JfqY?Ue_2  
F FtB#  
ZHM NG~!  
強化溫蒂 的普攻: Xk] uXx:TN  
 MFyi#nq  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ U6?3 z  
`T,^os#6  
連攻: 7I/a  
tP1znJh>y  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ }IRD!  
f4;V7DJ  
跳攻: Z~AgZM R  
laR n![[  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... k 1l K`p  
J?Bj=b  
滾地: cv5+[;(b  
v%muno,  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// :sX4hZK =G  
LGh#  
衝攻: HDi_|{2^  
cO8yu`4!e  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 >H5_,A}f  
}SFmv},Ij  
武器攻擊: 8b"vXNB.f  
.I Io   
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ e}NB ,o  
s|][p|  
拎武器: d(YAH@  
(qw;-A W8  
冇咩特別...唔作咁多介紹 {)I&&fSz  
o'_eLp  
拎輕野: SaOOD-u  
G0u H6x?  
*|OUd7P:hU  
拎重野: m KJO?7tj  
 p ~pl|  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' "^)$MAZ  
*7{{z%5Pu  
防: h AJ^(|  
rRX F@  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ -amNz.`[PR  
O[8wF86R  
FI@kE19  
勝利: -I:L6ft8  
+^q- v-  
轉暈了..... [dy0aR$>d  
.[ s6x5M  
落敗:  z $iI  
#Cb~-2:+7  
嗚嗚嗚...慘.... `j4OKZ  
r*c x_**  
天使: )_kU,RvZ  
m'KEN<)s  
很善良喔~~^^ * $|9e  
jA3xDbM  
up lv: *|,ye5"  
%<>|cO  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: O0{M3-  
f-?00*T  
旋風散 %<oey%ue  
3JiDi X"|  
i`^`^Ka  
Mlp[xk|  
解說: aD~3C/?aW  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. f.`noZN  
-O2ZrJ!q  
優點: CqUK[#kW(  
        1)收手快 a(X?N.w  
        2)有浮空的效果 'Dq!o[2y  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... 7B$iM,}.b  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓  ?6!7fs,  
.pgTp X   
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 )jK"\'cK  
"$ ? f&*  
缺點: ?#^_yd|<  
       1)出手較收手慢,,但都ok Z4Nl{  6  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 bGvALz'  
       3)唔多可屈2下......試範↓ \d0R&vFHQ  
Z~t OR{q  
zQ$*!1FmN  
旋風散的實用性(5為最高): [e )j,Q1  
打關: wwS{V  
   vs: 32=Gq5pOc  
 升lv: N9D<wAK##)  
格招: ;%Jw9G\h  
|\ j'Z0  
破解方法: j(!M  
                1)用遠攻,,, 2B7X~t>8a  
                2)唔好接近強化溫蒂 xn&G `  
<@}~Fp@  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- *]fBd<(8  
d*=P8QwL|  
絕地龍捲 /lSz8h2  
-y{o@  
d_&R>GmR$  
qWf7k+7G  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 K+D`U6&  
解說: /'IOi`d  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 u{'bd;.7  
5tg  
優點: 1O1/P,u+  
        1)收手同出手都ok快 4!< 8Dd  
        2)可連出及可左右移動 " z\T$/  
        3)可格招及避過地面攻擊 }+0{opY4R  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) BF2,E<^A  
        5)格招強 Dx =ms^oN5  
7z"xjA  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 {T Z7>k  
V+X>t7.Q  
2JZf@x+}  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) .N8AkQ(Ok  
<jT6|2'  
C`3}7qi|C  
唔屈牆,,,但都係屈= =  #CoJ S[t  
"#2z 'J  
pGz-5afL  
格招: Cs7YD ~,  
6~sb8pK.=  
A1:<-TF6^p  
缺點: 'D8WNZ8Q  
        1)唔可上下移動... w1/p wzn  
        2)收手好容易被破 U7.3`qd"  
~]DGf(   
絕地龍捲的實用性(5為最高): V<AT"vU[  
打關: _niXl&C  
     vs: AoL4#.r3H  
  升lv: ywp k\  
格招: HcA;'L?Dw  
9@ 6y(#s  
破解方法: )_OKw?Zi  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, r Ig1]q  
               2)唔好接近強化溫蒂 gmy$_4+6o  
F0%FX`b{{  
被偷襲試範= =:↓ 1`N q K  
;wIpch e  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- y]aV7 `]  
q-gN0"z^6$  
風神之咒 bR6.Xdt.n  
@Hj5ZJ 3  
1+RG@Cp  
W F<`CQg[  
40N8?kQ}?  
解說: 5BCXI8Ox9x  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 hex:e2x  
W[[3'JTF  
優點: ~U#afGH$  
        1)可用來格招...可跳到很高 AzVON#rj  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 kD S  
        3)出手幾快 >S3iP?V7  
        4)可左右移動 9S@PY_ms  
[op!:K0  
左右移動↓ eD/O)X  
`me2Q  
r k;k:<c  
缺點: Ub*Gv(Pg  
        1)唔可上下移動... zE5%l`@|o  
        2)收手慢 9(DS"fgC  
        3)收手好容易被破 -;cZW.<  
        4)難中哂兩下,,難命中 C1^=se  
7A?~a_Ep  
風神之咒的實用性(5為最高): 1GKd*z  
打關: [!p>Id  
     vs: .}S9C]d:a  
  升lv: okJ+Yl.[?7  
格招: %Kx:'m%U  
{^2``NYM_  
破解方法: eW SA  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, PXG)?`^NX  
               2)唔好接近強化溫蒂 S\K;h/;V  
}z1aKa9  
被偷襲試範= =:↓ Y&KI/]ly,L  
\ni?_F(Y  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A;n3""  
xGTVC=q  
強化溫蒂連招: T;qP"KWZ  
-旋風散+風神之咒 %719h>$  
-jdS8n4  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 L\}o(P(  
.'JO7of  
總結: wUj[c7Y %  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. Meo(|U  
Fg<$;p  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 p'fq&a+  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 M_*"g>Z  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 _0ki19rs  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- Z .VIb|  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
p/L|;c  
?U.+SQ  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 AL@8v=  
o0nd]"q?  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : -Uj)6PzGu  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
-yyim;Nj  
WOBLgM,|  
謝謝喔...  *-Y`7=^$  
我會做到最好的^^ ZYRZ$87jZ  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : <O<Kf:i&c1  
咁就20%啦?
Q[PVkZ  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
pseN!7+or  
咁都得...唔好咁串好wo I8x,8}o>V  
我第一次做分析的.... w]@H]>sHd  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... IRknD3LX  
我第一次做分析的.... BQ:hUF3  
點知咁多wor...
F$sDmk#  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... +^<s'  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ YrsE 88QqI  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? [V_+/[AA)  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... k?rJGc G  
我第一次做分析的.... 1Ko4O)L]&  
點知咁多wor...
& WeN{  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
"%b Gw v  
$wn0oIuW  
好的好的...我會去睇的 [k0/ZfFwV  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話  Bnk '  
第1招旋風屈牆就可以連打人 'kco. 1{  
唔係教人屈招 "$aoIXv  
只是睇了一個好識用風尊的人 B,&QI&k`~  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : ^8A [ ^cgq  
我想話 TVx `&C+  
第1招旋風屈牆就可以連打人 hF$qH^-c*A  
唔係教人屈招 <hj2'd U  
只是睇了一個好識用風尊的人 }r!+wp   
放左條影片上黎個位教我
t=xEUOQAn  
第一招??旋風散?? qTN%9!0@9  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ ~59lkr8  
我會更加努力的了~~ k&%i+5X  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : iSezrN  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
EA>.SSs!  
又有更新了.... U'ctO%  
有很多格招的片段....看了嗎? -o%? ]S  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : 7yyX8p>  
好小字
=h vPq@C%  
對嗎?好的好的... 9n\>Yieu  
我會改善下...多加字^^ gjG SI'M0B  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節