切換到寬版
  • 3939閱讀
  • 46回復

[自創小說]高叉魔王攻打撒旦教 PART1 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-08-29
引用第19樓糯米滋於2008-08-29 23:11發表的  :
我講錯? OjcxD5"v9  
你作果d文比人話你差你有咩感受? 0V }knR.l  
說話留一善,日後好相見 'x$>h)t]  
唔該諗下自己有咩錯
>T'^&l(:  
我自己講野我唔怕直,咁事實上佢口語多,再加上我唔係疾佢,更加唔係串佢,我話佢白係指篇文,仲有,你次次都話我唔好架啦,同你講都變藍藍路,唔知我講咩就由加下開始留意下我講野,我係講野直,唔鍾意可以唔理,講完,仲有唔鋸既搵板主,同你講都哂氣,以為自己係榮耀會員就好似大哥大咁,唔怪得有d會員真係當你係神咁拜,我就唔會當你係神,我當你係蟲,仲要係毛毛蟲 CuR.a  
比板主禁都咁講
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-08-29
引用第20樓火仔於2008-08-29 23:20發表的  :
我自己講野我唔怕直,咁事實上佢口語多,再加上我唔係疾佢,更加唔係串佢,我話佢白係指篇文,仲有,你次次都話我唔好架啦,同你講都變藍藍路,唔知我講咩就由加下開始留意下我講野,我係講野直,唔鍾意可以唔理,講完
kmXpj3  
如果你係死都要贏 v!{mpF  
ok你贏 ?fr -5&,  
但我想你諗諗 @Fv"j9j-3G  
如果你係發文果個 {x$jGiag+8  
比人話你白文 ;-Fr^|do y  
你有咩感受 tXDO@YH3S  
我只係想你明白呢一點 T1sb6CT  
說話直唔係唔好 )4q0(O)d  
但希望你都留有余地 I CCmE#n  
唔好直插人地心臟 J{<,V\t)  
係好難受嫁
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-08-29
引用第21樓糯米滋於2008-08-29 23:23發表的  :
如果你係死都要贏 aMI\gCB/  
ok你贏 ?ra6Lo  
但我想你諗諗 YbjeM6#E  
如果你係發文果個 BIyNiol$AJ  
.......
s2s}5b3  
比人話白文?得你先會咁講,魔人講野夠值啦,又唔見我串佢,唔串你,成件事,根本上係你話我多,好似中毒魔人呀,話都會話,不過最多講唔明,要打書面,你,唔好提啦,好似想我死咁,仲衰過自己(5984),2個真係有飛,你同5984
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-08-29
引用第22樓火仔於2008-08-29 23:28發表的  :
比人話白文?得你先會咁講,魔人講野夠值啦,又唔見我串佢,唔串你,成件事,根本上係你話我多,好似中毒魔人呀,話都會話,不過最多講唔明,要打書面,你,唔好提啦,好似想我死咁,仲衰過自己(5984),2個真係有飛,你同5984
wbg_%h:  
係我先咁講 ^@V$'Bk  
但點解係呢個主題入面你有咁講? >:7W.QLRU  
如果係想你死 _h;#\ )%~  
就寸你 T 9lk&7W  
唔係想講比你知 V$e\84<  
人地o既感受
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-08-29
引用第23樓糯米滋於2008-08-29 23:35發表的  :
係我先咁講 ^ 'jJ~U  
但點解係呢個主題入面你有咁講? T/8*c0mU  
如果係想你死 9n][#I)a3  
就寸你 :m|%=@]`  
.......
[p3)C<;ZC  
我都講明,唔係疾佢,更加唔係串,我係指篇文,再加上佢都話多謝意見,我都知佢岩岩作,我講野直到成支槍咁,仲有你不留講野都係咁,5984同你真係有得飛,就算比迪路同魔人講我都唔架意,ed野成日都有,仲有我唔想同你嘈,哂我手力,魔人周唔周都咁講,唔明你想講咩,唔想望,迪路就話叫我改篇野,由口語變書面,你就唔同,次次都話我唔想望,我篇野話明比踩,我就唔怕比人話,再加上你係唔會明係ibbs諗一篇大約200以上既lfo故事係幾難,因為你未試過,我更唔想係到同你嘈,嘈到上迪路/嵐人,最後同你講一聲,我唔係當你係人,我當你係麥當勞叔叔(隻係藍藍路),因為你講D野我真係唔明,感受e樣我就明,你話咩我頂人心臟,我邊有咁大攻擊力,當我係迪倫??
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2008-08-30
引用第24樓火仔於2008-08-29 23:43發表的  :
我都講明,唔係疾佢,更加唔係串,我係指篇文,再加上佢都話多謝意見,我都知佢岩岩作,我講野直到成支槍咁,仲有你不留講野都係咁,5984同你真係有得飛,就算比迪路同魔人講我都唔架意,ed野成日都有,仲有我唔想同你嘈,哂我手力,魔人周唔周都咁講,唔明你想講咩,唔想望,迪路就話叫我改篇野,由口語變書面,你就唔同,次次都話我唔想望,我篇野話明比踩,我就唔怕比人話,再加上你係唔會明係ibbs諗一篇大約200以上既lfo故事係幾難,因為你未試過,我更唔想係到同你嘈,嘈到上迪路/嵐人,最後同你講一聲,我唔係當你係人,我當你係麥當勞叔叔(隻係藍藍路),因為你講D野我真係唔明,感受e樣我就明,你話咩我頂人心臟,我邊有咁大攻擊力,當我係迪倫??
\qPgQsy4  
因為你睇我唔順眼 (+g! ~MP  
so我d意見咪以為我寸緊你囉 +*OY%;dQ7@  
我有d意見真心比 7.O1 ~-  
你就以為我寸 UnjUA!v  
唔怪得你叫火仔 ti` R  
乜都咁火 -QaS/WO_  
你話我似5984 Q+4 xU  
點似法 E3N4(V\*  
仲有 #]`ejr:2O  
我當你係智障仔囉 Z4#lZS`'A  
字都識打 x Hw$  
係揮(同音字都好,唔係飛) h[c HCVM:  
我唔識飛 = Mc]FCV  
仲有我唔係話你頂人心臟 V%~u8b  
係講野句句插人心臟(意思即係話說話講到不留余地,說話中正人地要害) f#xqu +)Z  
你唔明我果d字 h 9V9.'  
係因為你淨係打d唔係同音字又唔係同意思o既字 ]1]  
你中五啦 ye U4,K o  
唔該學下咩叫字(呢句我就真係寸你) IQK__)  
藍藍路都識字 D_E^%Ea&`  
你唔識 +nKxSjqI  
你咪仲衰過藍藍路? A{hwT,zV:  
想話人衰唔該自己爭氣d Q$iGpTL  
叻過人你咪話到人囉
離線7088

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2008-08-30
引用第18樓火仔於2008-08-29 23:08發表的  :
都係果樣野,改哂口語佢,仲有撤卡唔係好串,點解2個大佬面對面竟然叫你好,咩唔係話,想打敗我地古龍騎士團,下年先(請用書面語thx) FE1dr_i  
p.s(離題)馬屁怪真係少見,竟然幫一個藍藍路既人,真係天才啦,仲有事實你真係抄我名,我都係保障我自己廢事比人屈昆野,正一馬屁怪,咁想拍未跳ser去tst拍死佢,死奧龍,當我唔知你係麥水,竟然叫糯米滋e個冇氣會員做米哥諗起都好想笑幾聲
fw^mjD  
sorry *>.~f<V  
我諗你搞錯左d野 m^_)aS  
我叫7088 v F L{j  
佢講得好我緊係會專重一個老手 DC`6g#*<  
唔通專重你呢d傻仔? h B<.u  
仲有,我唔係幫一個藍藍路既人 ,<zZKR_  
我係以我個人身份去幫一個有道理既人 \~nUk7.  
ps:我唔係罵戰,只係想同d人講下道理,版主覺得我罵戰就禁言,係咁多
點解咁春多文盲
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2008-08-30
引用第26樓7088於2008-08-30 00:02發表的  :
sorry 5n.4>yOY  
我諗你搞錯左d野 Mz]LFM  
我叫7088 /H^bDUC :r  
佢講得好我緊係會專重一個老手 Q}]:lmqH  
.......
:[(X!eP  
ika{>hbH  
想叫佢諗下人地感受 >~J_9'gX6  
就好想爆火咁寸人 4)9X) Qx  
冷靜一下先啦 SVXey?A;CJ  
心平氣和同你講緊道理
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2008-08-30
引用第26樓7088於2008-08-30 00:02發表的  :
sorry [4xN:i  
我諗你搞錯左d野 ;5y4v  
我叫7088 "cJ5Fd:*  
佢講得好我緊係會專重一個老手 0]>p|m9K^<  
.......
mq'q@@:c  
你就傻仔,佢叫老手,邊個老d借問聲,我又06佢又06,仲有你咁樣都人身攻擊,馬屁怪,你唔係叫7088.你叫7087,又柒又白痴,硬硬地
離線7088

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2008-08-30
我再比d野大家睇 NJl|/(]v  
收聲啦,死奧龍,估我唔知你係麥水,160lv死奧龍,你到拍馬屁,你都幾鍾意拍馬屁,竟然話我唔要面,好似你唔要面多,咁串柒柒,好,成全你,跳ser去tst同我個ex打,唔怕架,咁鍾意做拍馬屁呀啦,我就成全你 f" Iv  
馬屁怪,收聲啦,你咩新鮮羅白皮,番去你個死人亂到
B)^]V<l(w  
Quote:首先 我冇隻150lv yMz@-B  
第二 你係咪青山出黎 }3[ [ONA  
第三 唔通差話好呀?唔倨咪出黎ibbs .. U?|s/U  
你就青山,咁你又知我叫火仔,下,仲有你160lv我打錯野唔好意思囉,馬屁怪,你唔鋸就去tst搵我
(Z`Y   
某個係tst叫火仔係其他ser叫屎上的人pm我既內容 ;oR-\;]/.  
仲有最後一樣野 Nt/*VYUn  
糯米滋 2? !b!  
m記叔叔(恰吉版) 7^Onq0ym T  
  |Q:`:ODy`5  
]Dx?HBM"DC  
C5sV-UMR  
級別: 榮譽會員 2! wz#EC  
3U:0,-j"  
k7W8$8 v  
發帖: 11371 SZwfYY!ft0  
icash: 2552 c yN_Sg  
宣傳: 0 5jjJQ'  
公會組織: 藍藍路fans club t9P` nfY  
火仔 I|R9@  
爆急收神風爆裂 >Xb ]n_`  
  * rs_k/2(  
<<;j=Yy({`  
[9+M/O|Vs  
級別: 五星會員 'mmyzsQ \6  
o-)E_X  
*jW$ AH  
發帖: 2690 -@# AQ\  
icash: 9428 Q6vkqu5!=  
宣傳: 0 ruE.0VI @  
公會組織: 疾風俠義堂 )O7Mfr  
以上話語給某個以為自己大哂既人 o} %  
點解咁春多文盲
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2008-08-30
引用第28樓火仔於2008-08-30 00:04發表的  :
你就傻仔,佢叫老手,邊個老d借問聲,我又06佢又06,仲有你咁樣都人身攻擊,馬屁怪,你唔係叫7088.你叫7087,又柒又白痴,硬硬地
)T2Sw z/  
你06年-10-31號申請 N:&Gv'`  
我06年-05-22號申請 *~-~kv4-  
咁我問你 S*\`LBl"nX  
邊個係度耐d? Z&}94  
"dkvk7zCP  
難道你而家唔係人身攻擊嗎? ^,`yt^^A  
話人白痴,硬同柒 5$O@+W!?@  
唔知呢d算唔算人身攻擊?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-08-30
引用第29樓7088於2008-08-30 00:05發表的  : [zY9"B<3  
我再比d野大家睇 7DT9\BT  
o{ U = f6  
比呀比呀,大家齊齊死炸,一味話我青山,你又知既,話唔賣你你嵐人元出來,原本要10年,之後因為冇事先出番來,出到來又嵐到去同人嘈,之後比人抓,拜老手,你不如拜賣佢做你呀哥.係到嘈,叫你做馬屁怪都算比面你,唔叫馬屁怪呀,叫你做拍馬屁王都得,係到嘈嘈嘈,唔鋸搵板主,係未到扮哂硬膠
離線7088

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-08-30
引用第30樓糯米滋於2008-08-30 00:08發表的  :
你06年-10-31號申請 ! 5] /2  
我06年-05-22號申請 E*k=8$Y  
咁我問你 G0<m3 Up  
邊個係度耐d? ek3/`]V:  
.......
'S&5zwrH  
我都估唔到d人咁鬼勁 539[,jH  
咁就叫拍馬屁 M`S >Q2{  
喂喂 專稱都叫拍馬屁 冇野呀 NO;+:0n  
d人真係唔識講道理 .,feRK>3  
我未見過d人咁鬼自大囉
點解咁春多文盲
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-08-30
引用第31樓火仔於2008-08-30 00:08發表的  :
比呀比呀,大家齊齊死炸,一味話我青山,你又知既,話唔賣你你嵐人元出來,原本要10年,之後因為冇事先出番來,出到來又嵐到去同人嘈,之後比人抓,拜老手,你不如拜賣佢做你呀哥.係到嘈,叫你做馬屁怪都算比面你,唔叫馬屁怪呀,叫你做拍馬屁王都得,係到嘈嘈嘈,唔鋸搵板主,係未到扮哂硬膠
1XL^Zhr  
嵐人元? N9idk}T  
係咪瘋人院 O*T(aM3r  
唔該想寸人首先學好係咩字 ,D;d#fJ  
你咁樣寸人比人笑 Pe~[qET v  
仲有馬屁怪同馬比怪有咩唔同 X`#vH8  
咩叫你做馬屁怪已比面你 REc69Y.k  
唔叫你做馬屁怪 -PoW56  
唔一樣嫁? _-^a8F>/19  
佢扮先硬膠 eY;XF.mF  
唔似得d人唔扮都硬膠
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-08-30
真係正到爆-V- \0). ODA(  
/R!:ll2  
榮譽會員VS五星會員 Uyj6Ij_Pj)  
Xq@Bzya  
等我無聊UP幾句先- - <Y:{>=  
r roI  
火仔,,,我覺得你真係吾岩 X@RS /  
QVJq%P  
就算冇睇糯米話你,,,我都諗住用引用話你 +0_e a~{  
]{s0/(EA  
講講道理,,,如果你話佢成日話你膠文之類說話 |6v $!wBi  
F2QFQX(j  
我就吾知啦下-V-我又未睇過你D"文 ~}pc&jz>q  
Y 3h`uLQ  
但係我見到你自己無啦啦又話人 FC@h6 \+a  
kUGOkSP8[  
咁吾通人地話人膠文,,你又跟埋佢學埋人? ;G.5.q[A  
nl5A{ s  
若果你咁話人,,等同話自己 aS=-9P;v  
,)@njC?J  
我咁講吾係話幫邊個-V-只係吾順眼 X6 *4IE  
9sG]Q[:.]  
同埋,,幫邊個,,,叫米哥  都吾一定叫做馬屁精 R-LMV  
ti'B}bH>'  
如果你有一個好尊敬既人,,,比人話你係馬屁精 + fS<YT  
<-;/,uu  
你受吾受得起? h! =h0  
cD6S;PSg  
回返題-V-故事入面口語化左係比書面較難睇 2. '` mGu  
B>.x@(}V~  
同埋D"人名吾好跟小新D"名- -  |W_;L6)  
V^Y'!w\LGI  
可能比某某人話咩咩精之類-V-
離線7088

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-08-30
引用第34樓波仔xd於2008-08-30 00:16發表的  : m< H{@ZgN(  
真係正到爆-V-
榮譽會員VS五星會員
等我無聊UP幾句先- -  J3`0i@  
.......
:of(wZa3Q  
應該係榮譽+四星VS五星 p8Z?R^$9H  
不過都唔關事 sSd/\Ap  
你真係講哂公道說話 m _cRK}>  
唔似d人蠻不講理 28k=@k^q  
下面張圖比某人既 CP~mKmMV  
點解咁春多文盲
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2008-08-30
引用第35樓7088於2008-08-30 00:35發表的  :
應該係榮譽+四星VS五星 >!6|yk`GJ  
不過都唔關事 %Yj%0  
你真係講哂公道說話 +? h}e  
唔似d人蠻不講理 ];Z6=9n  
.......
kk %32(By  
CJ* D  
野蠻既血? =}vT>b  
係咪璇瓏XD _]-4d_&3(  
C,An\lsT  
P.S榮譽,四星,五星你地d帖睇都睇到人腦殘= =
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2008-08-30
引用第35樓7088於2008-08-30 00:35發表的  :
應該係榮譽+四星VS五星 /]_t->  
不過都唔關事 64<;6*  
你真係講哂公道說話 8NWo)y49H  
唔似d人蠻不講理 Snx!^4+MF  
.......
a YWWln  
}(oeNP M8  
s V_(9@b  
其實只係路過- -不過咁講法可能又有一個憎我既人/____\ rZ~w_DK*  
flsejj$  
mHxR4%i5  
引用第36樓goldcat0807於2008-08-30 00:38發表的  : )th[fUC(  
"9wD|wsz  
p+;& Gg54  
野蠻既血? qhEv6Yxfw6  
係咪璇瓏XD FQ]/c#J  
-QrC>3xZR  
.......
V)j[`,M:  
,%M[$S'  
zxbf h/=  
五星- -話我定話火仔先-3-
離線7088

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2008-08-30
引用第36樓goldcat0807於2008-08-30 00:38發表的  :
野蠻既血? E TT46%Y  
係咪璇瓏XD
.......
L*6'u17 y  
有幾腦殘-.- :D D<0  
我只係正經咁慢慢回帖..(默 1( pHC  
引用第37樓波仔xd於2008-08-30 00:40發表的  : CU'JvVe3  
l~c[}wv  
CMa6':~  
~r1pO#r-  
五星- -話我定話火仔先-3-
&Y{^yb  
緊係話串樓主個個 `o[l%I\Q  
ps:點解你講野好似女人型-_-(唔識打,唔係人身攻擊-.-)
點解咁春多文盲
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2008-08-30
引用第38樓7088於2008-08-30 00:40發表的  :
緊係話串樓主個個 uDf<D.+5Ze  
ps:點解你講野好似女人型-_-(唔識打,唔係人身攻擊-.-)
*FlPGBjJ  
+iVEA(0&$  
p"g|]@m  
,eXtY}E  
可能係-3-  <---衣個符號吧-V- }9~^}99}  
7=!9kk0  
但係咁樣講法-___-||| wPA^nZ^}9c  
$l7^-SK`E  
搞到我HURT"哂/____\
快速回復
限100 字節

上一個 下一個