切換到寬版
  • 2428閱讀
  • 34回復

話我作文差果d人100%係傻 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔2

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-09-17
— 本帖被 chy2003 從 校 園 閒 聊 移動到本區(2009-10-31) —
今日我11點幾先反到學校,因為去在睇牙,睇完之後.都食飯,但過在第七堂之後,收到一個極壞消息,就係我比班主任介中入中文高級班,原因係我中文方面比正常同學叻,我諗都係中四果事作d文又合格又成咁啦,又唔係哂命,不過同以下人士講一聲,你地真係好傻,作文差唔一定中文都差,係到提示ed人 7088,飛龍在天,xx風你地e3個罵戰王係傻到冇引,都同時多謝以下板主/會員比我既意見,我會再作文
中毒魔人
迪路
羅米慈
俠俠
等,之前睇過我既差文同比過意見人士,之後時間我會把你地意見用下以文章,至於幾時作,我會自己用番正ac先會再post

撒卡再現下集,魔狼聖帝vs迪雲+星仔+小丹+悟地+老年迪倫<---(比意見)
1條評分
加下好q火,比神射手玩
離線mca05006006

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-09-17
但係你連人地個名都唔知  羅米慈??咩黎  完全唔顯得你中文幾好
離線火仔2
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-09-17
引用第1樓mca05006006於2008-09-17 19:28發表的  :
但係你連人地個名都唔知  羅米慈??咩黎  完全唔顯得你中文幾好

超,鬼識打佢個名,你估佢個名咁易打咩,打到同音味算好囉,仲有中文唔同電腦,電腦我都得,不過速成果方面唔熟,佢個名我查就一定查到,但個頭尾碼唔知咁解
加下好q火,比神射手玩

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-09-17
引用第2樓火仔2於2008-09-17 19:43發表的  :
超,鬼識打佢個名,你估佢個名咁易打咩,打到同音味算好囉,仲有中文唔同電腦,電腦我都得,不過速成果方面唔熟,佢個名我查就一定查到,但個頭尾碼唔知咁解

好難打咩?我唔覺喎 仲有如果你中文好  又點會有咁多人話你唔好?你估咁多人咁得閒走去針對你?你咁樣作都得架姐
離線火仔2
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-09-17
引用第3樓mca05006006於2008-09-17 19:47發表的  :
好難打咩?我唔覺喎 仲有如果你中文好  又點會有咁多人話你唔好?你估咁多人咁得閒走去針對你?你咁樣作都得架姐

講真呀,我都明你講咩,但唔同人有唔同作文風格,有d好笑d,有d全書面,有d就口語,講真呀,我作親文都作唔少野,有人話我唔好又成下,我入面講果d都有,唔好諗住冇,雖然我講個個人有唔同風格,我都知我風格怪得制,作小說作到又口語書面,仲有佢個名你認為唔難,但我各得難,速成我一定冇40幾個字咁多,你話我打同音又好,差又好,好意見我一定收,但如果你好似上次個罵戰三人組我就一定唔會接受囉,我唔係串你呀,我講番我風格,你認為既,得,我唔加意你唔睇文,但你唔好好似上次果罵戰三人組咁就得囉
加下好q火,比神射手玩
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-09-17
引用第2樓火仔2於2008-09-17 19:43發表的  :

有冇心的問題(思
三小強,登場!
離線nam1996
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-09-17
唔識打唔好開帖啦。
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-09-17
你作文唔係差
只係同音字比較多
口語都係
改番會好d
離線loklok5978
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-09-17
引用第1樓mca05006006於2008-09-17 19:28發表的  :

唔識打字=/=中文差

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-09-17
引用第8樓loklok5978於2008-09-17 22:12發表的  :
唔識打字=/=中文差

依樣野好明顯係你問題-_-中文好但home冇錢所以岩岩先買電腦而唔識打字咁點-_-
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-09-17
拜託,這種會引起罵戰的詞語....
希望不要再次使用吧....
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線loklok5978
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-09-17
引用第9樓mca05006006於2008-09-17 22:48發表的  :
依樣野好明顯係你問題-_-中文好但home冇錢所以岩岩先買電腦而唔識打字咁點-_-

所以我咪話唔識打字唔代表中文差

你識唔識中文?

離線火仔2
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-09-17
引用第9樓mca05006006於2008-09-17 22:48發表的  :

咁第一我好多謝e位會員,當知道我有字唔識佢就叫我加佢msn(係主動),我真係好多謝佢啦,咁第二啦,我又係e到講多聲,唔好罵戰啦,我會搵野定,e個係其中睇我既文既人要做,任何人係我post到唔係因為故事問題/打字,又冇古發生罵戰,我會交比板主搞(係第七,我作下集果事會打入去),我唔會係到同罵戰人士出聲,係馬上告,唔好話我認叻,因為上次罵戰三人組果件事之後,我發各有人尊針對,我唔係話你地,我望各位可以幫我成立e個條例,因為文係我諗,有唔岩你大可以比意見,但唔好罵戰,罵戰有咩為呢
加下好q火,比神射手玩

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-09-18
引用第12樓火仔2於2008-09-17 23:52發表的  :
咁第一我好多謝e位會員,當知道我有字唔識佢就叫我加佢msn(係主動),我真係好多謝佢啦,咁第二啦,我又係e到講多聲,唔好罵戰啦,我會搵野定,e個係其中睇我既文既人要做,任何人係我post到唔係因為故事問題/打字,又冇古發生罵戰,我會交比板主搞(係第七,我作下集果事會打入去),我唔會係到同罵戰人士出聲,係馬上告,唔好話我認叻,因為上次罵戰三人組果件事之後,我發各有人尊針對,我唔係話你地,我望各位可以幫我成立e個條例,因為文係我諗,有唔岩你大可以比意見,但唔好罵戰,罵戰有咩為呢[表情]

多謝我!?
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-09-18
離:其實點解唔用返本AC呢?

回:100%!?你對自己的作文咁有信心?

離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-09-18
引用第14樓暴走疾風於2008-09-18 15:32發表的  :
離:其實點解唔用返本AC呢?
回:100%!?你對自己的作文咁有信心?

佢正身比人禁左言
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-09-18
引用第4樓火仔2於2008-09-17 20:00發表的  :
講真呀,我都明你講咩,但唔同人有唔同作文風格,有d好笑d,有d全書面,有d就口語,講真呀,我作親文都作唔少野,有人話我唔好又成下,我入面講果d都有,唔好諗住冇,雖然我講個個人有唔同風格,我都知我風格怪得制,作小說作到又口語書面,仲有佢個名你認為唔難,但我各得難,速成我一定冇40幾個字咁多,你話我打同音又好,差又好,好意見我一定收,但如果你好似上次個罵戰三人組我就一定唔會接受囉,我唔係串你呀,我講番我風格,你認為既,得,我唔加意你唔睇文,但你唔好好似上次果罵戰三人組咁就得囉

但係我覺得你既全口語搞笑文唔係咁好囉(唔係串
如果係搞笑個d 我覺得小李比較好(當然我唔係鐘意e種文
我反而想看看你的全書面文(迷:按搜尋啦-_-
離線火仔2
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-09-18
引用第16樓廁所為上於2008-09-18 16:35發表的  :
但係我覺得你既全口語搞笑文唔係咁好囉(唔係串
如果係搞笑個d 我覺得小李比較好(當然我唔係鐘意
e種文
我反而想看看你的全書面文(迷:按搜尋啦-_-

唔好又話我串人,佢都係口語你唔好唔記得,你成篇係口語,我都唔回,.最多望多幾眼
同賣小李果篇野,好似講粗尾怪(火影入面果個)多,.唔多見佢講lfo既人物
加下好q火,比神射手玩
離線k9999
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-09-18
板主個名都打錯吾係中文低係咩  (定係有新人)
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-09-18
引用第18樓k9999於2008-09-18 19:45發表的  :
板主個名都打錯吾係中文低係咩  (定係有新人) [表情]

唔識打呢 就唔等於中文低
好似你打開速成
e家要你打9官 or你未學過的
咁你比人咁講
你有咩感受先
三小強,登場!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個