切換到寬版
  • 2691閱讀
  • 26回復

ogs之第二章同u1肥員工收料(漫畫篇) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-11-03
我諗之前lfo既漫畫出到去第19集就唔出,今次我去問個肥員工,佢就同我講左ed野,關漫畫(麥水叫u1肥員工?就係肥肥低,成日拿d野出現掉果個)
以下是我同佢既對話
火=我 肥=u1果個肥員工
火:我想問呢,lfo漫畫係未汁粒呀?
肥:汁粒?,唔係呀!(佢仲要講下)
火:咁點解唔出?
肥:係咁既,因為你都知我地既故事去到9.0,加下我地都創作到14.0,咁漫畫仲係呀d,有排都未講完,咁先停出,再排過d板。
火:咁大約幾時會出?
肥:我諗要個幾月到,因為畫都要時間。

雖然少,但ed係我同肥員工既真實對話

爆左料14.0創作到,不過冇講14.0係咩,我都估到lfo唔會咁快汁,但佢冇講漫畫再出既實際時間,如果係想要lfo漫畫既會員們,就要等下
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-11-03
LFO唔會咁快完
因為迪雲佢地打嬴撒卡後仲有黑羅剎異轉
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-11-03
終於有爆料既post啦 順便講埋其他料先

第1:朱西同我爆左料 10.0係勇闖魔界篇 好確定
第2:遲d動漫/遊戲展等既大型活動會出奧義大全(當然係限量品)
會出埋除左4大主角既奧義其他人都出埋
邪鬼/ex等等個d 但唔知計唔計埋異轉人物既奧義
可能異轉人物既奧義大全遲d先出 出左一轉既奧義大全
唉...奧義大全一定好貴同好值錢=.= 睇黎又成班通霄友又出現通霄了

所以lfo點會汁=.= 佢地賺既錢多到爆登 點會汁
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-11-03
引用第2樓lfoqazwsx於2008-11-03 22:58發表的  :
第2:遲d動漫/遊戲展等既大型活動會出奧義大全(當然係限量品)
.......

又出奧義@.@
希望唔好招招都係400技點或500技點= =
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-11-03
引用第3樓stevengh於2008-11-03 23:05發表的  :
又出奧義@.@
希望唔好招招都係400技點或500技點= =

我諗唔會咁多既,我諗200幾 300幾到,d人異左唔一定多技
ex我諗係第9招係奧義 第8招係成魔之路(9成9係加攻加def 扣人sp)
邪鬼第9招都係奧義,第8招係轟烈
比堤第8招係音手,第9招又係奧義
悟地,米米,星仔,未出第8,9招
迪雲齊哂9招(連賣垃圾奧義真龍怒吼)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-11-03
引用第4樓火仔於2008-11-03 23:08發表的  :
我諗唔會咁多既,我諗200幾 300幾到,d人異左唔一定多技
ex我諗係第9招係奧義 第8招係成魔之路(9成9係加攻加def 扣人sp)
.......

小丹都出左9招: ]
離線+_+
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-11-03
引用第4樓火仔於2008-11-03 23:08發表的 :
.......

悟地果d點會未出奧義呀?終極皇道呢=.=''
係咪講緊異轉呀=.=''?
...
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-11-03
係時間汁架la lfo本身係隻好好玩既game 但係比u1攪到
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-11-04
引用第2樓lfoqazwsx於2008-11-03 22:58發表的  :
.......

好彩沒去OGS
又可以留番D $ ~
回 : 估唔到他們甘快創作到14.0 = =
不過都到尾聲啦 ! 不洗幾耐就完.....
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-11-04
你既然同佢地咁熟不如叫佢地搞返好d系統同bug仲實際

離線s20071130

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-11-04
洗唔洗幾個月呀
搵人玩lol
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-11-04
14.0!?
仲有冇人玩呀!? (so ironic)
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-11-04
朱總講左:馬老師去左旅行:x
漫畫冇係正常:x
佢話馬老師去參透人世間的道理xD
離線逆剎思
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-11-04
去旅行參透人世間的道理......如何透過lfo漫畫去騙盡lfo玩家的錢......嗎?
定係無晒靈感要出去旅行搵靈感
歡迎大家去526卡店參觀一下~
離線a556
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-11-04
肥員工係咪啤啤熊?

我由一點同佢傾到6點咁濟

傾閒計only

冇收到咩風
離線逆剎思
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-04
同人傾左五粒鐘都收唔到一點風.......
歡迎大家去526卡店參觀一下~
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-04
佢話創作到14.0個喎,甘仲5出?佢等d咩呀?出左9.0先,搵返d銀先la
離線magictoby
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-05
又出奧義-.-..............
又要排隊 排4個鍾都想死...
無得去洗手間 得自己...
唉 我唔要算
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-11-05
雖然我冇睇LFO漫畫 但佢會出我都幾開心
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-11-05
.......

信唔信池D果D阿婆一定又炒過-.-
快速回復
限100 字節

上一個 下一個