切換到寬版
  • 3799閱讀
  • 43回復

我小6就想拍拖...應該點?? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線︽靈仔︽

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-11-06
我係1個小6學生..
之前我初高小都中意1個女仔,,而全級個個都知,,但係佢唔信遙言。
直至近日,,佢就叫我話比佢聽我中意邊個,佢又話我講左之後佢就會講番比我聽佢中意邊個..
於是..我踏出勇敢的一步..同佢講左我中意佢..佢又話番比我聽,,佢又話佢中意我。
跟住..我問佢我地可唔可以一齊影貼子相..佢就話冇錢..之後我話我請..佢又話冇時間..
翌日..佢又話佢唔係中意我..而佢中意果個..竟然係我最好既朋友!!
之後..我喊左一晚..
之後..就冇事..
而我..翼都唔再中意佢..
但係..偶然個心都會有少少中意佢既感覺
之後..我仲比佢正古..佢就知道左我鎚左佢之外..我仲中意邊個..
但係..佢好似冇咩表示咁..同埋我之前都有打機..
突然..某一日番到屋企覺得打機超低能
所以..冇再打機
因此..生活變得非常無聊..
之後..我知道左有綱友小5就開始拍拖之後..
心諗..人地小5就冇左first kiss啦..我都好想試下
但係..又冇勇氣表白(唔係同唔再中意果個)..(我知道多數都係女仔表白先..)
同埋..我同埋人地呀爸呀媽都未必比(瞞住呀爸呀媽都得既..)
況且..人地未必中意我
因為..好多人都話我生得唔靚仔..
但係..真係覺得生活好悶..
如果..我真係有得拍拖,,我就會好開心..
即使..個女仔唔係我中意既都好..我都好想拍下拖..
但係..我小6啦!!
如果..我真係拍拖...就會好快散..因為大家d成績都相差得幾遠下...
所以..未必升,同一間中學..
但係..我真係好想拍拖
不過..又唔想hurt到大家..
但係..e家生活真係好悶..約埋d同學出黎玩..
唔係..補習..
就係..呀媽唔比..真係好悶...
其實..我e家有3個對象(e家已經對1個死左心)..
其中..1個仲拖過我隻手添..
但係..我feel唔到佢地係中意我..
所以..一直驚衰(表白)..你知啦..衰左勁囉臭..
而且..我份人好怕羞..翼都唔咁薑表白..
就算..我夠薑表白..拖過我隻手果個係好難同佢地單獨一齊..
因為..佢地成日有fd圍住..好難埋佢地身..
但係..果個易d埋身既..就係我上面所講果個..玩我果個..
我應該點做?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

最後..我想大家比1d真實既表白例子,要人地接受,翼都要係真人真事,,thz a lot
[ 此帖被︽靈仔︽在06-11-2008 05:38 PM重新� ]
離線牙生
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-11-06
覺得打機超低能< 你得罪左好多人:@  回: 小6拍拖係咁嫁啦 放棄吧-.-
.
離線文件夾
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-11-06
多數女仔表白先 (邊個話?

仲有 first kiss唔係玩玩下

唔係你想試就想試

仲有

鐘意會同時有三個對象?!

咁樣跟本唔係鐘意

係你依家想揀一個做你女朋友

試下拍拖既滋味

如果係咁我勸你無謂哂時間

諗清楚咩係鐘意同你真正鐘意既係邊個先啦
離線︽靈仔︽
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-11-06
回2樓:就係因為覺得打機悶先至想拍拖......如果唔係成日o係屋企好悶,,做左隱蔽青年點算-3-
回3樓:我e家唔係要人地kiss我,,,我只係想拍拖...至於中意3個女仔..係因為有1個溝過我,,我好受溝..所以先會中意佢地...另外1個,我已經對佢死左條心,,因為我對相處得耐左...翼都覺得我地冇可能..所以..死左條心....而...我唔再中意果個..又有人叫我搶番..我才動心的,何況我心裹最愛的..是她..
[ 此帖被︽靈仔︽在06-11-2008 05:44 PM重新� ]
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-11-06
通常都是男孩先表白的喔

可能是因為有些人說女孩先表白會比較cheap[?]"

其實初吻是應該給你真心喜歡的人,

而不是胡來...!!
I will be a scapegoat if I can.
離線文件夾
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-11-06
引用第3樓︽靈仔︽於2008-11-06 17:30發表的  :
回2樓:就係因為覺得打機悶先至想拍拖......如果唔係成日o係屋企好悶,,做左隱蔽青年點算-3-
回3樓:我e家唔係要人地kiss我,,,我只係想拍拖...至於中意3個女仔..係因為有1個溝過我,,我好受溝..所以先會中意佢地...另外1個,我已經對佢死左條心,,因為我對相處得耐左...翼都覺得我地冇可能..所以..死左條心....而...我唔再中意果個..又有人叫我搶番..我才動心的,何況我心裹最愛的..是她..

悶就是拍拖的理由?!

如果是

你女朋友真夠慘
離線︽靈仔︽
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-11-06
引用第4樓〝恩於06-11-2008 05:32 PM發表的 :
通常都是男孩先表白的喔
.......

其實同人地拍拖唔人定要kiss架姐..
重新1次..我唔係要人地kiss..只係要拍拖..
當你講既野岩(男仔表白),但係我十分我份人比較害羞...
被拒絕翼會超囉臭..所以不夠薑,,,
唯一的就是要確定那女方中意我才會去的...
當然..如果有人向我表白..我都唔會拒絕..
因為..我真係好想試下拍拖...(鎚非女方很豬..如果唔係一般都不會拒絕)..
離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-11-06
引用第4樓〝恩於2008-11-06 17:32發表的 :
通常都是男孩先表白的喔
.......

初吻又有咩意義

我都想問你咁細個拍拖就咩先

你咁細個連個種feel都唔知有冇你走去同人拍拖- -?

你一定好快散啦- -''

小朋友

慢慢成熟

你會經歷好多野架啦 --
離線︽靈仔︽
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-11-06
回樓上:

已經講左..都話覺得打機超低能...
唔打機..生活好無聊..
無聊..無野做..咪想去拍拖囉..
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-11-06
引用第6樓︽靈仔︽於2008-11-06 17:59發表的 :
.......

你的講法好有難度@@
我一定不可以@@
引用第7樓~~福仔~~於2008-11-06 18:01發表的 :

初吻又有咩意義

我都想問你咁細個拍拖就咩先

.......

同意的
I will be a scapegoat if I can.
離線sdrew
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-11-06
依下多數女仔表白先咩?唔係男仔?但係我唔知你地小學,我地中學都係男仔先的........

離線~~福仔~~

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-11-06
引用第8樓︽靈仔︽於2008-11-06 18:03發表的 :
回樓上:
已經講左..都話覺得打機超低能...
唔打機..生活好無聊..
無聊..無野做..咪想去拍拖囉..

傻架咩- -

無聊冇野做就想拍拖- -?

你細細個就諗埋曬D咁既野- -''

咁你大個左未做花花公子- -

都話左你冇左個一種FEEL你拍拖係冇意思架啦- -''
離線牙歷

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-11-06
你中意三個??
咁你就林清楚D先喇
你要專一
唔你就唔好拍拖
靜靜過番小六ge生活喇
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-11-06
1,你呢種唔係真愛,99%唔會超過3年
2,你咁花心,溝到都變心,小心俾女飛
3,上中學你地可能會少見面(如唔同校),即散
所以
收山吧
離線文件夾
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-11-06
引用第6樓︽靈仔︽於2008-11-06 17:59發表的  :
.......

你拍拖只為初初想嘗試

而不是真的有對象

你說基本上

有人同你表白你都受

咁你跟樣唔係鐘意人

無謂浪費其他女仔既青春啦
離線迪迪仔
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-06
可能我比較守舊,你想拍拖會唔會早左d=.=
我覺得就算你地拍左拖,我相信好快就散=.=
因為思想重未夠成熟,而且都冇咩經濟能力
以上係我覺得姐,唔鍾意可以無視=.=
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-06
讀好d書先啦大佬
人仔細細話想拍拖
離線暗影《聰
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-06
你呢D只係對人有好感姐
你都只係小6,拍黎又有咩用?
只係三分鍾熱度,拍黎都冇意思
你自己諗下啦
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-11-06
看樣子

看地位

看身份

看金錢

以上你覺得你掂曬..可以去馬
離線︽靈仔︽
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-11-07
回10樓:
我都係聽人講姐,,呢d..人地講講下就信..
回11樓:
感情可以培養出黎架ma- -拍拖耐左..就會對方有feel啦..
回12樓:
講左..我知道小6開始唔會係好事,,但係真係好想拍..
補充:分開左中學唔代表散架-3-我同其中1個住得好近下..依然可約..
回13樓:
我已對其中1個死心..其中2個好難決定同邊個表白姐- -
a<---靚女,成績唔太好,難溝,好中意拍拖
b---冇a咁靚女,當然都唔係豬啦- -但係好好溝,成績好..唔知佢中唔中意拍拖..
你會中意邊個丫?真係好難..
回14樓:
重複1次..個人認為感情係可以培養的..不過唔知1年培唔培養到咁解..
回15樓:
一樣..
講左..我知道小6開始唔會係好事,,但係真係好想拍..
補充:分開左中學唔代表散架-3-我同其中1個住得好近下..依然可約..
回16樓:
你講既呢點我知道..但係..我一放學做完功課..真係冇咩做,,講過..我約人地..冇個得閒..我怕遲d做左隱蔽青年..
回17樓:
講左:我知道小6開始唔會係好事,,但係真係好想拍..
回18樓:
只睇表面野..可能佢個心係黑色你都唔知啦咁..

點都好啦..多謝大家既意見,,但係我覺得"部份"回覆回左等如冇回= =都冇表白例子-3-..雖然係咁..仍然多謝大家..