切換到寬版
  • 5075閱讀
  • 49回復

[原創]勇心分析-__- 完成(95%)(5%意見收集) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線std的917

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-12-07
要分析我用100蚊收的勇心- - J7wIA3.O  
唔講廢話- -分析開始..... 0(Hzh?t_  
,zh_-2^X  
勇心-Yungsum g/gaPc*86  
五大古龍騎士之一,天生擁有永久復活的特殊體質而被撒旦教主-撒卡看中,亦由於勇心擁有這特殊體質的關係,因此使用「燃燒生命的拳術」,既不怕耗盡生命力,威力也十分驚人。 (自己意見....用燃燒生命的拳術都咁廢- -?) u5tUm  
HqXS-TG  
能力  能值力 每加1點的效果 $V;0z~&!'  
HP     800             6 hfpis==  
MP    930              7 6t3Zi:=I  
SP     670            4.5 q-qz-cR  
STR   16              1.6 T=':$(t  
DEF   12              1.2 gw<u dhk  
AGI    14               1.4 a~Yq0d?`D  
配點小教學 %v[KLMo'(  
血 : 盡+的說- - AE=E"l1]  
元力:930其實唔洗再+ @[bFlqs E  
氣力:+到約1000就得(帶到終鍊先算) i<*W,D6  
攻:唔洗講都要爆啦- - n@J>,K_B  
防:唔洗講都要爆啦- - 's$/-AV  
速:帶到豬鞋就夠..
F!P,%Jm I<  
ZUS06# t}  
:A5h<=[  
勇心的普攻: r |2{( +  
c"P:p%\m&u  
介紹:最尾一下有令人彈開的能力-_-
@ssT$#)$!  
t c {Qd&"(  
勇心的跳攻: XQZiJ %'  
[X ]XH  
介紹:無咩特別- -踢一腳而已..... KxDfPd+j[  
o_&Qb^W  
|k]fY*z(  
. dJBv  
招式分析: 4jC7>mE  
,,G'Zur7  
s3=sl WY=  
招式名稱:心.碎裂 YcW) D  
學習點數:40 Z61 L;E  
出招方法:擋→跳
oiQ:&$y  
消耗元力:200mp  'q l<R0g  
效果:第二下會飛起..
W&7(  
1i;Cw/mr  
招式介紹:勇心會用他的角攻擊人-.- `o21f{1]X&  
hit數 : 2hit nGxG!  
攻擊力--扣迪下約1/4多小小(我4lv) De<i 8/^=  
            只中第一下扣迪下1/8
GjbOc   
            只中第二下扣迪下1/6 x[mh^V5ld  
             -m$2"_  
招式優點:係勇心唯一的一招中遠招-.-果舊野可以上/下.....學點小...mp小 S7j U:CLJ  
招式缺點:第二hit較難中 ,唔中第二下變廢招=]
\zhCGDm1_  
破解方法:背攻,收手,連屈招(例..龍光,狂虎)  K;]Dh?  
VS實用度:●● 9&{HD  
起手同收手較慢,但可以反彈飛行道具。  PNH>LT^  
打關實用度:●●● U5[r&Y D  
高攻,但較難命中。 py6O\` \  
升LV實用度:●●●● gps.  
勇心3招之中,這招最好攻,但難命中,所以扣了一個●。 FBa- gm<9  
L$^)QxH7  
格招部份: I>lblI$ 7  
格到流拳-_- 37 *2/N2  
但扣左一定GE血:( 9/{ 8Y&  
  A @e!~  
Z9i ~>k  
招式總結:心.碎裂攻擊力比心.絕閃高,但如果第二下唔中就變左好低攻 e^v\K [  
攻就唔錯,防也是不錯的,佢第2HIT果時,可格狂虎砲@_@ #JR$RH  
佢係角碎裂出來那東西,可以格飛行道具  K4b2)8  
雖然比絕閃高攻,但命中率比絕閃低,MP比絕閃小一倍,也不錯吧!?   g`4WisL1n  
  /!U(/  
8:K_S a%  
XpPcQIM*  
2Hk21y\  
$F6GCM3Cx  
G`f|#-}  
|}@teN^J*U  
bVr`a*EM  
招式名稱:心.幻滅 f;!L\$yKy  
學習點數: 80 HBA|NV3.  
出招方法:擋下拳
sn+ kFvk}S  
消耗元力:350 K6,d{n  
效果:吹飛
!8tqYY?>@\  
VUD9ZyPw  
招式介紹:勇心揮手發出元力攻擊 % -.V6}V  
hit數 : 1hit f7Gs1{  
攻擊力--只扣迪下1/7(我3lv) 57EL&V%j  
%&eBkN!T  
招式優點:可連招..防也頗高,起手算快 +NoVe#  
招式缺點:mp太高,攻擊力很低,背後無防 1*:BOoYx  
破解方法:攻背後,用強橫的招式  %&wi@ *#  
VS實用度:●● :0p$r pJP  
收手較慢,範圍小,MP較高。  ]ClqX;'weJ  
打關實用度:●● y2nT)nL  
秒一D廢怪較好用。 ]'Gz~Z%>F  
升LV實用度:●● zuF]E+  
因這招可以打怪埋埸,所以才有2個●。 lU`t~|>r+  
,M :j5  
招式總結:這招不配350mp- -,扣1/7也要350mp,算很廢的一招吧? QN#tj$x  
雖然攻就係低喇,但升lv都有D用(心幻滅打埋埸屈心碎裂/連心絕閃)
c/%GfB[w0  
n{=Ot^ ";  
/< Dtu UM  
e@PY(#ru  
招式名稱:心.絕閃 sH QO*[[  
學習點數:120 9TEAM<b;  
出招方法:擋→拳 ()Q q7/  
消耗元力:400mp  M$} AJS%8  
效果:第一下會暈眩.. mqDI'~T9 u  
Yw\lNhoPS  
招式介紹:勇心會用角整暈人,之後送你一拳 ^~s!*T)\  
hit數 :2hit H-eHX3c7  
攻擊力 : 扣迪下1/4(我5lv) 2B+qS'OT  
T%E/k# )q  
招式優點:速度快,可以整暈人,高防,可連屈 :bkmm,%O  
招式缺點:攻較低,MP較高,不能上/下 8J~-|<Q6  
破解方法:用較強的招式,攻背  g|j15&x  
VS實用度:●●●● sVe<l mL  
速度快,靈活性算高-_-,可連屈,整暈人。 N w/it *f  
打關實用度:●●● Su<>UsdUC  
速度快,有秒廢怪能力-_- VdGpreRPC  
升LV實用度:●●●● f,Am;:\ |  
雖然MP較高,但速度快,攻還算可以。 s<5PsR  
k|$?b7)"@  
格招的部份-_-: bpa'`sf  
格招真的不錯的說 6cOlY= bn  
連EX腿都格到(連出格到的,我影得唔好-_-) ]$U A5/a  
K*M1$@5  
XJ1Bl  
招式總結:心絕閃,係易命中同速度快而常用這招 ,M$h3B\;r  
心碎裂雖然高攻,但心絕閃實用度較高,所以通常用心絕閃升LV FLIU}doc  
而VS又係用心絕閃,勇心VS好難會嬴(除左屈心絕閃)-_- 
[ std的917在2011-08-10 17:37重新編輯此帖 ]
1條評分
離線fung9
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-12-07
得一招.........囧 gP>W* ]0r1  
1/%5pb2\  
++ oil~

離線fd78
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-12-07
唔知勇心勁唔勁呢? '=J|IN7WT  
好想睇埋其他招-_-
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-12-07
做分析要時間的說.....
離線623
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-12-07
故事講到好鬼勁咁 , xXJzE|)1h!  
ob/HO (h3  
喺遊戲都知勁乜屁  
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-12-07
引用第4樓623於2008-12-07 14:15發表的  : d8WEsQ+)A  
故事講到好鬼勁咁 ,
喺遊戲都知勁乜屁   [表情]
R5 EC/@  
係就係廢 @;[.#hK  
遲d勁吧[?]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-12-07
引用第5樓影雪於2008-12-07 14:32發表的  :
係就係廢 :k~ p=ko  
遲d勁吧[?]
W#^p%?8pR  
勁有勁玩- - XLm@, A[  
廢有廢玩姐- - s ZokiFJ  
勇心也幾好玩的說- -
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-12-07
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-12-07
引用第7樓小傑老伯於2008-12-07 17:58發表的  : *\[GfTL  
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
nZUBblRJ)  
大把功課做啦- - 7me1 :}4  
做完功課即做心.絕閃- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-12-07
引用第6樓std的917於2008-12-07 15:12發表的  :
勁有勁玩- - \o,`@2H+'  
廢有廢玩姐- - 9Z_98 Rh  
勇心也幾好玩的說- -
1)wzSEV@  
攻低又唔多靈活- -
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-12-07
引用第9樓影雪於2008-12-07 18:41發表的  :
攻低又唔多靈活- -
iw^(3FcP@C  
心碎裂好高攻下wo- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-12-07
引用第10樓std的917於2008-12-07 18:43發表的  :
心碎裂好高攻下wo- -
0@ 9em~  
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-12-07
引用第11樓影雪於2008-12-07 18:53發表的  :
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
F? kW{,*  
3lv 1/4姐 MNKB4C8 >  
我會用招心幻滅打埋埸 &Q[Y&vNn  
之後再屈心碎裂 6* /o  
咁樣咪好升lo- - H`$s63  
勇心招招都好屈- - W|@/<K$V  
但攻係低d ge (!U5B Hnd  
p.s心絕閃廢過心碎裂-.-
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-12-07
引用第12樓std的917於2008-12-07 19:03發表的  :
3lv 1/4姐 O>z M(I+p  
我會用招心幻滅打埋埸 *ws!8-)fH  
之後再屈心碎裂 ;N4b~k)  
咁樣咪好升lo- - y8Bi5Ae,+1  
.......
}MDuQP]  
想不到其實古龍軍團咁廢:)
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-12-08
安德同白帝唔算廢掛- - >8~+[e  
ex更加唔洗講...強爆:(
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-12-08
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
離線ianmahk
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-12-08
引用第15樓超型地尊於2008-12-08 15:41發表的  : +I#5?  
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
MI|DOp  
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-12-08
引用第16樓ianmahk於2008-12-08 15:44發表的  :
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
$BG4M? Y  
但無幾多有技術-0-
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-12-09
多謝樓主 ;14[)t$  
不過聽閒而家既勇心ok弱
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-12-10