切換到寬版
  • 5051閱讀
  • 49回復

[原創]勇心分析-__- 完成(95%)(5%意見收集) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線std的917

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-12-07
要分析我用100蚊收的勇心- - hZ;[}5T\<S  
唔講廢話- -分析開始..... no`>r}C  
d#OE) ,`  
勇心-Yungsum =Kh1 HU.F  
五大古龍騎士之一,天生擁有永久復活的特殊體質而被撒旦教主-撒卡看中,亦由於勇心擁有這特殊體質的關係,因此使用「燃燒生命的拳術」,既不怕耗盡生命力,威力也十分驚人。 (自己意見....用燃燒生命的拳術都咁廢- -?) m-h+UKt  
=yy7P[D  
能力  能值力 每加1點的效果 MPxe|Wws  
HP     800             6 D$W09ng-  
MP    930              7 MNzW Tn@  
SP     670            4.5 cf7UV6D g  
STR   16              1.6 'GJ'Vli  
DEF   12              1.2 FLE 2]cL-  
AGI    14               1.4 ='"hB~[  
配點小教學 <JyF5  
血 : 盡+的說- - LE1#pB3TG  
元力:930其實唔洗再+ x6BO%1  
氣力:+到約1000就得(帶到終鍊先算) cIJqF.k  
攻:唔洗講都要爆啦- - x_K8Gr#Z0  
防:唔洗講都要爆啦- - ;xKPa6`E  
速:帶到豬鞋就夠..
%l.5c Sn@  
TTSyDl  
=8!FY"c*  
勇心的普攻: :Q@qR((&o  
4sCzUvI~Y1  
介紹:最尾一下有令人彈開的能力-_-
3{j&J-  
nR2pqaKc  
勇心的跳攻: f'>2 70pH  
>Y\$9W=t  
介紹:無咩特別- -踢一腳而已..... |sIr}}  
(*CGZDg  
#XaTUT  
ee+*&CT)  
招式分析: F6$QEiDu@  
X4bB  
>cE@m=[  
招式名稱:心.碎裂 !pMp n%r<]  
學習點數:40 6S2u%-]  
出招方法:擋→跳
6hvmp  
消耗元力:200mp  U~)i&":sN  
效果:第二下會飛起..
ktu{I  
r{Cbx#;  
招式介紹:勇心會用他的角攻擊人-.- ox2?d<dC6  
hit數 : 2hit zv%9?:  
攻擊力--扣迪下約1/4多小小(我4lv) :4(.S<fH)-  
            只中第一下扣迪下1/8
bhqs%B!:  
            只中第二下扣迪下1/6 V:wx@9m)  
             < SIe5" {  
招式優點:係勇心唯一的一招中遠招-.-果舊野可以上/下.....學點小...mp小 AusCU~:>  
招式缺點:第二hit較難中 ,唔中第二下變廢招=]
 @o g&l;  
破解方法:背攻,收手,連屈招(例..龍光,狂虎)  1syI%I1  
VS實用度:●● 8!T6N2O6d  
起手同收手較慢,但可以反彈飛行道具。  $<~o,e-4  
打關實用度:●●● wj'5D0   
高攻,但較難命中。 %e71BZo~^s  
升LV實用度:●●●● 8)1 k>=  
勇心3招之中,這招最好攻,但難命中,所以扣了一個●。 t5qNfiKC  
\+STl#3*q  
格招部份: '|9fDzW"]  
格到流拳-_- <H,q( :pM  
但扣左一定GE血:( j> ?0Y  
  |K H&,  
{}#W~1`  
招式總結:心.碎裂攻擊力比心.絕閃高,但如果第二下唔中就變左好低攻 dC F!.  
攻就唔錯,防也是不錯的,佢第2HIT果時,可格狂虎砲@_@ POl[]ni=>  
佢係角碎裂出來那東西,可以格飛行道具  =Z($n: m=*  
雖然比絕閃高攻,但命中率比絕閃低,MP比絕閃小一倍,也不錯吧!?    bK 7j"  
  CflGj0oy8  
?0U.1N  
{NS6y\,  
ex- 0@  
L ~,x~sLd  
P{'T9U|O-  
>A+0"5+_p  
?dJ[? <aG  
招式名稱:心.幻滅 'mH9 O  
學習點數: 80 s Y^#I  
出招方法:擋下拳
%LH~Im=  
消耗元力:350 4490l"  
效果:吹飛
OMi_')J  
%9}5~VM"q  
招式介紹:勇心揮手發出元力攻擊 #LGAvFA*_F  
hit數 : 1hit y rSTU-5u  
攻擊力--只扣迪下1/7(我3lv) \fHtk _  
-*Voui  
招式優點:可連招..防也頗高,起手算快 :r{;'[38  
招式缺點:mp太高,攻擊力很低,背後無防 '_f]qNy  
破解方法:攻背後,用強橫的招式  <3[,bTIk  
VS實用度:●● 3rF=u:r7c  
收手較慢,範圍小,MP較高。  O0"u-UX{  
打關實用度:●● (iwZs:k-  
秒一D廢怪較好用。 *?'^R c  
升LV實用度:●● u~WE} VC  
因這招可以打怪埋埸,所以才有2個●。 cTU%=/gbc<  
z NF.nS}:  
招式總結:這招不配350mp- -,扣1/7也要350mp,算很廢的一招吧? r34q9NFT5  
雖然攻就係低喇,但升lv都有D用(心幻滅打埋埸屈心碎裂/連心絕閃)
oVG/[e|c'  
HF2w?:  
b6@(UneVM  
w:|BQ,  
招式名稱:心.絕閃 O}Ipg[h  
學習點數:120 cZd9A(1"^  
出招方法:擋→拳 ^#-i%V%  
消耗元力:400mp  d] 89DdZk  
效果:第一下會暈眩.. -^Pn4y]A)  
zNZ"PYh<u  
招式介紹:勇心會用角整暈人,之後送你一拳 z'FpP  
hit數 :2hit ?89K [D|  
攻擊力 : 扣迪下1/4(我5lv) NrHh(:  
{Q%"{h']  
招式優點:速度快,可以整暈人,高防,可連屈 7$z]oVbO'  
招式缺點:攻較低,MP較高,不能上/下 kp{q5J6/  
破解方法:用較強的招式,攻背  O|5Z-r0<  
VS實用度:●●●● 0u3"$o'R  
速度快,靈活性算高-_-,可連屈,整暈人。 cZ<@1I5QK  
打關實用度:●●● F2B9Q_>P  
速度快,有秒廢怪能力-_- ^Yz.}a##w2  
升LV實用度:●●●● ckglDhC  
雖然MP較高,但速度快,攻還算可以。 uxxS."~  
Id<3'ky<N  
格招的部份-_-: {JJq/[j  
格招真的不錯的說 ;Q1/53Y<  
連EX腿都格到(連出格到的,我影得唔好-_-) eJ=K*t|  
_o'3v=5T  
yY 3Mv/R  
招式總結:心絕閃,係易命中同速度快而常用這招 uT#MVv~.  
心碎裂雖然高攻,但心絕閃實用度較高,所以通常用心絕閃升LV 2[O\"a%  
而VS又係用心絕閃,勇心VS好難會嬴(除左屈心絕閃)-_- 
[ std的917在2011-08-10 17:37重新編輯此帖 ]
1條評分
離線robin6g288
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2008-12-29
thx你 syseYt]  
唔睇分忻都唔知佢咁廢
冇女朋友呀!!!
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2008-12-29
引用第47樓haolki於2008-12-29 00:40發表的  : #2F 6}  
勁就唔係話勁得屈機 m-~eCFc  
不過自玩都ok既
$S"QyAH~-a  
勇心強到心絕閃屈機-_- WF6'mg^^?  
而碎裂就勁..但第2下過份地難中....
離線haolki
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2008-12-29
勁就唔係話勁得屈機 jJpSn[{  
不過自玩都ok既
收淨化器.暗迪.爆真.真龍百烈拳
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2008-12-26
引用第45樓s20071613於2008-12-24 15:57發表的  : 6 ~b~[gA  
勇心好廢--
o:\RJig<  
但勇心的破招,格招,防禦比安德魯好 o W)M&$oS  
安德魯所有招都敗給心.絕閃...........
離線s20071613
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2008-12-24
勇心好廢--
收華義點數、黃帝野、黑羅剎野
我個POST:http://ibbs.hk/read.php?tid=65829&page=1&toread=1
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2008-12-24
引用第43樓金丸於2008-12-23 21:45發表的  : ^*C+^l&J!  
流星拳呢d所以人物都格到架啦 65VnH=  
係格都格絕地
ZVpMR0!  
係格都要等vs個bug整番好才說吧! <@n/[ +3  
那又要考慮絕地格唔格到? kZ+nL)YQ#  
搵到卓男先算啦:(
離線金丸
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2008-12-23
流星拳呢d所以人物都格到架啦 2%N$Y]  
係格都格絕地
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2008-12-23
引用第41樓std的917於2008-12-23 09:45發表的  :
係lo:( Dg%zNi2GS  
劍心,終極,杰佬 G*2bYsnhX  
離lfo而去 JYOyz+wNd  
終極on得幾次:(
OsPx-|f S~  
55,STD得番d路人在
敗者無一死 將來富如山
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2008-12-23
引用第40樓saizen於2008-12-23 09:43發表的  :
係,我就係d死哂ge舊玩家XD )a.Y$![  
近排忙得濟,少玩LFO[表情]
^;@q^b)ZP  
係lo:( W_9-JM(r  
劍心,終極,杰佬 f305yo  
離lfo而去 DZ5%-  
終極on得幾次:(
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2008-12-23
引用第39樓std的917於2008-12-23 09:31發表的  :
搵緊人架喇:( {; 0j9rr  
std小人到爆炸:( 1;cV [&3  
舊玩家死晒:( 6OR5zXpk  
得番d路人甲:( )R $+dPu>  
.......
N"M K 0k  
係,我就係d死哂ge舊玩家XD It'hmwu#  
近排忙得濟,少玩LFO
敗者無一死 將來富如山
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2008-12-23
引用第38樓hkargo於2008-12-23 09:02發表的  : yO Ed8  
想知道勇心的技格招力高嗎? D /ysS$!{  
可以比d格招圖黎睇睇嗎? e! V`cg0  
想睇e d-3-
*sK")Q4N  
搵緊人架喇:( &!> )EHGV  
std小人到爆炸:( .),ql_sXr  
舊玩家死晒:( rX*4$d0  
得番d路人甲:( .;j}:<  
好難先請得郁其他ser d玩家:( =au7'i|6  
等下吧:(
離線hkargo
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2008-12-23
想知道勇心的技格招力高嗎? [email protected]sM_  
可以比d格招圖黎睇睇嗎? b37F;"G  
想睇e d-3-
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2008-12-23
引用第36樓623於2008-12-23 00:41發表的  :
安德魯好樣 d  =.=
玩落原來安德魯勁d-.-
離線623
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2008-12-23
引用第35樓std的917於2008-12-22 22:17發表的  :
同安德魯差唔多架啦
Gb)!]:8  
安德魯好樣 d  =.=
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-12-22
引用第34樓結城リト於2008-12-22 19:49發表的  : =-#>NlB$w  
勇心5太正
T;6 VI|\  
同安德魯差唔多架啦
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-12-22
勇心5太正
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-12-22
引用第31樓saizen於2008-12-22 11:37發表的  :
係la 917[表情],我都冇玩安德魯= =
bYT,f.,5{  
算LO:( UR')) 1n  
做埋安德魯分析:(
離線粉腸
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-12-22
幾好喎 BhJag L ^o  
加油 6x?3%0Km  
下次再做好d 
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-12-22
引用第30樓std的917於2008-12-22 11:00發表的  :
勇心勁過安德魯- - h#E ksX  
勇心又好玩:(
n91@{U)QJ3  
係la 917,我都冇玩安德魯= =
敗者無一死 將來富如山
快速回復
限100 字節

上一個 下一個