切換到寬版
  • 5070閱讀
  • 49回復

[原創]勇心分析-__- 完成(95%)(5%意見收集) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線std的917

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-12-07
要分析我用100蚊收的勇心- - dPPe_% Ilr  
唔講廢話- -分析開始.....  QSmE:Y  
*B#<5<T  
勇心-Yungsum 5MO:hE5sm  
五大古龍騎士之一,天生擁有永久復活的特殊體質而被撒旦教主-撒卡看中,亦由於勇心擁有這特殊體質的關係,因此使用「燃燒生命的拳術」,既不怕耗盡生命力,威力也十分驚人。 (自己意見....用燃燒生命的拳術都咁廢- -?) BAx)R6kS;  
#B &D  
能力  能值力 每加1點的效果 72@8M  
HP     800             6 {uDL"~^\  
MP    930              7 ak;fCx&  
SP     670            4.5 hJrxb<9@Y0  
STR   16              1.6 P5%DvZB$w  
DEF   12              1.2 AuX&  
AGI    14               1.4 tQF7{F-}  
配點小教學 k$7-F3  
血 : 盡+的說- - W#8qhmt  
元力:930其實唔洗再+ L/c$p`-  
氣力:+到約1000就得(帶到終鍊先算) , .x5  
攻:唔洗講都要爆啦- - 7"Zr:|$U  
防:唔洗講都要爆啦- - e*jn7aya  
速:帶到豬鞋就夠..
]9]3=;b>  
9c}LG5  
gOx4qxy/m|  
勇心的普攻: 4&R\6!*s  
Cc1sZWvz  
介紹:最尾一下有令人彈開的能力-_-
`Btdp:j8i  
I`5F& 8J{  
勇心的跳攻: L`V6\Ix(I  
rM2?"  
介紹:無咩特別- -踢一腳而已..... tv ,^ Q}  
Y L;ZZ2A  
)Mi #{5z  
/#G^?2o M  
招式分析: O (tcu@vfl  
w-HgC  
~lzV=c$t  
招式名稱:心.碎裂 [f:>tRdH  
學習點數:40 FJ!N)`[  
出招方法:擋→跳
aL-V9y  
消耗元力:200mp  D@"q2 !  
效果:第二下會飛起..
<(>v|5K0]  
i6h:%n]Io  
招式介紹:勇心會用他的角攻擊人-.- SdYES5aES  
hit數 : 2hit :{E3H3  
攻擊力--扣迪下約1/4多小小(我4lv) + O* S>0  
            只中第一下扣迪下1/8
Y~,[9:SR  
            只中第二下扣迪下1/6 L&Qdb xn  
              UY+~,a  
招式優點:係勇心唯一的一招中遠招-.-果舊野可以上/下.....學點小...mp小 +VAfT\G2  
招式缺點:第二hit較難中 ,唔中第二下變廢招=]
* ,_Qdr^F  
破解方法:背攻,收手,連屈招(例..龍光,狂虎)  oYup*@t  
VS實用度:●● |2 g }i\  
起手同收手較慢,但可以反彈飛行道具。  Z@t).$  
打關實用度:●●● U :J~O y_Z  
高攻,但較難命中。 hh|'Uq3  
升LV實用度:●●●● !:c7I@  
勇心3招之中,這招最好攻,但難命中,所以扣了一個●。 "sUe:F;  
yV$p(+KkS  
格招部份: qu sgX;)  
格到流拳-_- n?YGX W/  
但扣左一定GE血:( 4<ER dP7"-  
  RD=! No?  
$kZ,uvKN  
招式總結:心.碎裂攻擊力比心.絕閃高,但如果第二下唔中就變左好低攻 :c!7rh7O  
攻就唔錯,防也是不錯的,佢第2HIT果時,可格狂虎砲@_@ kD >|e<}\  
佢係角碎裂出來那東西,可以格飛行道具  SdnqM`uFo  
雖然比絕閃高攻,但命中率比絕閃低,MP比絕閃小一倍,也不錯吧!?   ?Xlmt$ Jp  
  rw ^^12)  
:uu\q7@'  
1k-^LdDj  
nm*1JA.:  
{S~2m2up0L  
[77]0V7  
=uKK{\+|Y  
RRV@nDf   
招式名稱:心.幻滅 rfXM*h  
學習點數: 80 Hq cXP2  
出招方法:擋下拳
KynQ < I/  
消耗元力:350 8W[QV  
效果:吹飛
:1hp_XfJb  
-x:Wp*,  
招式介紹:勇心揮手發出元力攻擊 [LjYLm%<  
hit數 : 1hit (|(Y;%>-v  
攻擊力--只扣迪下1/7(我3lv) `5O<U~'d  
[B+ o4+K3  
招式優點:可連招..防也頗高,起手算快 G\*`EM4  
招式缺點:mp太高,攻擊力很低,背後無防 nD MNaMYb  
破解方法:攻背後,用強橫的招式  BXZ( %tnY  
VS實用度:●● !D7\$ g6g  
收手較慢,範圍小,MP較高。  \X Nb9-  
打關實用度:●● qVZ=:D{  
秒一D廢怪較好用。 TN7kt]a2  
升LV實用度:●● O<L /m[]  
因這招可以打怪埋埸,所以才有2個●。 [<1i[\^  
'+f!(teLz  
招式總結:這招不配350mp- -,扣1/7也要350mp,算很廢的一招吧? zp% MK+x  
雖然攻就係低喇,但升lv都有D用(心幻滅打埋埸屈心碎裂/連心絕閃)
t=xO12Z  
j<8_SD=,  
u vc 0"g1h  
)#xd]~ <  
招式名稱:心.絕閃 L6r&Y~+/  
學習點數:120 Y 0$m~}j  
出招方法:擋→拳 bsP:tFw>  
消耗元力:400mp  0=t_ a]+  
效果:第一下會暈眩.. :M1+[FT  
y{!`4CxF  
招式介紹:勇心會用角整暈人,之後送你一拳 yc_(L-'n  
hit數 :2hit %/1`"M5ko  
攻擊力 : 扣迪下1/4(我5lv) AJC Wp4,  
X H{5E4P  
招式優點:速度快,可以整暈人,高防,可連屈 &7E0H{  
招式缺點:攻較低,MP較高,不能上/下 MCz +l0  
破解方法:用較強的招式,攻背  {Y` 0}  
VS實用度:●●●● rya 4sxCh  
速度快,靈活性算高-_-,可連屈,整暈人。 yw#P<8{/[  
打關實用度:●●● "y_$!KY%  
速度快,有秒廢怪能力-_- [EB2o.E sO  
升LV實用度:●●●● B?#@<2*=L  
雖然MP較高,但速度快,攻還算可以。 v@Otp  
_q3SR[k+`  
格招的部份-_-: )Qw|)='-  
格招真的不錯的說 ln3x1^!  
連EX腿都格到(連出格到的,我影得唔好-_-) >Q[]i4*A  
s]U'*?P  
d Aym)  
招式總結:心絕閃,係易命中同速度快而常用這招 b]hRmW  
心碎裂雖然高攻,但心絕閃實用度較高,所以通常用心絕閃升LV v*FCE 1HI  
而VS又係用心絕閃,勇心VS好難會嬴(除左屈心絕閃)-_- 
[ std的917在2011-08-10 17:37重新編輯此帖 ]
1條評分
離線fung9
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-12-07
得一招.........囧 B quyPG"  
Ev*HH+:b>  
++ oil~

離線fd78
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-12-07
唔知勇心勁唔勁呢? w y:USS?  
好想睇埋其他招-_-
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-12-07
做分析要時間的說.....
離線623
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-12-07
故事講到好鬼勁咁 , @f{)]I +f  
hvZW~ =75  
喺遊戲都知勁乜屁  
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-12-07
引用第4樓623於2008-12-07 14:15發表的  : 6q6&N'We  
故事講到好鬼勁咁 ,
喺遊戲都知勁乜屁   [表情]
L-G186B$r  
係就係廢 P{rJG '  
遲d勁吧[?]
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-12-07
引用第5樓影雪於2008-12-07 14:32發表的  :
係就係廢 2/?pI/W  
遲d勁吧[?]
i!YZF$|  
勁有勁玩- - +zz9u?2C`  
廢有廢玩姐- - R0*DfJS:Z  
勇心也幾好玩的說- -
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-12-07
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-12-07
引用第7樓小傑老伯於2008-12-07 17:58發表的  : y~ ^>my7G  
917係度扮野..你太把時間 話冇時間做
a7#Eyw^H{  
大把功課做啦- - zS?i@e $  
做完功課即做心.絕閃- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-12-07
引用第6樓std的917於2008-12-07 15:12發表的  :
勁有勁玩- - )](8 {}wo  
廢有廢玩姐- - E8NIH!dI  
勇心也幾好玩的說- -
G*J(4~Yw}  
攻低又唔多靈活- -
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-12-07
引用第9樓影雪於2008-12-07 18:41發表的  :
攻低又唔多靈活- -
UbQeN  
心碎裂好高攻下wo- -
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-12-07
引用第10樓std的917於2008-12-07 18:43發表的  :
心碎裂好高攻下wo- -
#UXmTrZ.  
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-12-07
引用第11樓影雪於2008-12-07 18:53發表的  :
1/4only- -,而且你話唔中第二下變廢招
gNZ^TeT  
3lv 1/4姐 i [j`'.fj  
我會用招心幻滅打埋埸 GXHk{G@TS  
之後再屈心碎裂 &Rn/ c }[{  
咁樣咪好升lo- - spe9^.SI  
勇心招招都好屈- - ~:+g+Mf~[  
但攻係低d ge .3HC*E.e  
p.s心絕閃廢過心碎裂-.-
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-12-07
引用第12樓std的917於2008-12-07 19:03發表的  :
3lv 1/4姐 &.4lhfI+(Q  
我會用招心幻滅打埋埸 s V77WF  
之後再屈心碎裂 XhIgzaGVu  
咁樣咪好升lo- - ^ePSI|EW  
.......
0kiW629o  
想不到其實古龍軍團咁廢:)
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-12-08
安德同白帝唔算廢掛- - ucA6s:!={  
ex更加唔洗講...強爆:(
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-12-08
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
離線ianmahk
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-12-08
引用第15樓超型地尊於2008-12-08 15:41發表的  : ga,yFw  
廢到嘔 俾起黑羅廢到嘔電
TY88PXW  
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
離線超型地尊
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-12-08
引用第16樓ianmahk於2008-12-08 15:44發表的  :
有技術ge,都唔會廢得去邊啦.
@RnGK 5  
但無幾多有技術-0-
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-12-09
多謝樓主 ae^xuM?7  
不過聽閒而家既勇心ok弱
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-12-10