切換到寬版
  • 12734閱讀
  • 40回復

魔獸信長出裝分享 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線炎黃子孫

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-01-15
首先我介紹1下我自己用信長點出裝+早中後期殺人...

早期信長2技3技咁加因為佢1定要攻裝先可以「早中後期」狂殺人...

1lv學2技之後草錢出閃介,第2樣出既係1300掛

成日見到d人1開波閃介加打刀...其實打刀係第二樣要出既野黎.

1300掛加50%攻速加埋信長招2技既加140攻再加上3,5倍爆擊再加上飛標電卷1定死...(除馬場果d硬皮粉腸)

早期殺人方法:閃介2技(要零距離,就算唔零距離都要好近,之後斬斬斬,一路斬一路飛標,補電卷死左~__~)

殺唔到既話一係佢太硬,如果係法英敏英or普通力英都會死,唔死既係你問題

出完1300之後就出打刀+強綱出把雷刀..

你依家既裝有:褲,1300,雷刀,飛標,閃介

之後你要直出吉綱首先要出巨fu($2100蚊果把)出完吉綱之後再出雪走,之後合凍雲,就完成左你中期既裝...

武士服,雷刀,吉綱,凍雲,閃鞋,通常都要出埋魔水...

呢個時候如果你肥到既都應該18lv-20lv左右都有9100...

無咩英唔比你殺到...呢個時候都會爆到去800果度,可能會再爆到入d..

你應該都肥得起,之後如果你想玩硬d既裝,就虎切oR禦神,我覺得虎切好d...35%爆你1野280傷,爽死...

如果你想屈爆擊既就正宗,出左正宗+20%傷害都會爆到1500-1600幾左右..開埋2技會爆到1800左右

想硬d and高攻速d可以用吉綱轉紅雷,+25敏,咩攻速都夠...

呢個時候你應該係有9100,正宗or虎切or禦神,紅雷,凍雲,閃鞋,魔水

唔夠殺既時候如果人地又唔係太多法技(無菊一,無網技果d人)既可以魔水換番吉綱,暈1.6秒+1.6秒+1秒...4秒多既時間咩人都死- -"

唔講咁多廢話..如果你想屈到好高攻既話就9100,正宗,虎切,紅雷,閃鞋,凍雲

想屈硬d但係又幾好抽既就9100,虎切,禦神,紅雷,凍雲,閃鞋<---本人通常係呢套裝...因為真係好硬下- -"高血又好抽又爆擊又爆虎切又凍雲....

講完了...
K49
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-01-15
其實你係咩版本嫁
有冇咩天敵講下?
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-01-15
引用第1樓牙痴於2009-01-15 22:24發表的 :
其實你係咩版本嫁
有冇咩天敵講下?

我玩11.2b....12.1c版既話1開波就盡早出兩件武士服因為一件武士服加10%傷害同埋減10%法傷..

天敵....其實都算小,信長咩技都有,有高傷遠攻,有大範圍暈,大技有8秒魔水又高傷後期d人食曬都扣10/3左右...最勁既係3技3.5倍爆擊..攻裝既來源就係3.5倍爆擊了"

不過都有既...上杉同慶次算係信長最勁既黑星...上杉封技+冰你3.6秒大技+1.4倍攻速真係s級肉搏..

慶次減人攻速又走得快2技打到你走勁慢+埋凍雲你直頭比佢慢到唔郁得- -"又多血,好難殺..早期對著慶次要出清酒走佢招1技..
K49
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-01-15
信長大絕衰冇防 但又高攻
冇咩人敢打佢
但唔理佢又唔得-_-
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-01-15
閃介後唔出手裏
殺JJ- -?
1300更加唔洗
3技加攻速
魔水又唔出
o哂
根本
先出雷刀>閃鞋>吉綱,凍雲
9100更加無用
出正宗/鬼徹仲好-_-

我D廢話完
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-01-15
引用第4樓狂虎ex於2009-01-15 23:29發表的 :
閃介後唔出手裏
殺JJ- -?
1300更加唔洗
3技加攻速
魔水又唔出
.......

早期信長係玩屈攻速...加件1300點會無用?
同埋點解要咁早合閃鞋?
唔好玩啦...9100無用- -?
9100+凍雲不知幾勁- -"
1300飛標點解殺唔到?不如我同你玩下好無..?
你有無ggc?
K49
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-01-15
引用第4樓狂虎ex於2009-01-15 23:29發表的  :
閃介後唔出手裏
殺JJ- -?
1300更加唔洗
3技加攻速
魔水又唔出
.......

其實點知個招技係未可以用魔免就防到嫁喇?
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-01-15
引用第6樓牙痴於2009-01-15 23:38發表的 :

玩得多咪知,+上有官網睇...
K49
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-01-15
引用第5樓炎黃子孫於2009-01-15 23:37發表的  :
早期信長係玩屈攻速...加件1300點會無用?
同埋點解要咁早合閃鞋?
唔好玩啦...9100無用- -?
.......

有凍雲+電刀
攻速好快
加上9100加得24力(好似-_-)
要仲好鬼徹+攻速(不會弱過9100)+上有暈
3暈仲強過
2暈吧
引用第6樓牙痴於2009-01-15 23:38發表的  :

信長會舉手0.5秒左右先出到暈 ha
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-01-15
引用第8樓狂虎ex於2009-01-15 23:43發表的 :
信長會舉手0.5秒左右先出到暈 ha

大佬,咁早出到凍雲咩- -
你都要出左吉綱先有凍雲啦下fa-.-
9100加跑速15%,+70%攻速,+24力+46攻對力英黎講姐係+左70攻,佩上凍雲同埋佢自身3.5倍爆擊直頭係屈機,咁叫無用我唔知紅雷有咩用..
你玩團戰,暈技呢d野一定係比d法c,你出到去玩,at英都會有d法c係出吹箭
後期信長暈技唔洗多,有人幫就得,不過紅雷就一定要就岩既
我想同你挑番場,down ggc之後搵我,我叫Fiendkiller
K49
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-01-15
引用第9樓炎黃子孫於2009-01-15 23:48發表的  :
大佬,咁早出到凍雲咩- -
你都要出左吉綱先有凍雲啦下fa-.-
.......

三技 +攻速48%
武士服+攻速50%
有雷刀夠
9100@@
真係個人喜好-_-
我like鬼徹olny /.\
GGC有牙
聽日play ok ^_^?

ps:我玩開法裝 囧
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-01-16
引用第10樓狂虎ex於2009-01-15 23:53發表的 :
三技 +攻速48%
武士服+攻速50%
有雷刀夠
9100@@
.......

講真,法裝唔好
曬左招3技
你知唔知我fd上次見到有人玩法裝,後期爆擊得600幾700- -因為佢出毒弓紅雷果d...三日月都無1把-.-sO爆700幾...
法裝早期對著敏英法英就有用,早期法裝要殺力英都「蚊水」小小....
K49
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-01-16
引用第11樓炎黃子孫於2009-01-16 12:53發表的  :
講真,法裝唔好
曬左招3技
.......

我前法後攻
前期法裝秒殺
肥得起轉返攻
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-01-16
引用第12樓狂虎ex於2009-01-16 14:25發表的 :
我前法後攻
前期法裝秒殺
肥得起轉返攻

咁如果你肥唔起咁點搞?"
K49
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-01-16
引用第13樓炎黃子孫於2009-01-16 16:19發表的  :
咁如果你肥唔起咁點搞?"

味試過-_-
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-01-16
我唔出武士服同電刀,因為3技的48%攻速我覺得夠用了.
你出電刀的話不如出把和泉仲好.(雖然我都唔出
我會褲->電卷-->閃介-->回魔-->回血鋼
咁樣我係早期應該夠做的了.飛標爆彈你鐘意出就出.
之後直出吉鋼,不過買巨斧先,加攻加血.
之後凍雲.跟住神裝--9100
我當你而家有:閃鞋 凍雲 吉鋼 茶碗 魔水 9100
咁就合個平蜘蛛釜
而家有幾個選擇俾你啦:
菊一:加能力同攝神
紅雷刀:暈同法
魚神:加能力
正宗:減魔傷

呢幾把野又係要睇情況而出~不過本人會出魚神先.

P.S唔夠位個陣:賣回血回魔換茶碗      賣褲出閃鞋     魔水按情況而定
離線戰.tom
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-01-16
引用第1樓牙痴於2009-01-15 22:24發表的  :
其實你係咩版本嫁
有冇咩天敵講下?

史上最多人認為的天敵就系前田沖次
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-01-17
引用第14樓狂虎ex於2009-01-16 19:10發表的 :
味試過-_-

不如玩番場-__-"
未試過肥唔起不如等我幫你試下...

引用第15樓至尊於2009-01-16 19:32發表的 :
我唔出武士服同電刀,因為3技的48%攻速我覺得夠用了.
你出電刀的話不如出把和泉仲好.(雖然我都唔出
我會褲->電卷-->閃介-->回魔-->回血鋼
咁樣我係早期應該夠做的了.飛標爆彈你鐘意出就出.
之後直出吉鋼,不過買巨斧先,加攻加血.
.......

點解唔出1300又唔出雷刀?
直頭係唔夠攻速,飛標又無點殺人
仲有點解要回魔同回血?你玩法定攻
信長根本10lv之前狂食冰就夠,,殺唔殺到人都唔太重要..
2技電卷食完冰就走番去回魔or普攻cp仲洗咩要回魔回血?
出回血又唔合禾泉點解?
K49
離線123654789
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-01-17
據我團長所講    信長攻裝唔一定係無敵   但肥起左好屈機的囧
但法裝早期係秒的   (注意唔係秒殺)     但去到中期人人魔水你就囧了
而攻裝係唔使出雷刀   出1300就夠     出多把隱匕就萬無一失
怕唔夠攻速可以出夠2個1300      閃鞋就一定要啦   和泉就睇下對面咩英喇
法師就出吉鋼  打手就出和泉      唔掂既就出晒兩個    之後一個隱匕  再加魔水就ok了

出唔出魔水就是但你   但係和泉可以幫到自己友    自己友血牛呀  硬裝果d就唔出和泉
出吉鋼  2技可幫暈  吉鋼都可以   隱匕走佬追殺ok      就算一地出石  隱匕都可以唔使賣
會戰之前裝有石既人殺左佢就ok了

離線未解決
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-01-17
引用樓主炎黃子孫於2009-01-15 22:22發表的 魔獸信長出裝分享 :
首先我介紹1下我自己用信長點出裝+早中後期殺人...
早期信長2技3技咁加因為佢1定要攻裝先可以「早中後期」狂殺人...
1lv學2技之後草錢出閃介,第2樣出既係1300掛
.......

第2樣出既應該係回魔
快速回復
限100 字節

上一個 下一個