切換到寬版
  • 5646閱讀
  • 42回復

[自創小說]蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線中毒傻仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-03-12
— 本帖被 炎‧龍 執行取消鎖定操作(2009-06-11) —
   蓋亞外貌冷血無情,但心中擁有熱血死而不平凡的性格,但只是迪倫的「昇龍殺」就破滅了他的熱血性格,變成一個冷血無情的『閻王蓋亞』。 %@<8<6&q  
  迪倫知道蓋亞出賣了他,便一心殺掉蓋亞這隻棋子。一天,迪倫去找蓋亞,迪倫說:「蓋亞,你這麼能幹!為了錢?地位?名利?而出賣我?」蓋亞說:「我沒有!」迪倫怒氣衝天地說:「你說你沒有,但我的證據已經能治你於死地!你受死吧!」迪倫一拳打落蓋亞的肚,蓋亞轉身倒地,蓋亞一邊說口裹的血慢慢流出:「你都知道了,我都不得不承認,我是出賣你,我投靠你時已是臥底!」迪倫一腔怒火愈燒愈怒說:「你這個廢物,今日你要死在我的手!」迪倫來一記「真武之道」一拳打破裂地下紫色拳光從地上爆出,拳光打中蓋亞,蓋亞似光速彈起重重的受創。蓋亞心口流出勇士的血,不怕死的勇氣更超出常人,迪倫一火上頭使出一下強者之技「黃金之蒼龍」多條金光柱,發出灼熱的元力,力量驚人!蓋亞終於反擊!打響頭炮的是「大地之武」,以高速把武器推出側的方向,攻擊力極高。迪倫硬食了一記「大地之武」竟毫髮未傷?!再來一招「絕地破」用極大力量推落地下鐮刀,把地上劈到爆裂令敵人的痛楚更高。迪倫一手就已能擋住,說:「你未免太弱了,出了兩招都不能傷害到我,我要一招打死你!」迪倫以音速前進,一下最終奧義!「昇.龍.殺」三條紫色巨大光柱前衝對人,中了只有死路一條!蓋亞不幸的食中全招,但他的身體比常人強,所以還剩下一條屍體。 kYM~d07 V  
  蓋亞的遺體被邪惡天才「奧迪」拿走,他把蓋亞帶上一個新研製品「閻王面具」........蓋亞還有知覺的時候對奧迪說過他變了奧迪的研製品後要一個人和迪倫決一死戰!奧迪答應了他,新戰神閻王蓋亞出場了,閻王蓋亞獨自走到迪倫的基地,主張和迪倫說:「你的蓋亞回來拿你命了!」迪倫說:「多了個面具就想打贏我,你想決戰我隨時都能,閻王蓋亞衝到迪倫身旁使出「閻王捆綁鏈」鐵鏈發出灼火,燒向敵人。迪倫燒到重傷。最後一擊「半月破」一把鐮刀發出紫色半月形的刀光,威力無窮。迪倫分為半身,最後死亡。閻王蓋亞以後走住被人俘虜的路,做一個甘願俘虜的傀儡......
[ 中毒傻仔在2009-03-14 23:35重新編輯此帖 ]
離線s20071613
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-03-12
咁勁....兩招將迪倫分屍....
收華義點數、黃帝野、黑羅剎野
我個POST:http://ibbs.hk/read.php?tid=65829&page=1&toread=1
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-03-13
認真說  IDEA唔錯 PG2:~$L0  
mR!1DQ.\<  
迷:U1:值得一抄喎   
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-03-13
雖然覺硬係怪怪地, P|^f0Rw3.  
但今次既比上次好左, ]Gzm^6v  
繼續努力吧.
離線中毒傻仔
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-03-13
多謝大家支持我會加油
離線7088

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-03-13
wow VkvB<3  
好長=[
1條評分
點解咁春多文盲
離線chiutszchun
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-03-14
蓋亞不幸的食中全招,但他的身體比常人強,所以還有一條屍。 O]lSWEe  
Xa CX!Lr,  
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-03-14
U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格
引用第2樓牙迪於2009-03-13 00:05發表的 : L[^9E'L$  
認真說  IDEA唔錯
迷:U1:值得一抄喎 [表情]  [表情]
2@9Tfm(=  
呢個係冇可能... dls ss\c^M  
1.U1會比迪倫咁快死?佢重有戲份... LO <  
2.時間不相對...迪倫故事變老左...而呢度迪倫未老先死= = zhpx"{_  
兩者有矛盾...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-03-14
蓋亞呀 twP,c yR  
唔好亂玩呀 &z>e5_.  
其實點解u1要用呢個名 Fe]B&n  
我係2008年9月個陣 x*?x=^I{  
見到某台灣論入面既人物攻略 ,17hGKM  
有閻王蓋亞呢個名 : y5<go8e  
覺得唔錯 Bm"KOr$}-  
係10月 1jy9lP=  
就開左呢個名 I 4,K43|  
點知原來係真既 2C/$Ei^t  
不過 /h*>P:i].  
樓主雖然係創作 P^w#S  
不過佢異光黃色 v1%uxthW  
應該係正派掛?
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線-hp-
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-03-14
有機會就增長吧 :o gA: 5M  
3=Cc.a/3  
真係唔錯 :s oXxCXO,q  
&e;=cAXG  
但係好似作得大左少少 :)
離線zzzson

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-03-15
迪倫就咁死左sosad q~3,yyu  
JMH8MH*  
另外我喜歡你的描述,可以令我很容易想像得到 TiYnc3Bz}J  
7b<je=G6PA  
不過希望你下次可以試下作一兩招描述出來和不要把角色作得咁短命 =]"

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-03-15
Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格
引用第7樓魔法使命於2009-03-14 21:39發表的 U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格 :
呢個係冇可能... Ur5FC r  
1.U1會比迪倫咁快死?佢重有戲份... _L@2_#h!  
2.時間不相對...迪倫故事變老左...而呢度迪倫未老先死= = *P#WDXRwd  
兩者有矛盾...
?}m']4p  
試問聲,創作一定要真咩? *X4PM\ck  
平時你中英文作文時一定是真既咩?
離線rayson111
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-03-15
好好好... >P/][MT  
低俾個good你
離線
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-03-15
Re:Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格
引用第11樓mario412855於2009-03-15 00:29發表的 Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格 :
試問聲,創作一定要真咩? ua OKv.%  
平時你中英文作文時一定是真既咩?[表情]
yB3;  
h(F<h_  
請不要對號入座 2CzaL,je[  
我既意思只係u1冇咩可能會採用 TuW/N L|  
就算真係採用 比人打個個都唔會係迪倫
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-03-15
奧迪係咪雙鑽?
離線7088

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-03-15
引用第14樓慘絕人寰於2009-03-15 17:08發表的  : ~Aq5X I%i  
奧迪係咪雙鑽?
4HAp{a1  
||zb6|7I4  
有咩問題
點解咁春多文盲

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-03-15
Re:Re:Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格
引用第13樓迪於2009-03-15 16:54發表的 Re:Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格 :
請不要對號入座 kF;5L)o  
我既意思只係u1冇咩可能會採用 \*\R1_+  
就算真係採用 比人打個個都唔會係迪倫
Gd+ET  
哦, 但請你亦不要誤會, u4"SH(  
創作無分"貴賤" Uu7dSU  
姐係好或衰既都係創作既一種姐. i-U4RZE  
但係e篇文作既時候, za'6Y*CGgX  
根據故事.迪倫已經老左, 1 ^g t1o  
當然唔會係佢啦. J4=_w  
但係對於樓主既創作, 81%8{yn!$"  
請不要以以發生既"真實" =V97;kq+v  
來攻擊樓主既"虛構"
離線乂翔仔
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-03-16
作得幾好,+油+油
離線dhh123
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-03-16
迪倫咁就香左~~ =.=
放聖天,超璇,赤道,撥風...
http://ibbs.hk/read.php?tid=76995
離線
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-03-16
Re:Re:Re:Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格
引用第16樓mario412855於2009-03-15 22:40發表的 Re:Re:Re:U1Re:蓋亞地尊失去記憶,被破滅人生性格 :
哦, 但請你亦不要誤會, w{7 ji}  
創作無分"貴賤" ] V G?+  
姐係好或衰既都係創作既一種姐. saK;[&I*  
但係e篇文作既時候, (ppoW  
.......
.;Y x*]  
WVL#s?=g  
你算吧啦 J 3?Dj  
為左面 h H4o;0rqJ  
走去老屈我 Sni=gZK  
我講下我既感受咋 # 3.)H9  
何來攻擊呀