切換到寬版
  • 2002閱讀
  • 16回復

[求助]怒爆一擊 實用嗎? 請老手入內賜教 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線elton510

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-06-06
本人想玩 奧龍 , XGAR8=tic  
諗緊收唔收怒爆一擊, ?O C&=}  
雖然佢唔係好貴,學點唔係好高, d RHw]!.  
但我唔想用多餘$去買D唔實用既招, a0PClbf2.  
而我就有衝爆牛獄同灰飛煙滅, +HEL^  
好想知道怒爆一擊:
,'byJlw_pv  
zKFiCP K  
1,攻擊力如何?(1800攻' 招lv1 '打迪下幾多?) <G#Q f|&  
2,起/收手時間如何? G \|P3j  
3,格招力高嗎?(舉一些和它格招力差不多的招式作例) t;W'<.m_  
4,整體來說,這招多數是應用在UP LV / VS?
Cf.(/5X  
qRCUkw} fs  
請有玩過奧龍的老手回答,未玩過的朋友請別作胡亂猜測, YLp#z8 1e  
~謝謝~
[ elton510在2009-06-06 19:24重新編輯此帖 ]
離線hokinpanben
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-06-06
2.起手約2-2.5秒,收0.5秒 6OZ n7:)Y  
3.廢過追風小小
http://ibbs.hk/read.php?tid=68203(急放入面所有野!)[ac都急放!]
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-06-06
曾看過某某的用法(在對打上) BrsBB"<o,  
因為兩招的起手都一樣(追風&怒爆一擊) 41c4Xj?'  
所以可以利用這點去混亂對手........ cD9.L  
前題是要把兩招升到同一等級- -
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線神丁
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-06-06
講真...我唔係幾中意怒爆.... 5)i+x-  
起手有唔錯的格招力,但係起手都算慢,仲有係全中先會高攻= =唔全中1800攻招迪下5份1左右,全中扣大約3份1,全中攻擊力不比迫風差- -但係mp比迫風高很多- -我覺得係一招可收可唔收的招= =(基本上奧龍唔洗收太多招)
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-06-06
呢招收左先好... d>Ky(wS  
冇左呢招你打背叛...燃燒...戰回都唔知幾辛苦 +[Q`I*C  
因為你異緊比d勁怪打死左之後,一定要回異 ML7qrc;Rx  
奧龍又冇遠攻,怒爆算係奧龍打到遠怪的一招 K&up1nZ@(  
好用的.... Z + )<FX  
但係升lv同vs唔好用- - -Hg,:re2  
我次次用收手果時都好淆- - &+df@U6i  
怕比人重擊
每天上ibbs看鬼故~v~
離線疾豹影使
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-06-06
起手慢... :7pt=IA  
攻擊力比奧龍所有招來說...應該算高... #<yKG\X?  
格力唔知... jNW/Biy4u  
vs上人地如果係果陣入面(破邪結界/緩速等)...  S=X_7V  
可以遠離果陣出...
疾豹小店

離線魂(5682)
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-06-07
怒爆格招力強,攻同追風差吾多,扣迪下2/3(3lv),但高mp,e招可吾收
離線623
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-06-07
vs實用,講完
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-06-08
奧龍D招真係太近-____-|||  n w  
mxl"Y&l 2<  
有返招中距離,,遲早實有用 n4 J*04K  
}?[a>.]u  
怒爆起手慢,,有得補,, og|~:>FmJo  
Kj* $'('  
你VS戈時,, 5Pd^Sew  
B{cb'\ C  
跑去人地見吾到既位,,人地可能沖埋你,, . <.#g +  
7DIFJJE'  
咁岩打中,,就得 <-- 練得多應該吾難
離線豪乂ho
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-06-08
還ok 實用 e2L4E8ST<  
這招係奧龍較遠的一招 `*--vSi  
但主要都係用係vs
離線忍·殺
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-06-08
好覺得唔好收,起手大慢不過高攻,個人不愛起手慢招
http://ibbs.hk/read.php?tid=79636
放ac38$,sd極高機率中a機法2金幣
離線klp203952
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-06-09
高攻但易被人破
http://v.youku.com/v_show/id_XMTM2NjMxMzgw.html
離線
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-06-09
引用第8樓波仔xd於2009-06-08 00:42發表的  : (5Sv$Xt  
奧龍D招真係太近-____-|||
有返招中距離,,遲早實有用
怒爆起手慢,,有得補,, q ,*([yX  
.......
}WEF *4B!  
以為你真係好有技術...  2*}qQ0J  
對過呢招既人都唔會咁易中計啦-.- Geyj`t  
霸王紫炎彈咩...
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-06-09
1.  攻擊力一般 fE,Io3  
2. 起、收手時間長 ?`U=Ps  
3. 格招力一般 1cY,)Z%l #  
4. 多數用來vs
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-06-10
引用第12樓迪於2009-06-09 20:08發表的  :
以為你真係好有技術... /L*JHNu"_  
對過呢招既人都唔會咁易中計啦-.- ;cp,d~mrf  
霸王紫炎彈咩...
$&jte _hv  
p@iU9K\,  
^]ig*oS\`  
未試過吾知囉=] u @ #fOu  
p-JGDjR0G  
我半年前玩過下奧龍,, 2tI,`pSU  
tl+ 9SBl  
怒爆一係就對岩位用,, f&NXWo/  
9q_c`  
一係就咁用架啦- - C9L_`[9DO  
%2^wyVkq:  
加上我分析錯左都係我意見,, ?OF9{$m3?  
Sgq?r-Q.  
吾關我技術事,,加上吾好以為我好勁先得架:D sglH=0MP  
6 Eyinv  
咁睇得起我既,,"迪"兄
離線623
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-06-10
引用第12樓迪於2009-06-09 20:08發表的  :
以為你真係好有技術... s"B+),Jod  
對過呢招既人都唔會咁易中計啦-.- -T{G8@V0I  
霸王紫炎彈咩...
"WZ|   
係呀波仔真係好有技術嫁:@
離線leo159050
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-06-10
攻擊力ok d;.H 9Ne  
起/收手時間1秒   qB5.of[N!  
格招力高 JasA w7  
3個都得
[img][/img]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個