切換到寬版
  • 8006閱讀
  • 135回復

[To各真有心玩LFO玩家們]有關U1進行角色調整 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線合味絕狂
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-06-18
改左有咩唔好?-.-仲好玩d .--
離線bcheung
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-06-18
首先我好佩服樓主的見解,同感謝你的見解。
聽(look) 完你的見解之後,我真係反思過我玩LFO為左咩。我的答案係為 vs 和異轉。
think 完之後我再問自已,點解而家會有唔想 vs 的感覺,但係我think 極都唔之點解。
look 完你的意見/言論之後,我終於知到,係因為有好多不平衡的招。
雖然我唔捨得雙血同追風,但我都會話比自己知,「這是應該的。」

至於果D鍾意屈機的人,我勸你地不如玩LF2啦。
你玩LF2,到時你鍾意有幾屈就有幾屈,任君調改。

最後我希望大家都能體諒LFO(U1)的一番苦心,繼續支持LFO。
歡迎大家黎我間店! http://ibbs.hk/read.php?tid=79659多謝多謝!
離線你我他
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-06-18
絕對贊成!鍾意屈的玩家請玩LF2.而U1經已將LFO改到漸漸變好,現在我地只希望LFO可以變得好,即使LFO有不好的
放PSP BLEACH5 UMD1隻
200即賣,詳情到我POST睇,有意留言
另放亨利ac,200放,詳情睇我post,pm我
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-06-18
好欣賞樓主咁比心機打呢篇文...
不過我就無咁多心機去睇晒(轟

其實調整呢d野好主觀...
有人覺得好有人話唔好
所以好難定斷u1到底改成點
我個人就認為u1大多數都改得好...係有少數幾樣我個人認為改得有點兒問題...
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-06-18
其實我反而想lfo變番1.0果隻!
個個得隻星奇打關vs真係幾正
離線影雪

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-06-18
引用第24樓ming6339於2009-06-18 12:05發表的  :
其實我反而想lfo變番1.0果隻!
個個得隻星奇打關vs真係幾正

幾個人一齊打故事
因為一個唔夠打
好懷念以前ge  LFO
離線woodyssjzx
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-06-18
引用第25樓影雪於2009-06-18 12:28發表的  :

幾個人一齊打故事
因為一個唔夠打
好懷念以前ge  LFO[表情]

的確 , 之前幾辛苦先拿到昇龍霸 (淚

多得一班人幫手打story~ 幾隻10幾lv咁打學校真係幾得意 =]
DJ MAX Technika 2 International Server Total Score Rank 1 XD
離線黑超
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-06-18
好似覺得樓主而家有d針對某d角色咁.......

1.飛行道具有防,令到角色招式冇近遠之分,零距離既招又可以格晒你d突進技,仲可以發飛行道具,霸道強橫
即係針對
享利(飛行道具有防),
天尊(格晒你d突進技,仲可以發飛行道具)

2.起手極快極高攻極大範圍技,一個滾地就即刻出個招,想避都避唔到,一下放一大截血
針對
龍翼EX
迪倫
邪鬼
達爾
天魔

P,S,沒有罵戰成份

離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-06-18
引用第14樓versus於2009-06-18 09:09發表的  :
你係武僧寺支持者黎?
我唔覺2個GM屈機,2個我之前都見過佢地打過
.......

GM唔屈!?兩個GM算得乜野,改成LFO咁!邊個下旨話得事話改先有用,你問下個兩個GM有幾大權?睇下佢下個月重有得撈。
離線菊花小子
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-06-18
引用第28樓tsunate於2009-06-18 13:27發表的 :
GM唔屈!?兩個GM算得乜野,改成LFO咁!邊個下旨話得事話改先有用,你問下個兩個GM有幾大權?睇下佢下個月重有得撈。

我真係味聽過GM有份整game
離線小子一個
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-06-18
如果唔平衡 我諗會有更多小白LOK
當你好努力咁起VS中勝利
但你就係咁輸
而你清楚人地高攻屈招
個陣你就會明白的想講咩
離線versus
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-06-18
引用第27樓黑超於2009-06-18 12:55發表的  :
好似覺得樓主而家有d針對某d角色咁.......
1.飛行道具有防,令到角色招式冇近遠之分,零距離既招又可以格晒你d突進技,仲可以發飛行道具,霸道強橫
即係針對
享利(飛行道具有防),
.......

唔係針對某d角色,係的而且確有好多角色都存在其中一d問題

唔係既話U1就唔會去調整

而且得出黎既結果我諗好多人都心中有數

好似亨利穿心矢咁,超快起手收手,有防,可上下,移動速度極快,貫穿

敢問用亨利既玩家有咩理由比自己用其他招

咁樣玩既話其實幾慘,冇左玩唔同招,係唔同時候唔同情況用唔同招對應既樂趣

LFO就係好玩在招式多,調整完之後就可以真正係唔同時候用唔同招對應

所以e家見到調整左既一d角色真係有返一d特色,招式亦都唔會重複用途令玩家只用死1,2招,真係打從心裏高興
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-06-18
引用第1樓mca05006006於2009-06-18 02:02發表的  :
講真
睇曬既10個有9個都係傻-_-

唔玩個啲行開啦。

初頭睇到佛恆,申玄武等等冷門角色終於修改,

我自己感動很開心,起碼u1就算冷門角色都會改。

改完之後,發覺招式不但實用,還比之前更強。

佛恆一直比我既感覺就係一隻唔起眼既角色,升到一百五十已經頂唔順佢既攻擊力而刪左。

不過,我很後悔,因為我知道依家既光頭仔得到明顯的改變。

至於其他招式,雷鳥昇空,龍皇噬等等。

本身我係一個使用霍雷既玩家,未改既雷鳥昇空實在過份。

起手快,出招無敵,我自己本身甚少使用異轉角色去打vs。

有次同隻強化霍雷打,雖然我清楚曬霍雷既弱點。

不過都係死係雷鳥昇空之下。

龍皇噬未改之前,出招快,攻擊力高,可以上下出

呢招升級真係好好用。不過打vs個陣,真係霸道。

成埸龍皇噬,打乜鬼?

改左之後攻擊力明顯低左,我開心既係,終於唔洗同隻妖怪打。

我相信玩迪倫既玩家,初頭見到迪倫龍皇噬改左之後非常不滿,呢啲咪中意屈機既玩家囉,一入人埸用冰飛呀,邪怒呀,鑽風,困室打死人,就以為自己好勁。

技術好好咁。呢幾次u1改角色令我對LFO改觀。遲啲拳皇唔洗比人屈機。
[ 中毒魔人在2009-06-18 15:18重新編輯此帖 ]
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-06-18
引用第26樓woodyssjzx於2009-06-18 12:31發表的  :
的確 , 之前幾辛苦先拿到昇龍霸 (淚
多得一班人幫手打story~ 幾隻10幾lv咁打學校真係幾得意 =]

咁遲D我同你take虎翔霸ok?

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-06-18
引用第33樓暴走疾風於2009-06-18 15:12發表的  :
咁遲D我同你take虎翔霸ok?

我隻霍雷203lv都仲未拎十萬伏特。你幫我!
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-06-18
引用第25樓影雪於2009-06-18 12:28發表的  :

幾個人一齊打故事
因為一個唔夠打
好懷念以前ge  LFO[表情]

宜家幾個人一齊打故事係無可能
lag到爆
離線qcchiao
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-06-18
係度支持下樓主先...
嘛....其實改完之後有人反對都係正常,
畢竟每人對平衡的定義都不同,而且可能評論的時候帶有主觀成分

不過我覺得招式固然要改,最好應該改下成個vs系統...
跑攻唔講,普攻基本大部份人都唔會用吧?
個受身系統又係,被人打上天之後按跳可以受身,不過受身完以後按防禦係防唔到招,繼續被人打,整來把鬼

當然當前還是調整招式比較要緊,系統方面還是在往後再說吧...
離線wrey2003
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-06-18
死lo 照而家睇 真虎會改到廢過鐵頭功
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-06-18
我覺得你撒卡果到講錯
你話勢凶d範圍同攻擊力唔合理
如果你依家舉到撒卡一轉仲有升到lv既招
我就真係想見識見識
我未改之前3分鐘打完6格決戰
改完之後5分錯打完3格決戰
勢凶d範圍同攻擊力唔合理????
咁我地點升lv?同d怪玩技術?!
每天上ibbs看鬼故~v~
離線乖孩子
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-06-18
改廢ex d招啦 -某人-
一星會員 成勁-3-
快速回復
限100 字節

上一個 下一個