切換到寬版
  • 3452閱讀
  • 100回復

我的意見/合體戰神系統(del左d廢話~意見黎而已,唔好咁激動,我都冇玩lfo la) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線冰freeze

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-23
全新合體系統簡介
其實這個全新的系統,是為配合LFO故事發展而特別設計出來,目的是使用大家可以隨時體驗『合體戰神』超強的戰鬥力。

合成條件
要進行合成『合體戰神』,首先要達成以下條件
1.帳戶內須持有七粒不同的「念源體」。
(「念源體」為消耗品,用後便會消失;獲取方法是在進行特定的故事模式或在對戰模式中擊倒指定敵人隨機獲得,大家亦可以到越一遊戲網內購買。)

2.帳戶內可建立使用的角色必須大於1個。
(即如帳號內只能開啟星奇角色,便不能使用這系統喔!)

合成方法及流程
1.首先玩家需集齊七粒【念源體】

2.接著到達摩摩星大街與新增的NPC「毛毛高」進行對話並選擇進行合體。 (都岩既)

3.接著「毛毛高」會顯示一個玩家可建立使用的角色清單(可建立使用的角色定義為:本身帳戶已附送的角色(即星奇)、輸入人物卡片序號所得的角色或輸入遊戲包附送的人物序號所得的角色)

4.按自己的需要,選出使用哪一位角色與自己目前使用的角色進行合體。

5.選擇完成後,大家可以點擊確認,這時「毛毛高」會收取10000LFO幣作手續費。

6.此時角色會便開始進行合體,完成後角色會自動離線,再次重新登入後變會成為合體戰神。 (下...使唔使啊...我覺得真係唔使wo)

合體神戰特點及注意事項
1.正常合體戰神的合體時間為期七天(特別產品隨外)。

2.用來合成「合體戰神」的角色並不會消失。

3.在合體時間內,角色資料格(登入帳戶後可看到)將會顯示合體戰神的樣貌,但時間結束後角色資料格將會還原為原使用角色。

4.合體沒有等級限制,即是角色等級1也可以進行合體。

5.合體後的角色與自身的角色等級相同。

6.合體戰神升級能力值(配點)與本身使用的角色相同。

7.在合體期間內所提升的等級及配點能力均會自動保留在原角色身上。

8.成為合體戰神時,角色數值會自動提升800HP、800MP、800SP、400STR、400DEF、400AGI;但當回復本來的角色時,此附加狀態會消失。

9.如玩家使用的角色本身已突破400 STR、DEF、AGI上限(即是角色已有異轉信物及等級提升到150或以上),便可以享有突破加點能力上限的優惠,即是在合體戰神狀態下,可將STR、DEF、AGI提升到1000為上限。

10.各合體戰神的公式將不會公佈,玩家需自行發掘,另外隨著更多的合體戰神出現,公式隨時會改變。 (當成特色幾好,但比d tips好唔好?我指令玩家可以易d估邊d人物合體)

11.合成「合體戰神」時,有一定機率變成一個異變的「隱藏角色」,這角色外表雖較為有趣古怪,但實力卻是強勁的喔!

12.選擇合體對象時,不能點選和自己相同的角色。

13.合體戰神不能和其他角色進行合體。

14.學習合體戰神招式時並不需要任何技能點數。 (正!!!)

15.合體戰神招式輸入後是永久使用。

16.如在合體期間需要進行分體,必須持有【解源體】,再找摩摩星大街的NPC毛毛高。(想解又冇解源體咪死火,可能又要打番黎哂左d時間...合體就話要..解體...唔使吧?)
[ 冰freeze在2009-07-23 22:45重新編輯此帖 ]
離線~幻鬼~
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-07-23
好似你覺得煩...我唔覺得煩既
離線yangguo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-07-23
唔係好明你開呢個post ge 目的,照抄官網d野再+少少自己ge意見就叫評??
離線唯b
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-07-23
會唔會個個人都有得合先,,,我用姬絲有冇得合先
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-07-23
引用第2樓yangguo於2009-07-23 22:18發表的  :
唔係好明你開呢個post ge 目的,照抄官網d野再+少少自己ge意見就叫評??

佢講個d只可以當做佢自己覺得合體系統意見
冰の血繼限界!

離線a332508
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-07-23
煩ge5好合
我都無打算合
完全5知点合.太複雜
離線之龍
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-07-23
你仲煩啦,你唔想煩咪唔用囉,仲有你講唔通有期限咩?你都打哂出黎啦,係人見到都知無期限啦,廢UP
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-07-23
辛辛苦苦整個系統比大家玩,是比大家享受,不是批評。
覺得煩,可以當無出過,因為同基本其他的野都無改過,覺得昆水唔玩新野唔買、唔玩都無問題。
想玩的就盡情享受,無興趣就當無出過,不會影響到基本野。
WhatsApp、WeChat:61301310
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-07-23
引用第7樓大俠陳於2009-07-23 22:26發表的 :
辛辛苦苦整個系統比大家玩,是比大家享受,不是批評。
覺得煩,可以當無出過,因為同基本其他的野都無改過,覺得昆水唔玩新野唔買、唔玩都無問題。
想玩的就盡情享受,無興趣就當無出過,不會影響到基本野。

說得对!
樓主甘叻ge不如上hk亂up反u1 la
離線冰freeze
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-23
我只係想講我既意見而已....
離線leungyl8
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-23
u1金次出個可以唔洗錢既野已經算係好好了~
【雞翼小店】收9you點,i go點 主打:代升服務,烈追風,真狂,連錐,聖女,天怒
http://ibbs.hk/read.php?tid=80490
離線自己

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-23
有得玩合體就算好啦
係度嫌三嫌四
你咁不滿味玩囉sosad

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-07-23
究竟樓主講緊d乜?
離線冰freeze
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-07-23
引用第10樓leungyl8於2009-07-23 22:29發表的  :
u1金次出個可以唔洗錢既野已經算係好好了~ [表情]

係WO....唔記得左TIM....真係好好,可能係第一次唔使洗錢
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-07-23
引用第9樓冰freeze於2009-07-23 22:28發表的  :
我只係想講我既意見而已....

咁你post名就唔好話評啦
冰の血繼限界!

離線自己

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-07-23
你唔識合唔好合
你唔想用錢合就唔好合
你覺得麻煩就唔好合
出佐你唔一定要合
你表達能力有問題就唔好發膠post

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線之龍
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-07-23
引用第8樓a332508於2009-07-23 22:27發表的  :
說得对!
樓主甘叻ge不如上hk亂up反u1 la

岩!!不過係佢咁叻,不如自己開隻GAME比我地玩下
離線訓教三世
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-07-23
好好既評語
離線冰freeze
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-07-23
廢話唔講
我頭先都傻kai左 打篇咁既野出黎,但至少下面2點,真係有d問題
6.此時角色會便開始進行合體,完成後角色會自動離線,再次重新登入後變會成為合體戰神。

16.如在合體期間需要進行分體,必須持有【解源體】,再找摩摩星大街的NPC毛毛高。

以上2樣野我真係覺得唔使wo

合完體唔使登出啊fa?好似異轉角色咁樣跳一跳變哂d樣佢咪得lor

解源體,有時唔夠人打可能分左先夠打咪死,可能到時你有冇解源體去解
離線冰freeze
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-07-23
引用第14樓a1994109於2009-07-23 22:31發表的  :
咁你post名就唔好話評啦

改左la,轉左做意見,你個icon係咪影片cut落黎ga?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個