切換到寬版
  • 9999閱讀
  • 175回復

壹周刊訪問朱仲豪 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kk4900c68

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-08-13
第一頁http://hk.next.nextmedia.com/template/next/art_main.php?iss_id=1014&sec_id=10910600&art_id=13083324
第二頁http://hk.next.nextmedia.com/template/next/art_main.php?iss_id=1014&sec_id=10910600&art_id=13083324&pageno=2

大家可以係到討論下

佢話呢隻game只係適合小學生玩,我就唔係幾覺- -"
[ kk4900c68在2009-08-13 09:25重新編輯此帖 ]
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-08-13
嘩,入面講到佢自己好叻...其實好白痴...(逃
大量低價回收各代LFO閃卡
離線aaronlam
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-08-13
笑了十分鐘
離線凶龍迪倫
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-08-13
哈,睇黎朱總低估隻game所吸引到玩家的歲數@@
呢隻game只係適合小學生玩,香港香生進化定退化到小學生既game,中學生都會玩?
公司盈利已接近一千萬元,其中龍頭遊戲 LFO已佔四成半生意<-----起馬都6,7成啦~.~
離線kk4900c68
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-08-13
引用第1樓stamley213於2009-08-13 08:48發表的  :
嘩,入面講到佢自己好叻...其實好白痴...(逃

其實重未寫哂......網上版本只係打左d重點出黎......係一周刊到佢重話次次更新都有改善遊戲畫面質素,都唔係幾覺- -"
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-08-13
對於這面具騎呢人,朱仲豪原來心中有數,得知對方已十六歲,怕被同學笑他「超齡」,才戴面具不敢見人,「呢隻遊戲原名叫《小朋友齊打交》,玩家大多數係小學生,佢十六歲人仲同小朋友齊齊打交,實俾人笑死啦。」

axel得16= =?我重大過佢..囧
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-08-13
引用第5樓stamley213於2009-08-13 08:57發表的  :
對於這面具騎呢人,朱仲豪原來心中有數,得知對方已十六歲,怕被同學笑他「超齡」,才戴面具不敢見人,「呢隻遊戲原名叫《小朋友齊打交》,玩家大多數係小學生,佢十六歲人仲同小朋友齊齊打交,實俾人笑死啦。」
axel得16= =?我重大過佢..囧

axel 5只16掛.=
睇個樣應該大d.=
敗者無一死 將來富如山
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-08-13
引用第6樓saizen於2009-08-13 08:58發表的  :
axel 5只16掛.=
個樣應該大d.=

睇個樣有19....囧

有時間順手睇埋我條片...

http://www.youtube.com/watch?v=KofbS1xGjSA
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-08-13
Re:一周刊訪問朱仲豪
朱仲豪檔案
36歲:已婚育有一女

:s
I will be a scapegoat if I can.
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-08-13
Re:Re:一周刊訪問朱仲豪
引用第8樓〝恩於2009-08-13 09:00發表的 Re:一周刊訪問朱仲豪 :
朱仲豪檔案
36歲:已婚育有一女
.......

其實放佢D資料出來做咩= =
方便D犯綁架佢= =?
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-08-13
Re:Re:Re:一周刊訪問朱仲豪
引用第9樓stamley213於2009-08-13 09:01發表的 Re:Re:一周刊訪問朱仲豪 :
其實放佢D資料出來做咩= =
方便D犯綁架佢= =?

點會有人想知道佢d野....[汗
I will be a scapegoat if I can.
離線sammon
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-08-13
朱仲豪原來心中有數,得知對方已十六歲,怕被同學笑他「超齡」,才戴面具不敢見人,「呢隻遊戲原名叫《小朋友齊打交》,玩家大多數係小學生,佢十六歲人仲同小朋友齊齊打交,實俾人笑死啦。」激Q死我,比axel知一定想駡Q佢,那大人呢,都有人姐,朱總都系大人la,咁佢又耍,又請gm,佢地「超齡」就真
弱智仔廁所為上
串我,我都串你
所謂以其人之道,還治其人之身
點呀,弱智仔,返火星la
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-08-13
Re:Re:Re:Re:一周刊訪問朱仲豪
引用第10樓〝恩於2009-08-13 09:02發表的 Re:Re:Re:一周刊訪問朱仲豪 :
點會有人想知道佢d野....[汗

知佢呃左我地幾多錢好過= =
我個迪格斯幾時先可以用得返...
個垃圾系統食左我火同地念源...
搞到而家合唔到..
正一!@#$%^
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-08-13
引用第7樓stamley213於2009-08-13 08:59發表的  :
睇個樣有19....囧
有時間順手睇埋我條片...
.......

2轉做咩
e個好似lf2改做lfo的野
佢就係用lf2做完先係lfo搞??
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-08-13
引用第13樓放acc的人於2009-08-13 09:03發表的  :
2轉做咩
e個好似lf2改做lfo的野
佢就係用lf2做完先係lfo搞??

個系統我做的...(逃
無聊放出來吧了- -
離線。825。
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-08-13
[此模型由真金打造]<--明明只係鍍金....
偶然會冇除下面具抖氣<--唔明呢句野點解....
豬總d擋案得一個有年齡-_-
假膠 :(
離線sammon
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-08-13
LFO雖然聲稱由本地創作,但其實不少行家都在背後笑他只懂抄橋,將很多日本動漫照搬入遊戲內,例如新的角色「迪格斯」,造形倒模自《龍珠》杜拉格斯與悟天的合體,而角色的鎧甲,則是抄自《星矢》的聖衣造型。有行家甚至笑他,「 Oscar(朱仲豪)真係死好命, LFO畫面簡陋,又狂抄日本動漫,仲有人玩,絕對係奇蹟。」
難得當事人也不否認,「 LFO玩法係照抄任天堂遊戲《熱血高校》,角色設定係《星矢》和《龍珠》嘅混合體。」他指這遊戲源自拍檔王國鴻十多年前編寫的電腦遊戲《小朋友齊打交》,當時是網上免費下載任玩,所以畫面比較簡陋,但經過多年更新,畫面質素已大有改善,可用角色由當初只得八個,現已多達一百多個。「我知有人批評我,不過好多 fans係要求遊戲性,唔係睇畫面。」
他得戚地說 LFO漫畫故事,全由他度橋,現在每期書賣出近三千五百本,「大人睇一定覺得好無聊,不過好多小學生會上網留言,同我討論劇情。」

底佢死,比人唱
弱智仔廁所為上
串我,我都串你
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-08-13
引用第16樓sammon於2009-08-13 09:06發表的  :
LFO雖然聲稱由本地創作,但其實不少行家都在背後笑他只懂抄橋,將很多日本動漫照搬入遊戲內,例如新的角色「迪格斯」,造形倒模自《龍珠》杜拉格斯與悟天的合體,而角色的鎧甲,則是抄自《星矢》的聖衣造型。有行家甚至笑他,「 Oscar(朱仲豪)真係死好命, LFO畫面簡陋,又狂抄日本動漫,仲有人玩,絕對係奇蹟。」
難得當事人也不否認,「 LFO玩法係照抄任天堂遊戲《熱血高校》,角色設定係《星矢》和《龍珠》嘅混合體。」他指這遊戲源自拍檔王國鴻十多年前編寫的電腦遊戲《小朋友齊打交》,當時是網上免費下載任玩,所以畫面比較簡陋,但經過多年更新,畫面質素已大有改善,可用角色由當初只得八個,現已多達一百多個。「我知有人批評我,不過好多 fans係要求遊戲性,唔係睇畫面。」
他得戚地說 LFO漫畫故事,全由他度橋,現在每期書賣出近三千五百本,「大人睇一定覺得好無聊,不過好多小學生會上網留言,同我討論劇情。」
底佢死,比人唱

真係日日係到抄,遲早比人告佢侵權....正一XXX
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-08-13
佢d招 抄到冇得扮  咪又係抄反自己個d
離線sammon
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-08-13
對不起!您沒有登錄,請先登錄論壇.
弱智仔廁所為上
串我,我都串你
快速回復
限100 字節

上一個 下一個