切換到寬版
  • 8233閱讀
  • 112回復

十月五日Yahoo! Games將關閉,請用記事簿or其他方法將LFO記錄備份 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線大俠陳

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-09-05
為提升平台上整體的服務 ,Yahoo! Games將會專注為用戶提供「遊戲樂園」及麻雀,而遊戲物品購買服務(包括遊戲包,道具,人物及招式等)、遊戲動態、遊戲評論、Game Club及討論區將於十月初停止服務。

如已購買遊戲物品,請盡快於2009年10月5日前登入為已經購買的遊戲物品進行備份,所有遊戲物品在停止服務後將無法復原。
如閣下對此有任何查詢,歡迎聯絡Yahoo!
客戶服務部。

親愛的用戶:

多謝 閣下一直對Yahoo! Games的支持。 然而,為使我們能集中資源為 閣下提供更佳服務,我們決定於2009年09月30日終止Yahoo! Games所有遊戲物品購買服務(包括遊戲包,道具,人物及招式等)。

為免損失您所購買的遊戲物品,請盡快於2009年09月30日前登入Yahoo! Games 為已經購買的遊戲物品進行備份。所有遊戲物品在Yahoo! Games終止服務後將無法復原。

Yahoo! Games 提供的遊戲物品購買服務包括﹕
[LFO小鬥士大冒險] --- 前往遊戲頁
[三國拳霸] --- 前往遊戲頁
[Nana Ocean/海王之門] --- 前往遊戲頁

我們為此對 閣下構成的不便致歉。如閣下對此有任何查詢,歡迎聯絡Yahoo!客戶服務部。

Yahoo! Games 2009年9月4日

於2009年09月30日終止Yahoo! Games
有議建請到以下網址send信(請通知朋友備份yahoo抽卡記錄):

歡迎聯絡Yahoo!客戶服務部<-----點擊(是send比yahoo的不是u1的,歡迎玩家提出更好的建議。

yahoo的承諾:
親愛的用戶,為協助客服人員處理您的查詢,煩請填寫下列表格及提供詳盡的資料,我們將在一個工作天內以電郵回覆如果您在收到電郵後問題仍未得到解答,您可回覆電郵並再次查詢

本人已send信:內容
本人向yahoo games建議:
1:貴公司的lfo抽卡系統設計是隱藏密碼的,需要用鼠標指住密碼才能看見密碼,所以需要一件一件物品去copy儲存,
十分浪費所有玩家時間,本人建議開放密碼不用鼠標指住密碼都可以看到密碼,咁樣可以一頁咁copy,一頁有十樣物品,
至小為玩家減小十倍備份時間。

2:另外因為lfo大多數玩家都是小朋友,人人都在上學中,無咩時間備份,而且可能有很多人會暫時停玩,
根本唔知yahoo games於2009年09月30日終止服務後將無法復原,很多小朋友都會聖誕、新年先有時間玩,
咁呢d玩家到時先發現無晒yahoo games記錄咁點?不排除會向貴公司追究
所以希望將關閉yahoo games延期半年去到2010年3月尾。

希望貴公司盡量配合

在2009年10月26日開始,雅虎宣佈把GeoCities(地球村)網存空間永久關閉。[1]所有雅虎用戶的GeoCities網站將會在網絡上消失,用戶也不能再存取 GeoCities 帳號和檔案。[2]

據雅虎指出,他們已專注於透過其他方式幫助客戶發掘和建立線上關係,因而放棄發展GeoCities。[3]GeoCities網存的倒閉,代表雅虎香港不會再有任何免費網存空間服務。[4]

雅虎的GeoCities原本在2009年3月開始永久關閉,但因為引起爭議而宣佈延期至2009年10月26日永久關閉。
[ 大俠陳在2010-08-07 15:33重新編輯此帖 ]
WhatsApp、WeChat:61301310
離線as102030
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-09-05
引用樓主大俠陳於2009-09-05 10:33發表的 強烈要求yahoo  e-mail比回所有玩家所有抽卡記錄 :
親愛的用戶:
多謝 閣下一直對Yahoo! Games的支持。 然而,為使我們能集中資源為 閣下提供更佳服務,我們決定於2009年09月30日終止Yahoo! Games所有遊戲物品購買服務(包括遊戲包,道具,人物及招式等)。
為免損失您所購買的遊戲物品,請盡快於2009年09月30日前登入Yahoo! Games 為已經購買的遊戲物品進行備份。所有遊戲物品在Yahoo! Games終止服務後將無法復原。
.......

咁你咪自己COPY D左卡佢囉
又無話唔用得,同埋YAHOO關U1咩事
U1都理唔到啦
咁多人抽YAHOO卡,個個人比返D抽卡記錄
都唔知比到幾時
自己COPY系電腦到仲好啦
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-09-05
引用第1樓as102030於2009-09-05 13:30發表的  :
U1都理唔到啦
.......

那是電腦處理…
三小強,登場!
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-09-05
引用第1樓as102030於2009-09-05 13:30發表的  :
U1都理唔到啦
.......

我從來無叫你send信比u1,你想講咩野?
你知道有這事發生當然可以咁做,但一定有好多人唔知,到了十月,先發現就太遲了,你為他人著想比d壓力yahoo,我只是說,如你覺得不滿先send信。
你滿意當然唔洗理啦,我一早所有招、人都已經是一抽完就備份,對我無咩影響。
只是擔心可能會有好多小朋友會唔知道呢件事,希望yahoo做個好d的決定,你看見呢個文章當然你會去做備份,但其他人呢?
離線litkamwa2
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-09-05
引用第3樓大俠陳於2009-09-05 13:51發表的  :
你知道有這事發生當然可以咁做,但一定有好多人唔知,到了十月,先發現就太遲了,你為他人著想比d壓力yahoo,我只是說,如你覺得不滿先send信。
你滿意當然唔洗理啦,我一早所有招、人都已經是一抽完就備份,對我無咩影響。
只是擔心可能會有好多小朋友會唔知道呢件事,希望yahoo做個好d的決定,你看見呢個文章當然你會去做備份,但其他人呢?

但會唔會係U1冇資金先唔做= =
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-09-05
引用第4樓litkamwa2於2009-09-05 13:52發表的  :
但會唔會係U1冇資金先唔做= =

我當然了解過先講啦,yahoo正識縮減

在2009年10月26日開始,雅虎宣佈把GeoCities(地球村)網存空間永久關閉。[1]所有雅虎用戶的GeoCities網站將會在網絡上消失,用戶也不能再存取 GeoCities 帳號和檔案。[2]

據雅虎指出,他們已專注於透過其他方式幫助客戶發掘和建立線上關係,因而放棄發展GeoCities。[3]GeoCities網存的倒閉,代表雅虎香港不會再有任何免費網存空間服務。[4]

雅虎的GeoCities原本在2009年3月開始永久關閉,但因為引起爭議而宣佈延期至2009年10月26日永久關閉。
離線litkamwa2
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-09-05
引用第5樓大俠陳於2009-09-05 13:59發表的  :
我當然了解過先講啦,yahoo正識縮減
.......

咁真係大件事,姐依家冇得抽YA只係抽500點U1 咁好唔低囉 忡有D人可能唔近果邊,SO好難買。不過我有個提議,不如將U1點果D變到好似YAHOO咁抽 600點=60$ 有YAHOO所有招黎放落去抽,但我估U1都唔會點聽= =
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-09-05
引用第3樓大俠陳於2009-09-05 13:51發表的  :
佢都人人send了一封信比你,咁send了幾耐?
離線ulquiorre
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-09-05
d舊招變左淨係可以係u1抽=.=
咁樣我地咪要哂仲多錢
離線阿民
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-09-05
好呀,我地一齊sd信,我諗佢應該會hold住
離線fd78
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-09-05
yahoo窮左咁多既,咁咪咩都要去便利店抽卡or買u1點抽囉
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線555888
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-09-05
引用樓主大俠陳於2009-09-05 10:33發表的 強烈要求yahoo  e-mail比回所有玩家所有抽卡記錄 :
親愛的用戶:
.......

咁你D  YA卡未冇哂@@?
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-09-05
我好明白大俠陳
大俠陳yahoo有n頁咁多- -
仲要大量珍品- -
最慘既係要埋異信就要一張一張咁搵...
離線我愛羅ken
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-09-05
大俠陳,yahoo都有叫你備份
你自己整整佢味得lo
離線紅〝月
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-09-05
大俠陳-.-"
如果佢地會聽我地講野- -"
e隻game就唔會搞成咁喇- -"
係咁都冇計- -"
大俠陳做左幾年都見慣e d野喇
lfo ac已放...本人從lfo消失
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-09-05
佢地出問題要我地自己備份
yahoo將D資料過哂俾U1咪得囉....
離線as102030
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-09-05

你點知遲D U1唔會出通告話比人知/
同埋你又點知YAHOO遲D唔會出通告?
依家講依件事系咪仲早?仲有20幾日
離線訓教三世
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-09-05
我copy到死=_=
離線94301721
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-09-05
大俠陳咁多卡
當然強烈反對啦
離線saskue
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-09-05
你地究竟明唔明大俠陳開post用意?
佢唔係為自己開,係為左一d未知道lee個消息既人而開,唔係個個都好似你地咁自私自顧自己
快速回復
限100 字節

上一個 下一個