切換到寬版
  • 60390閱讀
  • 541回復

[討論]【pokemon 心金‧魂銀】討論帖 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 500樓  發表於: 2009-10-25
引用第499樓fd78於2009-10-25 14:19發表的  :
有冇人知拎左隻壺壺比邊個人,同埋仲有咩任可以做

有任做架咩!?!?!
離線fd78
發帖
icash
只看該作者 501樓  發表於: 2009-10-25
引用第500樓@@俠俠@@於2009-10-25 15:34發表的  :
有任做架咩!?!?!

唔知- -,我見到樓上講我咪問下囉- -
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線呀剎
發帖
icash
只看該作者 502樓  發表於: 2009-10-25
引用第497樓mankit94104於2009-10-25 11:26發表的  :
帶住係身同個阿伯講野就得

但搵完佢都未有得轉其他地圖
[ 呀剎在2009-10-25 16:21重新編輯此帖 ]
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 503樓  發表於: 2009-10-25
引用第497樓mankit94104於2009-10-25 11:26發表的  :
帶住係身同個阿伯講野就得

唔係等電話咩= =
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 504樓  發表於: 2009-10-25
引用第499樓fd78於2009-10-25 14:19發表的  :
有冇人知拎左隻壺壺比邊個人,同埋仲有咩任可以做

冇任做的

引用第503樓@@俠俠@@於2009-10-25 18:12發表的  :
唔係等電話咩= =

係...現實日子等幾日佢就會打比你...強制接的電話...自動會接...
大量低價回收各代LFO閃卡
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 505樓  發表於: 2009-10-25
引用第504樓stamley213於2009-10-25 19:36發表的  :
係...現實日子等幾日佢就會打比你...強制接的電話...自動會接...

唔係= =
係遊戲時間3小時後(即係你save果陣累積果個時間)
我掛左三個鐘就接到電話
發帖
icash
只看該作者 506樓  發表於: 2009-10-25
引用第505樓mankit94104於2009-10-25 22:49發表的  :
唔係= =
係遊戲時間3小時後(即係你save果陣累積果個時間)
我掛左三個鐘就接到電話

我果次等左2日...
我10月2日到今日已經玩左差唔多130個鍾
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 507樓  發表於: 2009-10-25
引用第506樓stamley213於2009-10-25 22:55發表的  :
我果次等左2日...
我10月2日到今日已經玩左差唔多130個鍾

幫唔到你-__-
你確定帶左隻小拳石同個區長講野?
發帖
icash
只看該作者 508樓  發表於: 2009-10-25
引用第507樓mankit94104於2009-10-25 23:28發表的  :

幫唔到你-__-
你確定帶左隻小拳石同個區長講野?

我而家早過左啦,我由9月11號開始玩R4到10月2號玩正版加埋都接近250個鍾,正版個SAVE都捉左接近300只了...
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 509樓  發表於: 2009-10-26
引用第508樓stamley213於2009-10-25 23:45發表的  :
我而家早過左啦,我由9月11號開始玩R4到10月2號玩正版加埋都接近250個鍾,正版個SAVE都捉左接近300只了...

你有咁多,比白金龍系,想要
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線烏龜先生
發帖
icash
只看該作者 510樓  發表於: 2009-12-23
唔該我想問下鬼斯通點先升到耿鬼?
同埋大岩蛇點先升到大鋼蛇
thank!
離線fd78
發帖
icash
只看該作者 511樓  發表於: 2009-12-24
引用第510樓烏龜先生於2009-12-23 23:11發表的  :
唔該我想問下鬼斯通點先升到耿鬼?
同埋大岩蛇點先升到大鋼蛇
thank!

鬼斯通要通訊先進到化,大岩蛇要身上有メタルコート通訊先進到化
http://ibbs.hk/?u=30275有野送
離線烏龜先生
發帖
icash
只看該作者 512樓  發表於: 2009-12-25
引用第511樓fd78於2009-12-24 14:54發表的  :
鬼斯通要通訊先進到化,大岩蛇要身上有メタルコート通訊先進到化

同埋請問呢,點先可以用到滑浪技能去湛藍市?我卡死左好耐-_-
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 513樓  發表於: 2009-12-29
引用第511樓fd78於2009-12-24 14:54發表的  :

上網搵免通訊進化補丁,咁味唔洗煩囉
以下是要免通訊進化補丁才進化的精靈
no65 副迪(由no64由基立40lv進化)
no68怪力(由67大力40lv進化)
no76滾動岩(由no75滾動石40lv進化)
no94耿鬼(由no93鬼斯x40lv進化)
no164牛蛙君(蚊香蛙攜帶王者之證白天升lv進化) (在連接洞2/f眼鏡男拿得(抓背背龍之地))
no199河馬王(小呆獸攜帶王者之證白天升lv進化) (同上)
no208大鋼蛇(大岩蛇攜帶鋼鐵外套白天升lv進化)(幫助往關都油輪上幫一位老伯找回孫女贈送)
no212巨鉗螳螂 (飛天螳螂攜帶鋼鐵外套白天升lv進化)同上
no230海馬王(飛x海馬攜帶龍之鱗片白天升lv進化)(在格鬥大王洞2/f拿得)
no464超鐵暴龍:(鐵甲暴龍攜帶保護甲白天升lv進化)在格鬥天王洞1/f拿得,須用上岩石)
no466電擊魔(電擊獸攜帶電力盒白天升lv進化(超夢夢洞,請自行探索)
no467鴨嘴暴龍(鴨嘴火龍攜帶熔岩盒白天升lv進化) (紅連島,須用上岩石)
no477夜魔人(夜巨人攜帶靈界外套夜晚升級進化) (白銀山入口,注不須入洞)

想要既.搵我,好過要同人wi fi來進
離線940694b
發帖
icash
只看該作者 514樓  發表於: 2009-12-30
打完小智仲有咩玩?
急收:跑150點,300點

sell 大量lfo卡

要pm我
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 515樓  發表於: 2009-12-30
引用第514樓940694b於2009-12-30 08:24發表的  :
打完小智仲有咩玩?

打完第一次既拿關都三主角,方x三主角,fu烈x屎換鐵亞0(跟fu烈x屎既lv來定),可打電話同場主再打多一次(須要先完成任務和跟著場主出現時間表),要打多一次小智,要先打強化四天王,小智會再次出現在白銀山山頂等你,連第二次都打完,咁就無野玩,如果聖獸未抓哂可抓齊全部聖獸
(有另一板本可抓xx卡+天空龍)
離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 516樓  發表於: 2009-12-31
引用第515樓火仔於2009-12-30 23:51發表的  :
打完第一次既拿關都三主角,方x三主角,fu烈x屎換鐵亞0(跟fu烈x屎既lv來定),可打電話同場主再打多一次(須要先完成任務和跟著場主出現時間表),要打多一次小智,要先打強化四天王,小智會再次出現在白銀山山頂等你,連第二次都打完,咁就無野玩,如果聖獸未抓哂可抓齊全部聖獸

幫佢搞返好d x果d
打完第一次既拿關都三主角[小火龍,車厘龜,奇異種子其中1隻]
芳緣三主角[火雞,水濯魚,木守官其中1隻]
弗烈托斯換鐵亞鈴(跟弗烈托斯[No.205]既lv來定)
可打電話同場主再打多一次(須要先完成任務和跟著場主出現時間表)
要打多一次小智,要先打強化四天王,小智會再次出現在白銀山山頂等你,連第二次都打完,咁就無野玩
如果聖獸未抓哂可抓齊全部聖獸(有另一板本可抓蓋歐卡/固拉多) 之後傳返泥捉烈空座
仲有捉3神鳥,超夢夢等
捉拉帝亞斯/拉帝歐斯[用金手指拎水晶就可以捉埋另1隻]
仲有就係打挑戰塔拎BP幫精靈學更強既技[例如聖鳥一擊,逆鱗等勁招]
離線940694b
發帖
icash
只看該作者 517樓  發表於: 2009-12-31
引用第516樓卡超_125於2009-12-31 08:34發表的  :
幫佢搞返好d x果d
打完第一次既拿關都三主角[小火龍,車厘龜,奇異種子其中1隻]
芳緣三主角[火雞,水濯魚,木守官其中1隻]
.......

挑戰塔is where?
急收:跑150點,300點

sell 大量lfo卡

要pm我
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 518樓  發表於: 2010-01-01
引用第517樓940694b於2009-12-31 09:58發表的  :
挑戰塔is where?

鋼系GYM個個地方
左下角.上面有個入口
離線千草
發帖
icash
只看該作者 519樓  發表於: 2010-01-01
引用第515樓火仔於2009-12-30 23:51發表的  :

你小幾/中幾?
咁多字唔識打
睇唔明
0n9 版主玩針對 無得避 無得擋
快速回復
限100 字節

上一個 下一個