切換到寬版
  • 7106閱讀
  • 65回復

第3廠防火牆阻擋NT Kernel & System運作,HS運作受阻導致好多人連線失敗 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tsunate

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-09-24
NT Kernel & System

某些第3廠防火牆阻擋了NT Kernel & System呢個主系統程式運作,HS運作即時受阻,導致好多人連線失敗,原兇原來係關於阻擋此程式C:\WINDOWS\System32\NTOSKRNL.EXE即NT Kernel & System運作,會入唔到LFO,原因LFO既Hack Shield會利用NT Kernel & System作橋梁,而NT Kernel & System呢個程式我都唔太認識,應該係關於你部腦IP內外連線既事,不過如果你防火牆設定為高階時,連你開房時都會問你是否連上乜乜Port同乜乜IP。

解決方法

適合用於任何寬頻供應商及網上遊戲公司,進入第3廠防火牆程式設定,將C:\WINDOWS\System32\NTOSKRNL.EXE即NT Kernel & System既Rule修改成Ask or Allow,就可以睇返晒LFO各Server連線情況,並且順利玩得番LFO,希望幫到D兒家重未入到LFO既玩家們,記得裝Windows Installer 3.1同.NET Framework 3.5.1。
[ tsunate在2009-09-24 11:57重新編輯此帖 ]
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-09-24
心諗:你做乜Q野

你覺得呢到大部份既人會明你講緊咩野咩?

加上你比D咁既野都帶唔出個重點所在

重點,論證,論據,同個主旨我都睇唔到你有囉
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-09-24
引用第1樓小冰於2009-09-24 02:50發表的  :
心諗:你做乜Q野
你覺得呢到大部份既人會明你講緊咩野咩?
加上你比D咁既野都帶唔出個重點所在
.......

你冇呢方面既常識唔怪得你,但有第3廠防火牆就知我講緊乜野。
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-09-24
引用第2樓tsunate於2009-09-24 02:52發表的  :
你冇呢方面既常識唔怪得你,但有第3廠防火牆就知我講緊乜野。

基本上係我既語句之中我冇含意過我唔清楚呢方面既意思

我只係話而家冇一個人有你所講既問題發生

而且就算有既話D人都講左出黎/一早搵到方法搞掂

一個10令歲既小朋友基本上聽唔聽得明都成一個問題

你估LFO個個都係大人咩,即是佢地係大人佢地都識搵方法啦洗鬼你咩
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-09-24
引用第3樓小冰於2009-09-24 02:59發表的  :
基本上係我既語句之中我冇含意過我唔清楚呢方面既意思
我只係話而家冇一個人有你所講既問題發生
.......

串嘴呃Post,唔該你地唔洗回。
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-09-24
咁仲唔快d自鎖 ?
離線sammon
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-09-24
不要耍駡戰
弱智仔廁所為上
串我,我都串你
所謂以其人之道,還治其人之身
點呀,弱智仔,返火星la
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-09-24
第一基本上我一直都同一個理性既方向黎講同分析,你話我呃Post呢句講真

而家冇你所講既問題存在咁我又可唔可以話你呢個POST係廢既呢?

咁當然啦可能真係有人會發生出現你講既問題,但係你覺得而家有呢d咁既問題出現咩

如果我係你既話我就反而將呢d資料copy左佢到真係有事個陣先囉返出黎貼

睇到你咁講難聽d講句都講埋你而家影響ibbs正常運作,加重server 負擔,阻礙其他正常member 閱讀

如果你有咩唔滿意既話可以告我

第二我講既講句句都係一個不爭既事實

呢到最細我諗都有4年級如果你話一個4年級有你所講既事件出現而且佢又明解你講既野的話

咁而家D小學生就真係唔到我唔承認而家D人的確好醒囉
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-09-24
引用第7樓小冰於2009-09-24 12:57發表的  :
第一基本上我一直都同一個理性既方向黎講同分析,你話我呃Post呢句講真
而家冇你所講既問題存在咁我又可唔可以話你呢個POST係廢既呢?
咁當然啦可能真係有人會發生出現你講既問題,但係你覺得而家有呢d咁既問題出現咩
.......

因為佢自己有呢個問題,所以佢覺得應該其他人都有機會有,只有呢個問題的人,就會明白佢講咩野。
WhatsApp、WeChat:61301310
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-09-24
引用第7樓小冰於2009-09-24 12:57發表的  :
.......

幫到人既Post叫廢?你話到咁廢又入黎昆Post?之前好多人都回Post話過入唔到連線畫面,自己爬文續個睇啦!你白撞,我唔怪得你,但如果四年級生連基本防火牆都唔識用既話,可以問老師同親人,而且防火牆一般都設定為准或唔准兩樣,只要小朋友唔設定火牆做高階防禦就可以入到LFO。
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-09-24
引用第5樓ming6339於2009-09-24 10:28發表的  :
咁仲唔快d自鎖 ?

我冇鎖定卡,點鎖教教我THX。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-09-24
引用第9樓tsunate於2009-09-24 13:50發表的  :
幫到人既Post叫廢?你話到咁廢又入黎昆Post?之前好多人都回Post話過入唔到連線畫面,自己爬文續個睇啦!你白撞,我唔怪得你,但如果四年級生連基本防火牆都唔識用既話,可以問老師同親人,而且防火牆一般都設定為准或唔准兩樣,只要小朋友唔設定火牆做高階防禦就可以入到LFO。

講真,普通既小學生點會明你講咩.就算中學都要高中先明你講咩,成日無啦啦發個廢post有咩用.都無人睇架啦,就算係有ed問題,u1都會講番出來點搞,唔洗要入到c碟到搞
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線ngan1234
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-09-24
引用第10樓tsunate於2009-09-24 14:11發表的  :
我冇鎖定卡,點鎖教教我THX。

買咪有囉,15i-cash ja
你呃post都唔止15i-cash啦,你E家都連回左
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-09-24
引用第9樓tsunate於2009-09-24 13:50發表的  :

你要知道如果一個小學生佢既思想不達到一個成熟識諗野既地步

佢盲中中咁係又做唔係又做 即係明明冇事既都做左,最後仲搞到電腦有其他問題咁你有冇諗到?

咁佢電腦因為盲中中咁用左你個方法搞到電腦HAND左係唔係你背負番呢個責任?
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-09-24
引用第8樓大俠陳於2009-09-24 13:44發表的  :
因為佢自己有呢個問題,所以佢覺得應該其他人都有機會有,只有呢個問題的人,就會明白佢講咩野。

又黎罵戰?食下花生先
hkgolden cultural club
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-09-24
引用第14樓alplane於2009-09-24 17:20發表的  :
又黎罵戰?食下花生先

好果真係既話咁就食生都唔夠派
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-09-24
樓主好明顯博俾人XYZ啦
平時都已經有人唔鋸佢
回人post仲要咁鬼串
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-09-24
引用第16樓bk的卓男於2009-09-24 17:53發表的 :
樓主好明顯博俾人XYZ啦
平時都已經有人唔鋸佢
回人post仲要咁鬼串

我覺得佢好撚煩,成日黎ibbs派膠,又唔知自己腦殘:( (勁想起佢底
hkgolden cultural club
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-09-24
引用第17樓alplane於2009-09-24 19:07發表的  :
我覺得佢好撚煩,成日黎ibbs派膠,又唔知自己腦殘:( (勁想起佢底

冇計啦
邊個叫u1賣廣告吸引晒d小白黎
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線asd26401419
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-09-24
我想問咩係rule - -我熄埋防火都玩唔到- -help啊
快速回復
限100 字節

上一個 下一個