切換到寬版
  • 2044閱讀
  • 10回復

[自創小說]lfo另類文章(新手文章比下意見) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線jacky4231

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-12-15
五個不同背境的人,在一次上學的路中相識........ cft/;A u{  
part1人物介紹 *<r\:g  
迪雲:署假和哥哥迪倫一真找尋父母,在文光中學讀書,因小時父母離開他,淑人和他玩,令他心性格較冷莫 +"J2k9E  
星奇:在外國回港,轉校到文光中學,為人急燥 @M( hyS&on  
米兒:香港原居民,由於文光中學鄰近家,所以在文光中學讀書           s Zn@ye^  
小丹:校長的兒子,可是活潑好動,不擅長於文學 @S?`!=M  
悟地:本是內地一位搏擊高手,因找尋到對手,就讀於文光中學 Q9T/@FX  
--------------------------------------------------------------------------分界線--------------------------------------------------------------------------------------- `r#]d T[g  
9月1日,正是開學的日子,他們5人各自由家出發在十字路口中撞見 N m {|  
星:你地好丫,本大爺叫星奇,你地可以叫我星仔,你地都係讀文光中學?我讀1C班 [A jY  ~  
其他4人:係呀 PmjN!/  
迪:.......(慢慢地離開) &#/UWv}f 0  
星:你算什麼意思(十分生氣) 5>r2&72=  
米:星仔,算LA,佢可能唔太習慣姐,新同學丫嗎.....我叫米兒,我讀1A班 r? 9D/|`  
丹:你地好,我叫小丹讀1C班 S<*h1}V3/  
悟:HELLOW,我叫悟地讀1A班 m8}c(GwcP  
眾人有講有笑,很快便回到學校 Y@(izC&h  
回校得知迪雲的事,得知他是搏擊社的隊長,眾人都準備參加搏擊社.............. B1^9mV'O  
放學放各人到了搏擊社,看到了迪雲在使出他的拿手絕技百裂拳,眾人看得呆呆了,小丹更大讚一聲妙 r4MPs-}oF  
丹:你好勁呀 &VPfI  
迪:.......... (#e,tu  
星:你雖然架了高了點,不過真係好勁呀你 ,"e n7  
迪:你地黎做咩?(小聲道) 7a0T]  
米:我們是搏擊社的新人,希望你多多指教 itYTV?bd  
這時校外來了一位神秘人 ]v2%hX  
??:是他們了,五個可造之才,可能可以幫到我地(不足1秒便閃走了) cG)U01/"  
--------------------------------------------------------------------------分界線--------------------------------------------------------------------------------------- C>NLZM T  
有回覆即放下1part
[ jacky4231在2009-12-16 11:07重新編輯此帖 ]
1條評分
離線ocean728
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-12-15
米兒句野打錯字, '"m-kor  
係[我叫米兒]唔係[我叩米兒] 4`Ib wg6"B  
仲有悟地唔係讀文光中學架-_-"
離線艾雲乂
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-12-15
暑假看到署假後傷心地離去。 PI&@/+  
+>QD4z#  
文章其差。  
離線jacky4231
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-12-16
回上面2位,我有d野唔跟lfo 2gJkpf9JN  
悟地係文光可以方便神秘人 -ZH6*7!  
我真係新手,你比d意見,我接受 Ay|K> 8z   
我今晚再放,你地比d意見令我寫好d文plz
[ jacky4231在2009-12-16 11:12重新編輯此帖 ]
離線狂虎龍翼
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-12-16
哇,加油,有2分你就好
1條評分

離線markfung
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-12-16
署假,淑人,HELLOW,架了高了點 錯處太多... y Dw#V`Y^M  
比我d差文章還差= =" 2h#_n'DV  
不過繼續努力
唔好話昆狗混帳,因為「受騙的那個比騙從更混帳」(張智霖-妳太善良)
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-12-16
錯字一大堆 u&r+ylbs I  
正7.7
離線jacky4231
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-12-16
part2 7i88iT  
--------------------------------------------------------分界線-------------------------------------------------- li&&[=6 A  
五人經過一個月的努力,各人有了自己獨特的招式 )BmO[AiOM  
相信不用我多講,大家都估到la,就係星仔的無影腳,小丹的百裂腳,米兒的鳳舞腿,悟地的鬼車腳/虎翔霸和迪雲的昇龍霸 p* tAwl  
他們的教練迪倫為他們報名參加了新界區的博擊比賽 6MmkEU z  
星:他們人呢????不是7:30在去體育館的小路等嗎????唉現在都8:00了,他們....8:00呀,死la,遲到la,死火la,體育館點去???? WoWmmZ  
這時迪雲等人正在找遲到的星仔 &5Huv?^a'  
丹:星仔到那去了,都8:00了,還沒到,他忘記了嗎??? l [ Navw  
米:我見到佢la,星仔 5^C.}/#>F  
星:sorry,我遲大到了 H",q-.!  
迪:我們得快點到體育館去 Mb'Tx  
眾人到達體育館 p_qJI@u8  
星:我要和馬龍對戰了,我要快d上去la,希望佢唔好咁快輸la(自大中) @WICAC=  
悟:唔好睇少佢,佢雖然係中二學生,可是四肢發達,有次把敵人打到飛落台下,在醫院休息了一個月 {xCqz0  
迪:對,你一定要小心d G'(8/os{  
對戰中.... n0opb [?  
馬:紅毛小子,老子我會好好咁.... 0l2@3}e  
星:好好咁咩,你e加認輸我可能放過你,唔係的話....我會打你落台低 R_B`dP<"~Y  
馬:死小子,看我大力神拳 Ax'o|RE)x  
丹:死火la,中佢一拳都死la(心急中) 6Jd.Eg ~A7  
星:嘩洗唔洗野野去盡呀 N.?)s.D(  
馬:我十分三力都無,去死la,再看我大力神拳 a$]i8AeG  
星:呀!!!!!!嘩你真係好鬼大力呀...痛到我(掩住傷口位) .y>G /8_i  
米:死la,星仔真係中左一拳..... x"{WLZ   
星仔可唔可以反敗為勝呢,睇下一part    la
[ jacky4231在2009-12-16 21:32重新編輯此帖 ]
離線jacky4231
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-12-16
回上面2位,多謝你地的意見,我會努力寫好d 8"C[sRhz  
(勁似u1) #?fKi$fS;L  
明天e個鐘到我會放多part
離線ocean728
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-12-17
引用第8樓jacky4231於2009-12-16 20:47發表的  : tWaM+W  
回上面2位,多謝你地的意見,我會努力寫好d ' oS= d  
(勁似u1) l9#@4Os  
明天e個鐘到我會放多part
4N8(WI"4S  
大佬你唔可以連post架-_- N'~l,{  
篇野睇完之後我又死了 Zk> #T:{h  
醫生:真係遺憾,死者係笑死架...
離線fdsmilk0413
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-12-18
文章其差。!!!!!!!!!!
1條評分
快速回復
限100 字節

上一個 下一個