切換到寬版
  • 6554閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 !)~b Un  
8R<2I1xn2  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ;L (dmx?  
MwMv[];I  
學校(STAGE1) ^}vLZA  
1分 ~jWG U-m  
有多個版本: 9aky+  
迪雲版 [+<lm 5t  
星奇版 f mu `o-  
米兒版 FMMQO,BU  
小舟版 ?UCK  
悟地版 T<1* R>el  
馬龍版 { ,61V;Bpm  
歷奇版  0IO#h{t  
域多版 1 ;Bgtv$  
?朧版 J%]< /J  
一般版 -8H0f- 1  
(`<X9w,  
f'._{"  
體育館(STAGE2) w ryjs!  
3分 M|IR7Ot LV  
有多個版本: VX#4Gh,~N  
迪雲版 faH113nc  
星奇版 fR[kjwX)<1  
米兒版  n aE;f)  
小舟版 sTeW4Hnp  
悟地版 1 XsB  
馬龍版 1Z-f@PoM  
歷奇版 J<J_yRg2  
域多版 !;EG<ji,gj  
?朧版 zQvp<IUq  
一般版 CJ0{>?  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! + q@kRQY;n  
4mNg(w=NF  
大嶼山(STAGE3) v53qpqc  
6分 Ovu!G q  
有多個版本: [AgS@^"sf5  
五人版 6 bj.z  
青狗四人版 !U,W; R  
一般版 -;rr! cQ?  
-:Up$6PR  
冰火皇后島(STAGE4) "\0&1C(G  
10分 h:%L% Y9z  
有多個版本: Reci:T(_  
星奇,米兒版   cZ>h[XX[  
迪雲版 o9&&u1`M/  
小舟版   kaybi 0  
悟地版 cF6eMml;  
一般版 -UD^O*U  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... 1Q-O&\-xg  
=P>c1T1-  
aL zRbRv  
}AdA? :7A  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) |cK o#nfzZ  
Tp7*T8  
初考元鬥篇(STAGE5) 8)n799<.  
5分 ;.Dm?J0  
有多個版本: o \ss  
星奇版 Lckb*/jV&  
米兒版 <*O~?=6p  
小舟版 lI#Ap2@  
馬龍版 7ip$#pzo  
歷奇版 v(PwE B]  
域多版 II(7U3  
?朧版 X'BFR]c m  
一般版 !I3_KuJ5  
<<a1a  
康洲鬼城(STAGE6) y"5>O|`  
6分 w=]id'`?q  
有多個版本: \jlem<&  
星奇版 jvGGIb"&1  
米兒版 )8ub1,C  
小舟版 g~,"C8-H  
馬龍版 +\r=/""DW  
歷奇版 ~ti{na4W<  
域多版 R`%C]uG  
?朧版 DK-V3}`q}  
一般版 k.UQT^.  
oUXi 4lsSc  
勇救帝王子孫(STAGE7) ++b1VBP  
10分 f]N.$,:$  
有多個版本: ZcT%H*Ib]9  
星奇版 A^\A^$|O6  
米兒版 OB-gH3:  
小舟版 vd0;33$L  
馬龍版 ShFC@)<lJ  
歷奇版 fyb:eO}  
域多版 iIZDtZFF  
?朧版 %qN_<W&Ze  
一般版 O+ ].'  
QPL6cU$&R  
初考元鬥篇(STAGE8) =}SH*xi6  
5分 qyA%_;ReMY  
有多個版本: UvR F\x%  
迪雲版 _T[7N|'O  
悟地版 iv3=J   
一般版 RZKdh }B?\  
h%2;B;p]  
突擊地下組織(STAGE9) L?[NXLn+  
13分 #ZFedK0vv  
有多個版本: 55aJ =T  
迪雲版 ~96fyk|  
悟地版 k(<:  
一般版 '!$g<= @  
mPhrMcL  
滅絕黑蠍子(STAGE10) 2QU ZBrs s  
15分 6 GL.bS  
有多個版本: (f Gmjx  
迪雲版 H);O. m  
悟地版 EMe3Xb `  
一般版 m6'VM W  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 s"tyCDc.c  
*OoM[wEY  
終考元鬥篇(STAGE11) \U(;%V  
14分 .O h4b5  
有多個版本: Etv!:\\[  
五人加青狗二人版 /&PRw<}>_o  
歷奇、域多版 EL-- ?<g  
一般版 ]f%yeD  
LYYz =gvZl  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) =IbDGw(  
12分 (Nzup 3j  
有多個版本: b#h}g>l  
五人加青狗四人版 ~Bw)rf,  
一般版 Rv-`6eyAA  
%Y0,ww2  
神殿之危(STAGE13) H NFG:t9  
18分 6bv~E.  
有多個版本: R&lJ& SgC  
五人加青狗四人版 UG@9X/l}  
一般版 )9oF ?l^q  
c/K:`XP~  
死亡暗礁(STAGE14) Mp%.o}j   
20分 yJyovfJz.  
有多個版本: @e`%'  
五人加青狗四人版 .m r& zq  
一般版 >M2~BDZ  
^`BiA'gPPC  
勇闖羅剎堡(STAGE15) -' q#u C  
25分 EISgc {s  
有多個版本: *wvd[q h  
五人加青狗四人版 ]$4DhB  
一般版 !]^,!7x,8j  
F!N D  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) CrvL[6i  
30分 ?%QWpKO7X  
有多個版本: o7_*#5rD  
五人加青狗四人版 @ )bCh(u  
一般版 { :^;byd  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 -k4w$0)  
pZVT:qFF  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) 6\9 Zc-%  
( pDu  
竹林深處(STAGE17) G}|!Jdr  
15分 *-.{->#Y  
Wqy\yS [  
暗黑秦王陵(STAGE18) 5c 8tH=  
22分 "7G>  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! u!]g^r  
4@qHS0$  
秦王之陰謀(STAGE19) w<qn@f  
20分 jyLE  
[WfigqY`b*  
富士湖畔(STAGE20) PU& v{gn  
24分 B4l*]K%  
2aDjt{7P  
鳥居林(STAGE21) h?8I`Z)h  
28分 u0o}rA  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Ml"i^LR+  
z_;:6*l=:  
決戰鶴丸城(STAGE22) ;?q>F3 n  
36分 bjR:5@"  
分釋:龐士血和攻高 b6]MJ0do  
3dl#:Si  
橫跨大峽谷(STAGE23) bXiOf#:''  
35分 cs-wqxTX[$  
分釋:仙人掌好麻煩! 6I<^wS9j_  
3 |se]~  
衝上雲霄(STAGE24) Xur{nk~?  
40分 {E 'go]  
hOOkf mOM  
? "+g6II  
究極研究所(STAGE25) y;GwMi $KI  
45分 O ,9,= 2j  
   2     5 y E; n. L  
  6     3 f4mQDRlD  
  4    1 -;1nv:7Z3  
l KdY!j"  
逃離研究所(STAGE26) Vf V|fuW  
48分   7NFRCCXHQ  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 u&E$(  
:j<ij]rsI  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) T4c]VWtD  
[& d"Z2gK  
非洲草原(STAGE27) ,E._A(Z  
43分 G/)]aGr  
lihV! 1  
森林古蹟(STAGE28) 0etJ, _">  
40分 3g{T+c*  
;^"#3_7T]  
聖母之瞳(STAGE29) SjmWlf,  
49分 2[V9`r8*  
qQ{i2D%)?f  
火燒村莊(STAGE30) +YX *.dW  
55分 xY=%+o.?*  
分釋: 人尊攻擊力高 LQo>wl  
xQ]^wT.Q  
地下謎城(STAGE31) I'%\ E,  
42分 x%`.L6rj  
分釋: d music有d嚇人 \F;  S  
5bZjW~d  
飛行要塞(STAGE32) e,X {.N S  
有多個版本: yu.N>[=  
星奇版 ~ %D=\iE  
米兒丶悟地版 =qNZ7>Qw  
小舟版 o9JZ -biH  
一般版 iD(+\:E  
#;lB5) oe  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) !RPPwvNk4  
U4.- {.  
末日的開始(STAGE33) Kqn {q4L  
58分 -qDM(zR  
e.n*IJ_fz  
絕地猛虎(STAGE34) hgU#2`fS  
65分 QcN$TxU>  
分釋: 白虎boss........ A.|98*U%  
z]V%&f  
女媧的勇氣(STAGE35) >39\u &)  
80分 vw'BKi F  
分釋: 最好find人help! V|q`KOF  
3;F+.{Icc  
終極魔人(STAGE36) Ir4M5OR\  
75分 P. >5`^  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 },& =r= B  
|%tI!RN):  
速度就是力量(STAGE37) p+y2w{{  
78分 ixjhZki<  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! FG{45/0We  
+wpQ$)\  
恐龍島(STAGE38) m`lxQik  
85分 :dML+R#Ymh  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! rP<S =eb  
TPi=!*$&  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) CW . O"_  
79y'PFSms  
去吧!十勇士(STAGE39) b'mp$lt!  
88分 uupfL>h  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! wQR0R~|M  
#*v:.0%  
殲滅改造人(STAGE40) ?,AWXiif  
78分 SQhw |QdG  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... T/YvCbo  
IPxK$nI^  
強闖美干達(STAGE41) `U6bI `l  
90分 H vezi>M  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 PpWn+''M  
                                                                                                                          SJd,l,Gg)  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-02-27
引用第42樓魔法使命於2010-02-27 11:55發表的  :
我已經計劃緊+_+
@`S8d%6P  
我做啦,我開始做第一關中- -
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-02-27
引用第41樓強人-ex於2010-02-27 11:36發表的 :
好@@就等睇你既研究啦! qt&zo5  
加油加油~
9p '#a:  
我已經計劃緊+_+
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-02-27
引用第40樓飛龍天牙於2010-02-27 11:11發表的  : 5J0Sc  
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
Mq [|w2.  
好@@就等睇你既研究啦! `E4OgO  
加油加油~
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-02-27
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-02-27
老實講, jh|4Y(  
你只說有幾多版本, `OP?[ f d  
但無講有咩分別、又無做真正的研究, v7kR]HU[y  
咁個個人都識得la, hExw}c  
三個字講哂: 無意義
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-02-26
引用第37樓結城リト於2010-02-26 20:33發表的  : J/o$\8tiMw  
又開一個好post:) xQetAYP`  
你啲比分好gj.... |8s)kQ4$  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... .{@aQ wN  
搵高手幫.. xWa 96U[  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
aYyUe>  
連個分"析"都打錯...............
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-02-26
又開一個好post:) DrTo")T  
你啲比分好gj.... $j\UD8Hj'-  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... <R?_Yjs w  
搵高手幫.. (Wm4JmX%  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-02-26
引用第35樓魔法使命於2010-02-26 17:38發表的  :
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
u= |hRTD=  
4DL;/Z :  
唔好意思我理解能力低,唔係好明點解...
LFO友交個朋友,可以既話加我FaceBook/Skype
加之前InBox我
[email protected]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-02-26
引用第33樓sk001093於2010-02-26 17:13發表的 :
你覺得呢?:(
{e4ILdXM  
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
離線手殘
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-02-26
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : Z2Bl$ \  
請問該分析的用意何在? z G {1;  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分...
仲有邊個係小舟? llbj-9OZL  
邊個係?朧? 93|u. @lEy  
.......
;4E0%@R  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。by-樓主
u狗還我迪倫ac
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-02-26
引用第32樓魔法使命於2010-02-26 16:50發表的  :
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
8> Hnv ]p  
+I0?D  
你覺得呢?:(
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-02-26
引用第31樓sk001093於2010-02-26 16:50發表的 :
我都覺得個post冇咩用
tY<D\T   
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-02-26
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的  :
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
X#<#7.  
`d, hP"jBc  
我都覺得個post冇咩用
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-02-26
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的 :
so easy if you're 150LV........
JK.lL]<p i  
如果您200LV會仲EASY~_~ _B)LRD+Hj  
I~EQuQ>=  
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的 : d ! A)H<Zt  
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
[>+(zlK"  
樓主... G<,@|6"w  
睇到未? PA;RUe  
r'M|mQ$s>  
引用第28樓please於2010-02-25 21:04發表的 : w@7NoD=  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
/u{ 9UR[g  
應該係該角色實裝左OE之後先係咁+_+
離線hiyinhi
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-02-26
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的  :
我只係想give新手知,希望師兄別誤會....
0PD]#.+  
D+d\<":  
離線please

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-02-25
引用第27樓tommywu於2010-02-25 20:36發表的  :
火燒人尊出oe出到傻- - x;89lHy@e  
飛行要塞gaia都會出oe
h7<Z kf  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
ureramu ureramu ureramu oto
nimiunooto denzushi denzu sea denzu sea
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-02-25
引用第21樓please於2010-02-25 17:57發表的  : Au &NQ+  
樓主沒講清鳥居怎走. VQV7W  
一入到去 中上-->右下-->左下-->左下-->中上-->右下 EL $"MT}p  
另外補充下先. |^Nz /PN  
冰火島火尊會不斷用奥義打你 W@v@|D@  
康州鬼城走右邊. 8WK%g0gm  
.......
<T{2a\i 4f  
火燒人尊出oe出到傻- - )nU%}Z  
飛行要塞gaia都會出oe
離線夢丨飛翔
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-02-25
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的  :
so easy if you're 150LV........
Va,M9)F  
我得117lv-.-
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-02-25
引用第24樓夢丨飛翔於2010-02-25 18:45發表的  :
唔該哂~ (v(!l=3  
我之前打左好耐都出唔到去-3-
*m:h0[[J  
快速回復
限100 字節

上一個 下一個