切換到寬版
  • 6529閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 5E+k}S]M$  
Ay Obaa5  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 3[jk}2R';p  
^:RDu q  
學校(STAGE1) >5jHgs#  
1分 [}OL@num  
有多個版本: ]3E':JM@  
迪雲版 d">Ya !W  
星奇版 9$xEktfV  
米兒版 Dg LSDKO!  
小舟版 > HL8hN'q'  
悟地版 ^8V cm*  
馬龍版 U&|$B|[  
歷奇版 ^<e"OV  
域多版 o\luE{H .?  
?朧版 H5N(MihT  
一般版 dIo|i,-  
n>dM OQb  
afZPju"-  
體育館(STAGE2) IrRn@15,  
3分 )^&)f!f  
有多個版本: LQMVC^ G  
迪雲版 %-4e8d74/  
星奇版 GZN@MK*co  
米兒版 +"] 'h~W  
小舟版 )pVxp]EI  
悟地版 [\ JZ pF  
馬龍版 _]=`F l  
歷奇版 i`g>Y5   
域多版 &\C{,:[  
?朧版 [^gSWU  
一般版 bz~-uHC  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! H\kqmPl&  
6wWA(![w"  
大嶼山(STAGE3) )W@H  
6分 o4kNDXP#S  
有多個版本:  5m+:GiI  
五人版 g"3h#SMb  
青狗四人版 , "zS  pN  
一般版 uREc9z `Q'  
t3/!esay  
冰火皇后島(STAGE4) omV.Qb'NS  
10分 n^/,>7J   
有多個版本: ]T+.kC M  
星奇,米兒版   >NE]TZ.F  
迪雲版 fxLhVJ"b  
小舟版   `,(1'  
悟地版 LwUvM  
一般版 (D8'qx-M  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... !qH=l-7A  
MjU>qx::  
)`rC"N)  
=*'X  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) $ gZ|=(y&r  
tS2lex%  
初考元鬥篇(STAGE5) eT+MN`  
5分 B`hxF(_p/  
有多個版本: _>5BFQ_  
星奇版 gWS4 9*O  
米兒版 ,ASY &J5)7  
小舟版 6x@-<{L  
馬龍版 1&YP}sg)  
歷奇版 cf@#a@7m9  
域多版 qRB7I:m-Wi  
?朧版 vfhip"1  
一般版 Qb# S)[6s+  
VH*j3  
康洲鬼城(STAGE6) @F7QQs3  
6分 c2"eq2'BS  
有多個版本: kXX RMR  
星奇版 raJyo>xXb5  
米兒版 `T9<}&=!  
小舟版 q#\eL~k  
馬龍版 WaMn [/{  
歷奇版 +N4h Q"  
域多版 Iz{AA-  
?朧版 * 8XGo  
一般版 Y,m H ]  
sCb?TyN'n  
勇救帝王子孫(STAGE7) 00pHnNoxW  
10分 1shvHmrV  
有多個版本: !#iP)"O  
星奇版 hG us!p"lw  
米兒版 w#b~R^U  
小舟版 TU. h  
馬龍版 # |UrHK;  
歷奇版 FpRK^MEkG  
域多版 #3CA  
?朧版 _F3vC#  
一般版 Ar'5kPzY>  
GV[[[fu  
初考元鬥篇(STAGE8) d&'6l"${  
5分 50H[u|  
有多個版本: mI`dZ3h  
迪雲版 FyS K&  
悟地版 98O z  
一般版 1g/mzC   
x@k9]6/zs  
突擊地下組織(STAGE9) rfPJBD{Ve  
13分 *pWswcV/  
有多個版本: <g%xo"  
迪雲版 ;%82Z4  
悟地版 `aI%laj&M  
一般版  b'Uaj`Sn  
:[email protected]  
滅絕黑蠍子(STAGE10) z(%Zji@!N  
15分 aVtwpkgZ  
有多個版本: etDB|(,z  
迪雲版 (8ymQ!aY  
悟地版 ,vhR99g{  
一般版 gVl#pVO`N  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 OIWo * %  
Y|lMa?\E  
終考元鬥篇(STAGE11) be@MQ}6>  
14分 l/I W"A  
有多個版本: iCEX|T j;  
五人加青狗二人版 n+i}>3'A  
歷奇、域多版 H 5aUZ=  
一般版 ?QMs<  
A=3 U4L  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) @LmUCP ~  
12分 QTyl=z7  
有多個版本:   :D/R  
五人加青狗四人版 #e0+;kBh  
一般版 jf2E{48P  
(HJ60Hj  
神殿之危(STAGE13) Yp;x  
18分 "{:*fI;!  
有多個版本: 7vWB=r >5@  
五人加青狗四人版 ~gAx  
一般版 }z*p2)v`  
(C:rH  
死亡暗礁(STAGE14) [lJ[kr*7  
20分 z DK+8  
有多個版本: bIhL!Ty T.  
五人加青狗四人版 3wh yIXs  
一般版 FPMW"~v  
f Gfv{4R  
勇闖羅剎堡(STAGE15) P"#^i<ut@T  
25分 l;C_A;y\  
有多個版本: BdYh:  
五人加青狗四人版 oc?VAF  
一般版 :H87x?e[  
:= 8 vy  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Q7s1 M&K  
30分 {%$=^XO  
有多個版本: mU_O64  
五人加青狗四人版 8L@di  Y  
一般版 xphqgOc12,  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 qnlj~]NV  
npF[J x[  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) f0uiNy(r$  
^m7PXY  
竹林深處(STAGE17) 8 , =$>@u  
15分 (*1 A0+S90  
cZ(XY}  
暗黑秦王陵(STAGE18) "&ks8 3  
22分 g=%&p?1@E  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! yqU++;6  
D'&L wU,o  
秦王之陰謀(STAGE19) 'K!kJ9oqe  
20分 )>/c/ B  
OwEz( pj@  
富士湖畔(STAGE20) oMVwId f  
24分 j{PX ~/  
7MfT~v  
鳥居林(STAGE21) tX_eN  
28分 (!b: gG  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Y:a(y*y<  
^#4s/mdVO  
決戰鶴丸城(STAGE22) x0d+cSw  
36分 JjmL6(*ui  
分釋:龐士血和攻高 ymzm x$o=  
S;NXOsSu  
橫跨大峽谷(STAGE23) ![ QQF|  
35分 =bDG|:+  
分釋:仙人掌好麻煩! "OPUGwf  
=~h54/#[I  
衝上雲霄(STAGE24) (pmo[2kg  
40分 q2Kn3{  
jz)H?UuDY  
piP8ObGjy  
究極研究所(STAGE25) Yx"z&J9 p  
45分 --9mTqx  
   2     5 I%p#E#[G  
  6     3 qj1z>,\  
  4    1 9ZBF1sMg  
[a3 0iE  
逃離研究所(STAGE26) (Ka# 6   
48分   CytpL`&^]  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 Y8PT`7gd`  
"|.(yN  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) #RF=a7&F  
^6+x0[13  
非洲草原(STAGE27) #jX>FXo  
43分  xYT.J 6  
&Yg/ 08*  
森林古蹟(STAGE28) wGvgMZ]?'  
40分 ZYA(Bg^  
+RkY W*|$S  
聖母之瞳(STAGE29) tX251S  
49分 1 XG-O  
{UcIt LjY  
火燒村莊(STAGE30) Ps7%:|K]  
55分 b5DrwX{Ff  
分釋: 人尊攻擊力高 L,6Y=?  
v\Ljm,+  
地下謎城(STAGE31) 6"7qZq  
42分 z'lNO| nU  
分釋: d music有d嚇人 Iqsk\2W]a3  
`y`xk<q  
飛行要塞(STAGE32) #lF<="y%X  
有多個版本: K(gj6SrjV  
星奇版 i.sq ^]j  
米兒丶悟地版 HhvG#Sam!  
小舟版 {<kG{i/  
一般版 X2cR+Ha0  
"b 0cj  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) h 6*`V  
rg,63r  
末日的開始(STAGE33) vNC0M:p,  
58分 9HX+sB M  
A-5 +#  
絕地猛虎(STAGE34) +&OqJAu  
65分 !qlGt)G3  
分釋: 白虎boss........ $1+K}tP  
X}(0y  
女媧的勇氣(STAGE35) 9$&e~^&B  
80分 &>e DCs  
分釋: 最好find人help! iI*7WO[W  
B5:g{,C  
終極魔人(STAGE36) _sVs6AJ  
75分 $]kg_l)  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 [.X%:H+  
FE}!bKh  
速度就是力量(STAGE37) ` l2q G#  
78分 hli 10p$  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! %v[ Kk-d  
1v&Fo2ML  
恐龍島(STAGE38) ?Z>.G{Wm@  
85分 "!tw ,Gp  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! 6[.Mx}h6  
X:lPWz!7{  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) Net)l@IB]  
/\rq$W_  
去吧!十勇士(STAGE39) wkD:i2E7  
88分 (0W}e(D8  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! jJZsBOW[8  
8%<`$`FyU  
殲滅改造人(STAGE40) N@6OQ:,[F  
78分 ,g_onfY  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... 6 ]Oxx{|}  
0j(jJAE.  
強闖美干達(STAGE41) B#"|5  
90分 SDHc[66'  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 xn@0pL3B~  
                                                                                                                          *ldMr{s<R  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? oNB,.:  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ZuvPDW%  
V.ji _vX  
仲有邊個係小舟? Hpi%9SAM  
邊個係?朧? `n`"g<K)Q  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... Tz[?gF.Do  
wB>S\~i  
冰火皇后島 <* "pra{3  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 OR\DTLIl  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 pEVgJ/>  
小舟 悟地一開始是走左邊 D!}K)T1~R  
之後迪雲和悟地是冰尊 g&+Y{*Gp  
星奇,米兒和小舟是火尊 qC1U&b#MVx  
H5rPq_R  
冰火皇后島 P:(EU s}0  
是分為 n2d8;B#  
星奇,米兒版 N3gNOq&  
迪雲版 0UGiPH,()  
小舟版 -nk#d%a\  
悟地版 TcD[Teu  
一般版 FU\/JF.j  
LR3 `=Z9  
激戰大魔王是 ~#"7,rQp  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 aLKMDiT  
一般版 J4G> E.8  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 px _s@>l`  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 r|^lt7\  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM *:9 >W$0u  
>H}jR[H'  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : C}mYt/  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 1mHwYT+  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊  ofMu3$Q  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ZD5 I5  
.......
d"B@c;dD  
死塔又係咁... J}Qs"+x  
故事都係咁... s~=KhP~  
算吧啦樓主... qr)v'aC 3  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... C 8N%X2R  
故事都係咁... )X/*($SuA  
算吧啦樓主... vX ?aB!nkw  
想學人做分析搏+分上位???
0!pJ5q ,A  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... `|nH1sHFq  
`%e|$pK  
z<!O!wX_aI  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : u t$c)_  
只有一半是正確...而且你有打錯了... j !`B'{cH  
x A92 C  
冰火皇后島 H ( vx/q  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 'xIyGDe  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 c S4DN  
.......
x|8^i6xB  
sorry!我會改................. .46#`4av  
vv+km+  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : x>v-m*4Z4@  
請問該分析的用意何在? S_6g~PHsr  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... oB p3JX9_f  
["u#{>(X  
仲有邊個係小舟? 58::h. :  
邊個係?朧? ~(P&g7u  
.......
09'oz*v{#  
小舟係dennis呀! 30s; }  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! yrnv!moc%t  
?朧我唔know點打!
\9`#]#1bx5  
唔識去官網COPY?? ^XG*z?Tt  
`<U5z$^QTw  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : ?F_)-  
1yM r~Fo  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 7VAJJv3  

s3:9$.tiR[  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
j/KO|iNL2  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : = a}b+(R  
fuMJdAuY7d  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : M" ^PW,k  
無聊搵野做-V-?
Um#Wu]i  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ^%O]P` $  
8\:NMP8W\  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... "~'b  
其實這個Post好像沒意義而已...
6Fe34n]m  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
( SvWv m  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
lz?$f4TzA  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
Y!nJg1  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
[XEkz#{  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... "s0)rqf<  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23