切換到寬版
  • 1388閱讀
  • 28回復

自己寫既奧龍外傳,請大家評下,唔該 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線adrian98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-04-14
自己寫,比下意見,唔該
奧龍外傳
勝利條件:打敗迪倫
敗北條件:奧龍被擊倒
使用場景:飛行要塞
任務獎品:奧龍頭布
為了得到更強大的力量,亂的魔人--奧龍到飛行要塞要求上帝之手與亂合作
【正常圖】黑羅剎:奧龍,這次任務,我們只許成功,不許失敗,如果迪諾夫不願和我們合作……你該知道要怎麼做吧!
【憤怒圖】奧龍:哼…黑羅剎…竟敢小看本大爺!!?
【正常圖】黑羅剎:唔……那你快去吧……
【憤怒圖】奧龍:好!等著瞧!
【不悅圖】黑羅剎(心想):奧龍太狂妄了,這次該會失敗吧……還是跟住他吧!
********打怪,到一處*******
【不悅圖】奧龍:哼!甚麼上帝之手!竟派這些嘍囉來迎接我,看來實力都是不外如事吧!
【正常圖】迪倫:父親大人,好像有隻小蟲在機地中亂衝,要不要我出去收拾他?
【微笑圖】迪諾夫:嘿…還不用
【不悅圖】迪倫(心想):還是出去看看好。

(鏡頭一轉,來到一間房子,奧龍與迪倫相遇。)

【奸笑圖】奧龍:哈!終於有個像樣的!
【正常圖】迪倫:原來你就是那亂衝亂撞的小蟲!
【憤怒圖】奧龍:哼…竟敢小看本大爺!!?今天是第二次了
【正常圖】迪倫:你要打嗎?
【憤怒圖】奧龍:沒錯!報上名來!記住!我是奧龍
【串笑圖】迪倫:你想知道嗎?不必了,只要知道明年今日便是你的死忌就可以了!
【憤怒圖】奧龍:可惡!

(黑羅剎走了出去。)

【正常圖】黑羅剎:奧龍…別激動,你中計了。
【奸笑圖】迪倫:哈!總算有個聰明的!

(迪倫離開,現場餘下奧龍和黑羅剎)

【憤怒圖】奧龍:黑羅剎…為何要阻我!我要把那小子碎屍萬段!
【正常圖】黑羅剎:奧龍啊!要打便跟來!
【不悅圖】黑羅剎(心想):可惡!我明明就是老大……

【不悅圖】迪諾夫:倫兒,我不是叫你別出去嗎?
【正常圖】迪倫:對不起,父親大人。
【不悅圖】迪諾夫:算吧!看來他們到了。

(黑羅剎和奧龍步出,出現在迪倫和迪諾夫面前。)

【奸笑圖】黑羅剎:嘿嘿,不愧是迪諾夫博士!觸覺真靈敏!
【正常圖】迪諾夫:想不到竟是黑羅剎。
【奸笑圖】黑羅剎:嘿,想不到迪博士竟認識我,這是我的榮幸。
【正常圖】迪諾夫:廢話少說,你來的目的是?
【奸笑圖】黑羅剎:我來是看看我們可否合作的,迪博士,你意下如何?
【正常圖】迪諾夫:但…我對你們亂的實力很懷疑……
【憤怒圖】奧龍:可惡!迪諾夫,如果你不相信我們的實力,便叫那臭小子出來跟我打一埸吧!
【正常圖】迪諾夫:是倫兒嗎?
【憤怒圖】奧龍:正是!
********打迪倫,敗************
【受傷圖】奧龍:可惡…這個人的力量很可怕!!
【串笑圖】迪倫:夠了吧?
【憤勇圖】奧龍:我才不認輸!!!
********打迪倫,勝************
(奧龍衝前,使出了200%究極粉碎,這正是他創出了這招的時候。)
【受傷圖】迪倫:他竟有…這麼強大的力量……
(迪倫倒下。)
【正常圖】迪諾夫:好!停吧!他真厲害…竟能把倫兒給比下去……
(場景轉到一個森林。)
【憤怒圖】迪倫:哼!我不會再敗給奧龍的!

────完─────
離線w60664
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-04-14
錯區 LFO創作分享區
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-04-14
"為了得到更強大的力量,亂的魔人--奧龍到飛行要塞要求上帝之手與亂合作"

第一句已經唔合乎LFO原有故事

亂係為左大開魔界之門先同上帝之手合作

U1話:故事內容盡量按回故事設定。

不過都幾有創意
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-04-14
迪倫敗給奧龍一轉太過了吧0.0
每天上ibbs看鬼故~v~
離線藍〞sky
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-04-14
錯區呀
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-04-14
唔多好 交代不足
最後迪倫係無可能比下去
因為有個故事係連娜怕迪倫出手打奧龍 奧龍佢會死
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-04-14
作得幾好~

不過如果出奧龍外傳咁一定要有蓮娜LO-.-
佢地好似係不嬲都一齊
我覺得點解要作個死左既人物??
作安雅外傳不是更好嗎= =??
同埋呢 迪倫不嬲都勁過奧龍的 就算出埋oe迪倫都唔會輸lo-.-
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-04-14
我覺得好似有少少搞gag咁
奧龍唔尊重黑羅剎
離線ryantang911

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-04-14
奧龍win迪倫?
唔係太.......
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-04-14
第一:貼錯區~
第二:打贏左就只送頭巾:(太吝寒了~~不要照住u9既作風去做:S
第三:整體story都幾好~~奸巴Lor~
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-04-14
引用第6樓真♂虎王於2010-04-14 20:47發表的  :
作得幾好~
不過如果出奧龍外傳咁一定要有蓮娜LO-.-
佢地好似係不嬲都一齊
我覺得點解要作個死左既人物??
.......

奧龍同蓮娜咩關係 ==?
離線désiré
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-04-14
其實我覺得如果個內容改做 奧龍唔夠迪倫打 , 所以決心苦練 , 最後成為一個比以前更強的魔人 可能會好D [ 個人意見 , 不喜忽插~_~]
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-04-14
引用第10樓無神論乂於2010-04-14 21:46發表的  :
奧龍同蓮娜咩關係 ==?

一開始就係同類仲有奧龍好似係同蓮娜同安雅一齊泥上帝之手的
同埋睇故事泥睇 奧龍好似好聽蓮娜話
離線issac555
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-04-14
錯區,去創作分享區,而且最後結局有D爛尾,仲有,奧龍ko到迪倫太超過了
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-04-14
引用第13樓issac555於2010-04-14 22:50發表的  :
錯區,去創作分享區,而且最後結局有D爛尾,仲有,奧龍ko到迪倫太超過了

是的
話說奧龍一向都睇唔順迪倫又唔夠佢揪
就點會作個外傳出泥 仲要打贏埋迪倫呢....
離線issac555
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-04-14
引用第14樓真♂虎王於2010-04-14 22:56發表的  :
是的
話說奧龍一向都睇唔順迪倫又唔夠佢揪
就點會作個外傳出泥 仲要打贏埋迪倫呢....

唉,始終奧龍只係個配角
離線藍〞sky
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-04-14
奧龍打得嬴迪倫a_a,樓主太好啦d想像力
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-04-14
引用第12樓真♂虎王於2010-04-14 22:45發表的  :
一開始就係同類仲有奧龍好似係同蓮娜同安雅一齊泥上帝之手的
同埋睇故事泥睇 奧龍好似好聽蓮娜話

老公聽老婆話冇咩問題 =]
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-04-14
引用第17樓無神論乂於2010-04-14 23:01發表的  :
老公聽老婆話冇咩問題 =]

乜佢地2公婆泥嫁-0-??
o咀中

回樓主:都係作番d正常人物吧-.-死左果d以成過去....作安雅可能會仲好
             話到尾安雅都多d話題 又唔知幾時做蓮娜既徒弟
離線bat147201
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-04-14
好似膠左少少
D!U No Chinese
快速回復
限100 字節

上一個 下一個