切換到寬版
  • 5338閱讀
  • 105回復

LFO任務創作大賽最後五強名單 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-04-20
LFO任務創作大賽最後五強

多謝各玩家熱烈的支持、第六屆的LFO任務創作大賽的投稿時間已經在4月10日完滿結束!今次我們共收到三百多份的作品,在此先要感謝各位踴躍投稿玩家的支持!多得你們才能使這個大賽更加精彩!!

經過多日製作組內部的篩選,製作組已選出五份作品作第二輪投票

投票方法:

1.成功登入官網後,可到網頁右方的投票區投下你心愛的作品一票
2.每個帳號可以投票一次

投票日子:

投票時間由4月20日至12月27日中午12時截止

最後會按照玩家(佔總成績30%)和官方製作組評審人員評審(佔總成績70%),選出冠軍大獎的得主。

公佈日子請留意官網!

備註:

有鑑於過去的任務創作大賽均有玩家惡意洗票的情況出現,為了免避此情況再次出現,制作組會特別留意多次連續投票的IP,如查明為惡意洗票,將會作封IP等處罰。

最後懇請玩家珍惜官方給予的投票權利,如惡意洗票的情況持續出現,官方不排除往後再有同類型的比賽時,取消玩家投票機制啊!

最後五強作品:

http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc.php?content=content/adv_missioncompetition4 可到此網下載

編號 參賽玩家姓名 參賽作品 作品下載
01 有條 不死傳奇                         http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc/image/event/event_missioncompetition/mission6/01.doc
02 淆戰3499 《安德魯外傳》上及下   http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc/image/event/event_missioncompetition/mission6/02.doc
03 有條 白龍參上!!   http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc/image/event/event_missioncompetition/mission6/03.doc
04 尋夢 傀儡戰士。安德魯 http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc/image/event/event_missioncompetition/mission6/04.doc
05 極限×武神 奧龍外傳  http://www.littlefighteronline.com/hk/news_tc/image/event/event_missioncompetition/mission6/05.doc

下載作品的玩家請注要,以上的作品只供是次比賽評選之用,不得轉載作為其他商業用途。如有侵犯,本公司保留一切的追究的權利。
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-04-20
操呀~我亂作+埋詞彙不足....語法不通都可以入架

好6+1呀今次....無面見人
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-04-20
05 極限×武神 奧龍外傳....極限入左- -
大量低價回收各代LFO閃卡
離線ttyyuu
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-04-20
觸手戰盔..
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-04-20
我覺得"  不死傳奇" 同  "白龍參上"比較出色
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-04-20
點解都好似圍住古龍班人講=_="
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線笨笨笨笨
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-04-20
可能U1班人懶到連篇野都唔睇....
每篇D字都千千聲
我不是美人.
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-04-20
引用第5樓魔法使命於2010-04-20 13:42發表的  :
點解都好似圍住古龍班人講=_="

容易作嘛-,-
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-04-20
引用第6樓笨笨笨笨於2010-04-20 13:54發表的  :
可能U1班人懶到連篇野都唔睇....
每篇D字都千千聲

我未睇完一篇已經唔睇~.~
真係好鬼死長:o
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-04-20
引用第8樓影‵於2010-04-20 14:08發表的  :

傀儡戰士仲長過我篇上下+埋
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-04-20
引用第9樓淆底3499於2010-04-20 14:24發表的  :
傀儡戰士仲長過我篇上下+埋[表情]

長過戰回就悲劇+_+
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線阿路
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-04-20
引用第8樓影‵於2010-04-20 14:08發表的  :

那麼你想像到那些工作人員每一篇文章也要看的感覺嗎

五強名單故事我也有看過了,老實說每篇故事也有小漏洞

個人覺得較好看是那篇上下外傳,雖然有不少新加入的角色
(新角色其實很敏感,最重要的是讀者對不認識的角色看起來沒有那種「勁」)

勇心那個,老實說很多弊說,簡單說一說吧
同時爆炸的時間,為何勇心看見撒卡已冠有「聖帝」稱號?
最神奇的是…勇心不是在地球嗎?
(不過有趣的地方是用甲蟲融合吧,難度懂得cost off?)

作一篇好的故事可不容易喔
說好的極星天呢?
爆盒中鬼斬+紫炎+光六武(拖
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-04-20
引用第10樓魔法使命於2010-04-20 14:27發表的  :
長過戰回就悲劇+_+

咁又長唔過.....不過篇野有幾個新人物出場同埋又OK長....睇到我有少少眼花
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-04-20
引用第12樓淆底3499於2010-04-20 14:31發表的  :
咁又長唔過.....不過篇野有幾個新人物出場同埋又OK長....睇到我有少少眼花[表情]

話說官網話字數限制10000字以內-.-
我作戈時刪左d劇情

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-04-20
引用第11樓阿路於2010-04-20 14:30發表的  :
那麼你想像到那些工作人員每一篇文章也要看的感覺嗎[表情]
.......

阿路如果你覺得上下個個比較好就投票啦
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-04-20
引用第13樓kelvinpokemo於2010-04-20 15:10發表的  :
話說官網話字數限制10000字以內-.-
我作戈時刪左d劇情[表情]

劇情即係打個d- -?
個d我直頭唔作...同埋我會間行...

慘了....唔小心連回......等扣分
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-04-20
引用第15樓淆底3499於2010-04-20 15:13發表的  :
劇情即係打個d- -?
個d我直頭唔作...同埋我會間行...
慘了....唔小心連回......等扣分

劇情係故事一部分= =
我本來作奧龍見到某人,但過1000字.刪左- -

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-04-20
引用第11樓阿路於2010-04-20 14:30發表的  :
那麼你想像到那些工作人員每一篇文章也要看的感覺嗎[表情]
.......

本來捻好篇.有關奧龍黑化後再度出埸的文章!!
但就係我朋友講左有關影響之後故事的都唔會入選..
,但新角色都可以..睇黎奧龍黑化我捻都唔成問題 --
(打算把宇宙最強裝甲給奧龍著變成新合體戰神)
如果你地有意可以給你地當故事用都OK ^^'
離線issac555
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-04-20
下次我又參加先,不過咁多字,打到手到軟
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-04-20
話事話.....無巫神既作品入圍= =
快速回復