切換到寬版
  • 13024閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. V gy12dE  
終極魔人分析 tlI]);iE,  
*ODc[k'(  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 ]J/;Xp  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ P;|63" U  
<YCR^?hJSi  

2<V`  
blaXAqe  
企: h_g "F@  
L%pAEoSG  
V_|HzYJJ5  
e%0IE X  
跑: :cP u  
UM0#S}  
5D3&6DCH  
1WY$Vs  
防: (@O,U  
yC!>7@m  
\ Z~ <jv  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: tM;+U  
OXX D}-t  
u(ETc* D]  
N2u4MI2  
飲藥水: i 9peQ61{  
M,Lq4bz  
PX?^v8wlqL  
勝利: ?~]mO v>  
 FE1En  
(好似HIGH大左咁) RGY#0.Z}  
5\ }QOL  
失敗: * $mb~k^R  
XqcNFSo)  
(原來他亦有天使既一面) 1D~B\=LL}  
-YipPo"a  
滾地: 4%<D\#  
X'2%'z<  
(很快.而且動作很敏捷) @Qqf4 h  
gDH|I;!  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) azTiY@/  
C"k]U[%{  
|I.5]r-EK  
[[}ukG4  
跑跳攻:(1hit) |m$]I4Jr  
D{4]c)>  
Y`xAJ#= ,i  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) s>TC~d82  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式  `=I@W  
<A] Kg  

L^jhr>-";  
第一招:魔神爆彈 ]Q{MF- EKj  
51!#m|  
2 57q%"  
eg>]{`WQ  
簡介: l'"Ici#7Ls  
mp:150MP }<H0CcG  
出招方式:檔>跳 DA/ \[w?J  
學習點數:200 ujbJ&p   
效果:群體混亂 xGK"`\V  
bHmn0fZ9  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
`q?@ Ob&  
u%n hQ%  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 r59BBW)M  
2. 能混亂大量對手 U5H5QW+  
3. 範圍廣 F6 f   
4. 起手快 #!]~E@;E  
5.  難閃避 (.9H1aO46|  
缺點: 1.  低攻 Y9nyKL  
ljk,R G  
(後補:格招,範圍群體攻擊) B..> *Xb  
*6]_ 6xO  

++d[YhO  
第二招:魔界煉獄 n`|CD Kb  
?4 lEHef  
WI\h@qSB  
Vpf7~2[q%  
簡介: V(6Ql j7  
mp:300MP tQIz  
出招方式:檔下拳 gPy}.g{tH$  
學習點數:100 7u[$  
lBO x B/`  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
?xzDz  
[J43]  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 r%` |kN  
          2.  攻擊力最高 :74G5U8%  
          3.  範圍廣 u!I =|1s  
缺點:   1. 難以全中對手 6Vy4]jdT5  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 biAa&   
.\|}5J9W  
(後補:格招,攻擊對手)  =E :a\r  

gqACIXR  
M7\Ki Qd  
第三招:絕地撕殺 a |0f B4G  
|=sjG f  
$WZHkV  
O|0}m  
簡介: -! :h]  
mp:500MP $R/@%U)-o  
出招方式:檔>拳 Hc-Ke1+  
學習點數:40 r$;u4FR  
效果:雷擊 <l^#FH  
v^1n.l %E  
8\e8$y3  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
3b1%^@,ACy  
p|'Rm ]&jb  
xU$15|ny  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 "$N 4S9U  
          2.  攻擊力排第2 =}YaV@g<f  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 &,iPI2`O A  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 "o$)z'q  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 QhmOO-Z?  
            2. 高MP用量 p!2t/XIM  
(後補:格招,更多攻擊片段) p(x<h  

zirnur1  
#^bn~  
第四招:毀天滅地 ZTK)N  
^h"F\vIpV  
2)jf~!o)Z  
N##- vV  
簡介: )r:gDd#/X  
mp:350MP t$b{zv9C  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) MGSD;Lgn  
學習點數:130 %1%@L7wP>  
效果:雷擊 r*W&SU9Z  
,PZ[CX;H@  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
@d6N[?3;  
;F\sMf{  
>&uR=Yd  
優點: 1. 近戰範圍長 LkUi^1((e  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 >d5L4&r  
          3. 攻速快 <5sP%Fs)  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 A<[X@o}92  
            2.格招力低 _ }:#T8h  
            3.  攻擊力差 $O^U"  
            4.  VS場時容易讓人閃避 t[b@P<F  
 aq%i:};  
(後補:格招,更多攻擊片段) 5:X^Q.f;  

NUGiDJ+[  
y'U-y"7y  
第五招:終焉吞滅 A7sva@}W  
xX2/uxi8  
k= oCpXq^  
:V:siI Dn  
簡介: )VFS&|#\  
mp:300MP '| bHu  
出招方式:檔<>拳 3"iJ/Hc}9  
學習點數:110 '7>Yr zq  
效果:焚燒及貫穿 55vI^SSA  
Gque@u  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
</)QCl'd  
@y{ f>nm  
s f<NC>-  
優點: 1. 唯一叫做遠攻  '' Pfs<!  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 ~M LBO  
          3.  格招力高 V?o%0V  
_gI1@uQw  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 pJ H@v &a  
LFPYnK  
/7p1y v  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
+a!uS0fIJi  
BewJ!,A!  
k#pNk7;MZ  
變身: mUjM5ceAXO  
V[baGNe  
&& E)  
變身(帶雷擊): g RBbL1  
Tl `HFZQ1  
u[?M{E/HU  
AG(Gtv w  
跑: rv;is=#1  
Ro eLf Ow  
/eNDv(g)M  
 Jyo(Etp  
防: #>\%7b59>  
f~Q]"I8w  
#5}v?  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): 7bC)Co#:   
U# 7K^(E9  
cSWn4-B@l  
qhqqCVrsW  
飲藥水: %hH@< <b(s  
9,G94.da  
31=v US  
勝利: .[8g6:>  
Spt;m0W90  
(定型,真是拍片的..) C!s !j  
w^wh|'u^_@  
失敗: Q _ M:v  
fs6 % M]u  
(有些事煩惱中..) N/i {j.=  
NB?y/v  
滾地: r>3y87  
`sPH7^R  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) Rg6/6/ IN  
u:GDM   
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) .rs\%M|X  
(YKkJ  
Xgyi}~AoaU  
跳攻:(1hit) U<jAZU[L  
gtlyQ _V  
 -  j_  
跑攻:(1HIT,雷擊) 8bI;xjK^Q  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 ^dCSk==  
)!jX$bK  

<Z^qBM  
第一招:光影  5B,HJax  
  Ye"#tCOEG  
71inHg  
w;(B4^?  
簡介: R'1L%srTM+  
mp:300MP XX|wle1Kg  
出招方式:檔>拳 *^t7?f[  
學習點數:60 9_I#{ ?  
2#g4R  
8jz[;.jP",  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
F}dq~QCzw  
7UA|G2Zr  
~u+|NtF  
^#)M,.G^  
優點: 1. 格招力亦相當高 }}MZgm~U)  
2. 起手快 SE<hZLd"  
3.  能反彈很多類型既氣功波. v'X=|$75  
缺點: 1. 低攻 U7@)RJ  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 &7m)K>E27  
             ;|H(_J=6k  
?=a,  
(後補:格招,範圍群體攻擊) %2t#>}If!  
FST}:*dOe5  

9a;8^?Ld%S  
第二招:聖神罡氣 OJ2I (8P  
IQA<xqX   
*, RxOz2=  
mp:800MP Oxq} dX7S  
出招方式:檔^>拳 tpP2dg9dF  
學習點數:100 [V_?`M  
yNk E>  
優點有: 遠程.. -y5Z c?e  
缺點而有..MP用量相當高 r]'Q5l4j6"  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 xzjG|"a[GB  

g1zX^^nd,V  
第三招:無限拳次 v'W`\MKY)  
oYNp0Hc  
iz pFl@WS  
@!zT+W&  
簡介: cA]Ch>]A%  
mp:500MP wc6v:,&  
出招方式:檔>跳 &6}] v:  
學習點數:70 i1JWdHt  
jXALN  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
dgsD~.((A  
n`af2I2  
優點: 1. 格招力亦相當高 PS${B   
2. 攻擊力暫時最高 p&4#9I5  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) d?_LNSDo  
4.攻擊時間短 9}DF*np`G  
5.前後有攻 <<:a >)6\  
zgR@-OtFZ  
缺點:  e+=IGYC  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. {pof=G  
Y^P'slY{%  
oHI/tS4 _  
(後補:格招,攻擊對手) </B5^}  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : S`oADy  
你唔想比人知你個名?
lLO|,  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : J6eF7 fa  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
.{` :  
見到晒啦 =/Ob kV Yf  
d%:B,bck  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. ,9I %t%sb  
#,0PLU3%  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
WmO.&zp  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
L="ipM:Z  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : :@~Nszlb  
d圖差吾多死哂
qS9z0H LE  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. JS!`eO/8  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : \sEH)$R'  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
% jh gKq  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= [Te"|K':  
唔洗講好快又會死哂圖 \Gm\sy  
============= 'E)g )@^  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ i `7(5L~`  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個