切換到寬版
  • 1478閱讀
  • 14回復

s41入左迷宮果度... [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線r032804

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-06-17
搵5到路行,
靜係搵到行最右果度,
之後搵5到la
help`
離線zxcvbchu
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-06-17
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-06-17
引用樓主r032804於2010-06-17 21:32發表的 s41入左迷宮果度... :
搵5到路行,
靜係搵到行最右果度,
之後搵5到la
help`

樓主真喜歡呃post呢
總不自己動手去搜尋的說
SABER~
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-06-17
引用第2樓tonytonytony於2010-06-17 22:32發表的  :
樓主真喜歡呃post呢
總不自己動手去搜尋的說

重點就是..好多人都係咁
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-06-17
引用第2樓tonytonytony於2010-06-17 22:32發表的  :
樓主真喜歡呃post呢
總不自己動手去搜尋的說

問題在於樓主不去利用論壇已有的資源找答案
寧願用1分鐘的時間開一個post和等答案出現 , 也不肯用幾分鐘的時間細心搜尋

這些是事半功倍 ? 這是

不知者不罪 , 但是不去找答案 , 只是坐在到等答案送到口中 , 這些人我卑鄙視的說
今早這個post已經想說
http://ibbs.hk/read.php?tid=96890

我對於自己之前叫人
請善用搜尋功能<網址>

原來這是不積極的做法 , 我現在也去幫呢班人搜尋網址了
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-06-17
引用第4樓光之使者於2010-06-17 23:28發表的  :

見你的口吻..
你是用呢班人,並不是用呢個人
證明不懂搜尋的..大有人在
我在估會唔會唔係懶..而唔識-0-
無咩理由咁多人懶嘛= =
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-06-18
引用第5樓強人-ex於2010-06-17 23:51發表的  :
見你的口吻..
你是用呢班人,並不是用呢個人
證明不懂搜尋的..大有人在
我在估會唔會唔係懶..而唔識-0-
.......

不識搜尋但是識開post ?
其實都是懶 , 只要肯細心認真看 , 都見到[搜尋]2個字在上面 , 入到去搜尋功能甘多字沒理由不明白吧...
不識不是藉口 , 不肯去識又點會識到野 ?
不知者不罪 , 但是不去找答案 , 只是坐在到等答案送到口中 , 這些人我卑鄙視的說

反而我覺得開post仲難 , 打幾隻字就足可以令你比版主扣分,產生壞印象 , 所以最初開某Dpost之前我會準備1日+心理準備先禁制 - -

註 : Acoording to 用戶權限 , 初進論壇擁有搜尋權限
離線watchsam
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-06-18
引用第4樓光之使者於2010-06-17 23:28發表的  :

唔係 天尊哥個post 我找左38頁都找唔到我想要的野 所以我先post上來
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-06-18
引用第7樓watchsam於2010-06-18 00:14發表的  :
唔係 天尊哥個post 我找左38頁都找唔到我想要的野 所以我先post上來

最強絕招 : 還原基本步

事實上我今早打字不是想話你沒有搜尋 , 而是話官網都不看
詳細不再講
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-06-18
其實講真叫人地用搜尋...
你點樣搵姐
你搵標題,每個神人呃post王都可以用唔到標題嫁啦
我鐘意求其開個"大大請幫我"又得
我開個"タスケテ"又得
你鬼知人地用咩標題但係又相同內容咩

如果你話搵內容既
有好多神手都係中文字都唔知想點
好多關佢地都用埋晒d火星文
好多你都諗唔到亦都未必知
相信各位老手開下故事睇下故事名都一定有幾個自己同fd獨特既叫法
以究極研究所為例
相信大部分都會話佢做究所,又可以話佢係s幾咁
你唔知嫁波
仲有飛行要塞,垃圾u9出本話唔會返出內容(包括奧義,結果而家量產到笑)既書
原名係叫迷之要塞(果陣我就咁叫佢做迷之)
而家好多人都就咁叫佢做飛行,有d又可能叫佢做飛菜飛塞,你鬼知咩

所以一句講晒,唔係佢地想呃post既
開post直問咪最實際,呢d咁舊既關,鬼知刪左post未咩
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-06-18
引用第9樓bk的卓男於2010-06-18 00:38發表的  :
其實講真叫人地用搜尋...
你點樣搵姐
你搵標題,每個神人呃post王都可以用唔到標題嫁啦
我鐘意求其開個"大大請幫我"又得
我開個"タスケテ"又得
.......

老斬出到聲我都要照講...死就死啦!

呢個問題我也明白.....但是如果直接搜尋字眼就可以就不是難搜尋吧
像這個post , 在搜尋器打[s41]或許還有再見!空中之堡的資料

但是打[強闖] , 範圍在技術交流區和討論區 , 就可以找到大量適合的資料
加上強闖為4大迷宮之一 , 過往要討論的post有很多 , 這真的不能有任何理由說找不到
我見住幾年來討論區 , 技術交流區不斷有人問而不搜尋 , 積了許多許多....到了而家仍然不足夠麼 ?

當然有一Dpost要用婉轉的方法才搜尋得到 , 個Dpost就算吧...
我亦相信不會有人那麼恆心地搜尋

但是不經努力認真搜尋過 , 行動過 , 等答案又有什麼意義 ?
舉個個人經驗 , phy老師在我們班考完試後比我們拿返家 , 之後要我們即堂/回家做多次
就是希望我們班有足夠的時間重新思考 , 明白錯在哪裡 , 如果再不明就會在堂上一齊討論

強硬地說 , 來到ibbs這個大家庭 , 相信壇主希望我們可以有秩序
ibbs的規定是不可以犯 , 當然如果你認為應該有些改變可以找壇主他們...
另外據我觀察 , 除非是版主主動del(當然一定有理由) , 否則在這2區的post是不會無故消失的

或許我要道歉....如果當中有些字句令你產生負面情緒.....
離線francis
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-06-18

放迪倫acc
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-06-18
引用第10樓光之使者於2010-06-18 01:27發表的  :
老斬出到聲我都要照講...[表情]死就死啦![表情]
呢個問題我也明白.....但是如果直接搜尋字眼就可以就不是難搜尋吧
像這個post , 在搜尋器打[s41]或許還有再見!空中之堡的資料
.......

家陣我又唔係識殺你全家- -...

但是打[強闖] , 範圍在技術交流區和討論區 , 就可以找到大量適合的資料
加上強闖為4大迷宮之一 , 過往要討論的post有很多 , 這真的不能有任何理由說找不到
我見住幾年來討論區 , 技術交流區不斷有人問而不搜尋 , 積了許多許多....到了而家仍然不足夠麼 ?

當然有一Dpost要用婉轉的方法才搜尋得到 , 個Dpost就算吧...
我亦相信不會有人那麼恆心地搜尋

但是不經努力認真搜尋過 , 行動過 , 等答案又有什麼意義 ?
舉個個人經驗 , phy老師在我們班考完試後比我們拿返家 , 之後要我們即堂/回家做多次
就是希望我們班有足夠的時間重新思考 , 明白錯在哪裡 , 如果再不明就會在堂上一齊討論

強硬地說 , 來到ibbs這個大家庭 , 相信壇主希望我們可以有秩序
ibbs的規定是不可以犯 , 當然如果你認為應該有些改變可以找壇主他們...
另外據我觀察 , 除非是版主主動del(當然一定有理由) , 否則在這2區的post是不會無故消失的

廢話一堆我都廢事每一點講
總括黎講我係同意你既
索性搵條醒目仔去整個LFO迷宮關卡攻略好了

至於post俾人刪既問題
講真而家好多吹水呃post怪回post(本大乃其中之一囧...)
吹吹下就會變水樓,好易俾人刪

或許我要道歉....如果當中有些字句令你產生負面情緒.....
多得很=]
一開波就講到我好似會殺你全家咁=[
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-06-18
引用第12樓bk的卓男於2010-06-18 14:09發表的  :
家陣我又唔係識殺你全家- -...
.......

其實我對葬仔同你們認識好少.....
恕我無知 = = 未識你們之前以為你們是電視那些黑道中人........(看電視看到傻左)
其實好耐之前我成日同其他ibbs會員發生爭執....所以我要極度避免別人的負面情緒出現

講番個問題....一開始以為你反對....我理解錯誤tim- -
話說魔仔番左來 ++ 找他做埋剩餘的分析
事情終於告一段落....

pika : 魔仔 ! 幹掉強闖 !!!(大叫
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-06-18
引用第13樓光之使者於2010-06-18 14:21發表的  :

其實我對葬仔同你們認識好少.....
恕我無知 = = 未識你們之前以為你們是電視那些黑道中人........(看電視看到傻左)
其實好耐之前我成日同其他ibbs會員發生爭執....所以我要極度避免別人的負面情緒出現
.......

最遲下星期一吧+_+
反正就快要返工了+_+
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
快速回復
限100 字節

上一個 下一個