切換到寬版
  • 5153閱讀
  • 27回復

[教學]多經LFO升LV意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-07-27
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見! mgxz1d  
希望看完唔明先開post問。 9[Y*k^.!  
O[L\T  
首先,人物分幾類: #]igB9Cf)w  
&jFKc0\i@  
主角類: p[b7E`7  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。 L/5z!  
遠攻丶近攻比較廢! %~G0[fG  
\"t`W:  
元武類: D*qzNT@`LR  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計! 7Y)s#FJ  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D y6\ [1nZ  
{aT92-D3  
四人組: FJW`$5?  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, -h=c=P  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界, 98=XG1sQ@  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁! rrYp'L  
達爾近攻! Ty.drM  
-;f+; M  
過去式人物: _m" ^lo  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母! }0v tc[!  
|KTpK(6p  
魔人類: yTP[,bM  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋 -GK'V  
%@o&*pF^,  
其他類: u^!&{q  
其他 E $<;@  
w9'H.L q  
q;KshpfRMD  
首先: 0:s8o@}  
1-69LV...........霸力 '8L(f w{k  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪! T4l-sJ'|  
UQSX<6"  
70-99LV........迪下 1O|RIv7F[/  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力! O.dux5lfBd  
之後嗰D妙怪! 9*f2b.Aj  
t ]71  
100-134LV..............魔王 NavOSlC+h  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko! r,QJG$ Jo  
zo/0b/lQ  
135-169LV............恐木! ~ >4@;  
解:多exp又易打! E*h0#m|)  
P"2Q&M_ /  
135-169LV........炎冰 1`nc8qC  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! AUu5g  
%}\ vW  
170-250LV..........移動 ]<Z&=0i#9  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打! S[ws0Y60  
Feh"!k <6k  
251-270LV..........爺爺的手記 kqQphKkL  
解:聽人講多經,我屈165LV唔掂..... _T_PX$B  
試試天魔240LV先..... fp,1qzU[k  
}rFThI  
(R,NV3m?w  
\ YjB+[.  
已完成
[ a10fc98在2010-07-28 10:43重新編輯此帖 ]
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-07-27
有一個最大問題....死亡塔 #rqyy0k0'h  
以我所知150LV打死亡塔拿到的經驗仲少過霸王 , 而且死亡塔是好難打 , 不適合170LV前的人物
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-07-27
250至打最終之忍道托? aNuZ/9O  
50幾經一隻 WO.}DUfG+  
呢個POST根本廢=[
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-07-27
當爺爺冇到- -" E.5 *Jr=J  
爺爺d exp仲好過死亡戈d

離線jeffchik2001

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-07-27
引用樓主a10fc98於2010-07-27 20:12發表的 LFO升LV意見 : g 'd*TBnk  
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見! `E4!u=%  
希望看完唔明先開post問。
首先,人物分幾類:
.......
SSA%1l 2!  
星仔近攻廢- -? h0Sy'] 3m  
我想請問聲 星仔邊招近攻廢- -
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-07-27
引用第2樓d523d323於2010-07-27 20:34發表的  : dl3LDB  
250至打最終之忍道托? 8g2-8pa{  
50幾經一隻 *Wuctu^9  
呢個POST根本廢=[
]y)R C-N  
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 ;nAg4ll8Q  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =? X-;Qorb^  
6S+K*/w  
即是例如我們排periodic table的時候 oE|u;o  
oxygen同helium不會放在同一族或週期 , 雖然他們物理狀態都是氣體 X'3`Q S:!  
但是他們的特性是不同 , 而且cell of electron的數目不同 4Q`=t &u  
始終periodic table不是根據物理性質來排(雖然有一定規律) 0x9F*i_  
B1i!te}*  
不過人地可能真是有心比意見的...... JK^B+.  
EU&3Pdn d  
回正題 : 基本上20-150LV玩曬成關霸力都可以升得好快
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-07-27
引用第5樓光之使者於2010-07-27 20:46發表的  :
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 b1 ['uJF  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =?
即是例如我們排periodic table的時候 <DlanczziF  
.......
>I66R;  
periodic table也有s block, p block, d block ,f block pg& ]F  
這些不就是和樓主差不多成推話知你咩特性咁分:P

離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-07-27
呢個post廢_到死
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-07-27
引用第6樓kelvinpokemo於2010-07-27 21:10發表的  :
periodic table也有s block, p block, d block ,f block *,XJN_DKj  
這些不就是和樓主差不多成推話知你咩特性咁分:P
H1ui#5n2  
那是electronic configuration ? 可惜我得F.4的程度....... ht cO ~b  
只是聽老師講過下....詳情完全不明= = [\%t<aa  
nKa ;FaJ  
升LV的post過往都出現不少 , 只是而家的人不肯去搜尋 bHH}x"d[x  
這番話之前都講左好多次.....始終過去比現在美好啊 !
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-07-27
睇完之後 Yw1q2jT  
{ZYCnS&?CL  
我知點解樓主咁廢
冰の血繼限界!

離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-07-27
爺爺幾好升的
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-07-27
引用樓主a10fc98於2010-07-27 20:12發表的 LFO升LV意見 : Gjh7cm>  
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見!   juZ3""  
希望看完唔明先開post問。
首先,人物分幾類:  
主角類:   _NN{Wk/3w  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。   P@![P Ij  
遠攻丶近攻比較廢!
元武類:   ~ a&j4E  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計!   W/QOG&g  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D   QI{Y@xQ  
,   ! \Kh\  
四人組:     71ybZ 0  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, Hx0,kOh)  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界,   4T^WRS  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁!   No|{rYYKK  
達爾近攻!   3CRBu:)m  
   Q9V4-MC9  
過去式人物: wi >ta  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母!  
魔人類:   ~ +$><qj  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋   2|o$eq3t  
   p=T\3_q  
其他類:   c$z_Zi!g#  
其他  
   @_nhA/rlc  
首先:   \kO_"{7n  
1-69LV...........霸力   WSwmX3rn  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪!   (R,n`x2^  
   KO"iauW  
70-99LV........迪下 ~q>ilnL"h  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力!   ?P]md9$(+e  
之後嗰D妙怪!  
100-134LV..............魔王   ,i.P= o  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko!  
135-169LV............恐木!   _kLoDju%  
解:多exp又易打!   p7tC~]r:L  
   &zy9}4w,  
135-169LV........炎冰   l.)!jWY  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! 6K0*?j{;"  
   A1;t60z+q>  
170-250LV..........移動   oOz6Er[KO  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打!  
251-270LV..........最後之忍   u^p[zepW\  
解:251應能夠打!最後ko成關!  
271-300ALV........死亡塔   03;(v%  
解:請look攻略   FZ/&[;E!  
   I@+<[n2  
已完成
s3^SjZb  
咩叫主角類?咩叫元武類?咩叫過去式人物?咩叫其他類? %>z}P&Yz  
a{,t@G  
135先打炎冰恐木?唔怪得之你升得咁慢啦 GUX X|W[6  
5xKR ]u  
170打移動?正常有打既都打決戰日啦 *?'T8yf^  
B9-=.2.WU  
251打最後之忍我去打返決戰日/爺爺的手記唔好? ,:,|A/U  
0w]?yqnE  
271上打死亡塔要幾多個鐘先完埸?打幾耐先升到1LV? giq`L1<  
2kve?/  
呢d意見放入資料回收筒都唔洗可惜
[ a1994109在2010-07-28 02:00重新編輯此帖 ]
冰の血繼限界!

離線buylfo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-07-28
渣住把劍打爺爺都ok曬可以去到150lv
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-07-28
引用第3樓kelvinpokemo於2010-07-27 20:38發表的  : 8iRQPV-"_  
當爺爺冇到- -" Iq*7F5B  
爺爺d exp仲好過死亡戈d
*XuzTGa"  
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, 9Wn0YIc  
怕人話ma......可能我d item 7 掛.......  VM`."un]  
Q@R8qc=*  
引用第5樓光之使者於2010-07-27 20:46發表的  : b3H;Ea?^^<  
DS yE   
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 \b->AXe8  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =? Y/gCtSF  
2S3F]fG0  
即是例如我們排periodic table的時候 B!0[LlF+  
.......
y\x<!_&D  
但ver1.0    人物  係妤..............
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-07-28
引用第4樓jeffchik2001於2010-07-27 20:44發表的  :
星仔近攻廢- -? jp| wc,]!  
我想請問聲 星仔邊招近攻廢- -
O1A*-G:X  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣,  2B#WWb  
我會屆五主角
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-07-28
引用第7樓omegah4400於2010-07-27 21:20發表的  : ;iEqa"gO  
呢個post廢_到死
= o {`vv  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, G} p~VLf  
實際上,我都冇270LV甘高, _+U`afV  
我都系問番D現在高LV既人先
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-07-28
我睇了整篇野... @{bf]Oc  
呢個POST可以叫廢POST=] E^  rN)  
確定=]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-07-28
引用第8樓光之使者於2010-07-27 21:39發表的  :
那是electronic configuration ? 可惜我得F.4的程度....... (|WqOwmoUt  
只是聽老師講過下....詳情完全不明= =
升LV的post過往都出現不少 , 只是而家的人不肯去搜尋 2JbCYCTC  
.......
ej0q*TH.  
謝謝!不如一起整升LV意見吧, D;Z\GnD  
因為最近D人成日開POST問LFO升LV意見....... dfNNCPu]+  
當然,有人認真回答;又有人話人昆POST....... Wg#>2)>  
我怕又罵戰,到時就因為LFO升LV意見............ H7uW |'XWz  
我唔想咁.............
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-07-28
引用第13樓a10fc98於2010-07-28 10:28發表的  :
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, 6<gh:vj  
怕人話ma......可能我d item 7 掛.......
9OX&;O+ 5  
你打唔贏咋 我156地尊都打到最後啦 yAaMYF@  
引用第14樓a10fc98於2010-07-28 10:32發表的  : UZqr6A(/H  
?v6xa Vg:  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣, B%[Yu3gBo  
我會屆五主角
F6yMk%  
咩叫屆五主角? E-CZk_K9  
<"6 }C)G  
你話受能力值影響咁我想問下你 [V =O$X_  
K1jE_]@Z  
星仔受咩能力值影響呀? |SCO9,Fs  
引用第15樓a10fc98於2010-07-28 10:42發表的  : '};pu;GA7  
Uh{|@D  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, '?4B0=  
實際上,我都冇270LV甘高, "HlT-0F  
我都系問番D現在高LV既人先
c1c8):o+V  
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀? L)kw Mk  
?nE<Aig  
好耐冇玩既人orz 冇腦 u`g|u:(r  
| X! d*4  
唔知頭唔知路係到吠
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-07-28
引用第18樓a1994109於2010-07-28 11:56發表的  :
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀?
好耐冇玩既人orz 冇腦
.......
& Yb !j  
元力 x:4  :G(  
@ !`x^Tzz  
/d*d'3{c  
#L ffmS  
'b~,/lZd  
你最後個句同意一半!因為只是「有些」很久冇玩的不懂! OF-$*  
唔系全部
快速回復
限100 字節

上一個 下一個