切換到寬版
  • 2998閱讀
  • 9回復

[原創改檔]家下連想整一座塔都要比人插了,多麼的GJ=] [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線魔法使命

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-08-07
基本上唔知由邊到學起了LF2的改檔- -
於是花了D時間整左隻LF2比自己玩的+_+
用左一個多月整了一個LF2+_+
名子嘛...
DT-LF2好了=_="(好求其...)
話說本LF2引入了大量其他LF2的素材+_+
只是素材罷了=_="

我就先整個介紹POST先吧=_="
先講明我只係講座塔=[

同LFO的人塔毫無關係=[

唔好拉埋其他無關之物搭話=[
==========================
死塔簡介:(亂作的+_+)

擁有地獄見稱的而得名的死塔
內裡寄宿了大量的生物
死塔本不會對外開放
但某天,守護死塔的石像突然動了起來。
為了死塔之安危,現招募勇士闖入死塔的最深處
消滅守護石像!
你有膽量來挑戰嗎?

解說:(亂作的+_+)
本塔一共由四十層組成,每九層為一階層,共五階段
之前有個很強的隊伍首次殺入四十層,
但可惜最後被守護石像打倒了...
因此每階層的起點都有中途站,
從此所有的挑戰者隊伍都可以由中途站開始攻略了
特點:
1.為保持其可玩性,本作只對十鬥士的招式MP量作減半調整
2.本作有警報系統(詳情在下方)
3.本人畫功過淺=_="只收集其他人的人作素材(招式會重製)
4.BGM引用了某大的JW2=-="
5.生存模式會重製

基本上每次上層都會同LFO的死塔一樣有層數顯示~_~

死塔確實是難打=_="
所以只加一點補給物=_+"
(我承認由JW2取出來的= =)

另外的補充:
-地面有時候會出現陷阱...一不小心踩中就...
-除上面講的十鬥士沒改動外,其他的嘍囉均加入至少2招招式,好增加難度-3-

本死塔會有WARNING警號出現

一旦出現WANRNING警號時會有以下事件發生(其中一項):

1)頭目:小頭目出現
2)圍攻:附近一次過出現大量一樣的敵人,需要殺死隱藏其中的BOSS
3)天氣:天花板會降下流星雨作干擾,需打敗敵人才會停止
4)降敵,天花板會降下大量敵人,把敵人殺光才能前進
5)機關,天上會不停降下木箱,需打敗指定敵人才會停止(如圖示)
6)暗殺:突然有敵人出招攻擊,出完招便消失<未完成>

這些東西會各自分怖在死塔中...

每種事件都具有極大的滅團能力
=================================

嘛....
介紹得咁多-3-

=======
又比您搵到-3-

壓吧~
神聖的十字架
有夠重的+_+
[ 魔法使命在2010-09-02 13:09重新編輯此帖 ]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線夜叉丸
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-08-07
lf2幾時出左逆城-.-?
My Guardian Characters嚴重上腦.....(ry~
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-08-07
樓主根本出緊lfo-lf2..
又死亡塔又迪倫, 雖然你推出時無左迪倫~
咁樣唔係創意改檔, 而係抄襲之作..
因為lfo已經出左.. 你再出即係抄襲
你知唔知改檔最忌係咩呀? 係講有關lfo同將lfo既野移植落lf2度...
如果你係lf2個 official forum 度發表埋呢d 改檔..一早俾人插緊~
離線7088

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-08-07
鳳凰未黎之前你爽手改走哂堆野
點解咁春多文盲
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-08-07
引用第2樓七星會員於2010-08-07 19:00發表的  :
樓主根本出緊lfo-lf2..
又死亡塔又迪倫, 雖然你推出時無左迪倫~
咁樣唔係創意改檔, 而係抄襲之作..
因為lfo已經出左.. 你再出即係抄襲
你知唔知改檔最忌係咩呀? 係講有關lfo同將lfo既野移植落lf2度...
.......

先講明一件事=[

我呢個塔只係改個同LFO個死塔一樣名
您見過LFO有天氣有落石有天降敵人?
如果真係有就GJ了=[
加上我只係想整一個塔罷了=[ 
個死塔只係暫時用住LFO個個名=[
那...有錯?

加上我冇講過呢個版已完成=[
基本改動仍然有好多=[ 

加上我講過隻迪倫用黎做衝關測試
而且呢個POST只是介紹下=[

重有我冇講過已確定要發怖=[

我只係講過隻LF2係整比自己誤樂=[
同呢個POST完全冇關係=[

加上我唔知LF2官壇的人的性格嗎?
至少我早就見識過=[
至今官壇被插過的新人可有不少=[

而且我想介紹的唔係迪倫呢隻人=[
而係我整的呢座塔的系統=[

引用第3樓7088於2010-08-07 19:29發表的  :
鳳凰未黎之前你爽手改走哂堆野

我已講過我介紹的係個塔唔係迪倫=[
如果想我改我最多轉另一張圖=[
改哂係沒門的了=[
[ 魔法使命在2010-08-07 20:18重新編輯此帖 ]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-08-07
引用第4樓魔法使命於2010-08-07 20:07發表的  :
我已講過我介紹的係個塔唔係迪倫=[
如果想我改我最多轉另一張圖=[
改哂係沒門的了=[

我黎唔係特登搵野黎嘈,
只係想提醒你...
如果你知道既當然更好~
你要知道當你加左迪倫張圖之後...
人人關注既唔再係你認為改得幾咁好既改檔...
而係圖片內既迪倫, 再加上如果要改名既..
點解唔改過一個更好既名呢?
一定非用死亡塔不可?
離線↗魔仔☆
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-08-07
引用第5樓七星會員於2010-08-07 23:51發表的  :
我黎唔係特登搵野黎嘈,
只係想提醒你...
如果你知道既當然更好~
你要知道當你加左迪倫張圖之後...
.......

只係暫名黎=_="
當然會改=_="
離線夜叉丸
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-08-08
引用第6樓↗魔仔☆於2010-08-07 23:54發表的  :
只係暫名黎=_="
當然會改=_="

話說你啟發到我搞逆版lf2.....
My Guardian Characters嚴重上腦.....(ry~
離線ddieyqex
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-08-08
很有潛力
還可以改進
但第一,想做自己的改版的話,最好用原創圖or LF2原圖
第二,拿了別人的圖,不要只說什麼人,要註明作者,圖片來源
第三,別人的圖一定要作者同意才可使用

以上為改版必要
加油
不懂改檔的滾去看教學,